prosim o typ nebo pomoc...dnes 23.7. me svezou pod hraz orlika a budu potrebovat na 2_3 dny opustit lod
Moderátor: vilma
- Jarda_x
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
prosim o typ nebo pomoc...dnes 23.7. me svezou pod hraz orlika a budu potrebovat na 2_3 dny opustit lod
Ahoj. stojim vyvazan na bojce na dohled hraze orlika (dnes v sobotu 23.7. 12.30 hod.) . snad me dnes svezou vytahem pod hraz. pak bych potreboval plavbu dolu na2-3 dny prerusit a potreboval bych nekde v bezpeci ponechat lod. nemate nekdo typ? pluji z budejc na improvizovanem katamaranu s plovaky ze dvou kajaku. hmotnost pres metrak, lod se tedy necha vytahnout ne travu nebo n pisek, ale vzhledem k tomu, jak tenky je laninat trupu, nemuzu lod polozit treba do sterku. take by lod mohla byt nekde vyvazana na vode. dnes jeste kus upluji, zitra treba take, ale na vesla zvladnu denne do 25km. (z budejc jsem odplouval v utery odpoledne, ve stredu jsem sjel jen od jezu hnevkovice k jezu korensko, takze skoro nic, protoze proplavovali az ve ctvrtek. pres orlik jedu skoro porad na vesla, pokusy s plachtou spis zdrzovali, fouka jen slabe a zasadne proti. mam mizernou stoupavost.
RADY TYPY PROSIM POUZE PRES SMS NA 777 96 88 11. tablet mi za chvili umre a na bojce neni zasuvka DEKUJI.. Jarda
RADY TYPY PROSIM POUZE PRES SMS NA 777 96 88 11. tablet mi za chvili umre a na bojce neni zasuvka DEKUJI.. Jarda
- Jarda_x
- návštěvník fóra
Re: prosim o typ nebo pomoc...dnes 23.7. me svezou pod hraz orlika a budu potrebovat na 2_3 dny opustit lod
Dik vsem, kdo jste mi poslali informace o kotvistich. Nakonec jsem jeste prevesloval prehradu kamyk, ktera je kratka a pul hodiny pred koncem provozni doby jsem se stihl nechat proplavit pod hraz. Asi 1km pod hrazi je obec kamyk a pred mostem je ve slepem rameni kotviste.
od utery mam do teď upluto 130km. Bohuzel skoro cely Orlik jsem vesloval, protože kdyz foukalo, tak jen slabě a zásadně proti.
od utery mam do teď upluto 130km. Bohuzel skoro cely Orlik jsem vesloval, protože kdyz foukalo, tak jen slabě a zásadně proti.
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Re: prosim o typ nebo pomoc...dnes 23.7. me svezou pod hraz orlika a budu potrebovat na 2_3 dny opustit lod
Ahoj Jardo,
nemám ti s kotvišti a hlídáním lodi jak pomoci, ale tvoje akce je mi sympatická.
Drrržím palce a dej o sobě vědět.
nemám ti s kotvišti a hlídáním lodi jak pomoci, ale tvoje akce je mi sympatická.
Drrržím palce a dej o sobě vědět.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, Jardo, na vesla je to mazec. Škoda toho větru, to by ses krásně svezl. Jseš ještě doma nebo už zpět na palubě? Jestli doma, tak se zastav:-)
- Jarda_x
- návštěvník fóra
kluci, deji za pronev podpory. fic[BBvideo=560,315][attachment=0]IMG_20160726_195643.jpg[/attachment][/BBvideo]cusi, doma jsem se stavel jen na otocku, a sup zpet na lod. nasel jsem na blablacaru dokonce odvoz od domu az ke kotvisti atak jse sice vztaval v 5, ale v 7 jsem uz vytiral vodu v kajute ( = ve stanu), pr, otoze nad kamykem musela projit poradna průtrž, a v pul 8. jsem uz byl u vesel. v ten den jsem uplul z r. km 133 (Kamýk) az na r. km 103 (kemp zivohost), k cemuz midopomohlo celodenni bezvetri a nebo sice slaby, ale pro me priznivy vanek od jihu.
protoze vcera me velice ochotny řidič auta, které přivezlo jinou loď na slapskou prehradu, prevezl pod hraz, tak jsem nemusel čekat na dnešek, kdy převáží traktor, a doplul jsem do stechovic. vyvazal jsem se v usti nějakého pot oka pritekajiciho zleva v centru města a noc na vode byla v klidu. akorat, ze vedle na slepem rameni uz brzy rano spusti nějaký stroj na skladce písku, tak se postarali o casny budicek :-)
ahoj
protoze vcera me velice ochotny řidič auta, které přivezlo jinou loď na slapskou prehradu, prevezl pod hraz, tak jsem nemusel čekat na dnešek, kdy převáží traktor, a doplul jsem do stechovic. vyvazal jsem se v usti nějakého pot oka pritekajiciho zleva v centru města a noc na vode byla v klidu. akorat, ze vedle na slepem rameni uz brzy rano spusti nějaký stroj na skladce písku, tak se postarali o casny budicek :-)
ahoj
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Podle plavidla jsme se potkali na Orlíku v sobotu, u lyžařské dráhy na Trhovkách, vyplouvali jsme ze zátoky u kempu Bor. Kam až máš v plánu doplout? Držíme palec ať jde vše podle plánu.
Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Zajímavá akce a plavidlo
A jaký je cíl Jardo?

