Chovají se Chorvati tržně, nebo nás okrádají?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- lebon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 1
Pro Jozinn : Musím jenom souhlasit ,základ je naučit se řeč.Popros prosím Tě někoho ,aby to po tobě opravil.Připadáš mi jak vyzáblý Chorvat,špatný pravopis a líný se i nažrat.I já mám jako ty právo na názor,ale nenapadlo by mě někoho kritizovat,jak se má oblékat při tankování,nebo jak má utvořenou postavu.A co se týče Chorvatska,už tam nejezdím 5 let a asi už nepojedu. Opravdu mi nechybí.
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chovají se Chorvati tržně, nebo nás okrádají?
Názor nech si každý spraví sám.
Za jednu cestu Zagreb (Lučko) na koniec diaľnice A1 sa platí za osobné auto viac, než stojí v Rakúsku 2-mesačná diaľničná známka.
Za jednu cestu Zagreb (Lučko) na koniec diaľnice A1 sa platí za osobné auto viac, než stojí v Rakúsku 2-mesačná diaľničná známka.
Ahoj
Kotvím v krásné zátoce v HR, přijel jen panáček na člunu a nabízel ovoce vodu a tak podobně
Za kotveni se neplatí 

Kotvím v krásné zátoce v HR, přijel jen panáček na člunu a nabízel ovoce vodu a tak podobně

- mikel
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Pokud jsi na kotvě, tak ještě je to zadarmo, ale pokud bójka....pochybuji. Snad jen přes den to neřeší, ale odpoledne už to objíždí. Správně by ti měli vydat i "kvitunk" za platbu bójky. Jen takový malý příběh z loňska. Byl jsem v Maríně na Korčule, celkem foukalo, tak tam pracovníci maríny pobíhali a pomáhali s přivazováním,přitom si zapomněli vzít doklady od lodi. My pak šli do města a ráno odjeli. Radost, že jsme byli v maríně zadarmo a ušetřili netrvala dlouho. Při odevzdání lodi charterové společnosti po mě slečna v kanceláři chtěla zpětně poplatek za kotvení v maríně, s tím že to tam zašlou a na vše vydala doklad.
Tak sorry, ráno přijeli dva panáčci a zaplatit, a to sem byl na kotvě
Dali mi rozhodnutí nějakého prezidenta ze v této oblasti a zátoce se platí i když ses na kotvě
8 kun za metr a vzali odpadky 
Hodně lodí odjelo brzy ráno a ty asi neplatili

Dali mi rozhodnutí nějakého prezidenta ze v této oblasti a zátoce se platí i když ses na kotvě

Hodně lodí odjelo brzy ráno a ty asi neplatili

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
vidíš, ako rýchlo ti zmenili názor.
Tak to mě zajímá. Ještě nikdy jsem na kotvě neplatil. A dodatečně až ráno, to bych asi odjel bez placení.
Asi by bylo vhodné napsat jméno zátoky.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Asi by bylo vhodné napsat jméno zátoky.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Soline kousek pod Pulou
Aha, tak to je sever. Ten vůbec neznám. Diky.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Ťapkám pomocí Galaxy S7
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
To Stani19:
A nebyly v té zátoce o kus dál i bóje? Ono totiž předmětem platby je stání ve vymezené oblasti, kterou má dotyčný pronajatou. A pokud si do dané oblasti stoupneš na kotvu nebo vyvážeš k bóji, platí se stejně.
Pavel.
A nebyly v té zátoce o kus dál i bóje? Ono totiž předmětem platby je stání ve vymezené oblasti, kterou má dotyčný pronajatou. A pokud si do dané oblasti stoupneš na kotvu nebo vyvážeš k bóji, platí se stejně.
Pavel.
Je to tak. Chorvat má pronajatou celou zátoku a platí se bez ohledu jestli je člověk na bóji nebo na kotvě. Otázkou je, kde je hranice zátoky.
Ale vybírat až ráno bez možnosti odplout je v každém případě unfér.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Ale vybírat až ráno bez možnosti odplout je v každém případě unfér.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Nějaký boje tady jsou ale tak půl maile daleko. Jak jsem psal, výběr i za kotvu v zátoce a v celé okolní oblasti rozhodl nějaký místní prezident, nazdraví 

