doplnnenie elektrickeho zdvihania motora

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

doplnnenie elektrickeho zdvihania motora

Příspěvekod mixi » sob čer 27, 2015 1:12 pm

potrebujem na motor suzuki 20HP doplnit elektricke zdvihanie motora. nie z rozmaru, motor je relativne lahky, ale odisiel mi chrbat a nie som schopny ho dvihat ;-)) pozna niekto nejake riesenie? na Cabelase som nasiel hotove zariadenie presne na tento ucel, ale cena je vysoka. tak hladam nieco lacnejsie, mozno to uz niekto riesil. vdaka za kazdy tip.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob čer 27, 2015 3:23 pm

Koukni na Linearni pohony ten stoji od 2tis do 3tis.na 12v zrovna jsem na ne vcera koukal na netu. Utlaci to 150kg zdvih od 5cm. Do 30 cm.
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » sob čer 27, 2015 5:35 pm

dik. mas nejake konkretne typy vhodne na lod/cln??? vodotesnost a tak. nejaky link?
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob čer 27, 2015 5:41 pm

Zatim jsem to moc nestudoval jen. Koukal chtel jsem to dat na motor jako trimovani.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » sob čer 27, 2015 9:35 pm

IP65-odolny proti stříkajicí vode -spis bude problem to do toho motoru nejak inteligentne,,naroubovat,,- moc mista tam u 20 nebude
ale na trim-klapky by to bylo OK
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 7:02 am

Našiel som túto vec:

Obrázek

Ja osobne by som za dekel nedvíhal, ale ako nápad je dobrý. Dala by sa tá páka namontovať tak, aby tie zdvíhacie háky ťahali za motor. Na motoroch sú vytvorené miestá pre ruku a tie znesú podstatne viac ako dekel. Samotnú páku by som využil ako stožiar na vlajku, resp. kotevné svetlo ;)
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » ned čer 28, 2015 7:07 am

dik, ale hladam skor overene a vyskusane riesenia, nebudem spekulovat, az taky kutil zas nie som.
tu je to, co potrebujem :
http://www.cabelas.com/product/Boating/ ... 512680.uts

jedine, ze by to nejaky kutil vedel vyrobit lacnejsie s pouzitim niecoho takeho, ako pises. ta konstrukcia je jednoducha. je to pre mna nutnost a ked nic nenajdem, kupim si toto, lebo ma to aj pri tej nehoraznej cene vyjde lacnejsie nez predat motor a kupit novy s el. trimom. Motor mam uplne novy, prave zabehnuty a je skvely. el. start uz ma zabudovany, ten trim som mysel ze nebudem potrebovat, lebo zdvihnut taky maly motor nie je problem jednou rukou, ale nie som to schopny robit po operacii chrbtice, co som si debil neuvedomil, ked som motor kupoval ;-)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 7:17 am

Sorry, teraz som si uvedomil, že hľadáš elektriku:

Obrázek

Alebo tu: http://www.marinetechproducts.com/pages/TrimTiltModel55

Ceny budú vysoké, ale keď to potrebuješ :( Ja som bol tiež operovaný na chrbticu. Pravideľne cvičím tie cviky čo ma naučili v nemocnici a chvaľabohu fungujem viacmenej normálne.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » ned čer 28, 2015 7:46 am

to co sem dal Ozzie neni vubec blbej napad-udelat elektricky zvedací mezikus-to by mohlo fungovat-2litry linear,do tisicovky nejakej ten material a hlavne to vymyslet
kutilství zdar a az to zrealizuješ-nezapomen se pochlubit popisem a fotkama
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 8:25 am

Suzuki 20 sa dá kúpiť s Powertilt-om, čo sú pomocné valce na zdvíhanie. Model ATS/ATL. Problém je, že sa to dodáva s elektrickým štartom a cenový rozdiel je značný. Obchodník by Ti ten motor mohol vymeniť. Všetko závisí od toho koľko by si musel doplatiť.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned čer 28, 2015 9:33 am

Možná mě napadla blbost, ale jak píšete.... když se ten samej motor dá koupit ve verzi s elektro trimem a bez, nešlo by ten trim na zvedání dokoupit jako díly třeba v servisu?
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 10:32 am

Nebude to elektrotrim! Píše sa Kipphilfe/Powertrim. Predpokladám, že to budú plynové či hydraulické pomocné valce.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 10:34 am

Pardon. Powertilt. Trim je niečo iné. :oops:
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » ned čer 28, 2015 11:01 am

