Kvalita značek
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Dvojka
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 97
Tak jsem si přečetla celou diskuzi a mám pouze jednu informaci, která nezazněla – pokud budete marinizovat manželku, je vhodné jí pořídit teplejší kalhoty a hezkou (klidně i tenkou) bundu – bude s vámi určitě ráda jezdit
– bundu si vezme i na pochůzky po přístavech a městech, na moři si pod ní dá flísku a v teplých kalhotách jí nebude zima na zadek (protože to u nás ženských je docela důležitá věc a většinu plavby tak nějak sedíme na prdeli
).
K Bombově výzvě na straně 2:
Značka HH, ale pouze proto, že u nás na Freeportu měli výprodej a cena byla cca 3000,- za teplé kalhoty a tak cca 2500,- za bundu), obojí offshore, sedlo mi to jak pro mne šité (jsem drobné postavy), používané od 2010 (Jadran, Jónské a Tyrhénské moře, N - S Biscay, Balt, nevím, tak cca 5000NM v těchto hadrech, předtím gore-tex vojenský a taky se dalo ty dovolenkové plavby přežít
).
Jinak bych si asi koupila jakoukoliv značku, pokud by mi padla a poměr cena/výkon by byl vyrovnaný
. Až se jednou na to moře odstěhuji napořád, tak to budu řešit asi jinak. Zatím na to málo, co jezdím, to bohatě stačí (přitom letní jachting nevyhledávám a dávám přednost opravdu jachtění, ne courání od maríny k maríně).
Kalhoty – teplé, vysoké (kryjí záda - což je krásně hřeje, na prsou je kapsa – vypadám, že mám nahoře o číslo navíc
, tedy na prdeli také), matroš - helly tech. Výborné, zatím nikdy nezklamaly, ani při vyvažování - když sedíš zadkem na mokrém a šplouchají na tebe vlnky (regaty), jednu zimu dokonce povýšily na snowboardové (pohodlnější střih). Určitě je považuji za nejdůležitější část výbavy, bundu si dám třeba tenkou a nejachtařskou, ale kalhoty, ty musí být - v podstatě celý den sedíš na zadku, klečíš na kolenou, sedíš na bortu... (pokud u kormidla nestojíš).
Bunda - lehká, bez podšívky, vysoký límes (fleece), všechny ty reflexní znaky, gumové manžety, poutka na vestu, zářivá kapuca (ta jediná dostala od sluníčka a soli na prdel a lehce vybledla), kupodivu celkem ženský střih (lehce projmutá). Chtěla jsem bundu, kterou když koupím, tak ji chci vynosit i doma (dát ty prachy za hadry, co na sebe vezmu 5-6x za rok, to není úplně můj styl). Chystám se zakoupit i nějakou teplejší/tlustější (po zkušenosti z Baltu, že na pocit chladu má vliv i únava, nejen počasí - pak se hodí cokoliv, co fakt zahřeje
). Na bundě se na některých částech (spoje v podpaží) začíná odlupovat spodní vnitří podlep prošití, ale jak píši, nosím ji nejen na moři.
Boty- taktéž HH, lehké neklouzavé průtokáče, zatím ok, docela rychle schnou.
Do horšího počasí Lowa Renegade (dámské, nad kotník, kůže – v podstatě gore-tex) nikdy nepromokly, je v nich teplo a kupodivu ta jejich měkká podrážka výborně drží i na kluzké palubě (nečerní). Mají za sebou pátou sezonu každodenního nošení od podzimu do jara + na moři a pohoda. Určitě jsou i lepší teplé boty a určené přímo na jachting, ale zatím jsem neměla to srdce utratit dalších x tisíc za goretexové gumáky
.
Rukavice Musto z výprodeje, v záběhu lehce prokluzovaly na lanech (můj osobní pocit, než jsem si zvykla), po záběhu a zdrsnění kůže sedí a pracují výborně, schnutí by mohlo být trochu rychlejší.
A nakonec jsem mi celkem osvědčilo prádlo Devold Expedition a Active (merino vlna), výborně hřeje (i mokré), nekouše jako ty umělé, a co je hlavní, ani po týdnu nesmrdí
, i když člověk maká a zapotí se (a možná se několik dní nedostane na zem do sprch).
Co mi občas chybělo ve výbavě – levné čiré lyžařské brýle, ale pracuji na nich
.
Edit: možná v tom vypadám jak nagelovaný turistický bonbon
, ale je mi to jedno, na hadry loď nejezdí, v hospodě mi (zatím
) vždy nalijí, slouží to a nepromoká a není mi zima. Až budu velký a správný námořník (což asi nikdy nebudu
), tak začnu hledat tu správnou značku

