Orion 20, jak přihlásit?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Orion 20, jak přihlásit?
odděleno od "10 m plachetnica kúpená v Holandsku".. smike
Ahoj kamarádi jachtaři.
Můj problém se netýká 10 m plachetnice z Holandska, ale 6 m plachetnice z Německa. Před 2 roky jsem zakoupil Oriona 20 přes překupníka.Celou loď jsem zgenerálkoval .Úspěšně jsem se plavil po českých vodách (Slapy a Lipno) . Nyní jsem se rozhodl dostat loď na papíry a už je problém. Na SPS po mně chtějí odhlášku a tu se mi zatím nedaří sehnat . Koresponduji s původním majitelem dle malého techničáku ale marně (žádná odezva). Nedokázal by jste mi někdo poradit jak na to. Taky se pochlubím fotkou. Díky Komodor Rudolf
Ahoj kamarádi jachtaři.
Můj problém se netýká 10 m plachetnice z Holandska, ale 6 m plachetnice z Německa. Před 2 roky jsem zakoupil Oriona 20 přes překupníka.Celou loď jsem zgenerálkoval .Úspěšně jsem se plavil po českých vodách (Slapy a Lipno) . Nyní jsem se rozhodl dostat loď na papíry a už je problém. Na SPS po mně chtějí odhlášku a tu se mi zatím nedaří sehnat . Koresponduji s původním majitelem dle malého techničáku ale marně (žádná odezva). Nedokázal by jste mi někdo poradit jak na to. Taky se pochlubím fotkou. Díky Komodor Rudolf
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: 10 m plachetnica kúpená v Holandsku
A proc ji chces postavit na papiry orion se do normy v pohode vejde. Nemusis chodit na technickou a platit prihlaseni
Geusi ahoj.
Orion 20 má podle parametrů 21 m2 plachet což se od 12m2 rozezná na první pohled.Já jsem ten typ co se nechci dohadobat s polišema.Tak bych raději ofiko. Díky za názor. Komodor Rudolf
Orion 20 má podle parametrů 21 m2 plachet což se od 12m2 rozezná na první pohled.Já jsem ten typ co se nechci dohadobat s polišema.Tak bych raději ofiko. Díky za názor. Komodor Rudolf
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Ja oriona mel a ten mel 11,9m plachet tak pokud ma tolik ten tvuj tak to chapu
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Re: Orion 20, jak přihlásit?
máš nějaký doklad že loď byla v Německu registrovaná ,pojištěná atd ? Kupní smlouvu ověřenou notářem ?
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Jestli máš nějaký techničák s adresou původního majitele z Německa, tak asi byla registrovaná v Německu
.
V Německu ji asi nikdo nikdy neodhlásil, tak je tam registrovaná dodnes, a musíš požádat o její odhlášení
.
Nebo ji někdo odhlásil a potřebuješ vydat, z toho úřadu, duplikát papíru o odhlášení
.
Kde a jak jsi sháněl ten papír o odhlášení?

V Německu ji asi nikdo nikdy neodhlásil, tak je tam registrovaná dodnes, a musíš požádat o její odhlášení

Nebo ji někdo odhlásil a potřebuješ vydat, z toho úřadu, duplikát papíru o odhlášení

Kde a jak jsi sháněl ten papír o odhlášení?
Ahoj Racku. K lodi mám malej techničák s původním majitelem , kterého jsem oslovil dopiseh s prosbou o odhlášení z německé evidence.
První dopis se vrátil snad neůplná adresa. Teď jsem adresu opravil a čekám jak to dopadne. Díky Komodor Rudolf
První dopis se vrátil snad neůplná adresa. Teď jsem adresu opravil a čekám jak to dopadne. Díky Komodor Rudolf
- kapo
- aktívní jachtař
přihlašoval jsem lod dovezenou z venku letos na jaře,základ je kupní smlouva ověřená notářem.neměl jsem doklad o vyřazení z registrace v Polsku,měl jsem doklad že loď byla v Polsku registrovaná u PZŽ 

- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Už je to pár let co jsem dovážel z Polska,i když jsem měl fakturu, tak odhlášení z polského registru po mně na SPS chtěli.
- kapo
- aktívní jachtař
ted už to alespoň přerováci nechtěli,protože poláci na odhlašování s...ou,jak mají peníze už nekomunikují. SPS si to nějak zajištuje ale musel jsem něco doplatit.Prvotní doklad je kupní smlouva od notáře a SPS chce úřední opis této kupní smlouvy od našeho notáře.
Ahoj. Při tel.rozhovoru na můj dotaz na SPS byl jednomyslný požadavek ,,Odhláška Z registru NSR a nabyvatelská kupní smlouva".Jak jsem už uvedl mám v NSR dopis u původního majitele.Čekám na odpověď.Díky za zájem o můj problém. Komodor Rudolf
- kapo
- aktívní jachtař
U Poláků se dá obrátit na PZŽ kde jsou lodě registrované ,poslat jim kopii kupní smlouvy a oni sami provedou výmaz z registru.Možná to tak funguje i u němčourů v případě když původní majitel nekomunikuje 

Ahoj . Čekám jestli se nemcour ozve . Když ne pak bych potřeboval jméno úřadu na který bych se mohl obrátit do Německa. Zatím děkuji. Komodor
- kapo
- aktívní jachtař
Orion 20 by měl mít 15.2 m2 plachet,v první řadě bych si zjistil kolik to skutečně má a pak bych řešil přihlášení. 

Ahoj kapo.
Podle originálního německého techničáku mám plachty 21m2 a jsem za to Rád. Orion jezdí jako vítr. Přešívat bych je opravdu nechtěl.
Musím papíry dohonit stůj co stůj.
Podle originálního německého techničáku mám plachty 21m2 a jsem za to Rád. Orion jezdí jako vítr. Přešívat bych je opravdu nechtěl.
Musím papíry dohonit stůj co stůj.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
U nás se uvádí rozměr základního oplachtění, tak jak uvádí výrobce, co je navíc v podstatě nikoho nezajímá......
- kapo
- aktívní jachtař
maxik1958 píše:U nás se uvádí rozměr základního oplachtění, tak jak uvádí výrobce, co je navíc v podstatě nikoho nezajímá......
z toho bych vycházel,pokud podle našich předpisů loď nepodléhá registraci,proč si přidělávat problémy ? Tady v tom státě,kterej buzeruje pracující lidi a podporuje lumpy a nefachčenka nevíš co bude za pár let.Technická stála 500 a stojí myslím 1500,nevím to už přesně,já jsem na jaře platil za dovoz myslím 3500