Zdenda12345 píše:Možná mě napadla blbost, ale jak píšete.... když se ten samej motor dá koupit ve verzi s elektro trimem a bez, nešlo by ten trim na zvedání dokoupit jako díly třeba v servisu?

obavam se ze by se muselo dokoupit vic vecí nez jen ten valec a ta cena!!! :)
jinak tvoje odpoved me prekvapila-po tvem trapení s ložiskem v Z-noze-koupit předraženy original dokaže každy :D-pristi nedeli plujem dolu tak se mužeš pochlubit jak dopadla oprava a ušetřenejch 2850 mužem propít :good: :good: :good:
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » ned čer 28, 2015 11:01 am

Ozzie píše:Suzuki 20 sa dá kúpiť s Powertilt-om, čo sú pomocné valce na zdvíhanie. Model ATS/ATL. Problém je, že sa to dodáva s elektrickým štartom a cenový rozdiel je značný. Obchodník by Ti ten motor mohol vymeniť. Všetko závisí od toho koľko by si musel doplatiť.

to vsetko uz viem. u obchodnika to skusim tiez, ale ja som motor kupil za akciovu cenu a rozdiel medzi AES co mam a ATS co by som potreboval je podla wohlera cca 550 EUR. to su ale nove motory, mna by to zrejme vyslo o dost viac, otazka je o kolko a ci nebude lacnejsi henten "zdvihak" ;-))
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned čer 28, 2015 4:52 pm

packa píše:
Zdenda12345 píše:Možná mě napadla blbost, ale jak píšete.... když se ten samej motor dá koupit ve verzi s elektro trimem a bez, nešlo by ten trim na zvedání dokoupit jako díly třeba v servisu?

obavam se ze by se muselo dokoupit vic vecí nez jen ten valec a ta cena!!! :)
jinak tvoje odpoved me prekvapila-po tvem trapení s ložiskem v Z-noze-koupit předraženy original dokaže každy :D-pristi nedeli plujem dolu tak se mužeš pochlubit jak dopadla oprava a ušetřenejch 2850 mužem propít :good: :good: :good:

Jenomže já jsem kutil a mam přístup k slušnýmu strojnímu vybavení. mixi píše, že není kutil a že by to musel nechat někde udělat. Pak je možný, že se dostane na cenu, která se blíží tomu origo.
P.S. já jsem se s ložiskem netrápil. :) Vlastně to šlo líp, než jsem čekal. Jen to dlouho trvalo, protože do toho vlítly maturity a mistři neměli čas upravit mi to pouzdro. Těšil jsem se, jak to vyzkoušim na vodě, ale od pátku mě bolí v krku a mam teploty, tak jsem na vodu raději nejel. Snad to ještě do dovolený stihnu vyzkoušet.
P.P.S v kolik v tu neděli poplujete? Zkusim to naplánovat.
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » ned čer 28, 2015 5:38 pm

Zdenda 12345 - vyrob mi to, profesionalne, funkcne a odskusane, s nejakou zarukou. ziadna hatlanina polepena. a mozes si pekne privyrobit - vydelat. Tie origo stoja od cca 500 eur hore, lacnejsie som to zatial nenasiel. Verim, ze za polovicu sa to da vyrobit na profi urovni a budem hladat kutilov, ktori by to po dohode skusili. Nie je to nic extra zlozite.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » ned čer 28, 2015 8:38 pm

Nie je to nič extra zložité, len to má fungovať aj pod vodou, chcel by si záruku, má to aj vyzerať atď.... A vážený zákazník by chcel určiť aj cenu. To je naša realita. :good:
Mixi: neviem kedy Ťa operovali. Rehabilitácia (väčšinou samorehab) u mňa trvala rok. Po roku som začal ako tak fungovať. Podstatné je, že celý jeden rok som nikde nebol, nepádloval som, nebicykloval som (ináč na bicyklovanie radšej zabudni) atď. Prijmi svôj DOČASNÝ hendykep s pokorou a buď rád, že už Ťa nič nebolý.
Keď sa dáš do poriadku sám sa budeš smiať na tejto požiadavke/predstave. Keď nevládzeš ten motor vyklopiť tak sa na to vykašli. Môžeš mať hocijaké fórichtungy v člne, môže sa stať, že dobre tam prechladneš na ten driek a potom bude ešte horšie. O nepohodlnom sedení už ani slovo. Ver mi, viem o čom rozprávam.
Ináč niekde som videl obrázok ako starý dedko (nie ten náš Baťácký) ťahal(vyklápal) motor remeňom z gatí. Fungovalo to :good: Low cost tilt :good:
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » ned čer 28, 2015 9:13 pm

nie tak celkom. ta otazka znela len ci vie niekto vyrobit taketo nieco za cenu nizsiu ako je original a o kolko nizsiu. tych 500 EUR som podstrelil, zistil som ze realne kupit original v EU je este o dost drahsie. ostatne ti poslem v sz,
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » ned čer 28, 2015 10:27 pm

mixi, ta záruka, to je právě ten rozdíl v ceně mezi kutilem a profi. :)

