YachtBus
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Re: YachtBus
JaOCZ píše:http://www.smartwings.com
Sobota 12:25 z Ruzyně, ve Splitu jsi v 13:55
zpět v sobotu v 14:40 ze Splitu, v Ruzyni jsi v 16:15
Za cca 5850,-- Kč.
Když nás jelo na loď 5 lidí, tak se 4 vešli do jednoho auta a já jsem letěl. V součtu na celou posádku to vyšlo levněji (nebo stejně) než dvě auta.
Ze Splitského letiště (Kaštela) jezdí linkový autobus do Trogiru v podstatě pořád. Z Trogiru celý den podél pobřeží až do Zadaru asi co hodinu.
Osobně lítám už v pátek a udělám si pohodový večer v Trogiru, ale sobota by šla taky stíhat. Stejně Ti dají většinou loď až v sobotu odpoledne a musíš loď předat další sobotu ráno. Takže času spoustu.
Bohužel SW takto lítá jen přes sezonu (od druhé poloviny května do konce září). Mimo sezónu nelítají a tak se musí přestupovat. Je to za cca stejnou cenu, ale už se to nestíhá v sobotu tam. Takže proto taky ten pátek.
H.
Ahoj, kdyz se podivas na cervenec, uz ted jsou soboty u SmartWings okolo 9tis Kc (tam a zpet) a byvaji prvni vyprodane. Navic priplatky za extra zavazadla...transport z letiste Split/Dubrovnik muze udelat dalsi tisice...
RACEK píše:Yachbus si představuju asi takhle![]()
![]()
![]()
Veselé partičky kamarádů způsobí, že kořalka dojde před Jihlavou, pivo už před Brnem![]()
Na jediný záchod v busu bude fronta, a tak cestující budou vyžadovat stavět každých dvacet minut na záchod u pumpy![]()
U pumpy dojde také k rychlému dokoupení kořalky a doutníků![]()
Jen co se setmí přijde palubní hosteska o podprsenku, k ránu i o kalhotky![]()
K moři dorazí autobus s několikahodinovým zpožděním![]()
Cestující po veselé noci zrovna usnou a odmítají vystupovatCestující nemůžou poznat svoje zavazadla a spokojeně si odnáší cizí
![]()
Po vystoupení cestujících už autobus žádný luxus nenabízí, a tak ti co se mají vracet do Prahy odmítají do toho . . . nastoupit
Jestli máš pravdu, tak asi nebude snadné sehnat holky, které by tu palubni hostesku dělaly...
... no, anebo to naopak pujde samo

- koudy
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Zdravím vás ,
chlapi nevíte někdo jestli poblíž místa odjezdu yachtbusu je nějaké vhodné parkoviště kde by auto týden přečkalo pokud možno bez úhony?
chlapi nevíte někdo jestli poblíž místa odjezdu yachtbusu je nějaké vhodné parkoviště kde by auto týden přečkalo pokud možno bez úhony?
- koudy
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
parkoviště klidně i placené
Ahoj, doplni svuj zazitek z Yachtbusu (jak jsem napsal recenzi na FCB zbavenou emoci a ze to pro me byl problem). Byli sme zvykli jezdit autem a nechal jsem se zlakat marketingem a pozlatkem luxusu.
Cesta pro me byla zklamanim. Davam 2 hvezdy. Prvni za to, ze sme se opravdu dostali do Chorvatska, druhou za perfektni sluzby na palube. Hostesky mile a prijemne. Tim vycet bonusu konci.
Nevim, co je luxusniho na autobusu, kde se neustale mlatite do hlavy a mista u sedacek je stejne, jako v jinem obyc autobusu, a ktery ani nepobere plne obsazeni na ceste tam. (20 cm navic pro nohy by vyresilo jak misto tak i pohodli)
Nechal jsem se nalakat zastavkami v marinach, coz ale neni pravda.
V nasem pripade do ACI Trogir autobus vubec nezajizdi, takze stejne budete nuceni cekat nekde na slunicku na taxi a tahat se s kuframa atp. (taxi bylo v yachtbusu proplaceno)
Nakladky a vykladky osob jsou chaoticke a nesmyslne dlouhe. Doba cesty tak narusta na neunosnou dobu. Zkratit cestu popijenim moc nejde, protoze pri ceste tam, neustale nadavajici a v autobuse kourici, ridicka Lenka durazne oznamovala, ze zachod je uz pres pul naplnen a ze nam tudiz do Chorvatska nevydrzi. Stejne tak i tady si hlidate, kdy bude dalsi zastavka.
Lide zvykli jezdit obyc autobusy budou mile poteseni. Nahrada za auto to ale opravdu vhodna neni.
P.S.: Spatne informovani o zpozdeni stale trva. Pri odjezdu jsme cca 10 min pred prijezdem byli informovani o hodinovem zpozdeni. To ale vubec nebylo konecne.
A co se tyce ze prijedete odpocati.... ani tuk. V nedeli v Brne jsem v posteli byl v 5.30 (5.15 prijel bus) a celou nedeli jsem byl tak rozlamanej, ze jsem nebyl schopen niceho krom cist zpravy od kamaradu spolucestovatelu. Naprikad: "Ne to už nikdy. Zjistit ze po 5 - ti hodinách jízdy jsi 180 km od výchozího bodu je děsivý
"
Cesta pro me byla zklamanim. Davam 2 hvezdy. Prvni za to, ze sme se opravdu dostali do Chorvatska, druhou za perfektni sluzby na palube. Hostesky mile a prijemne. Tim vycet bonusu konci.
Nevim, co je luxusniho na autobusu, kde se neustale mlatite do hlavy a mista u sedacek je stejne, jako v jinem obyc autobusu, a ktery ani nepobere plne obsazeni na ceste tam. (20 cm navic pro nohy by vyresilo jak misto tak i pohodli)
Nechal jsem se nalakat zastavkami v marinach, coz ale neni pravda.
V nasem pripade do ACI Trogir autobus vubec nezajizdi, takze stejne budete nuceni cekat nekde na slunicku na taxi a tahat se s kuframa atp. (taxi bylo v yachtbusu proplaceno)
Nakladky a vykladky osob jsou chaoticke a nesmyslne dlouhe. Doba cesty tak narusta na neunosnou dobu. Zkratit cestu popijenim moc nejde, protoze pri ceste tam, neustale nadavajici a v autobuse kourici, ridicka Lenka durazne oznamovala, ze zachod je uz pres pul naplnen a ze nam tudiz do Chorvatska nevydrzi. Stejne tak i tady si hlidate, kdy bude dalsi zastavka.
Lide zvykli jezdit obyc autobusy budou mile poteseni. Nahrada za auto to ale opravdu vhodna neni.
P.S.: Spatne informovani o zpozdeni stale trva. Pri odjezdu jsme cca 10 min pred prijezdem byli informovani o hodinovem zpozdeni. To ale vubec nebylo konecne.
A co se tyce ze prijedete odpocati.... ani tuk. V nedeli v Brne jsem v posteli byl v 5.30 (5.15 prijel bus) a celou nedeli jsem byl tak rozlamanej, ze jsem nebyl schopen niceho krom cist zpravy od kamaradu spolucestovatelu. Naprikad: "Ne to už nikdy. Zjistit ze po 5 - ti hodinách jízdy jsi 180 km od výchozího bodu je děsivý

