Berlínská jezera

Evropské regiony které nemají vlastní kategorii..

Moderátoři: vilma, Pepa, david

geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » čtv úno 19, 2015 12:36 pm

A CO SE TAM pise prekladby nebyl aspon jednoduchej? A musi byl ta lod v nemecku registrovana do tech 15hp?
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv úno 19, 2015 2:03 pm

david píše:informace p. Třešňáka není úplně přesná, nebo někdo blbě poslouchal :lol:

Je to docela možné, zas tolik mě to nezajímalo :whist:
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Re: Berlínská jezera

Příspěvekod geronimo » ned úno 28, 2016 12:06 pm

Uskutečnil někdo vloni plavbu s vlastní lodí v této oblasti ? Brandenburg, Potsdam, Berlin....
Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Příspěvekod Marigold » čtv lis 03, 2016 12:08 pm

Letos, v srpnu, jsem vyrazil z Prahy směrem na Wannsee. Táhl jsem naší menší plachetničku na vleku. Ze zvědavosti jsme cestou na Berlín zastavili u Lužických jezer a přespali tam na lodi, v kempu. (Geierswalder See, kemp Ferien und Freizeitpark Geierswalde GbR). kemp vyšel za dva lidi, auto, loď na vleku 12e. Pro celý kemp jsou 2 pánské a 2 damské záchody. Jedna prodejna pečiva, která je otevřená jen někdy ráno. Jinak nic... teda nikde nic. Ač jsme přijeli v pátek, o prázdninách, bylo všude absolutně mrtvo- jak po vymření. Večer jsme našli jednu vesnickou restauraci- dál od vody, kde se dalo dát točené pivo. Náš pocit z jezer byl takový- pro vášnivého bruslaře, cyklistu, surfaře, kajtaře,... tam bude asi za pár let, až trochu zdivočí místní geometricky tvořený terén, dobré místo pro "sport" blízko ČR za málo peněz. Mě to absolutně nezaujalo a ráno vyrážíme směr Berlín. Den před odjezdem jsem obtelefonoval pár jachtklubů na Wannzee a v jednom z nich se domluvil na spuštění lodě a kotvení. Byl to Segler-Club Oberspree e.V.. Bohužel většina hafenmaistru, na které jsem narazil mluvili pouze německy. Ale vždy jsme se nějak domluvili. Po příjezdu do jachtklubu se nás hned ujali a lodičku nám ochotně spustili vlastním jeřábkem na vodu. Předali nám klíč od brány a sprchy. Od té doby se k nám chovali jak k domácím členům. Wannsee je krásné jezero, kde celý den foukal stálý vítr, čeho využívaly určitě stovky jachteřů deně. Je pořád na co koukat, jak na břehu, tak na vodě. Navíc, z loděnice nám trvalo autobudem 1/2 hodiny do centra Berlína. Auto i s vlekem jsme měli zaparkované na pozemku loděnice. poslení den nás zase jeřábem vytáhli na vlek a málem zapomněli, že bych jim taky měl něco zaplatit. Nakonec si řekli 10e/noc. To tedy za loď, elektriku, vodu, dva lidi, parkování auta, vleku a 2x jeřábování. Příští rok se určitě vrátíme.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv lis 03, 2016 7:13 pm

No, je vidět že není všude Chorvatsko :roll:
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » pát lis 04, 2016 10:06 am

Nedávno som navštívil túto oblasť (Berlín, Potsdam, Drážďany) , zatiaľ len autom.
Bol som milo prekvapený, aká je tam pekná a hlavne čistá krajina, množstvo turistický pozorností atď.
Napr. Wannsee pri Postupimi (Potsdam)
Obrázek

Aj takto sa dá kotviť v Berlíne:

Obrázek

Labe v Drážďanoch:

Obrázek

Som pevne rozhodnutý budúci rok tam tráviť niekoľko dní.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob lis 05, 2016 1:37 pm

Autom, alebo loďou?
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » pon lis 07, 2016 9:59 am

Denis, určite loďou.
Predstavujem si to tak, že by som plával po Labi na sever a potom niekde "odbočil". Ešte to nemám premyslené, času dosť. Hlavné je, že mám o čom rozmýšľať cez zimu.
Pri ceste späť som bol nútený ísť cez Ústí a Litomeřice (diaľnica D8 bola zavretá), tak sa mi naskytol pekný pohľad na Labe.

Po ukončení sezóny 2016, som rozmýšľal ako dosiahnuť na mojom Flipperi stojnú výšku. Výrobca lode vyrobil výbornú plachtovú strechu, problém je v tom , že sa po zastrešení musím krčiť. Okrem toho mi chýba ochrana proti slnku počas horúcich dní. Vo Fínsku zrejme tento problém nemajú.

Flipper 630 HT v záhrade:

Obrázek

Uvažujem o laminátovej nadstavbe a prerobiť plátenú strechu.

Asi takto:

Obrázek

Viete mi poradiť, kto by to vyrobil?
LAMA
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod LAMA » čtv srp 03, 2017 1:59 pm

Ahoj všem.
Aktuální informace z Berlínksých jezer z letošního července je jen v superlativech.
Výborný jachting, super služby a dobří lidé na jezerech, kanálech i v marínách, jen ta němčina ;-)
Pro případné zájemce můžu být detailnější, ale poznatky mám jen ze západní části - okolí Potsdam, Brandenburg, Berlín.
:crazy:
LAMA
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv srp 03, 2017 3:01 pm

Ahoj Lamo, klidně se rozepiš .... byl jsi tam s vlastní lodí ? s plachetnicí nebo motorákem ? Kde jsi spouštěl, kde jsi parkoval auto a vlek a za kolik...?
dej nějakou reportáž a pár fotek, určitě to bude zajímat více lidí... :good:
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pát srp 04, 2017 7:46 am

geronimo píše:Ahoj Lamo, klidně se rozepiš .... byl jsi tam s vlastní lodí ? s plachetnicí nebo motorákem ? Kde jsi spouštěl, kde jsi parkoval auto a vlek a za kolik...?
dej nějakou reportáž a pár fotek, určitě to bude zajímat více lidí... :good:

Tak, tak, šup, šup Lamo ;)
PetrC
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod PetrC » ned srp 06, 2017 1:41 pm

Taky prosím o bližší info, doma mi zbytečně v garáži zahálí člun, a k moři je to na pár dní trochu z ruky :-)

Zpět na