Kutil si to nějak vymyslí a udělá. Dimenzi materiálů odhadne. Všechno raději trochu předimenzuje. I tak se ale občas stane, že to nevyjde. Takže žádnej kutil ti záruku nedá. Když se to kutilovi nepovede, tak si to zase sám opraví / upraví.

Záruku ti dá jen profi výroba. Jenomže v profi výrobě se buď musí okopírovat (ukradnout) něčí vzor, nebo zaplatit konstruktéra, kterej to vymyslí, spočítá, pak se vyrobí testovací vzorky, udělaji se destrukční zkoušky a zkoušky spolehlivosti atd. No a tyhle všechny náklady se pak musí rozpustit v ceně výrobku. Pak ale dostaneš záruku.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » ned čer 28, 2015 10:44 pm

porad koukam na tu fotku od Ozziho-mit po ruce ten 15cm linear od Solaru tak to je za odpoledne hotove(jako pokus klidne i z černeho a když by to chodilo tak pozinkovat)-vingl.plochač. a kus 4mm plechu. se najde v skoro kazde garaýi a svarecka s bruskou a vrtackou taky :D
lacobike
návštěvník fóra
návštěvník fóra

zvihaci piest

Příspěvekod lacobike » ned čer 28, 2015 10:59 pm

zdravim, ja zhaňam tiež niečo podobné, ale stačil by mi mechanický bez elektriky. nemáte nejaký link na dvíhaci piest, origo stoji cez 400€, tak potrebujem nejakú náhradu ak sa mi nepodarí zrepasovať pôvodný. motor je evinrude 40hp r.v.1997
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » pon čer 29, 2015 6:21 am

Zdenda12345 píše:mixi, ta záruka, to je právě ten rozdíl v ceně mezi kutilem a profi. :)

Kutil si to nějak vymyslí a udělá. Dimenzi materiálů odhadne. Všechno raději trochu předimenzuje. I tak se ale občas stane, že to nevyjde. Takže žádnej kutil ti záruku nedá. Když se to kutilovi nepovede, tak si to zase sám opraví / upraví.

Záruku ti dá jen profi výroba. Jenomže v profi výrobě se buď musí okopírovat (ukradnout) něčí vzor, nebo zaplatit konstruktéra, kterej to vymyslí, spočítá, pak se vyrobí testovací vzorky, udělaji se destrukční zkoušky a zkoušky spolehlivosti atd. No a tyhle všechny náklady se pak musí rozpustit v ceně výrobku. Pak ale dostaneš záruku.

Ano, uplne suhlasim. Tu "zaruku" od kutila som nemyslel v zmysle absolutnej zaruky ako pri kupe noveho zariadenia, len ako nejaky prislub, ze ked sa to dokurvi, kutil od toho neda ruky prec ale bude sa snazit to spravit. naklady na opravu/upravu su vzdy vecou dohody.
mixi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mixi » pon čer 29, 2015 6:25 am

packa píše:porad koukam na tu fotku od Ozziho-mit po ruce ten 15cm linear od Solaru tak to je za odpoledne hotove(jako pokus klidne i z černeho a když by to chodilo tak pozinkovat)-vingl.plochač. a kus 4mm plechu. se najde v skoro kazde garaýi a svarecka s bruskou a vrtackou taky :D

Tiez si myslim. Ten uchyt by som vedel vyrobit aj sam, resp. s pomocou suseda/kutila. Na tom nic nie je. Co mna diskvalifikuje je ten linearny zdvih a elektrika, to je pre mna spanielska dedina. Ale zrejme sa do toho casom pustim, resp. najdem niekoho kto to spravi, nedam im 700-800 eur za original, nema to podla mna tu hodnotu.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon čer 29, 2015 6:42 am

S troškou fantázie by sa dalo použiť aj toto:
Obrázek

Zpět na