kajutová plachetnica - bez registrácie
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- andrej
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Re: kajutová plachetnica - bez registrácie
vyzerá to ako nejaké Micro Flyer 550 mikro 550 je takých v poľsku viac typov a prevedení . Aké má tá tvoja lodka rozmery ???? Ak to je ono tak to nie je až taká zlá lodička a má celkom dosť miesta vo vnútri pre 4 osoby . V jednej takej som už bol tá mala sklopnú plutvu a takú jednoduchú takeláž inak celkom super. Andrej
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
andrej píše:vyzerá to ako nejaké Micro Flyer 550
to by veru mohlo byt

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
No pánko píše dlžku 5,8m, ale mám dojem že to zmeral aj kormidelnou knihou, šírka 2,45m, zásuvný kýl.
Má to celkom slušnú výbavu, podľa toho čo píše.
A.
Má to celkom slušnú výbavu, podľa toho čo píše.
A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Długość całkowita: 5,50 m.
Szerokość całkowita: 2,44 m.
Długość KLW: 5,20 m.
Zanurzenie minimalne: 0,22 m.
Zanurzenie maksymalne: 1,25 m.
Wysokość do topu: 8,80 m.
Wysokość w kabinie: 1,25 m.
Masa jachtu: 560,0 kg
Masa balastu: 230,0 kg
Powierzchnia ożaglowania: 18,5 m2
Powierzchnia grota: 11,5 m2
Powierzchnia foka: 7,0 m2
Powierzchnia spinakera: 18,5 m2
Szerokość całkowita: 2,44 m.
Długość KLW: 5,20 m.
Zanurzenie minimalne: 0,22 m.
Zanurzenie maksymalne: 1,25 m.
Wysokość do topu: 8,80 m.
Wysokość w kabinie: 1,25 m.
Masa jachtu: 560,0 kg
Masa balastu: 230,0 kg
Powierzchnia ożaglowania: 18,5 m2
Powierzchnia grota: 11,5 m2
Powierzchnia foka: 7,0 m2
Powierzchnia spinakera: 18,5 m2
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Myslím, že se jedná o loď, kterou jsem dal na fotku výše.
Na videu níže je vidět v akci v čase 4:20 min.
http://www.yachtsport.cz/videogalerie/n ... gata-2011/
Byla na Hartě ještě v roce 2011 a pak byla na prodej.
Plavala celkem pěkně, vnitřní a úložný prostor ale bude o dost menší než u Micro Póla.
Na videu níže je vidět v akci v čase 4:20 min.
http://www.yachtsport.cz/videogalerie/n ... gata-2011/
Byla na Hartě ještě v roce 2011 a pak byla na prodej.
Plavala celkem pěkně, vnitřní a úložný prostor ale bude o dost menší než u Micro Póla.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Áno zahliadol som ju vo videu.
Na výšku a priestorovo to je ináč riešené ako Micro Polo.
A.
Na výšku a priestorovo to je ináč riešené ako Micro Polo.
A.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Andrejjeep píše:Na výšku a priestorovo to je ináč riešené ako Micro Polo.
Není Andreji, je to menší! Podívej se na konstrukci kajuty.
Na tom videu vidíš několik lodí Micro Polo: Časy 4:58, 5:38, 5:47, 6:30, 6:52, 6:54 a hezký záběr v čase 7:33!
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
OMEN, tým iným priestorovým riešením som myslel presno to čo si dal fotku. Micro Polo ma kajutu širšiu nakoľko ide od boku lode a má aj vyššiu stojnú výšku (140cm). Kdežto toto ju má užšiu a nižšiu, stojná výška len 125cm.
Po sviatkoch sa chystám to omrknúť ak nenavála metráky snehu.
A.
Po sviatkoch sa chystám to omrknúť ak nenavála metráky snehu.
A.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
OK Andreji, promiň, špatně jsem si vyložil tvé slůvko "ináč". V češtině to svádí i k jiné vazbě nebo výkladu.
Aspoň jsem tě seznámil s naším jezevčíkem Edou
Aspoň jsem tě seznámil s naším jezevčíkem Edou

