lynx píše:Jardo, víš o tom víc? Katamaran se přeci nepřevrátil takhle v stání. To ho ten člověk dopravil do mariny, vyvázal kýlem vzhůru a šel na pivo?
4.7.2008 večer bylo jasné, že se na Lipno něco přižene. Tehdy jsme tam byli se starým Finnem a zašili se kus nad Horní Planou na břeh a tak jsme vše přečkali bez problémů. Druhý den ráno parádně foukalo a tak jsme dojeli na oběd do malé zátoky jižně od Kovářova - u Hrdoňova. Je tam malá marina. Zatímco jsme čekali na něco k jídlu, povídali jsme si se správcem o tom, co bylo včera a on nám vyprávěl, že tam večer někdo vyjel s katamaránem do toho fukejře a otočil ho údajně přes špičku. Měli prý docela problém se dostat na břeh a druhý den museli zavolat nějaký remorkér z hráze, aby loď odtáhl, byl na tom prý karbonový stěžeň a tak vše ulámali. V jiné marině se prý chystaly nějaké závody a poničilo jim to nějaké vyvázané lodě.
Udělal jsem pár fotek a odjeli jsme. Teprve doma jsem si všiml, že tam ten otočený katamarám stojí.
Později jsem v Libštátu mluvil dole v Pekle s Jonášem a ptal se ho na to a on z toho nebyl příliš nadšený a říkal, že loď půjčil nějakým kamarádům a oni mu ji takto poničili.
Ono Lipno se umí rozdovádět, což o to.