Dialog s piráty

Kdo kde koho potkal, kam kdo pluje. Kdo se dlouho nehlásí.
Nehody a úspěchy, i neověřené.
ŽÁDOSTI O POMOC.
POZOR ! Tato sekce není vhodná pro žerty !!!

Moderátoři: vilma, Pepa, david

kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Re: Dialog s piráty

Příspěvekod kapo » sob zář 02, 2017 6:46 pm

err_ píše:kdyz jsi u tech bazantu, strili se v zasade zblizka. Ma to velky rozptyl. Az ho budes kuchat, podivej se kolik broku a kde bude :-) To jsi nikdy nebyl na honu? Nekomu rekni a muzes jit jako nahonci.

bydlím na vesnici, v okruhu 10 km máme 4 velké bažantnice,bažant je běžnou součástí našeho jídelníčku.Na hony jsem chodil ale moc mě to nebere. To o čem jsem psal popisuje Jiří Albrecht v knize Sedm let cesty k lidem ,který se s Tondou setkal a který mu o tom vykládal.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Sullaco » sob zář 02, 2017 6:47 pm

Slušní střelci s mechanickými mířidly dávají se slugem (jednotná střela) běžně 200metrů. Na holuby jsem už dlouho nestřílel ale tehdá když jsme měli vlstní vrhačku tak se střílelo na 50m a trefovali se i polena s "pumpama". Na lodi bych ale přeci jen měl raději út. pušku :)
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » sob zář 02, 2017 7:37 pm

200m? Tak to klobouk dolu. To uz musi mit i zastrilene. Perfektni dychani, drzeni zbrane a odhad podminek. Ja mam potize na tuhle vzdalenost i s optikou. Hlavne ani nemas moc kde na tuto vzdalenost strilet.

Uz pujde pouzivat laserove zamerovace. Takze zese zlepseni. Chtel jsem na Vanoce Sig 516, ale budu stradat dal a pockam si na Bren 2 SP1. Mozna by mohl byt uz v roce 2018. Coz je zcela nepodlozena informace. Spise jedna pani povidala. Ale rok tomu dam a uvidim.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » sob zář 02, 2017 7:56 pm

Bakly píše:Dostřel 58 je okolo 3 km :).

Tahle informace mě zarazila, protože si jasně pamatuji, že nám na vojně říkali, že dostřel je 1 km a po celou tu vzdálenost má střela smrtící účinky. Ale googlil jsem a konstatuji, že máš pravdu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Samopal_vzor_58
Nevím, proč nám ty téměř 2 km navíc zatajili. Může ten rozdíl být dán rozdílným střelivem?
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod webholding » sob zář 02, 2017 8:11 pm

lynx píše:Nevím, proč nám ty téměř 2 km navíc zatajili. Může ten rozdíl být dán rozdílným střelivem?

Nebude to spise o tom, ze trefit nekoho na 3km je spise uz stesti? Kdezto na ten 1 km to jeste tak nejak jde? Jestli Vam nerikali proste realne udaje, misto maximalnich. Zbrojarinu jsem 2 roky studoval a samozrejme ta technologie jde kupredu. Je neco jineho, kdyz hlaven vrta cmoud na rucnim soustruhu a automaticke CNC, ale jestli se nepletu, tak rekord sniperu je 3,5 km. A to uz je sakra prace to spocitat. Tam uz se pocita nejen smer a sila vetru, ale i rotace kulky, nadmorska vyska, teplota ci zakriveni zeme.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » sob zář 02, 2017 8:18 pm

webholding píše:Nebude to spise o tom, ze trefit nekoho na 3km je spise uz stesti?

Ze samoplaů, jaké jsme měli u útvaru, by to nebylo štěstí.
To by bylo sci-fi. :-D
Oni nám říkali, že za skutečného boje je reálné maximum účinné střelby asi 300 m. Po několikerých střelbách s tím souhlasím. A to jsem se trefoval fakt dobře. Ale nikdo nestřílel po mně. :-D
Lemon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lemon » ned zář 03, 2017 1:42 pm

PodPetr
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PodPetr » pon zář 04, 2017 11:28 am

err_ píše:Ten samopal muzes mit take. Teda nebudes strilet v davkach, ale to neni takovy problem ...