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
V pohode, ospravedlňovať sa nemáš začo. Tieto naše niektoré jazykové zvláštnosti sú úsmevné.
Eda je tuším plnohodnotný člen posádky nadmieru spokojný
A.
Eda je tuším plnohodnotný člen posádky nadmieru spokojný

A.
- Omen
- vytrvalý návštěvník

Andrejjeep píše:Eda je tuším plnohodnotný člen posádky nadmieru spokojný![]()
Eda je platný člen posádky, umí nejen odpočívat, ale i držet hlídku

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Tak zas tu mám niečo pre tých skôr narodených.
Ide o plachetničku cca z 80r. Figaro, dlžka cca 5m šírka 2,2m
To je asi tak všetko čo o nej momentálne viem.
Nemá niekto v archíve čo to bolo zač?
Jedná sa o drevenú amatersku stavbu.
Jedna taká je docela zarohom, tak víken si idem spraviť výlet.

A.
Ide o plachetničku cca z 80r. Figaro, dlžka cca 5m šírka 2,2m
To je asi tak všetko čo o nej momentálne viem.
Nemá niekto v archíve čo to bolo zač?
Jedná sa o drevenú amatersku stavbu.
Jedna taká je docela zarohom, tak víken si idem spraviť výlet.

A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
chceš jazdiť, alebo si kúpiť robotu?
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
V prvom rade idem omrknúť, ak to bude zrelé na oheň tak sa nič nedeje.
Podľa toho čo volal z pánkom tak dva roky dozadu to rekonštruovali, takže z vonka by to malo byť OK. Vnútro uvidím.
Keby robotu tak sa mi už doma váľajú pláty preglejky a drevené lišty.
Ono roboty sa nebojím, čo to mám čas aj cez týždeň robiť.
Bohužiaľ keďže mám rozpočet aký mám tak som dosť limitovaný. Veľkých lodí je habakuk, malých docela málo, poliaci no zatiaľ mám len negatívne skúsenosti. Navyše nechcem sa hneď vybluť z financií.
Keď nič nebude kúpim nejaký väčší otvorený daysailer a začnem kutiť.
A.
Podľa toho čo volal z pánkom tak dva roky dozadu to rekonštruovali, takže z vonka by to malo byť OK. Vnútro uvidím.
Keby robotu tak sa mi už doma váľajú pláty preglejky a drevené lišty.
Ono roboty sa nebojím, čo to mám čas aj cez týždeň robiť.
Bohužiaľ keďže mám rozpočet aký mám tak som dosť limitovaný. Veľkých lodí je habakuk, malých docela málo, poliaci no zatiaľ mám len negatívne skúsenosti. Navyše nechcem sa hneď vybluť z financií.
Keď nič nebude kúpim nejaký väčší otvorený daysailer a začnem kutiť.
A.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Ten klacek vypadá tak na 6 metrů a ráhno bude cca 2,5 metru, z toho vychází hlavaska kolem 7 qm a kosa cca 5 qm, to bude těsně na hranici povinnosti registrovat, dej si na to pozor.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
ja tomu nerozumiem
vonku treskúca zima, na predaj je lodí a lodí. Stačí pozerať v trochu väčšom okruhu. Prerábať daysailer na kajutovku? Na to by som sa vykašlal. Sťažeň budeš prekladať o pol metra až meter vyššie, tým pádom pomeníš na lodi úplne všetko.
vonku treskúca zima, na predaj je lodí a lodí. Stačí pozerať v trochu väčšom okruhu. Prerábať daysailer na kajutovku? Na to by som sa vykašlal. Sťažeň budeš prekladať o pol metra až meter vyššie, tým pádom pomeníš na lodi úplne všetko.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Copy zle si pochopil. Daysailer prerábať by som nikdy neplánoval, len mať niečo na čom povozím prdel, naberiem nejaké skúsenosti kým bude kajutovka. Akurát že sa dotoho musíme vocpať aspoň 3.
No vieš čo je širšie okolie že ano, pre niekoho len cesta do okresného mesta pre iného štreka cez pol sveta. V niektorých častiach sa hol či chcem alebo nechcem nedohodnem (buhužiaľ moja chyba)
Ano je mraky lodí ale vyžadujú registráciu, čomu sa pre začiatok snažím vyhnúť za cenu určitých kompromisov. Jednoducho niečo na relax (závodím v niečom inom), oddych nakoľko práca z ľudmi je niekedy na mašlu a potrebujem relax. Ale to niekedy pri vhodnej pijatike niekde najlepšie pri vode.
Felix: To mi je jasné že ak to bude tak to bude nahrane alebo cezhranu čo sa týcha 12m2 záleží v akom stave to celé bude. Ak tu bude preplachtené nemá zmysel nad tým uvažovať, nakoľko na 12 štvorcov to bude také nemastné neslané ale ak by to malo cca do 15 tak to je v pohode, aj plány čo mám tak sú v podobnej veľkosti od 10 do 15m2.
A.
No vieš čo je širšie okolie že ano, pre niekoho len cesta do okresného mesta pre iného štreka cez pol sveta. V niektorých častiach sa hol či chcem alebo nechcem nedohodnem (buhužiaľ moja chyba)

