Sdílení pozice

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: RE: Re: Sdílení pozice

Příspěvekod Anonym » pát bře 24, 2017 5:20 pm

lynx píše:Teď bude stačit foťák, comp a wi-fi.

Nevím jestli jsme se správně pochopili, je to i apka do mobilu.
Stačí tedy jenom mobil a datová síť.

Ťapkám z Galaxy S7

EDIT: Druhá užitečná apka ČP je Pošta online. Sleduje zásilky a informuje o možnosti vyzvednutí bez potřeby vybírat schránku.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Re: Sdílení pozice

Příspěvekod lynx » pát bře 24, 2017 5:37 pm

Pochopili, ale můj mobil si ani sám nezaváže tkaničky (= má IQ tykve = je klasický, tlačítkový). :-D
Ale ano, mohl bych použít tablet se SIMkou. Ovšem pohodlnější je použití webové aplikace na zmíněných stránkách. Stejně obvykle fotky trochu upravuji, než je zveřejním. A to zase jde nejlépe v compu.
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » pát bře 24, 2017 6:09 pm

Jenze pohled se znamkou a razitkem ma sve kouzlo. Posilam si ho i sam sobe. Doma po navratu z more hnus a najednou prijde cumkarta s vuni dalek :)
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod prcekee » sob bře 25, 2017 8:56 am

ja jsem využil loni epohlednici česke pošty a líbí se mi to jen musiš mít možnost na moři tu fotku kterou uděláš poslat přes internet ale pošta ji umí doručit jen v čr zatim, posílám tak pohledy lidem kteří počítače ignorují :crazy:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob bře 25, 2017 11:47 am

Už chvíli sleduji tuto diskuzi, pojďme se vrátit zpět k tématu....

Já myslím že v dnešní době všudypřítomných mobilů to může mít každý vyřešený jedna dvě....

O trackeru jsem jednu chvíli uvažoval, ale stejně jeho rozsah působení je jen v dosahu GSM tak jako mobilu.

Takže kdo nemá větší ambice (dál od pobřeží než je signál GSM), tam mu bohatě budou stačit dostupné stávající prostředky.

Kdysi jsem používal aplikaci v mobilu Latitude a sdílel polohu s některými i zde. Tato však již před delším časem byla zrušena (funkční od roku 2009 do roku 2013). Potom nahrazena G+. Dnes toto (sdílení polohy a čas dojezdu) používám v navigaci Waze.

Existuje (nebo bude spuštěn v brzké době i pro další platformy) plnohodnotný nástupce sdílení v rámci aplikace Maps.

Podrobnosti zde: https://www.zive.cz/clanky/vzpominate-n ... fault.aspx

Výběr z textu

Pro kontakty i přes odkaz

Sdílení polohy přes Google Maps lze využít nejen v případě, že příjemce vlastní telefon s nainstalovanou aplikací. Polohu totiž lze odeslat nejen kontaktům v rámci platformy Google, ale také jako běžný odkaz. Ten půjde následně otevřít i v běžných mapách na webu, které budou v brzké době pro novou funkci připraveny.

Google | Operační systémy | Mobility | Android
Google představil nový Android O. Na co se můžeme těšit?
Pokud svoji polohu nasdílíte, aplikace vás bude informovat o tom, že ji někdo sleduje a stejně tak nabízí možnost pro rychlé ukončení sdílení. Ostatně Google si je vědom citlivosti tohoto údaje a přímo v aplikaci radí, že by měl uživatel svoji polohu sdílet pouze s blízkými lidmi a těmi, kterým věří. Sdílení pomocí odkazu potom bude omezeno kratší dobou, kterou Google přesně nespecifikoval.
Waze a Trusted Contacts

Sdílení polohy není pro mobilní aplikace Googlu žádnou novinkou. V minulosti jsme funkci mohli využívat nejen v rámci Latitude a Google Plus, ale aktuálně ji Google nabízí třeba v navigační platformě Waze. I ta umí odeslat buď v rámci aplikace nebo jako běžný odkaz polohu a tu poté sledovat v reálném čase.

Na konci roku navíc Google přišel s aplikací Trusted Contacts, která má pomáhat v případech nouze. Z kontaktů si uživatel může vybrat svoje nejbližší, kterým potom může sdílet svoji polohu v případě, kdy potřebuje pomoc. Aplikace je zatím dostupná pouze na Androidech.

Sdílení polohy v rámci Google Maps dorazí během následujících týdnů všem uživatelům aplikace, a to jak pro Android, tak iOS. Více na: https://www.zive.cz/clanky/vzpominate-n ... fault.aspx
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned bře 26, 2017 9:37 am

Na tom že způsobů sdílení pozice je hodně se asi shodneme. Pak už jen záleží z jakého důvodu toto chci činit.

Pokud potřebuji sledovat zaběhlého psa, neposedného drona, případně odcizené auto, zvolil bych Tracker TK102-2 od zavedeného prodejce, který zaručuje že jej on-line mohu sledovat na mapě PC nebo mobilu.

Pokud chci sdílet pozici při různých zájmových činnostech jako je třeba jachting, zvolil bych mobilní aplikaci Dmap Position a někoho kdo má ty koule a vystaví mapu s pozicemi uživatelů na stránkách.
Jachting.info to evidentně není, takže (bych) jsem zvolil průbojný tým jachtari.info, kteří to umožňuji na Bilardosem výše uvedených odkazech.

Každý z vás může být ještě dnes sdílen. Stačí jenom stáhnout aplikaci a napsat Karlovi o připojení do systému. A zde narážíme na merito nesmyslnosti celé diskuse.

Kdo je ochoten sdílet svou pozici s kamarády? Tak jako kluci z Clada Cap?
Pokud nikdo, nemá celá diskuse a uvádění nespočtu zařízení jakýkoliv smysl. :crazy:

Proč místní portál již před šesti lety a dodnes nezavedl co jsem navrhoval?
Protože o to prostě není zájem. Takže zase do kytek.... :mad:

No nic. Nemám rád když se tlápe o ničem. Já napsal co používám, kluci z Clady napsali co používají a diskuse coby kdyby se účastnit nemusím. :P
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.....
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod david1972 » ned bře 26, 2017 10:03 am

JaOCZ píše:Jenze pohled se znamkou a razitkem ma sve kouzlo. Posilam si ho i sam sobe. Doma po navratu z more hnus a najednou prijde cumkarta s vuni dalek :)

Já jsem si i udělal vlastní poštovní razítko, házím na pohledy 1Kč známky, štempluju a posílám. Světe div se, došlo zatím vždycky.

D

Zpět na