Co za plachtu je Schwerwetterfock?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- jakubsipek
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Co za plachtu je Schwerwetterfock?
Ahoj,
mám článek o lodi v němčině a při popisu plachet je tam plachta s názvem Schwerwetterfock.
Nevíte prosím někdo jaký je český nebo anglický překlad?
Dík, Kuba.
mám článek o lodi v němčině a při popisu plachet je tam plachta s názvem Schwerwetterfock.
Nevíte prosím někdo jaký je český nebo anglický překlad?
Dík, Kuba.
- jakubsipek
- návštěvník fóra
je otázkou, jak by to mělo být správně v němčině. V němčině je to správně tak, jak se to používá a ne tak, jak se někdo domnívá, že by se to mělo přeložit. Spojení Sturmfock se nepoužívá, ak když někdo řekně, že nasadil na stěh Schwerwetterfock, tak každému je jasné, o čem se dotyčný baví, a jaké asi bylo počasí
- jakubsipek
- návštěvník fóra
V mém článku jsou v popisu oplachtění použity obě, Schwerwetterfock i Sturmfock.
...
Segelfläche 28 m^2
Gro(ostré s)segel 12 m^2
Sturmfock 4 m^2
Genua 17 m^2
Spinnacker 34 m^2
Schwerwetterfock 9 m^2
...
Tady je anglický popis kde je storm jib i heavy weather jib, ale čet jsem to jen rychle
http://www.ukhalsey.com/LearningCenter/encyclopedia/encyclopedia4k.asp
...
Segelfläche 28 m^2
Gro(ostré s)segel 12 m^2
Sturmfock 4 m^2
Genua 17 m^2
Spinnacker 34 m^2
Schwerwetterfock 9 m^2
...
Tady je anglický popis kde je storm jib i heavy weather jib, ale čet jsem to jen rychle

http://www.ukhalsey.com/LearningCenter/encyclopedia/encyclopedia4k.asp
- pavlii
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si konečně projukal plachty, co mám k lodi, a dotaz: když vyjdu z tohoto vlákna a i logiky věci, tak je správně, že moje kosatka z pevného materiálu (pomalu totéž, co hlavaska) a obdařená spíry, bude něco jako typ "heavy" zde diskutovaný a kosatka bez spírů z výrazně měkčího/lehčího materiálu bude "klasická" do normálního počasí?
Díky za případné upřesnění
P.
Díky za případné upřesnění

P.
Němčina
Z němčiny je to v překladu prostě plachta do těžkého počasí
Ahoj
Schwerwetterfock,je plachta která polopaticky přichází na řadu po Arbeitsfocku,je to plachta šitá ze silnějšího materiálu a hlavně je výrazně plochá,pouvá se při síle větru od 9 Bft.Arbeitsfock,po našem pracovní kosatka na palubě se nazývá A fock,se používá od 5 do cca 8 Bft,před nimi se pouívá Genua I cca 150procent,genua II cca 135 procent a pak genua III cca110procent,.Nejsem žádnej andrsen snad je to pochopitelné
Schwerwetterfock,je plachta která polopaticky přichází na řadu po Arbeitsfocku,je to plachta šitá ze silnějšího materiálu a hlavně je výrazně plochá,pouvá se při síle větru od 9 Bft.Arbeitsfock,po našem pracovní kosatka na palubě se nazývá A fock,se používá od 5 do cca 8 Bft,před nimi se pouívá Genua I cca 150procent,genua II cca 135 procent a pak genua III cca110procent,.Nejsem žádnej andrsen snad je to pochopitelné