A můžeš ho mít také na lodi?? Legálně? :hmm:
jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » pon zář 04, 2017 11:39 am

Co jsem zjišťovat ohledně evropského zbrojního průkazu, tak s tím tak max. můžeš převážet sportovní zbraň na soutěž, ve stavu nenabitém, samozřejmě až po nějakém nahlášení cesty a účelu cesty, s pevně daným termínem. dál jsem příliš nebádal, ale aby člověk mohl mít zbraň k osobní obraně v zahraničí, musí mít nějakou formu místního zbrojáku, nebo licence, ale vydaný MÍSTNÍ autoritou. To, že má člověk český ZP myslím celkem nikoho v zahraničí nezajímá ......
sek
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » pon zář 04, 2017 2:36 pm

Před časem bylo debatováno v odborných Švédských lodních časopisech, jestli má mít posádka sportovní lodě zbraň. Závěr byl, že NE. Piráti většinou operují ve skupině. Je mizivá pravděpodobnost, že zastřelíš jako první jednoho ale ostatní Tě unesou. Jde jim o to, abys byl rukojmí a zaplatil jim výkupné. To se stalo dánské rodině, zajali jí Somálští piráti, Dánská vláda vyjednávala a výkupné za ně zaplatila. Problém je zajistit ve všech zemích, i těch, kam se neplánovaně můžeš dostat platnou zbrojní licenci. Mnoho zemí Tě jinak ihned na dlouho zavřou.
Posádka tankeru a obchodních lodí nesměla být ozbrojená a snadno se stala kořistí pirátů. Proto byly nasazeny vojenské lodě, které je chránili.
Ve čtvrtek 31 srpna v poledne pobodal v centru Stockholmu na náměstí Medborgarplatsen 17ti letý chlapec policistu do krku. Policista měl pistoli za pasem. Jeho kolega chlapce zadržel. Je obžalován za pokus o vraždu. Detaily o chlapci se nezveřejňují z důvodu rasizmu.

medipolis-jpg.jpg
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » pon zář 04, 2017 4:36 pm

Kdo je obžalován? Ten policista? Ve Skandinávii a západní Evropě bych se tomu nedivil. Čím snědší, tím hájenější a beztrestnější. Rasizmus naruby! Za chvíli dopadnem jako v JARu, kde černý tlupy vybíjejí bílé rodiny, které kolikrát neochrání ani čtyřmetrová zeď. Bohužel my běloši nemáme právo se bránit a používat zbraně, narozdíl od tmavších národů, kde je maj už děti, ale ne na obranu!
Klidně mi dejte mínusy, ale nemoh jsem si pomoct.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon zář 04, 2017 9:19 pm

Pro brokovnice se dela jednotny naboj na divocaky
http://zbrane.esako.cz/jednotna-strela- ... brokovnice#
To asi udela i diru do lodi.

Ten praskovy pristroj ma ten prasek jako pudr. Hasili jsme tim rozvadec, zajimave bylo ze to slo pekne umyt vodou.
Termit
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Termit » úte zář 05, 2017 12:31 pm

lynx píše:
Bakly píše:Dostřel 58 je okolo 3 km :).

Tahle informace mě zarazila, protože si jasně pamatuji, že nám na vojně říkali, že dostřel je 1 km a po celou tu vzdálenost má střela smrtící účinky. Ale googlil jsem a konstatuji, že máš pravdu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Samopal_vzor_58
Nevím, proč nám ty téměř 2 km navíc zatajili. Může ten rozdíl být dán rozdílným střelivem?

1km je s redukovaným střelivem (kulatá špička, a ještě nějaké barevné značení).

Zpět na