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Andrej Plenkovič M.Sc. je chorvátsky premiér. Tu je jeho twitter: https://twitter.com/AndrejPlenkovic
To k tomu prvému papieru. Druhý, Valter Boljuncic, je bývalý (2011-2015) poslanec parlamentu.
A s vyberaním poplatku za kotvenie, asi to bude pravda, od 5.7. naozaj oficiálne môžu vyberať. https://www.glasistre.hr/9d8d2cbf-bb86- ... e467200164
To k tomu prvému papieru. Druhý, Valter Boljuncic, je bývalý (2011-2015) poslanec parlamentu.
A s vyberaním poplatku za kotvenie, asi to bude pravda, od 5.7. naozaj oficiálne môžu vyberať. https://www.glasistre.hr/9d8d2cbf-bb86- ... e467200164
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Baharis - Ale vybírat až ráno bez možnosti odplout je v každém případě unfér.
Je to blbý vtip?? Nebo to je divný názor!!! Kotvil jsi tam a tedy využil službu a je jedno kdy budeš platit. Z hotelu taky ráno zdrháš bez placení??
Jak by jsi to dělal tady, kdy je u mola schránka na peníze, dáš peníz, když nemáš drobné vezmeš ze schránky co Ti náleží a hotovo.
Stejné je u přístřešku s ovocem a zeleninou. To by jsi schránky vybral a zdrhnul???
To sem určitě nejezděte a nedělejte tady ostudu.
Je to blbý vtip?? Nebo to je divný názor!!! Kotvil jsi tam a tedy využil službu a je jedno kdy budeš platit. Z hotelu taky ráno zdrháš bez placení??
Jak by jsi to dělal tady, kdy je u mola schránka na peníze, dáš peníz, když nemáš drobné vezmeš ze schránky co Ti náleží a hotovo.
Stejné je u přístřešku s ovocem a zeleninou. To by jsi schránky vybral a zdrhnul???
To sem určitě nejezděte a nedělejte tady ostudu.
Pavle pleteš koše s baňama.
Pokud si vědomě jdu pro nějakou službu, samozřejmě že počítám s placením. Ale pokud zakotvím v zátoce bez toho abych věděl že se tam včera rozhodli vybírat, je přinejmenším slušné to dát na vědomí předem.
Svět se řídí jednak pravidly a jednak místními zvyklostmi. A tady je zvykem vybírat večer. Když nesouhlasím s cenou, mám možnost odjet.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Pokud si vědomě jdu pro nějakou službu, samozřejmě že počítám s placením. Ale pokud zakotvím v zátoce bez toho abych věděl že se tam včera rozhodli vybírat, je přinejmenším slušné to dát na vědomí předem.
Svět se řídí jednak pravidly a jednak místními zvyklostmi. A tady je zvykem vybírat večer. Když nesouhlasím s cenou, mám možnost odjet.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
Priste, az poplujete v Chorvatskych vysostnych vodach, nezapomente v prubehu cesty, kazdou pulmili, hazet do vody dvacetieurove bankovky. A kazdy den vecer a rano vyhodte do vzduchu hrst dvouerovych minci za "vzdusne".
Eura je mozne zamenit za kuny. Ovsem v maximalnim pomeru 1:3 ve prospech eura (docasne).
Eura je mozne zamenit za kuny. Ovsem v maximalnim pomeru 1:3 ve prospech eura (docasne).
Kecy kecy kecy. (nemyšleno zle
)
Končím týden s Cyklades 50.5 s dvanácti lidmi na palubě. Za celý týden jsme za bóje zaplatili 200+300 kun vcetne doplnění vody a 2hod. dobití baterie v Primoštenu. Je to moc???
Přátelé, pokud začínám a prd vím, je brzo dělat soudy. Až tu budete po sté, pak se můžeme solidně bavit.
Ťapkám pomocí Galaxy S7

Končím týden s Cyklades 50.5 s dvanácti lidmi na palubě. Za celý týden jsme za bóje zaplatili 200+300 kun vcetne doplnění vody a 2hod. dobití baterie v Primoštenu. Je to moc???
Přátelé, pokud začínám a prd vím, je brzo dělat soudy. Až tu budete po sté, pak se můžeme solidně bavit.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
No 300 i 200 kun jen za boji je skutecne docela dost.