Felix: To mi je jasné že ak to bude tak to bude nahrane alebo cezhranu čo sa týcha 12m2 záleží v akom stave to celé bude. Ak tu bude preplachtené nemá zmysel nad tým uvažovať, nakoľko na 12 štvorcov to bude také nemastné neslané ale ak by to malo cca do 15 tak to je v pohode, aj plány čo mám tak sú v podobnej veľkosti od 10 do 15m2.
A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
pozri, do Welsu to nemáš ďaleko. nejakých 250 km
http://boote.de/anzeigen/neptun-20-105398
Neptun 20, min. 14m2 plachty, 750 kg váha bez vozíka.
Viem že je to cez limit, ale snáď v tolerancii?
Za 3200 nie je čo riešiť - s vozíkom, spanie pre 4, stojná výška v kajute (zdvíhacia strecha), rolfok, atď.
Vravíš, že chceš príležitostne aj k moru. Ale taká kajutovka (do 750 kg aj s vozíkom, max 12m2 plachty a ako tak pohodlný pobyt pre 3-4 osoby) zrejme neexistuje.
Lanaverre 510 (Jouet 17) - tam sa nezmestíte do kajuty, Wegu Happy Sailing o niečo lepšie, ale plachty 14m2. Ešte možno Leisure 17SL by prichádzala do úvahy, tých je ale málo. Staršia Leisure 17 sa zohnať dá. Jednu som našiel rovno na Neusiedli: https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 144582830/ - 2.800 aj s prívesom.
Samodomo stavby, no neviem, ja som skeptik. Jedine že by si si ju staval sám.
http://boote.de/anzeigen/neptun-20-105398
Neptun 20, min. 14m2 plachty, 750 kg váha bez vozíka.
Viem že je to cez limit, ale snáď v tolerancii?
Za 3200 nie je čo riešiť - s vozíkom, spanie pre 4, stojná výška v kajute (zdvíhacia strecha), rolfok, atď.
Vravíš, že chceš príležitostne aj k moru. Ale taká kajutovka (do 750 kg aj s vozíkom, max 12m2 plachty a ako tak pohodlný pobyt pre 3-4 osoby) zrejme neexistuje.
Lanaverre 510 (Jouet 17) - tam sa nezmestíte do kajuty, Wegu Happy Sailing o niečo lepšie, ale plachty 14m2. Ešte možno Leisure 17SL by prichádzala do úvahy, tých je ale málo. Staršia Leisure 17 sa zohnať dá. Jednu som našiel rovno na Neusiedli: https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 144582830/ - 2.800 aj s prívesom.
Samodomo stavby, no neviem, ja som skeptik. Jedine že by si si ju staval sám.
- andrej
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Noo to nevyzerá zle , ze tie € nekup to ???!!!
Jaguar 22 je skvelá lod- odolná aj na príbrežnú plavbu .
má trocha viac kíl ako by si chcel ale bola by to dobrá voľba. Určite lepšia ako drevené figaro.
Andrej

