Teak paluba - doporučte výrobcu
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Teak paluba - doporučte výrobcu
Dával si niekto robiť teakovú palubu v SK/CZ/PL firme? Kde a aká bola skúsenosť?
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teak paluba - doporučte výrobcu
Podívej na můj článek na viewtopic.php?f=111&t=9203
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Pavel-Sulc píše:Podívej na můj článek na viewtopic.php?f=111&t=9203
tak to vyzera naozaj paradne. Mna by ale zaujimala samotna vyroba paluby resp. podlahy - udrzbu budem riesit neskor. Na tvoju lod si to robil sam?
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj ano celou loď jsme stavěly s manželkou. Palubu taky. V 1980 stál metr latě 1,20 SEK, dnes stojí 96,00 SEK x 3 = 288 CZK. Na doporučení finského Nautor, výrobce lodí Svan jsem teak lepil na palubu měkkým epoxy. Spáry jsou plněné na palubě silikonem Rodrozil, v cocpitu Sicaflex. Silikon se nedá přetřít, Sicaflex ano.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Vďaka za info. Tie ceny teaku sú teda naozaj poriadne vysoko http://www.muehlbauerholz.at/frames/de/ ... ttholz.pdf , ale nechcem umelý.
U Georgusa v Brémach to urobiť vedia, ale predsa musí existovať nejaký fachman aj bližšie.
U Georgusa v Brémach to urobiť vedia, ale predsa musí existovať nejaký fachman aj bližšie.
Pavel-Sulc píše:...jsem teak lepil na palubu měkkým epoxy.
co je měkký epoxid, myslím označení... díky
Naposledy upravil(a) Anonym dne ned pro 20, 2015 8:54 am, celkem upraveno 1 x.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj měkký epoxy - tak to nazývá firma Epotex kde jsem epoxy koupil. http://www.epotex.se/nm-bat-epoxi
NM Lim 250, sats om 2,0 kg, Pris 485.00 kr
See more at: http://www.epotex.se/epotex-webbutik/li ... hWWqA.dpuf
NM Lim 250 není tvrdý jako sklo, stvrdlý na papíře můžeš ohnout a nepraskne, není to ale elastická hmota na spárování. Míchání je jednoduché, 1:1
Firma prodává různé materiály na laminování epoxy a pro stavebnictví.
Epoxy, který ma konsistenci medu jsem roztíral listem pilky na železo, to co proteklo mezi zubama pilky bylo akorát.
Mají i Epoxy na laminování dřevěných lodí, např. kajaků. Laminování není skoro vidět a povrch je skoro jak lakovaný.
Produkty prodávané v Česku neznám. Myslím že volba Epoxy na lepení moc kritická není. Na spárování je nejlepší Sicaflex. Když jsem v 1980 pokládal palubu tak Sicaflex nebyl a proto jsem použil francouský silicon Rodrozil. Doporučil mi ho Hallberg och Rassy a i ten drží skvěle,
Pozdrav Pavel
NM Lim 250, sats om 2,0 kg, Pris 485.00 kr
See more at: http://www.epotex.se/epotex-webbutik/li ... hWWqA.dpuf
NM Lim 250 není tvrdý jako sklo, stvrdlý na papíře můžeš ohnout a nepraskne, není to ale elastická hmota na spárování. Míchání je jednoduché, 1:1
Firma prodává různé materiály na laminování epoxy a pro stavebnictví.
Epoxy, který ma konsistenci medu jsem roztíral listem pilky na železo, to co proteklo mezi zubama pilky bylo akorát.
Mají i Epoxy na laminování dřevěných lodí, např. kajaků. Laminování není skoro vidět a povrch je skoro jak lakovaný.
Produkty prodávané v Česku neznám. Myslím že volba Epoxy na lepení moc kritická není. Na spárování je nejlepší Sicaflex. Když jsem v 1980 pokládal palubu tak Sicaflex nebyl a proto jsem použil francouský silicon Rodrozil. Doporučil mi ho Hallberg och Rassy a i ten drží skvěle,
Pozdrav Pavel
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Chcel by som sa vrátiť k pôvodnej otázke.
Viem, že Georgus v Brémach teak robiť vie, ale - neexistuje v CZ a SK žiadna firma alebo živnostník, ktorý sa tým tiež zaoberá?
Viem, že Georgus v Brémach teak robiť vie, ale - neexistuje v CZ a SK žiadna firma alebo živnostník, ktorý sa tým tiež zaoberá?
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
no- pokud to daš firme aby paluba nebyla dražší než cela lod-maš predstavu kolik by vyšel metr?Ale pokud se na to cejtíš.......zkus Vládu Janouše
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
packa píše:no- pokud to daš firme aby paluba nebyla dražší než cela lod-maš predstavu kolik by vyšel metr?Ale pokud se na to cejtíš.......zkus Vládu Janouše
najdrahšie by to vyšlo, keby som sa o to pokúšal sám. Na také pokusy je to príliš drahý materiál.
Ďakujem za tip, skúsim.
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Pavel-Sulc píše:Ahoj ano celou loď jsme stavěly s manželkou. Palubu taky. V 1980 stál metr latě 1,20 SEK, dnes stojí 96,00 SEK x 3 = 288 CZK. Na doporučení finského Nautor, výrobce lodí Svan jsem teak lepil na palubu měkkým epoxy. Spáry jsou plněné na palubě silikonem Rodrozil, v cocpitu Sicaflex. Silikon se nedá přetřít, Sicaflex ano.
Ahoj Pavle, kde se da ve Svedsku koupit Teak Plank, v Bilteme? 96 je fajn cena.
Dekuji
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Catamaran, pokud potřebuješ teaku málo tak pohodlné je koupit u Erlandson brygga. Vidíš jak cena stoupla,
http://www.erlandsonsbrygga.se/Search?search=teak
Při koupi nad 3000 SEK dostaneš 10% slevu.
Biltema má jen něco, je to hlavně obchod s věcmi na auta.
Pokud teaku potřebuješ víc tak jsou firmy, které prodávají exotické dřevo levněji. Dnes vyplouváme ke známým na ostrov tak nemám čas hledat. Měli bychom se vrátit začátkem příštího týdne tak pak bych se pokusil něco najít. Ozvi se. Přeji Ti príma den. Ahoj Pavel
http://www.erlandsonsbrygga.se/Search?search=teak
Při koupi nad 3000 SEK dostaneš 10% slevu.
Biltema má jen něco, je to hlavně obchod s věcmi na auta.
Pokud teaku potřebuješ víc tak jsou firmy, které prodávají exotické dřevo levněji. Dnes vyplouváme ke známým na ostrov tak nemám čas hledat. Měli bychom se vrátit začátkem příštího týdne tak pak bych se pokusil něco najít. Ozvi se. Přeji Ti príma den. Ahoj Pavel
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji Pavle
Ted jsem si psal s firmou TORAPO a maji plaňky 8mm x 48mm v ruznych delkach. 1m2 vychazi na 4.200kc
Ted jsem si psal s firmou TORAPO a maji plaňky 8mm x 48mm v ruznych delkach. 1m2 vychazi na 4.200kc
- pepabagi
- návštěvník fóra
- Reputace: 14
. . . . copy, zkus poptat v NAUTICA SERVIS v Úžicích, nějaké realizace teaku uvidíš na jejich stránkách.
- Marty
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti můžeme pomoct tak zde je odkaz: https://www.nautica-servis.eu/sluzby/teakove-paluby/