Dalešice a Baťův kanál
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- MaM32
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 24
Re: Dalešice a Baťův kanál
Ahoj,bude někdo z Vás příští týden na Baťáku?
- mirus
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Zdravím-nevíte někdo jak to vypadá se stavem vody na Dalešicích??
- mirus
- pravidelný návštěvník
už jsem něco našel--http://www.pmo.cz/portal/nadrze/cz/index.htm
- mirus
- pravidelný návštěvník
Zdravím-dík seš rychlejší.
Tahle lod uz asi mela mit tri hasicaky. Tak mi ted reknete, kolik z nich bylo platnych pri tom haseni.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Zajímalo by mě, jaký měla motor...benzin nebo nafta ?
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Bola to táto loď. Takže benzínový motor. Ale či išiel požiar od motora?
http://www.jachtmorava.cz/pronajem-lodi-aneta/
- závěsný motor 20Hp, elektrický start, nádrž 47L
- příďový dokormidlovací motor
- Loď je vybavena nezávislým topením Webasto
- Dobíjení baterií a chod instalace zajišťují solární panely a motor
- kuchyňská linka s plynovým vařičem, lednička PB/230/12V
- K dalšímu vybavení patří hasicí přístroj, kabel 25m pro připojení k el.síti 230V
http://www.jachtmorava.cz/pronajem-lodi-aneta/
- závěsný motor 20Hp, elektrický start, nádrž 47L
- příďový dokormidlovací motor
- Loď je vybavena nezávislým topením Webasto
- Dobíjení baterií a chod instalace zajišťují solární panely a motor
- kuchyňská linka s plynovým vařičem, lednička PB/230/12V
- K dalšímu vybavení patří hasicí přístroj, kabel 25m pro připojení k el.síti 230V
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo.... z ty zbylo akorát zabradli a fendry...
No údajně přelíval z kanystru benzín do nádrže, převrhl ho a rozlil ho po podlaze,
začal vytírat hadrem, ždímal do kýblu a pak to bouchlo....
oheň (myslím tím cigaretu, nebo vařič ) za tím asi nebude, snad statická elektřina v kombinaci s vysokou teplotou okolí......
existuje i video, viděl jsem a divím se že všichni přežili......
sek
začal vytírat hadrem, ždímal do kýblu a pak to bouchlo....
oheň (myslím tím cigaretu, nebo vařič ) za tím asi nebude, snad statická elektřina v kombinaci s vysokou teplotou okolí......
existuje i video, viděl jsem a divím se že všichni přežili......
sek
P.S. : tak si rikam, ze kdyz doplnuju nadrze mimo lod (vzdycky), tak to nedelam uplne blbe.....
- MalyBob
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
Chudák loďka.
Jak je ten Baťák v těch místech široký? Že všichni přihlížející a točící věděli, že tam není třeba láhev s PB, která se nechystá explodovat?
Jak je ten Baťák v těch místech široký? Že všichni přihlížející a točící věděli, že tam není třeba láhev s PB, která se nechystá explodovat?

Touha po zážitcích přeci tlumí pud sebezáchovy 

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
MalyBob píše:Chudák loďka.
Nielen tí diváci, ale aj hasiči samotní - odvážne hneď traja vkročili na palubu.
V Mindene, v jachtklube kde sa občas zastavím, mesiac dozadu začala horieť loď. Príčina: majiteľ lode sa pokúšal vnútri lode niečo opravovať. Hasiči prišli, keď z lode iba vychádzal dym, a vnútri niečo tlelo, neboli viditeľné plamene - a potom pri zásahu hasičov loď explodovala, dokopy 17 hasičov a policajtov zranených. Pri explózii loď vyletela niekoľko metrov nad hladinu..
https://www.youtube.com/watch?v=i_g5RY3Uupw
z lode veľa nezostalo
https://www.youtube.com/watch?v=rD_eJq0o4FE
Naposledy upravil(a) copy dne úte srp 15, 2017 11:54 am, celkem upraveno 2 x.
- MalyBob
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
Máš pravdu, copy. Ale hasiči tam musí, je to jejich práce. A myslím, že zažili i milión horších situací. Ale já jsem z jiného těsta, je to jak píše PetrC.
A