K Bombově výzvě na straně 2:
Značka HH, ale pouze proto, že u nás na Freeportu měli výprodej a cena byla cca 3000,- za teplé kalhoty a tak cca 2500,- za bundu), obojí offshore, sedlo mi to jak pro mne šité (jsem drobné postavy), používané od 2010 (Jadran, Jónské a Tyrhénské moře, N - S Biscay, Balt, nevím, tak cca 5000NM v těchto hadrech, předtím gore-tex vojenský a taky se dalo ty dovolenkové plavby přežít

Jinak bych si asi koupila jakoukoliv značku, pokud by mi padla a poměr cena/výkon by byl vyrovnaný

Kalhoty – teplé, vysoké (kryjí záda - což je krásně hřeje, na prsou je kapsa – vypadám, že mám nahoře o číslo navíc

Bunda - lehká, bez podšívky, vysoký límes (fleece), všechny ty reflexní znaky, gumové manžety, poutka na vestu, zářivá kapuca (ta jediná dostala od sluníčka a soli na prdel a lehce vybledla), kupodivu celkem ženský střih (lehce projmutá). Chtěla jsem bundu, kterou když koupím, tak ji chci vynosit i doma (dát ty prachy za hadry, co na sebe vezmu 5-6x za rok, to není úplně můj styl). Chystám se zakoupit i nějakou teplejší/tlustější (po zkušenosti z Baltu, že na pocit chladu má vliv i únava, nejen počasí - pak se hodí cokoliv, co fakt zahřeje

Boty- taktéž HH, lehké neklouzavé průtokáče, zatím ok, docela rychle schnou.
Do horšího počasí Lowa Renegade (dámské, nad kotník, kůže – v podstatě gore-tex) nikdy nepromokly, je v nich teplo a kupodivu ta jejich měkká podrážka výborně drží i na kluzké palubě (nečerní). Mají za sebou pátou sezonu každodenního nošení od podzimu do jara + na moři a pohoda. Určitě jsou i lepší teplé boty a určené přímo na jachting, ale zatím jsem neměla to srdce utratit dalších x tisíc za goretexové gumáky

Rukavice Musto z výprodeje, v záběhu lehce prokluzovaly na lanech (můj osobní pocit, než jsem si zvykla), po záběhu a zdrsnění kůže sedí a pracují výborně, schnutí by mohlo být trochu rychlejší.
A nakonec jsem mi celkem osvědčilo prádlo Devold Expedition a Active (merino vlna), výborně hřeje (i mokré), nekouše jako ty umělé, a co je hlavní, ani po týdnu nesmrdí

Co mi občas chybělo ve výbavě – levné čiré lyžařské brýle, ale pracuji na nich

Edit: možná v tom vypadám jak nagelovaný turistický bonbon

- Kelty
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Bunda JMP Atlantic
Zdravím námořnice a námořníci. Chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s bundou JMP Atlantic. Našel jsem ji v jednom Ostravském shopu. Dále ji nabízí v polských obchodech. Díky předem.
- Hauz
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
S oblibou čtu toto vlákno a co názor, to značka!
Myslím si, že pokud vezmeme v úvahu známé značky, ať už to je Musto, Gill, MarinePool, Henry Loyd či Háčka(HH) atd. všichni dělají kvalitní věci ve všech kategoriích! Podle mě je dobré zůstat u jedné z vybraných značek a u nich si pořizovat další vybavení, které potřebuji a které se v mém vývoji jachtingu ukáží jako nutné. Jednak to lze vybrat podle obchodu, který mám blízko. Jednak pokud zůstanu u jedné značky, při dalších nákupech můžu dostat slevy. S reklamací, výměnou či servisem to je pak také jednodušší. A navíc pokud to mám na sobě a není to "každý pes jiná ves", vypadá to také lépe.
, že jo ženy ?! 

