1) Část cesty je po řekách Marne, Seine, Yonne, Saone a nevím jaký je tam proud. Nevím jakým směrem je okruh lepší plout?
2) Dále nevíme jestli mezi (Dijonem) a Paříží plout kanál de Bourgogne, nebo Briare + Loire + Center. Přikláníme se k Bourgogne. Máme problém s výškou. Potřebujeme 2,8m a tu snad Bourgogne má, i když údaje se rozchází. Nevím ani který je lepší (hezčí).
3) Hloubka u Bourgogne je psaná 1,3m, máte někdo představu jaká je tam rezerva? Kormidlo máme 1,35, kdyžtak bych raději udělal kratší. Se sklopeným se pluje špatně. Jinde by mělo být 1,8m.
4) Mezi Dijonem a Strasbourgem pak pravděpodobně Vosges + Marne au Rhin. Možnost by byla i Rhone au Rhin + Rhin. Doporučení?
5) Jaký je proud ve Strasbourgu na Rýnu? Budeme tam muset nakonec kousek proti proudu, tak jestli je to možné.
6)Jaký čas mám počítat na proplutí plavební komory. Nevím jak to ve Francii chodí a vzhledem k počtu komor je to rozhodující pro plánování doby. VNF udává 20-30 minut. Rád bych okruh stihnul do 2 měsíců + max 2 týdny rezerva. Pak musí dítě do školy a do 1. třídy by asi měl nastoupit 1. září

7) Nějaký tip na nákup mapy? Zatím plánujeme koupit jen mini atlas celé francie. Bohužel ho nikde za nepřemrštěnou cenu nemůžu najít. Tak možná až na místě. Raději bych, ale měl něco předem. Vinětu už jsem raději koupil přes net ať to nemusíme řešit o víkendu tam. Roční pro naší loď stála 126 euro.
Soupis komor, otevírací doby a jejich kilometráž mám vytištěné z VNF.
Předem děkuji za rady a postřehy...