Jaguar 22 je skvelá lod- odolná aj na príbrežnú plavbu .
má trocha viac kíl ako by si chcel ale bola by to dobrá voľba. Určite lepšia ako drevené figaro.
Andrej
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Andrej, tak ja už nerozumiem ničomu.
Už nevadí, že plocha plachiet takmer 20m2?
že samotná loď váži cca 1200 kg?
Pripočítaj cenu vozíka cca 1500 €, k tomu to, že je až v Mannheime - možno sa prevezieš naprázdno.
oprava - pomýlil som si Andrej a Andrejjeep.
Už nevadí, že plocha plachiet takmer 20m2?
že samotná loď váži cca 1200 kg?
Pripočítaj cenu vozíka cca 1500 €, k tomu to, že je až v Mannheime - možno sa prevezieš naprázdno.
oprava - pomýlil som si Andrej a Andrejjeep.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Tady vidíš rozdí mezi kýlovým a ploutvokýlovým Flayingem. Jirka
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Pani ďakujem za postrehy.
Copy do DE by musel so mnou niekto ísť nemecky tak akurát pozdravým a snád ma nepredaju.
Ferodedek: Jaguar22 - pekná ale vzdhľadom na parametre niekedy nabudúce.
Neptun, El Bimbo to sú lode ktoré sú tak na hranici ale cesta by to bola shodná. Všetko sú to plutvokýli. Rovnako aj čo dal Jirka Flaying.
Vzhľadom nato že chcem časom trochu pendlovať jazerá u nás, cz tak klasiká kýlovka moc neprichádza v úvahu. Plutvokýl je tak na hrane, klasická plutvovka ideál ale to je problem nájsť. Twin kýl rovnako asi by mal problem zo splavením a naplavením na vozík (neviem nikdy to nevidel v reále) a nie všade je žeriav na spúšťanie. More je ešte hodne ďaleko.
Včera bol teda pozrieť stavbu podľa konštrukčných plánov franzúzskeho staviteľa Herbulot, Figaro. Bohužiaľ v rámci kokpiktu a kajuty zasiahla ruka tvorivého človeka .o) Aj keď všetci niesú nadšený amaterskou stavbou tak toto bolo spravené dôkladne. A partia čo to robila a aj rekonštrukciu v roku 2013 vedela čo robí (na konte majú nejaké korzare, Sprint600 a pod.) V predaji je už 5 rokov. Keďže je to holý základ bez elektriky a iných vymožeností málo ludí ju chcelo kúpiť. Rekonštrukcia obšívky ju zachránila od cvičenia požiarnikov s požiarom.
Ale ako Copy poznamenal je na tom z môjho pohľadu ešte práca, hlavne vnútro lode a naspäť prerobenie pevného kýlu na sklopný. Tu bol problém od začiatku a vzhľadom na rok stavby (okolo roku 1990) to nevedeli poriadne vyriešiť a zatekalo tadiaľ. Samotná plachetnica toho nemá veľa naplávaného, skôr dlhú dobu stála. Po rekonštrukcii obšívky, olaminovanie, náter, bola na vode len kvôli odskúšaniu tesnosti. Potom zase stála vonku pod prístreškom. Čo ma prekvapilo za tú dobu čo stála, nie je v nej cítiť stuchlina, ktorú som cítil v niektorých laminátkach čo bol pozrieť.
Sťažeň má klasický drevený z lištou pre bežce, predný stah a bočné vanty. Rahno drevené. (v garaži mali 8m drevený sťažeň čo robili pred xy rokmi a majiteľ ho zničil, pre niekoho v CZ zhotovovali 11m dlhý drevený sťažeň). Je k tomu pevné aj nejaké pohyblivé lanovie (to je zrelé na výmenu) Plachty sú nevyzerali zle ale je otázka ako sa budú správať.
Čo je nutné dorobiť, tak či tak je doplniť záseky nejaké kladky, pomeniť pohyblivé lanovie. U mna úprava kýlu (to čo mi popisovali bol ako zly vtip, nasadzovať 80kg plutvu pod vodou ) a interiéru. Samozrejme to stojí čas a peniaze.
Dlžka 5,1m
šírka 2,20m
ponor 0,3-1,2m
Plocha oplachtenia max. 15,5m2
hmotnosť od cca 600kg 450+150 (loď + kýl, balast)
počet koji 2
pár foto