Myslím si, že pokud vezmeme v úvahu známé značky, ať už to je Musto, Gill, MarinePool, Henry Loyd či Háčka(HH) atd. všichni dělají kvalitní věci ve všech kategoriích! Podle mě je dobré zůstat u jedné z vybraných značek a u nich si pořizovat další vybavení, které potřebuji a které se v mém vývoji jachtingu ukáží jako nutné. Jednak to lze vybrat podle obchodu, který mám blízko. Jednak pokud zůstanu u jedné značky, při dalších nákupech můžu dostat slevy. S reklamací, výměnou či servisem to je pak také jednodušší. A navíc pokud to mám na sobě a není to "každý pes jiná ves", vypadá to také lépe.

- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Tak jsem se dnes zastavil v tom ostravském obchodě.
Asi tam byl zrovna majitel. Hodně toho věděl.
Bunda JMP Atlantic je polské výroby. Měl jednu a druhou už neobjednal. Více se o tom nechtěl vybavovat. Nabízel mil MarinePool za "normání ceny". Má tam těch věcí slušné množství.
Nechávám bez dalších komentářů.
Asi tam byl zrovna majitel. Hodně toho věděl.
Bunda JMP Atlantic je polské výroby. Měl jednu a druhou už neobjednal. Více se o tom nechtěl vybavovat. Nabízel mil MarinePool za "normání ceny". Má tam těch věcí slušné množství.
Nechávám bez dalších komentářů.
Osobně mám Gill.... ale asi před rokem jsem narazil na tohle ( http://www.decathlon.cz/11014-na-jachting-surfing ).
Nemám vyzkoušené, ale může to být levnější alternativa
A Decathlon už je myslím v každém krajkém městě, tím pádem by neměl být problém před koupí ošahat...
Nemám vyzkoušené, ale může to být levnější alternativa
A Decathlon už je myslím v každém krajkém městě, tím pádem by neměl být problém před koupí ošahat...
- Jarda885
- zkušený harcovník
Decathlon je velký řetězec s širokým sortimentem sportů.
Speciální jachtařské oblečení bych tam nehledal.
Na vnitřní vody nebo příbřežní plavbu proč ne. Je to levné a při plavbě v dohledu břehu nepotřebuješ off shore kvalitu.
Obchodní označení může mít Decathlon jinak než speciálka. Moje zkušenost z rotopedů.
Speciální jachtařské oblečení bych tam nehledal.
Na vnitřní vody nebo příbřežní plavbu proč ne. Je to levné a při plavbě v dohledu břehu nepotřebuješ off shore kvalitu.
Obchodní označení může mít Decathlon jinak než speciálka. Moje zkušenost z rotopedů.
- ficzech
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita značek
Ahoj videl jsem tu par odkazu na obleceni Balutti Offshore. Prodavane i na zdejsim shopu.
Zajimaly by me nejake osobni zkusenosti. Kvalita - vydrz, nazory a doporuceni.
V lete budeme lod presouvat do stredomori a budeme se na ni plavit ze zacatku prevazne ve Stredomori pripadne kolem Evropy a vyhledove mozna i dal v teplych pasatovych oblastech.
Tato znacka me zaujala hlavne cenou, protoze bych rad koupil komplet pro sebe i pro manzelku, takze musim hledat kompromisy, tak abych se vesel do rozumne ceny a zaroven dostatecnou kvalitu pro sezeni "v Suchu" a vydrz vic jak jednu sezonu.
Diky
Zajimaly by me nejake osobni zkusenosti. Kvalita - vydrz, nazory a doporuceni.
V lete budeme lod presouvat do stredomori a budeme se na ni plavit ze zacatku prevazne ve Stredomori pripadne kolem Evropy a vyhledove mozna i dal v teplych pasatovych oblastech.
Tato znacka me zaujala hlavne cenou, protoze bych rad koupil komplet pro sebe i pro manzelku, takze musim hledat kompromisy, tak abych se vesel do rozumne ceny a zaroven dostatecnou kvalitu pro sezeni "v Suchu" a vydrz vic jak jednu sezonu.
Diky
Ahoj,
balutti jako takové již neexistuje. Je to vlastní značka německého SVB. To si nyní branduje vybrané druhy zboží a značky pod svou - SEATEC.
Toto oblečení s partnerkou máme. Zkoušeli jsme jak offshore, tak coastal verzi. Offshore je tužší a určitě toho hodně vydrží. Pro partnerku ale neměli odpovídající velikost (je malá). Tak jsme šli do coastal. Až na materiál jde ale o totožné výrobky.
Celkové zpracování je dobré až výborné. Jsou ale místa, které by zasloužily více péče. Suché zipy na rukávech jsou z tužší gumy. Vlastní suchý zip je ostrý a náchylný na zachytávání svetrů, šál a jiného oblečení. Filc na límci je také z levnějšího materiálu a zachytávají se na něm vlasy apod. Kalhoty nemají gumový pás kolem celého obvodu, ale jen gumu na zádech. A zadek a hloubka sedu je naddimenzovaná. Takže to vypadá, jako že máme plíny. Na druhou stranu si zase v pohodě sedneme.
Vůči větru je oblečení funkční bez potíží. Déšť je také OK a nepromokli jsme ani když padaly provazy vody. Horší je to potom, co se vyjasní a vyjde sluníčko. Dokázal jsem se v tom zpotit, takže odvětrání nebude asi úplně super. Na to je ale jednoduchá pomoc - sundat si dostatečně brzi bundu. Objektivní je také říci, že pod to tahám běžné oblečení. Běžná bavlněná trika a mikiny a na ně vlněný svetr. Tedy žádné funkční oblečení, které odvod potu a přístup vzduchu zabezpečí jistě lépe. Takže si to nějak do rozhodování zapracujte.