Chlapce chlapce (nebo devce? podle prezdivky to nepoznam
),
ze je neco luxusni neznamena, ze to je to nejlepsi, ale z definice slova LUXUS vyplyva, ze za to zaplatis daleko vic nez jakou to ma skutecne hodnotu. Podle popisu cesty soudim, ze vam nelhali....
To je stejne, jako kdyz jeden nejmenovany velkopodnikatel v predvolebni kampani tvrdil, ze bude stat ridit jako svoji firmu (tedy ku prospechu svemu). A lidi se dneska divej, ze si prihrava dotace, odpousti dane...a on pritom jen dusledne plni svuj predvolebni slib

ze je neco luxusni neznamena, ze to je to nejlepsi, ale z definice slova LUXUS vyplyva, ze za to zaplatis daleko vic nez jakou to ma skutecne hodnotu. Podle popisu cesty soudim, ze vam nelhali....
To je stejne, jako kdyz jeden nejmenovany velkopodnikatel v predvolebni kampani tvrdil, ze bude stat ridit jako svoji firmu (tedy ku prospechu svemu). A lidi se dneska divej, ze si prihrava dotace, odpousti dane...a on pritom jen dusledne plni svuj predvolebni slib
Jezura píše:Chlapce chlapce (nebo devce? podle prezdivky to nepoznam),
No, podle druhe vety bys to mohl poznat

- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Minulý týden jsem poslal dva kamarády, kterým se nechtělo ve dvou autem, yachtbusem.
Poznatky:
1. Dojeli do Sukošanu plus mínus na čas.
2. Běžný zájezdový autobus. Pro chlapy 80 a 100 kilo málo místa. Z toho se odvinula únava po cestě. Žádný přídavný prostor pro zavadla. Měli štěstí. Cestovala pouze jedna kompletní posádka se zavazadly pro celou loď.
3. V Sukošanu půl dne nemáš zajištěno kam dát zavazadla v den příjezdu a v den odjezdu. Pokud tam nemáš kamarády překlenující příslušné víkendy, kteří Ti poskytnou azyl.
4. Výhoda - nemuseli řídit.
Poznatky:
1. Dojeli do Sukošanu plus mínus na čas.
2. Běžný zájezdový autobus. Pro chlapy 80 a 100 kilo málo místa. Z toho se odvinula únava po cestě. Žádný přídavný prostor pro zavadla. Měli štěstí. Cestovala pouze jedna kompletní posádka se zavazadly pro celou loď.
3. V Sukošanu půl dne nemáš zajištěno kam dát zavazadla v den příjezdu a v den odjezdu. Pokud tam nemáš kamarády překlenující příslušné víkendy, kteří Ti poskytnou azyl.
4. Výhoda - nemuseli řídit.