Internetové připojení na lodi v oblasti Mazurských jezer

Jachting u našich severních sousedů.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Shelby
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Internetové připojení na lodi v oblasti Mazurských jezer

Příspěvekod Shelby » pát čer 26, 2015 6:47 pm

Ahoj. Plánujeme jet na týden na Mazury, ale musím být neustále pracovně připojena na internet. Máte někdo zkušenosti s mobilním bezdrátovym připojením?
michalmi1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod michalmi1 » pát čer 26, 2015 7:14 pm

Ahoj. Používal jsem mobilní připojení na Mazurách před týdnem a vcelku všude bez problémů. Využíval jsem data jen na aktualizace předpovědi počasí a občas na brouzdání po internetu a mail. Za týden jsem spotřeboval asi 80MB dat. Zvažoval jsem pořízení polské datové SIMky, ale nakonec jsem v pohodě vystačil s datovým roamingem (od O2). Přístup přes VPN, vzdálenou plochu apod jsem nezkoušel. Michal.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » sob čer 27, 2015 9:01 pm

Ahoj, vloni jsme poridili polskou datovou simku za par penez a absolutni spokojenost. Mrkni do vlakna o mazurach (2014?), jsem na mobilu a odkaz by mi trval nezdrave dlouho ;)
Shelby
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Shelby » stř črc 01, 2015 4:00 pm

Danare, tak jsem to projela a na nic moc jsem nenarazila, jen je tam, že tam jedeš a pak ses vrátil - uf:) mohla bych tě poprosit o konkrétnější info . jakou datovou simku (značka, jak velká, kolik stála?), kde jsi kupoval a zda jsi tedy mohl pracovat - posílat maily a získávat je, apod. Ještě mě napadlo, jak jsi noťas nabíjel??
Díky moc, zachráníš mě!
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » stř črc 01, 2015 4:34 pm

Já používám předplacenou simku Mobil.cz,v samoobsluze si aktivuješ "datuji v unii" 100Mb za 180,-Kč.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » stř črc 01, 2015 7:15 pm

Pět minut hledání... :whist:
Třeba Play, za 40 kč 1GB dat na týden:
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... y/?tab=3w1

Nebo Orange:
http://www.orange.pl/kid,4003445692,id, ... ticle.html
Akce startovací předplacená karta za 9zl - 9GB

Porovnání:
http://mobirank.pl/jaki-wybrac-internet ... -na-karte/

Po cestě se zastavte do libovolného většího nákupního centra, většinou tam nějaký operátor je. Nechte si kartu strčit do mobilu, aktivovat slevové balíčky a případně ukázat datový limit.
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » stř črc 01, 2015 7:26 pm

Play má dokonce vše zdarma na týden a nedávno byla akce na LTE měsíc bez limitu za 30 zlotých. Akorát Play chce občanku a povolení k trvalému pobytu v Polsku.
Po mě nikdy doklady nikdy nechtěli, ale je pravda že jsem si SIM kartu na net kupoval vždycky v malém obchodě s mobilním vetešnictvím.
Ostatní operátoři doklady nechtějí.

Když vidím ceny v Polsku a u nás. :cry:
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » stř črc 01, 2015 10:38 pm

Shelby:
Píšu o tom v příspěvku z 8. srpna 2014:

...
Za hranicnim prechodem Nachod jsme u benzinky na leve strane koupili za 5zl sim kartu T-mobile s 1GB dat. Meli jeste stejny objem od operatora PLUS, ale za 15zl.
...

Data stačila v pohodě. Používali jsme to na předpověď počasí, občasný mail a trochu surfování. Pokud neposíláš nebo nepřijímáš denně desítky objemných mailů, tak myslím, že to bude stačit. Jen mám dojem, že dobití dalších dat bylo nevýhodnější, než nákup nové simky, ale už si to nepamatuju přesně (možná si to pletu s rakouskem), my si vystačili s 1GB.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv črc 02, 2015 7:23 pm

vovsky píše:Já používám předplacenou simku Mobil.cz,v samoobsluze si aktivuješ "datuji v unii" 100Mb za 180,-Kč.

Kdyz jsem mimo domova tak take pouzivam mobil.cz, u nas internet zadarmo, po nabiti 200 kc je 200 MB rychlej, potom pomalej, funguje slusne, jen mam problem s pripojenim na email Seznam kdyz mam vycerpana data 200MB. WEB nacte, ale email nejde...Mas s tim zkusenost?

Tak abych mohl na postu mam datovou simku t-mobil, 0.40 kc/MB a na vesnici je 2G a tak to nekdy nejde ani tak. V Pardubicich frci 3G. Takze nekde mimo vetsi osidleni to nemusi chodit vzdycky. Dohadoval jsem se s technikem operatora a ten rikal ze telefon ma prednost pred internetem. Asi jsme porad rozvojova zem co se tyka internetu pres mobil.

Zrusil jsem proto Vodafon, mobil me ukazoval na kterou BTS jsem pripojen, nazev obce, stary Siemens a tak telefon se sam podle signalu prepinal na BTS i vzdalene i kdyz jsem s nim nehejbal. Internet nesel, jak prepinal rychle se vybijel.

Dneska je to opewratorama na palici, hlavni jsou u nas tri, ale na jejich sitich bezi snad vice jak 50 virtualu za mensi penize. V tom Polsku to muze byt stajne. A o tech se informace hledaji hur.
Shelby
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Shelby » čtv črc 30, 2015 10:14 am

Já nevím, ale pro jistotu píšu - internet ne do mobilu, ale do noťasu...
A jinak wifi je asi ve všech přístavech nebo v restauracích, ne?

Zpět na