Osobně jsem si bral o číslo větší velikost, abych se pod to mohl dobře nabalit. A to není také úplně dobrý nápad.
Můj osobní závěr:
Za ty peníze je to skutečně dobré. Nová verze již má oproti té naší i nějaká vylepšení. Každopádně doporučuji velmi pečlivě měřit a nebrat o číslo větší. Nejlepší by bylo, pokud si to vyzkoušíte. Pokud byste si to spojili i s nákupem něčeho dalšího a třeba prohlídkou Brém, lze vyzkoušet přímo v jejich obchodě, kde toho mají desítky na zkoušení a máte možnost udělat sestavu kalhoty / bunda přímo na vás.
Porovnání:
Partnerka má ještě lehkou inshore bundu HH. Tu nosí ráda, nemá tak ostré suché zipy apod. a lépe ji padne - má lepší střih. Nemá ale kapuci a není vybavena na chladnější počasí, které tady máme. Já mám ještě lehkou větrovku inshore GoTop. Je celkem OK, ale velmi rychle promokne. Na loď to tedy asi úplně není, přestože se tak inzeruje.
Na offshore značky - HH, Henri Lloyd, Musto apod. prostě nedosáhneme, takže nemáme jiné srovnání. To už si musíte zkusit nějak odvodit. V obchodě, kam chodíme v NL je zastoupena ve velkém také značka Gill. A ta nevypadá také vůbec zle. Vídám v tom oblečenou poměrně solidní část posádek i v nehezkém počasí. Dokonce to vypadá, že jim oblečení dobře sedí. Je to už ale také trošku dražší značka.
balutti jako takové již neexistuje. Je to vlastní značka německého SVB. To si nyní branduje vybrané druhy zboží a značky pod svou - SEATEC.
Toto oblečení s partnerkou máme. Zkoušeli jsme jak offshore, tak coastal verzi. Offshore je tužší a určitě toho hodně vydrží. Pro partnerku ale neměli odpovídající velikost (je malá). Tak jsme šli do coastal. Až na materiál jde ale o totožné výrobky.
Celkové zpracování je dobré až výborné. Jsou ale místa, které by zasloužily více péče. Suché zipy na rukávech jsou z tužší gumy. Vlastní suchý zip je ostrý a náchylný na zachytávání svetrů, šál a jiného oblečení. Filc na límci je také z levnějšího materiálu a zachytávají se na něm vlasy apod. Kalhoty nemají gumový pás kolem celého obvodu, ale jen gumu na zádech. A zadek a hloubka sedu je naddimenzovaná. Takže to vypadá, jako že máme plíny. Na druhou stranu si zase v pohodě sedneme.
Vůči větru je oblečení funkční bez potíží. Déšť je také OK a nepromokli jsme ani když padaly provazy vody. Horší je to potom, co se vyjasní a vyjde sluníčko. Dokázal jsem se v tom zpotit, takže odvětrání nebude asi úplně super. Na to je ale jednoduchá pomoc - sundat si dostatečně brzi bundu. Objektivní je také říci, že pod to tahám běžné oblečení. Běžná bavlněná trika a mikiny a na ně vlněný svetr. Tedy žádné funkční oblečení, které odvod potu a přístup vzduchu zabezpečí jistě lépe. Takže si to nějak do rozhodování zapracujte.
Osobně jsem si bral o číslo větší velikost, abych se pod to mohl dobře nabalit. A to není také úplně dobrý nápad.
Můj osobní závěr:
Za ty peníze je to skutečně dobré. Nová verze již má oproti té naší i nějaká vylepšení. Každopádně doporučuji velmi pečlivě měřit a nebrat o číslo větší. Nejlepší by bylo, pokud si to vyzkoušíte. Pokud byste si to spojili i s nákupem něčeho dalšího a třeba prohlídkou Brém, lze vyzkoušet přímo v jejich obchodě, kde toho mají desítky na zkoušení a máte možnost udělat sestavu kalhoty / bunda přímo na vás.
Porovnání:
Partnerka má ještě lehkou inshore bundu HH. Tu nosí ráda, nemá tak ostré suché zipy apod. a lépe ji padne - má lepší střih. Nemá ale kapuci a není vybavena na chladnější počasí, které tady máme. Já mám ještě lehkou větrovku inshore GoTop. Je celkem OK, ale velmi rychle promokne. Na loď to tedy asi úplně není, přestože se tak inzeruje.
Na offshore značky - HH, Henri Lloyd, Musto apod. prostě nedosáhneme, takže nemáme jiné srovnání. To už si musíte zkusit nějak odvodit. V obchodě, kam chodíme v NL je zastoupena ve velkém také značka Gill. A ta nevypadá také vůbec zle. Vídám v tom oblečenou poměrně solidní část posádek i v nehezkém počasí. Dokonce to vypadá, že jim oblečení dobře sedí. Je to už ale také trošku dražší značka.
- ficzech
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
_err:
Diky za vycerpavajici odpoved. Kazdopadne sem se dival i na SVB shop a ten Seatec uz je drazsi nez puvodni Balutti. (Bunda stoji stejne jako puvodne cely komplet i s kalhotama).
Libor: To co tady nabizite v shopu je jeste aktualni?
Diky za vycerpavajici odpoved. Kazdopadne sem se dival i na SVB shop a ten Seatec uz je drazsi nez puvodni Balutti. (Bunda stoji stejne jako puvodne cely komplet i s kalhotama).
Libor: To co tady nabizite v shopu je jeste aktualni?
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Přidávám se k hodnocení Bulatti od Erra.
Po 3 týdenních mořských plavbách jsem spokojen.
Kalhoty bych teď vybral o číslo menší, fakt to vypadá, že pod nimi mám inkontinenční pomůcky
Po 3 týdenních mořských plavbách jsem spokojen.
Kalhoty bych teď vybral o číslo menší, fakt to vypadá, že pod nimi mám inkontinenční pomůcky

