Loď ze dřeva

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: jedna perla za druhou

Příspěvekod LiJ » ned srp 30, 2015 9:33 am

Lakomec píše:
Beda píše:Kadeti nedrhnuli podlahu....nikdo jim nerekl. Driv na to stacil bic....

v dobách kdy se používal bič měly ženy zakázáno na pirátské lodě vůbec vstoupit, protože to přinášelo smůlu. Béďo, si úplně mimo, podívej se do kalendáře :D
Francis píše:Těch replik lodí z 18. století máme v ČR tolik...
A kolik je takových replik v Evropě? Pod českou vlajkou je sice jediná, ale jak se dozvídáme, dost ji teče do bot :?

Ale úplně nejlepší, aspoň pro mě je toto:
pepek namornik píše:V neposledni rade jde i o to, jak moc se kadeti o palubu staraji. Pokud je denne myta, pak paluba drzi dobre, pokud se necha rozeschnout, nasledky jsou znat brzy.

Takže kapitán a palubní důstojníci si navlečou maškarní kostýmy a jdou do cirkusu, zatímco kadeti se rozhodnou, jestli budou palubu mýt a kolikrát :good:
Jdu si pustit Černé barony

Zadni kadeti. na palube nejsou, jde jen o mene platici klientx nez ty v lepsich kajutach. Do piratskeho sli take vsichni. Na palubu buď jen lilo nebobyla komercne využívána.
Boyd
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Boyd » ned srp 30, 2015 3:45 pm

Byl jsem s manželkou na plavbě na palubě La Grace z Bremerhaven do Amsterdamu, a byli jsme ti, kteří byli skropení vodou, která se na nás dostala světlíkem. Pravda, spánek na promočených matracích nebyl to pravé ořechové, ale při plavbě docela těžkým mořem a za deště se nějaká ta voda do lodi může dostat. Bocman okamžitě dodal sušiče takže jsme sušili a sušili. Co je však důležité, při důkladném úklidu přídní kajuty, ale ani jinde na lodi jsme na štěnice ani další jiný bohu nemilý hmyz nenarazili. Při Flaxe, tedy službě v kuchyni, kterou jsme drželi celkem 3x také žádný problém. Nevím co tedy viděla kadetka Jarka, zvláště, když se plavby nezůčastnila a nalodila se až v Amsternamu. V žádné službě jsme ji také při postoji v Amserdamu nezahlédli, takže nevím proč ta kritická slova.
Na plavby s La Grace se rádi v budoucnu opět vypravíme.

Irena a Bohuslav Karbanovi
(10 let praxe na lodích Československé plavby Dunajské, říční a námořní plavby)
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » pon srp 31, 2015 4:26 am

Boyd píše:Byl jsem s manželkou na plavbě na palubě La Grace z Bremerhaven do Amsterdamu, a byli jsme ti, kteří byli skropení vodou, která se na nás dostala světlíkem. Pravda, spánek na promočených matracích nebyl to pravé ořechové, ale při plavbě docela těžkým mořem a za deště se nějaká ta voda do lodi může dostat. Bocman okamžitě dodal sušiče takže jsme sušili a sušili. Co je však důležité, při důkladném úklidu přídní kajuty, ale ani jinde na lodi jsme na štěnice ani další jiný bohu nemilý hmyz nenarazili. Při Flaxe, tedy službě v kuchyni, kterou jsme drželi celkem 3x také žádný problém. Nevím co tedy viděla kadetka Jarka, zvláště, když se plavby nezůčastnila a nalodila se až v Amsternamu. V žádné službě jsme ji také při postoji v Amserdamu nezahlédli, takže nevím proč ta kritická slova.
Na plavby s La Grace se rádi v budoucnu opět vypravíme.

