Zdravím všechny,
Zakoupil jsem v Holandsku kanálovku přes kamaráda Holanďana, kterej mi ji vyhlížel asi dva týdny a proklepl všechny, které byli k prodeji. Je 9 m dlouhá, 3 m široká se slušným motorem, tudíž požadovanou rychlostí, motor jede hodiny na vysoké otáčky aby ustál Labe a nevařil, také je dostatečně velká nádrž. Přemýšlím nad převozem po vodě. Můžete mi poradit jak moc je to náročné ? Jak dlouho to asi trvá, dá se to zvládnout v jednom, nebo se musí plout ve dvou ? Na co se připravit atd... jeden známej to dal napoprve sám a celkem bez problémů, jen už nevím kdo to byl, sakra...
Děkuji
Přeprava z Holandska do Čech
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přeprava z Holandska do Čech
Ahoj, koukni se třeba tady viewtopic.php?f=85&t=9575
Pěknej novej rok, Jirka
Pěknej novej rok, Jirka
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Dávám odkaz n akrásnou reportáž od dedka
viewtopic.php?f=85&t=8252
Stačí, když budeš číst příspěvky zakladatele vlákna.
viewtopic.php?f=85&t=8252
Stačí, když budeš číst příspěvky zakladatele vlákna.
Díky moc, pročtu.
mám zakoupenou letenku na pondělí 21.3. rád bych vyrazil na cestu ve středu 23.3. tak snad se vše podaří bez větších starostí.
Tom
mám zakoupenou letenku na pondělí 21.3. rád bych vyrazil na cestu ve středu 23.3. tak snad se vše podaří bez větších starostí.
Tom
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Akou trasou pôjdeš? Je to mimo sezónu, budú všetky komory v prevádzke?
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Jestli pojedeš Rýn proti proudu, tak motor prověříš na Rýnu a Labe ti bude připadat úplně v pohodě 

- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Odkaz na moji loňskou podzimní plavbu sem už dal Jirka_TEC_Tce. Podle toho co píšeš tak máš loď asi stejně velkou jako já. Já plul většinou sám a bez problémů, 9 m je malá loď, tedy pro mě. Ale nevím jakou máš zkušenost. Na druhou stranu jak se vyjádřil Mirek, co se mnou plul Labe, ve dvou snadněji nanosíš naftu z pumpy. A počítej s tím, že v jednom si na řece neodskočíš od kormidla ani na záchod, tak jsem plul jen krátké denní úseky, ale mě to na podzim nevadilo, stejně brzo zapadalo slunce.
Ohledně provozních časů komor bych neměl obavy na hlavních trasách jsou převážně funkční H24.
Kdybys měl nějaký konkrétní dotaz klidně se ozvy, moje znalosti jsou poměrně čerstvé.
Tomáš
Odkaz na moji loňskou podzimní plavbu sem už dal Jirka_TEC_Tce. Podle toho co píšeš tak máš loď asi stejně velkou jako já. Já plul většinou sám a bez problémů, 9 m je malá loď, tedy pro mě. Ale nevím jakou máš zkušenost. Na druhou stranu jak se vyjádřil Mirek, co se mnou plul Labe, ve dvou snadněji nanosíš naftu z pumpy. A počítej s tím, že v jednom si na řece neodskočíš od kormidla ani na záchod, tak jsem plul jen krátké denní úseky, ale mě to na podzim nevadilo, stejně brzo zapadalo slunce.
Ohledně provozních časů komor bych neměl obavy na hlavních trasách jsou převážně funkční H24.
Kdybys měl nějaký konkrétní dotaz klidně se ozvy, moje znalosti jsou poměrně čerstvé.
Tomáš
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Já jsem kupoval naftu na Mittelland kanálu u plovoucí pumpy. Na Labi nebylo kde (leda s těma kanystrama).