- ficzech
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
A kdy a kde si je kupoval? Da se jeste nekde sehnat ten puvodni komplet Balutti Offshore?
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
ficzech píše:A kdy a kde si je kupoval?
Zkraje roku 2014 u Libora v E-shopu.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
ficzech píše:Libor: To co tady nabizite v shopu je jeste aktualni?
Ano, momentálně je skladem ale jen jeden kus červená bunda v M a originál předloho podle které to vzniklo (francouzské Plastimo XM) - antracitová v S.
Bohužel cena je jiná a barvu musím ujasnit. Nejprve byly kalhoty jen červené, teď jsou v nabídce jen antracitové.
Mají v tom trochu nejasno co chtějí vyrábět a nabízet.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Tak Balutti se přejmenovalo na Seatec, ale jinak je to stejný výrobek.
Pro náročnější zákazníky je již připravená v shopu nová značka Helly Hansen.
První výrobky jsou vložené (jsou na cestě) a lze objednávat na již na tuto sezónu. Postupně to bude přibývat jak co do sortimentu, tak barev a velikostí.
Helly Hansen: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ath=24_201
Pro náročnější zákazníky je již připravená v shopu nová značka Helly Hansen.
První výrobky jsou vložené (jsou na cestě) a lze objednávat na již na tuto sezónu. Postupně to bude přibývat jak co do sortimentu, tak barev a velikostí.
Helly Hansen: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ath=24_201
Nakoupeno 
V HR ve specialce Musto, je možno odzkoušet všechny velikosti a cena o cca 30% nižší než v ČR

V HR ve specialce Musto, je možno odzkoušet všechny velikosti a cena o cca 30% nižší než v ČR