album
http://andrejjeep.rajce.idnes.cz/Figaro-plachetnice/
A.
Copy do DE by musel so mnou niekto ísť nemecky tak akurát pozdravým a snád ma nepredaju.
Ferodedek: Jaguar22 - pekná ale vzdhľadom na parametre niekedy nabudúce.
Neptun, El Bimbo to sú lode ktoré sú tak na hranici ale cesta by to bola shodná. Všetko sú to plutvokýli. Rovnako aj čo dal Jirka Flaying.
Vzhľadom nato že chcem časom trochu pendlovať jazerá u nás, cz tak klasiká kýlovka moc neprichádza v úvahu. Plutvokýl je tak na hrane, klasická plutvovka ideál ale to je problem nájsť. Twin kýl rovnako asi by mal problem zo splavením a naplavením na vozík (neviem nikdy to nevidel v reále) a nie všade je žeriav na spúšťanie. More je ešte hodne ďaleko.
Včera bol teda pozrieť stavbu podľa konštrukčných plánov franzúzskeho staviteľa Herbulot, Figaro. Bohužiaľ v rámci kokpiktu a kajuty zasiahla ruka tvorivého človeka .o) Aj keď všetci niesú nadšený amaterskou stavbou tak toto bolo spravené dôkladne. A partia čo to robila a aj rekonštrukciu v roku 2013 vedela čo robí (na konte majú nejaké korzare, Sprint600 a pod.) V predaji je už 5 rokov. Keďže je to holý základ bez elektriky a iných vymožeností málo ludí ju chcelo kúpiť. Rekonštrukcia obšívky ju zachránila od cvičenia požiarnikov s požiarom.
Ale ako Copy poznamenal je na tom z môjho pohľadu ešte práca, hlavne vnútro lode a naspäť prerobenie pevného kýlu na sklopný. Tu bol problém od začiatku a vzhľadom na rok stavby (okolo roku 1990) to nevedeli poriadne vyriešiť a zatekalo tadiaľ. Samotná plachetnica toho nemá veľa naplávaného, skôr dlhú dobu stála. Po rekonštrukcii obšívky, olaminovanie, náter, bola na vode len kvôli odskúšaniu tesnosti. Potom zase stála vonku pod prístreškom. Čo ma prekvapilo za tú dobu čo stála, nie je v nej cítiť stuchlina, ktorú som cítil v niektorých laminátkach čo bol pozrieť.
Sťažeň má klasický drevený z lištou pre bežce, predný stah a bočné vanty. Rahno drevené. (v garaži mali 8m drevený sťažeň čo robili pred xy rokmi a majiteľ ho zničil, pre niekoho v CZ zhotovovali 11m dlhý drevený sťažeň). Je k tomu pevné aj nejaké pohyblivé lanovie (to je zrelé na výmenu) Plachty sú nevyzerali zle ale je otázka ako sa budú správať.
Čo je nutné dorobiť, tak či tak je doplniť záseky nejaké kladky, pomeniť pohyblivé lanovie. U mna úprava kýlu (to čo mi popisovali bol ako zly vtip, nasadzovať 80kg plutvu pod vodou ) a interiéru. Samozrejme to stojí čas a peniaze.
Dlžka 5,1m
šírka 2,20m
ponor 0,3-1,2m
Plocha oplachtenia max. 15,5m2
hmotnosť od cca 600kg 450+150 (loď + kýl, balast)
počet koji 2
pár foto

album
http://andrejjeep.rajce.idnes.cz/Figaro-plachetnice/
A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
a si ju aj zobral?
takže tento rok to vyzerá na sezónu na suchu.
takže tento rok to vyzerá na sezónu na suchu.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Veď ta loď je hotová, čo blbnete. Je tam kormidlo, sťažňová patka, sťažeň s ráhnom, takelážou, plachtami, vchod do kajuty je hotový, vidím tam kovania, náter vyzerá ok. Kúpiť nové laná a trochu kovania je brnkačka. Nevidím tam nikde ten pevný kýl?