Výběr sestavy nafukovacího člunu do 4m délky

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

vesely.m
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Výběr sestavy nafukovacího člunu do 4m délky

Příspěvekod vesely.m » stř čer 14, 2017 2:19 pm

Zdravím kolegové a příznivci nafukovacích člunů
dnem i nocí ležím u pc a pročítám a hledám tu nejvyváženější sestavu nafukovacího člunu pro mé účely - tzn: 1x ročně Chorvatsko a zbytek roku naše krásné České vody na víkendové výlety a nesmím zapomenout na mé dorůstající děvčata a blbnutí na vodě tažením třeba banánu nebo kruhu. Prostě kraviny :D s tátou .....

Tak a teď co jsem vybral a rád bych znal vaše názory a zkušenosti

člun výběr ze dvou:

motor výber ze dvou:

Můj výběr směřoval směrem, kdy se to ještě vejde do kufru Škoda Superb II combi na cestu do Chorvatska a po našich krajinách si ho povezu na vleku nafouklý a motor ještě nahodím sám. Velikost člunu pro 4 lidi 2 dospělý a dvě holky ve většině případu a když jednorázově někdo přibude, tak to nebude vadit a hlavně se tam vejde mraky cajků, když rodinka někam vyjede ;-)

Pak pořídím ještě pár doplňků a to
a co se mi líbí na převoz motoru který nechám udělat:
https://www.youtube.com/watch?v=PgXaPzrwy6Q

Tak taková je má vize co jsem zatím vybral a teď očekávám a prosím o názory ať zbytečně neprovedu nějakou nerozváženost.

A to že jsem všechny odkazy dal na boat007 je jen proto že to mají vše pohromadě na stránkách toť vše, nic za tím nehledejte. ;-)

Díky vám všem Martin
Stuxnet
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: Výběr sestavy nafukovacího člunu do 4m délky

Příspěvekod Stuxnet » stř čer 14, 2017 11:14 pm

Zdravím,
Člun bych bral Bushe(mám ho taky, jen scate), bude kvalitnější, možná i lepší jízdní vlastnosti.. S motorem asi chybu neuděláš ani s jedním,suzuki je o málo lehčí. Možná podle blízkosti servisu.
Kolečka i kotvu mám stejné, stačí... Krycí plachtu mám taky stejnou, určitě není na převoz, je to jen takový lehký šusťák :-). Žebřík bych koupil spíš provazový a zavěsil ho na oko na zrcadle, které stejně budeš potřebovat na tahání.
S převozem v kufru to bude asi horší, já mám octavku combi, s podobnou sestavou musel člun do rakve, podlážka, motor v kufru. I když má Superb asi větší kufr, mně by se tam krom motoru, člunu a věci ke člunu nic nevešlo :-)
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Michal1 » čtv čer 15, 2017 12:30 pm

Ahoj ja mám motor hondu BF 20 a čln honwave 4 m, traja dospelý ( s hmotnosťou štyroch) a dve deti ide pekne do klzu,
len chcem upozorniť na jednu vec, ten môj čln má síce rozmer cca 4x1,9 metra ale vnútro je ta cca 3x0,9 metra, a kždou vecou ktorú tam dáš sa vnútorný priestor utešene zmenšuje...., pôvodne som k člnu kúpil kolieska a chcel som to voziť na svokrovom vozíku, ale skončil som aj tak pri klasickom vleku, čo je neuveriteľne pohodlnejšie.....
Ps dal som si tam teraz volant a zistil som že je tam zase omnoho menej miesta, a tak teraz hľadám niečo laminátové, s viac miestom, kde bude stačiť ten 20HP motor. ( ináč s motorom som spokojný)
david2015
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david2015 » čtv čer 15, 2017 5:16 pm

Ahoj, tady ten Tě nezaujal?
http://www.yachtershop.sk//nafukovacie- ... 13401.html

Byla tu i o něm diskuze.
vesely.m
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vesely.m » čtv čer 15, 2017 10:29 pm

david2015 píše:Ahoj, tady ten Tě nezaujal?
http://www.yachtershop.sk//nafukovacie- ... 13401.html

Byla tu i o něm diskuze.

Tenhle asi ani moc ne, ale díky za info :thmbup:

Zpět na