Ahoj, vidim.ze mas uz nakupene ale aj tak prihodim nazor, mozno niekomu pomoze. Mal som Musto a drzal v ruke bundy aj v Decathlone. Deca... ist o neodporucam. Rozmyslal som aj nad marinepool ale nakoniec vyhral HH a nakup v sailor.sk. povodne mala byt len bunda ale nakoniec kedze mi sadli aj nohavice a ponukli v dobrej zlave ak vezmem vsetko..... no nezober to.
Porovnaval som spracovanie, ceny a vlastnosti ale HH mi vyslo v zavere najlepsie. Fakt aj ze je to oblecko vendee globe pridalo na vahe, isto vyssie triedy ale dobre veci, technologicke novinky, z jedneho roka padaju uz nasledujuci aj do nizsich tried.
PS: to pre psa je top
Andrej

PS: to pre psa je top

Andrej
- Jarda885
- zkušený harcovník
Re:
Jarda885 píše:Nezáleží tolik na značce jako na modelu.
U každé značky jsou špičkové řady do extrémních podmínek - bunda od 7 tisíc nahoru. Takovou kvalitu potřebuješ na několikadenní plavby nebo plavby ve studených regionech.
Pokud jsi jenom ve středomoří, stačí nižší řada, obdobná horským. Cena je potom nižší.
Moje první kalhoty i bunda jsou Aigle. Moc jsem o tom v roce 2003 nevěděl, tak jsem koupil špičku. Dodnes jsou perfektní, nepromokavé.
Protože bunda je pro Jadran "zbytečně dobrá", koupil jsem před třemi léty lehčí bundu MUSTO za "pár peněz". Nepromokavá perfektně, ale drobné výhrady mám k utěsnění rukávů. Cena byla výborná. Do Chorvatska již Aigle nevozím.
Můj názor je, že značky se srovnávají co do poměru kvalita/cena. Podle značky nemůžeš nakupovat. Vybírej podle modelu.
Jako u aut. Dnes koupíš levný Mercedes nebo BMW nižší třídy. Na druhé straně japonská a korejská auta vyšší třídy ve výborné kvalitě.
......
.
Napsal jsem 21. prosince 2012 13:16 a pořád na tom trvám.
Kupuj produkt. Na značce tolik nezáleží.
V Decatlonu nekoupíš mořské hadry.
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
Plastimo XM Offshore komplet za cca 7000,-- kc podle meho vykon / cena skvela volba. Zkusenosti od Stredomori pres Kanary po UK.
H.
H.
- mikel
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Čtu všechny názory na oblečení, ale můj názor po březnovém Atlantiku. Starý lyžařský oblečení je nejlepší ( lyžařská bunda, oteplováky, lyžařské rukavice), ale jakmile začne lejt!!!!, tak jediný co fakt vydrží je gumák, a na nohou samozřejmě holínky. Ostatní je fajn a chvíli to jde, ale po 6 a více hodinách v dešti, když není kam schovat, tak jedině gumák.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Lyžařské oblečeni je blbost.Nikomu to nedoporucuji.
Jachtarske nechrani jen proti vode ale i vetru.
V lyzarskem nafouka rukavama az k ramenum a za krk az na zada.....
Bez kvalitních limce a manzet ani ranu.
Asi jsi nemel kvalitni obleceni...Protoze kdybys mel pravdu tak spickovi jachtari pri závodech kolem sveta jedou v gumaku jako rybari.....
Zamysli se nad tim nez neco zacneš radit.....
Jachtarske nechrani jen proti vode ale i vetru.
V lyzarskem nafouka rukavama az k ramenum a za krk az na zada.....
Bez kvalitních limce a manzet ani ranu.
Asi jsi nemel kvalitni obleceni...Protoze kdybys mel pravdu tak spickovi jachtari pri závodech kolem sveta jedou v gumaku jako rybari.....
Zamysli se nad tim nez neco zacneš radit.....
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Jsem teď dost na severu a většina zdejších jachtařů má oblečení značky Helly Hansen. (Já ne, zatím.) Asi to o něčem vypovídá.
Místo přísahy prohlašuji, že HH neprodávám a ani nejsem jejich dealer.
Místo přísahy prohlašuji, že HH neprodávám a ani nejsem jejich dealer.

Vypovida to o zemi puvodu (HH - Norsko). Tak jako Henri Lloyd v Anglii. Navic ma HH velmi dobry marketing. Donedavna jsem vetsinu polarnich expedic ale videl navlecenych do Lloyda. Az asi psledni dva roky se v tech mistech objevuje i HH.