"I" overboard

Jak jsem vyrobil/a průšvih na lodi , jak jsme se dostali do velkých potíží.
Prostě příběhy, události a zažitky pro ponaučení,

Moderátoři: vilma, Pepa

deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod deko » stř led 07, 2015 10:02 pm

Baharis píše:A nakonec, jednou když nebyl nikdo kdo by mě zastoupil, byla pěkná čína, autopilot to nebral, šlo to i pode mě. Ovšem vzhledem ke stavu že nebyl moc velký rozdíl mezi konzstencí prostředí nad hladinou a pod ní, byla paluba za pár vteřin čistá a já pak byl čistěn permanentně ještě několik dalších hodin.

hehehe to mi pripomina jednu burku, ktoru som absolvoval niekde medzi Pagom a Velim Losinjom. palubu sme po nej mali tak krasne cistu, ze taka nebola snad ani po vyrobe :shock: pritom ked ma priroda zavolala, tiez som sa nenamahal s odchodom od kormidla (no, okej, neriskoval som ho)
Jelena
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Jelena » ned led 11, 2015 8:42 pm

Tož to dám taky jednu storku,
bo mobíci jsou jedna z nejakčnejších vyprávění, teda když se přežijou:-)

Je to jedna z akcí, kterou hrozně rád trénuji,
ale nikoho moc nebaví předstírat, že hozenej fendr nebo nějaká flaška je to pravé ořechové, i přesto jsem se rozhodl,
že to natrénuji s posádkou nejprve na nečisto v průběhu týdne a pak tam šupnu, no a uvidí se.

Píše se rok 2013 Fajn Regatka a máme Salonku 40.
Na konci týdne všichni už jsou teoretičtí profíci a není možné, že kdyby to nastalo, tak že ho tam nechaj.

Letěli jsme pod plnejma plachtama z Visu na Šoltu, asi tak 5 uzlíčků, kryl nás ostrov, takže vlny byly malé,
voda, byla to velikonoční regatka, super teploučká:-)
I tak jsem tam hópnul, jakože nehoda....
No co dodat, teoreticky to je zmáklé, ale najednou nastal chaos,
lidí je dost, ale kdo se bude dívat?
lan je taky dost, ale žádnej připravenej či uvázanej! super je když se hodí lano, které není uvázané....
To nemluvím o tom, že lidi tahaj za sebou lano když plachtěj, nechci ani domyslet co se stane při pár obratech a náhodným startu motoru
naštěstí náš motor nejde nahodit, bo nejsou klíče... (schoval jsem je)

jen jsem viděl, jak udělali první obrat a valí na mě, chyťte se lodi která kolem Vás proletí 5uzlovou rychlostí, není šance...
druhej pokus fendr do vody, halzy ani nepočítám, lítalo to tam jak na kolotoči, fakt jsem měl strach, že se jim něco stane
no a to byl super den, relativně teplíčko a pohodovej větřík, co potom v noci a v bouřce:-(

no asi po dlouhých 5 minutách boje jsem se dostal na loď a přiznal jsem se, že to bylo nahrané,
měl jsem pod oblečením neoprén a hlavně jsem jednomu z posádky řekl záměr,
takže máme vše i natočené, je to mazec no a aspoň jedna hláška z Moba na závěr:

"vytáhněte toho šmejda, nebo ho zabiju vole!"
Ale zachovali klid, kouřili dál svoje cigárka, jen zvýšili frekvenci popotahování, takže pochvala posádce:-)

Zdravím Ostravu a posádku Salonky:-)

Jelena
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » ned led 11, 2015 8:46 pm

Jelena píše:Tož to dám taky jednu storku... takže máme vše i natočené

ukaž! :D
Jelena
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

mobik

Příspěvekod Jelena » ned led 11, 2015 8:59 pm

to je ostuda

neumím to tam naloudovat:-(

buuuu

Radime Ostravo, hoď to tam pls, ať se taky pobaví, teda poučí...

Dík
Stanly
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stanly » stř led 14, 2015 12:23 pm

To Baharis: Excelentně popsané zážitky o tom, co vše se může na lodi přihodit! Určitě by to dalo na knihu (pro jachtaře), bo "co tě nezabije, to tě posílí". Neuvažuješ o tom? I já to vnímám tak, že na moři (ač "naučenej") se člověk neustéle školí, přichází do situací které musí řešit a nikde se o nich ani ndočetl. Při vší úctě a obrovské zodpovědnosti je moře vždy obrovská škola i pro ty, kteří toho mají nayachtáno - a na podaných zpovědích si fakt moc vážím otevřenosti, s jakou podáváte info o "nechtěných" situacích. Ale stává se-a je třeba vědět! I já si musím najít trochu času, bych podal info př. o situaci, kdy jsem (s uvážlivým vědomím) vyjel s lodí na břeh, ap. :D
aTrej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 21

Re: "I" overboard

Příspěvekod aTrej » pon úno 20, 2017 8:31 am

Možno to sem nepatrí. Chalanisko prežil v studenej vode, keď vypadol zo svojho seakajaku a nevedel sa dostať späť. Zhruba po 45 minútach ho vo februári vytiahli podchladeného z vody. Myslím, že mal tak trochu šťastie.

http://www.irishexaminer.com/breakingne ... 77897.html
Willow
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: "I" overboard

Příspěvekod Willow » pon zář 25, 2017 2:33 pm

Zpět na