To jsi mě opravdu rozesmál.
150 korun na hlavu za týden kotveni a doplnění vody?
Chci demonstrovat to, že když se tu vyznáš, lze tu být relativně levně. A za tím si dovolím stát.
Ťapkám pomocí Galaxy S7
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
No já jsem tam byl jednou a popravdě jak chorvatské vidí ze mas peníze tak te vorve. Jen proto ze jsem přijel v zanovnim mercedesu tak jsem za ubytovani platil dvakrát tolik co ostatní taky se mi pak smali.naší..vsak za chvíli se se slovincema pobijou a bude to jak v devadesátých tělech. A tentokrát Pavle placas ptakoviny když si vezmu někde to ovoce nebo noviny tak vidím co mám zaplatit tak to tam poch. necham .ale ne ze v noci zakotvim na kotce a ráno chtějí peníze. To by pak druhy den byl Chorvat bez motoru nebo aspoň bumlu..
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Soline u Puly jsem na seznamu zátok s poplatky nenašel, takže bych tam výběrčí neočekával. Ale jestli byly v zátoce nějaké boje, tak bych kotvil jinde.
Před 2 týdny jsem se z jihu vrátil, stále se dá najít dost zátok, kde se dá kotvit zdarma, kdybych nechtěl vzít posádku na večeři na Šoltě, tak bych celý týden Chorvata neviděl.
Před 2 týdny jsem se z jihu vrátil, stále se dá najít dost zátok, kde se dá kotvit zdarma, kdybych nechtěl vzít posádku na večeři na Šoltě, tak bych celý týden Chorvata neviděl.
- thebeno
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
Martin88 píše:Soline u Puly jsem na seznamu zátok s poplatky nenašel.
aj podla mapy co robim je soline platena zatoka
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1MNQweeH7AE4u4-WqGTuzyjoAOyo&ll=44.83000476652711%2C13.853727630310004&z=15
(treba si zapnut vrstvu concession)
otazne je ked bol 500m od bojok ci este mali pravo vyberat
niekde som cital ze je to max 300m
He he, myslel jsem to ironicky , ale jak vidim, tak jsem se prilis nespletl: https://www.lodninoviny.cz/Places/uz-se-plati-i-v-zelene-jeskyni
Za chvili bude poplatek za kazdou jednotlivou vlnu
Za chvili bude poplatek za kazdou jednotlivou vlnu

Ale abych byl spravedlivy. U nas si nejaky debil pronajme vyhlidku nad Macochou a pokud se budete chtit podivat na diru v zemi, zaplatite. Chcete do jeskyne? Zaplatite. Chcete zaparkovat v jakemkoli meste - zaplatite. Chcete mit misto u nas v marine? Zaplatite. Dokonce i vice nez v Nemecku, Nizozemi, Polsku, Belgii. U nas je k tak vysokym cenam jiste padny duvod.
Cemu se tedy vlastne divit?
Ale z druhe strany - Chcete si mimo CR dat na lodi pivko, vinko? Dejte. Neni problem. Potrebujete servis na motoru, kormidle, takelazi, plachtach co nejdrive v marine? Vetsinou jej dostanete. Shanite v marine nebo jejim okoli nahradni dil, abyste mohli rychle opravit a plout dal? Vetsinou jej sezenete.
A jak je to u nas?
Cemu se tedy vlastne divit?
Ale z druhe strany - Chcete si mimo CR dat na lodi pivko, vinko? Dejte. Neni problem. Potrebujete servis na motoru, kormidle, takelazi, plachtach co nejdrive v marine? Vetsinou jej dostanete. Shanite v marine nebo jejim okoli nahradni dil, abyste mohli rychle opravit a plout dal? Vetsinou jej sezenete.
A jak je to u nas?