Irena a Bohuslav Karbanovi
(10 let praxe na lodích Československé plavby Dunajské, říční a námořní plavby)

Pri tydenni flaxe i mimo ni, kdy jste jeste ani nebyli na palube se hmyz nedal nijak prehlednout a to nejen na toaletach, ale zvlaste v kuchyni. V Amsterdamu jsem se stravovala vesmes mimo lod.
Stenice se beznym uklidem objevit ani nedaji. Projela jsem nekolik kontinentu nejen na sousi a tato zkusenost byla zdravotne nejhorsi.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pon srp 31, 2015 9:40 am

Těch kontinentů tu zase tolik neni. To mi řekni o kterých několika kontinentech je řeč, jak a kde jsi se na těch kontinentech o kterých píšeš pohybovala, že jsi se ještě nikdy nesetkala se štěnicemi? Jsou státy, kde jsou na denním pořádku. Tim samozřejmě nemyslim cestování jako resortbuřt, nebo stopování po strastiplném německu.

Nic ve zlym. Víš, že jsem se tě v úvodu zastal. Jenomže je mi divný, že podle toho, co tu zaznělo, z celý posádky nikdo jiný problémy se štěnicemi nehlásil. Navíc tu nově zazněl další hmyz na toaletách a zvláště v kuchyni. Byly to děsivé a krvežíznivé mouchy, které skolily půlku posádky pirátů? Nezlob se na mě, ale to už se pomalu dostáváme k tomu, že budeš reklamovat, že se ta loď houpala, nebo že to dřevo bylo moc cítit dřevem.

P.S. stále opravdu věřím, že tě někde něco ošklivě pokousalo a že to není jen o tom, že se Babetka píchla.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » pon srp 31, 2015 10:10 am

Zdenda12345 píše:Těch kontinentů tu zase tolik neni. To mi řekni o kterých několika kontinentech je řeč, jak a kde jsi se na těch kontinentech o kterých píšeš pohybovala, že jsi se ještě nikdy nesetkala se štěnicemi? Jsou státy, kde jsou na denním pořádku. Tim samozřejmě nemyslim cestování jako resortbuřt, nebo stopování po strastiplném německu.

Nic ve zlym. Víš, že jsem se tě v úvodu zastal. Jenomže je mi divný, že podle toho, co tu zaznělo, z celý posádky nikdo jiný problémy se štěnicemi nehlásil. Navíc tu nově zazněl další hmyz na toaletách a zvláště v kuchyni. Byly to děsivé a krvežíznivé mouchy, které skolily půlku posádky pirátů? Nezlob se na mě, ale to už se pomalu dostáváme k tomu, že budeš reklamovat, že se ta loď houpala, nebo že to dřevo bylo moc cítit dřevem.

P.S. stále opravdu věřím, že tě někde něco ošklivě pokousalo a že to není jen o tom, že se Babetka píchla.

Nač ta vlastní hysterie, kterou se mi snažíš podsouvat? Snad si nemyslíš, že tu budu psát životopisný román :D
Loď dřevem moc nepáchla a to houpání na Severní a Baltské moře, opravdu nic moc hrozivého.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Závěrem

Příspěvekod LiJ » úte zář 01, 2015 10:46 am

Plavbu i pobyt na námořních festivalech jsem si užila dosyta i přes mou nečekanou zdravotní indispozici.
Posádka byla perfektní a zajistila mi profesionální první pomoc. Podezření na pokousání štěnicemi padlo až po návratu v ČR a nevím zda bylo správné či zcela liché.
Jelikož se na seriózním tématu zde přiživují zakomplexovaní anonymní pisálci, nebudu se zde již vracet.
Přeji půvabné mnoho pohodových námořních mil (bez jakékoliv ironie! :)
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Re: Závěrem

Příspěvekod Omen » úte zář 01, 2015 1:58 pm

Nějak jsem ti LiJ úúúplně přestal rozumět. Ten příspěvek zasluhuje rozebrat:
a) posádka byla perfektní ....
b) podezření na pokousání štěnicemi padlo až po návratu v ČR ...
c) nevím zda bylo (podezření na pokousání štěnicemi) správné či zcela liché .....
d) zakomplexovaní anonymní pisálci...

