Prosba o radu k inzerátu na Avar A29

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Bleis3
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Prosba o radu k inzerátu na Avar A29

Příspěvekod Bleis3 » úte srp 16, 2016 1:34 pm

Dobrý deň. Som na tomto fóre nový, tak touto cestou Vás všetkých aj zdravím. Chcel by som sa ako hobby venovať jachtingu a hľadám loď. Prelúskal som veľa možných stránok a načítal kopec informácii a pre moje účely sa mi javí ako najvhodnejšia loď zhruba typu AVAR 26 VENTO ( Tango 780 Family) resp. niečo podobné. Pozerám inzeráty a objavil som tento na AVAR A29: http://www.plavidla.sk/detail/2107/na-p ... rna-jachta
Nakoľko som prešiel už dosť stránok tak cena, ktorú za tú plachetnicu predávajúci chce (13.500,-€) sa mi zdá na tento typ lode podozrivo nízka ( s ohľadom na iné inzeráty. Z internetu viem, že tá loď sa na rôznych stránkach objavuje už dlhšiu dobu. Preto sa chcem opýtať, či už niekto na ten inzerát reagoval resp. má o ňom nejaké bližšie informácie, či skúsenosti. Za odpovede vopred ďakujem.
Jozeffranc
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Prosba o radu k inzerátu na Avar A29

Příspěvekod Jozeffranc » úte srp 16, 2016 4:00 pm

Ahoj, skutečnost ze cena se ti zda nízká neznamená ze loď je špatná. Lodě velikosti 29 stop se prodávají o moc hůře než 26. Na 26 sezenes 15 kupců a na 29 jednoho. Je to proto ze na 26 se vyspí 4 lidi a na 29 taky 4 lidi, ale náklady jsou nejméně o 50% vyšší. Prepravitelnost takové lodi je omezena. Její šířka bude 2.9 m a hmotnost 3500 kg . to už je nadmerny náklad a kdybys ji chtěl odvézt domu tak si příprav 2000- 3000 Eur.
Někdy se stane ze majitel mel úraz nebo je moc starý a když loď nemůže prodat víc než pul roku tak sníží cenu jen aby to mel za sebou.
Další problém při prodávání lodě v zahraničí je ze ten ze se sice ozve nějaký zájemce ale na prohlídku může jen v nějakém termínu a prodávající zase v jiném. Takže se nedohodnou.
Otázka je zda takovou loď chceš. A protože jsi začátečník tak určité touzis po lodi vymazlene. Takové na které se nemusí alespoň 6 měsíců nic opravovat. A za to se musí připlatit.
Mnoho stesti
Bleis3
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Bleis3 » úte srp 16, 2016 4:21 pm

Ďakujem za radu. Tiež si myslím, že v tomto prípade je menej viac - spratnejšia menšia loď, čo sa dá ľahšie prevážať. Asi budem radšej trpezlivý a počkám kým sa niekde objaví nejaká pekná 26ka za prijateľnú cenu.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » úte srp 16, 2016 5:09 pm

Zrovna jsem ti chtěl nabídnout moji A32 za dobrou cenu a ty chceš ještě menší. Ze bych si dal rok pauzu a zajistil si něco většího. V inzerci ji nemám, přesně z toho důvodu, lodi jsme doma par prodávali a je to na par let. Takže jen ze známosti.

Jako výhodu bych zminil, ze ji nemusis nikam převážet. :D
Bleis3
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Bleis3 » úte srp 16, 2016 6:42 pm

Tak tá výhoda je skutočne na zamyslenie.... Môžem rovno predať byt a nasťahovať sa do nej :lol:

Škoda tých problémov z prepravou lebo loď je to určite pekná. By the way.... keby som si to rozmyslel koľko by si za ňu chcel?
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » úte srp 16, 2016 7:14 pm

Cena dohodou. Jelikož ji aktivně neprodavam, tak nemám ani cenu. Ale spis tak kolem dvojnásobku, protože na to nespecham.

Díval jsem se na ten inzerát a loď kotví v sukosanu, což je cca 5000euro ročně. Pokud ta loď padla na někoho kdo s ni nedokáže pohnout a vidí takovej silenej účet, tak může mít zájem ji prodat co nejdřív, jinak na tom prodělá kalhoty.
Já bych ti k lodi mohl dat jako benefit místo k celorocnimu kotvení na ostrove s hlidanou garáží na věci z lodě za par euro ročně. A nikomu nebudu říkat kde to je a ani jak jsem k tomu přišel, protože nechci aby tam stalo v řadě 5 českých lodi. Ti co me znají stejně ví kde to je. Není to v marine. Popřípadě bych ti zařídil místo na pevnině za cca 1800euro na rok.

Zpět na