A jaký je cíl Jardo?
- Jarda_x
- návštěvník fóra
ahoj. prozatim je cilem melnik. ale kdyz vidim, ze mi k usti vltavy zbyva jen 60 r. km a navic že reka zde uz docela tece, tak popluji nejspis dal. jeste ale take zalezi na tom, jak se mi bude darit proplouvat tam, kde uz je velka nakladni plavba. moje max rychlost je 5 km/h a to moc manévrů neumožňuje. a co jsem slysel, tak prý německá ricni policie improvizovana plavidla jako je to moje , do zeme nevpousti.
- Jarda_x
- návštěvník fóra
no, mě přehlédnout nelzeCharlie píše:Podle plavidla jsme se potkali na Orlíku v sobotu, u lyžařské dráhy na Trhovkách, vyplouvali jsme ze zátoky u kempu Bor. Kam až máš v plánu doplout? Držíme palec ať jde vše podle plánu.

- Jarda_x
- návštěvník fóra
ahoj. prave jsem si pripil a cast přípitku vlil do misici se v ody vltavy a labe.
jdu hledat kilometraz plaveb ich komor na labi. .
jdu hledat kilometraz plaveb ich komor na labi. .
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Gratuluju
A co na tebe a tvé plavidlo říkali couvalové v Praze?

A co na tebe a tvé plavidlo říkali couvalové v Praze?
- Jarda_x
- návštěvník fóra
Ahoj.
Od Prahy jsem byl na netu jen minimálně. Odpovídám tedy až nyní. Starou Prahou jsem spíš jen prolétl. Přes hodinu jsem totiž čekal na proplavení Smíchovskou komorou a tak jsem během čekání zavolal na další zdymadlo, abych věděl jak to bude tam. Komorník mi řekl, že stihnu-li dojet do hodiny, že propluji bez čekání, pak budou mít přednost velké lodě. A tak jsem centrem provesloval a nikde jsem se moc nemotal.
Plavbu jsem kvůli zajímavé pracovní příležitosti, která se naskytla, přerušil v Hřensku.
Od Prahy jsem byl na netu jen minimálně. Odpovídám tedy až nyní. Starou Prahou jsem spíš jen prolétl. Přes hodinu jsem totiž čekal na proplavení Smíchovskou komorou a tak jsem během čekání zavolal na další zdymadlo, abych věděl jak to bude tam. Komorník mi řekl, že stihnu-li dojet do hodiny, že propluji bez čekání, pak budou mít přednost velké lodě. A tak jsem centrem provesloval a nikde jsem se moc nemotal.
Plavbu jsem kvůli zajímavé pracovní příležitosti, která se naskytla, přerušil v Hřensku.