Jestli jsi zakomplexovaná nevím, ale anonymní jsi (zatím) taky.
Já se jmenuji Přemysl Janko, jsem z Havířova ....... a ty???
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte zář 01, 2015 2:49 pm

Já se jmenuji Miloš Haken, jsem z Prahy, a anonymní nejsem zcela určitě :whist:
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » úte zář 01, 2015 3:55 pm

Staci kliknout na www a tam mam i adresu do baraku..nebo do googla OK1DOZ to je svetove jedinecna volaci znacka a ukaze to na nekolik adresaru.

Pises ze madracky jsou nacucane.......jiny napise ze bocman dodal vysousece....

Ja jsem treba dostal detske zardeny ve 40 letech.....cervene fleky, svedilo to take dost. Byl jsem na tydenim skoleni a mistni doktor me poslal domu k obvodakovi...tak me servali jak jsem si dovolil jet domu vlakem, ze jsem mohl nakazit pold tehotne zeny, nikdo me na to neupozornil.
Takze je doktor a doktor.

Nastoupila jsi v Amsterodamu, hospitalizovana v Amsterodamu. Takze na co jsi byla hospitalizovana? Jestli pro neco jineho, nemusis odpovidat. Kdyz ty pupence jsou az za nekolik dni.

Kdyz se podivas tak kapitan a jeho zena maji kazdy podil na lodi, teda asi dohomady vetsinovy a byl na lodi, posadka bezvadna...jen kapitan ne?? Ono ty informace z Tebe lezou jak s chlupate deky, nakonec napises ze hmyz, uz ne stenice byl na WC a v kuchyni, tam ho take nikdo nevidel. Hoji se jizvy..ty sis ale udelala sama rozskrabanim a mozna i nastrikanim repelentu do tech ran.

Stalo se, nakonec se nezjistilo od ceho, to pokousani od stenic je jen domenka.

Valka v zalivu...amici meli bobky z breberek, tak vsechno bylo napusteno nejakyma repelentama kompletne, stany, obleceni, luzk a museli pod dohledem polykat tabletky....vysledek desitky nemocnych az po navratu domu, nekdo umrel, jiny dozivotni nasledky a nakonec se to zatlouklo. Takze ta prehnana pece aby neco nekouslo se i nekdy vymsti.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Loď ze dřeva

Příspěvekod LiJ » pát pro 11, 2015 3:34 pm

Pravda vítězí na hradě s neónovým srdcem...
Nicméně se mi potvrdilo, že zážitek se štěnicemi z La Grace nemám sama, jen se mnozí bojí těch, co tak závažný problém zametají arogantně pod koberec.
Hodně štěstí při jejich hubení, prý jsou docela otužilé a přežívají bez potravy roky. Ke mne domů naštěstí nedoputovaly :)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát pro 11, 2015 4:28 pm

A co cekas ze na piratske lodi muzes cekat samet a hedvabi???? To jsi mela plout na queen mary. Ja bejt zenskou tak jsem stastna ze mi na piratske lodi zustala cela vagina :crazy:
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát pro 11, 2015 6:15 pm

geus píše:A co cekas ze na piratske lodi muzes cekat samet a hedvabi???? To jsi mela plout na queen mary. Ja bejt zenskou tak jsem stastna ze mi na piratske lodi zustala cela vagina :crazy:

:lol: :lol: :lol:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob pro 12, 2015 1:04 pm

Geusov príspevok je povedzme ešte vtipný, v uzavretej spoločnosti. Ale ten posledný Big twin je nechutný. Príspevky sú zámerne urážajúce a navrhujem aby ich moderátor zmazal.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob pro 12, 2015 1:54 pm

a tak se i stalo :whist:

Zpět na