Korčula

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Korčula

Příspěvekod Skof_ACE » čtv dub 30, 2015 11:10 pm

Ahoj,

Jen krátký dotaz. Nekotvil někdo v posledních pár letech přímo v Korčule? Resp.víc mě zajímá západní přístav přímo ve starém městě (bokem nebo muring?, nejaké "městské"toalety?, kolik za to chcou?).
Plujem příští týden, takže místo snad bude.
888 mám.
tosotoso
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod tosotoso » pát kvě 01, 2015 12:08 am

Prišli sme o 11 hod v noci, pichli sme sa medzi dve jachty priamo pod vežu systém "kotva - mólo". Ráno sa otočil vietor a tak sme cca o 11,00 odchádzali a pána čo prišiel vyberať sme len pozdravili - že my už odchádzame. Toalety sme riešili v kaviarni spolu s kávou a o sprchách neviem. Je to tam hodne otvorené, minulý rok som bol už v maríne.
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Skof_ACE » úte kvě 12, 2015 9:31 pm

Ahoj,

takže pár postřehů z plavby z minulého týdne - třeba se to někomu bude hodit.
Marína Trogir - charter Adriatic Charter - parkování před marínou (35 EUR/týden), přístup charteru i technika v pohodě (a to jak při přebírání, tak při předání).
První noc Šolta - zátoka Šešula - stání na bójce+lano břeh (kotví tam tak všichni), restaurace trochu dražší, ale nezklamala.
Druhá noc - Biševo na muring. Oproti předloňsku se tam už platí (my platili 250 kuna za 50 stop) - natáhli elektriku.
Třetí noc - Korčula Vela Luka - kotvení na dvě bóje (příď - záď - nějaká místní specialita) - cenu nevim, dojeli jsme pozdě, odpolouvali brzo.
Čtvrtá noc - Lastovo - přístav obce Lastovo - stání bokem (místo pro jednu větší nebo max dvě menší lodě). Krásný klid, nikde nikdo. Hřiště na beach voleyball - sice bez písku, ale i tak jsme si tam docela zablbli:)
Pátá noc - Korčula - marína (90EUR-noc). Horší noc jsem "na moři" snad nezažil. Jedná česká regata, jedna ruská regata, strašnej řev až do rána, rvačka (i s policajtama). Ten starý přístav na druhé straně byl volný, stání kotva-záď, ale je pravda trochu otevřenější. Jinak moře kolem města Korčula byl největší hnus co jsem kdy viděl - všude samý igelit odpadky...úplně si to říkalo oto, nasát něco do chlazení.
Šestá noc - Brač - zátoka Lučica - bóje (myslím 300 Kun).
Ještě musím zmínit zátoku Manastir na Ščedru a restauraci v ní (asi čtyři bóje) - sem se určitě ještě vrátíme.

Jinak můj první yachting v květnu a oproti září/říjnu výrazně větší zábava. Víc větru, delší den. Rád si to zase zopakuju.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » úte kvě 12, 2015 11:22 pm

35 € za parking? :x
Není tam něco levnějšího?
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Korčula

Příspěvekod HoPrahok » úte kvě 12, 2015 11:53 pm

V marině jsem tam byl cca před 3 lety. Vím jen, že byla drahá, přístup hrozný a jako plachetnici nám dali místo u mola, kde šly i v noci nepříjemné vlny. Přitom místa bylo dost, ale prý pro motoráky.

Mé doporučení, jeď naproti do Orebiče, jsou tam muringy, voda i elektrika. Cena cca 250 Kn za 44 stop, to nevím přesně a deník nemám po ruce. Co chvíli tam jezdí loď do Korčuly, pohlídneš si město a jedeš zpátky na noc do klidu malého přístavu. Jen bycha na ponor, myslím, že 2,5 metru je tam hloubka.
Skof_ACE
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Skof_ACE » stř kvě 13, 2015 3:59 pm

Michal123 píše:35 € za parking? :x
Není tam něco levnějšího?

V maríně za 70 EUR.....

O ničem jiném nevím.
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Korčula

Příspěvekod IvoK » stř kvě 27, 2015 10:02 am

Orebič - Cenu mohu potvrdit. Pokud jsi platil 250 za 44 st. Tak to bude zasi za paušál, neboť za 38 stop jsme platili stejně. Sprchy nejsou a toalety dost daleko. A ruší plující trajekt na Korčulu. Zato bar je na protější straně bazénu... Jinak to je nádherné město s dlouhou kolonádou.

Opravdu bacha na mooringy. Již jsem jej jednou odřezával díky výborné pomoci sousedící posídky při podávání mooringu. :whist:

HoPrahok píše:V marině jsem tam byl cca před 3 lety. Vím jen, že byla drahá, přístup hrozný a jako plachetnici nám dali místo u mola, kde šly i v noci nepříjemné vlny. Přitom místa bylo dost, ale prý pro motoráky.

Mé doporučení, jeď naproti do Orebiče, jsou tam muringy, voda i elektrika. Cena cca 250 Kn za 44 stop, to nevím přesně a deník nemám po ruce. Co chvíli tam jezdí loď do Korčuly, pohlídneš si město a jedeš zpátky na noc do klidu malého přístavu. Jen bycha na ponor, myslím, že 2,5 metru je tam hloubka.
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » čtv srp 24, 2017 1:19 pm

Ahoj,
má někdo letošní zkušenost o městě Vela Luka na západě Korčuly? Jde mi o to, jestli je tam nějaké městské molo, nejlépe s mooringy na přespání(plus voda, elektřina), bójkové pole apod. Byl jsem tam naposledy někdy před 15 lety. Jsem zvyklý nocovat v ústí zálivu Poplat nebo Gradina, ale letos uvažujeme o městě. Děkuji všem.
Pepa Š
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 26

Příspěvekod Pepa Š » čtv srp 24, 2017 8:11 pm

Ahoj, my tam dopluli loni v noci, takže bylo skoro všude obsazeno, volno molo s hloubkou okolo 2m a nějaká bóje. My šli kvůli ponoru na bóji, ale ráno v pohodě u benzínky doplnili vodu, místní řekl, že za bóji nic nechce a za vodu 50 kuna, ještě nás tam nechal na hodinu a šli jsme na zmrzlinu. Bylo to pro mě loni asi jediné místo, kde se za dva týdny v Chorvatsku chovali takhle mile.
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » pát srp 25, 2017 9:16 am

Díky Pepo. Budeme mít B46, takže s tím ponorem to vypadá podobně. jestli tam skončíme, hodím sem nějaké info.
MB
Vladimir1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Vladimir1 » pát srp 25, 2017 7:39 pm

To Maly Bob
Byl jsem letos v Gradině Vela Luka na bójce, loď do 15m za 150 Kn, vydávají potvrzení.. Smetí neberou, musíš na břeh a do kontejneru po levé straně. Bójky už nepatří restauraci, ale správě přístavu. Aspoň nemusíš na povinnou večeři.
Tankovali jsme ve Vela Luce. Stojan na naftu má krátkou hadici, musíš až před něho. Občas tam stojí výletní loď a neochotně uvolňuje.
Bójky jsou i v přístavu a je tam možnost I na městském molu. To je ale krátké a většinou obsazené.

Zpět na