A

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
ale rozhodne to nie je sranda.
Takto vyzeral samotný výbuch:
https://www.youtube.com/watch?v=hL1jaLp_9kc
a ešte oprava k príspevku vyššie: príčina explózie je dodnes neobjasnená. Majiteľ popiera, že by na nej predtým niečo opravoval. Loď bola 10 metrov dlhá, s hybridným pohonom: diesel + akumulátory + eektromotor.
A čo sa rieši teraz: poisťovňa Pantaenius nepreplatí poškodenie okolo stojacich lodí, móla, zničenie auta na parkovisku. Lebo že elektrolode aj hybridné lode v ich zákonnom poistení majú uvedenú výnimku: poisťovňa neručí za škody v prípade požiaru a výbuchu.
Takto vyzeral samotný výbuch:
https://www.youtube.com/watch?v=hL1jaLp_9kc
a ešte oprava k príspevku vyššie: príčina explózie je dodnes neobjasnená. Majiteľ popiera, že by na nej predtým niečo opravoval. Loď bola 10 metrov dlhá, s hybridným pohonom: diesel + akumulátory + eektromotor.
A čo sa rieši teraz: poisťovňa Pantaenius nepreplatí poškodenie okolo stojacich lodí, móla, zničenie auta na parkovisku. Lebo že elektrolode aj hybridné lode v ich zákonnom poistení majú uvedenú výnimku: poisťovňa neručí za škody v prípade požiaru a výbuchu.
Tak jsem si řekl že po cca 16ti letech okusím sladkou vodu a zkontroluji jak to tam chodí. Jestli se po tom dá také plout.....
Na nedělu 27.8. jsem si od rána zamluvil lódičku z přístaviště Petrov a poplujeme s manželkou a se psem někam nahoru kam to půjde, abychom se do večera vrátili. Případně něco natočit dronem.
Potkám se ten den s někým zdejším?

Na nedělu 27.8. jsem si od rána zamluvil lódičku z přístaviště Petrov a poplujeme s manželkou a se psem někam nahoru kam to půjde, abychom se do večera vrátili. Případně něco natočit dronem.

- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Baharis píše:... Případně něco natočit dronem.
Se mnou nepočítej, já tam byl před 6 týdny

Z Petrova přes Strážnici k Vnorovům je to dost zarostlé stromy, to se droníkovi líbit nebude. Vhodné místo by byly Vnorovy I+II, kde se přejíždí Morava napříč a prostor se tam pro drona otevírá.
V pohodě si zajedete na oběd do Veselí a zpět. A když zbyde čas, tak ještě na druhou stranu petrovskou komorou na Výklopník a do Skalice.
- Finn
- aktívní jachtař
- Reputace: 16
Tak jsem se dnes cestou z vysočiny stavil omrknout Dalešice, hlavně teda nový sjížďák v kempu Wilsonka. Sjížďák je dobrej z betonových panelů, akorát voda dnes dosahuje pouze k poslednímu panelu, ale dalo by se spustit. Za panelem je ve vodě tvrdé podloží s mírným sklonem, takže vlek na laně by to zvládl. Dnešní stav byl v době mé návštěvy 375,75 takže pokud by bylo o metr víc tak by to bylo ideální. V kempu u sjížďáku se dá nechat auto s vlekem i na noc za nějakej poplatek viz. ceník kempu. Pokud bude zájem mohu sem přidat fota sjížďáku.
Podle správce půjčovny v Petrově letos sezóna na Bťáku končí 4.9. nebo 8.9. Informace se prej průběžně mění.
Baťák se bude vypouštět a bagrovat. Údajně se tak děje jednou za cca 5 let.
Baťák se bude vypouštět a bagrovat. Údajně se tak děje jednou za cca 5 let.
- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
Dalešice - sjezd u hráze 26.8. Ubylo dost vody, ale beton ještě pokračuje do vody.
Také mě to trochu překvapilo, myslel jsem si že to bude větší masakr. I cyklostezka byla celkem volná.err_ píše:Co se mi nezda, ze je tam tak malo lodi. Nemas tam nejaky filtr, co ty lode maskuje?
Dopoledne jsme měli problém poskládat alespoň tři lodě do komory, za celou cestu do Veselí jsme potkali ze pět lodí (?), s námi plulo průběžně víc. Odpoledne se to už trochu zlepšilo, možná patnáct lodí proti nám a na komorách tak akorát, že když byla nachystaná v našem směru, nemuseli jsme čekat.
Jenom ta voda kdyby nebyla tak hnusná. Jsem zvyklý se koupat jenom tam, kde se mohou v pěti metrech číst noviny (z paluby).
No jo. Namlsaný....