Cestovní pojištění

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Cestovní pojištění

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv črc 30, 2009 11:10 am

V případě, že máte pojištěné auto nebo domácnost u pojišťovny Kooperativa, můžete využít cestovní pojištění Kolumbus-Abonent KA1, na které je díky propojištění poskytnuta výrazná sleva.
Pojištění je určeno pro opakované výjezdy do zahraničí, platí jeden rok, maximální délka pobytu v zahraničí při každém z jednotlivých výjezdů je 45 kalendářních dnů a počet výjezdů během doby trvání pojištění není omezen.
Pojištění zahrnuje pojištění léčebných výloh v zahraničí, úrazové pojištění, pojištění zavazadel a pojištění odpovědnosti včetně doplňkového pojištění na lyžování, snowboarding a ostatní rekreační sporty. Mezi ostatní rekreační sporty se podle pojistných podmínek řadí i jachting.
Za tohle jsem na rok zaplatil 600,- korun, pokud by někdo nechtěl úraz+zavazadla+odpovědnost, stálo by to na rok 400,- korun.
Zdá se mi to jako docela praktická věc za rozumné peníze a dneska jsem to pojištění u nich uzavřel.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Re: Cestovní pojištění

Příspěvekod catamaran » pát pro 28, 2018 8:35 pm

Moje osobni zkusenost s urazem v zahranici s vyuzitim cestovniho pojisteni:

https://youtu.be/zrI3pknnOwY

Martin
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » sob pro 29, 2018 10:52 am

No je to hezke, (nemyslim tu zlomeninu) ale mam dotaz. Jak dlouho bez preruseni muzes byt v zahranici? Kdyz jsem poptaval pojisteni na cely rok mimo CR, tak to byly hodne vysoke castky a nekde to neslo vubec. (a to jsem zamlcel ze jde o jachting)
stani119
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod stani119 » sob pro 29, 2018 12:16 pm

AXA s jachtingem na rok a zahraničí něco přes 3 litry, už mám druhým rokem ... :whist:
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Stanislav » sob pro 29, 2018 6:39 pm

A je to pro cely svet, nebo jenom Evropa?
stani119
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod stani119 » sob pro 29, 2018 7:05 pm

Jdi na
https://www.axa-assistance.cz/cestovni-pojisteni/
Tam si zadaš požadavky a jsou tam i info o rizikových sportech
Mam Evropu, oceánská plavba je u AXA nepojistitelná
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Stanislav » ned pro 30, 2018 10:19 am

Hm, tak to jsem zase tam co jsem byl, ale diky za info.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned pro 30, 2018 10:49 am

to Stanislav....

Ceska Pojistovna nabizi celorocni cestovni pojisteni od 25Kč/mesic. Maximalni doba pobytu mimo CR je max. 6 mesicu. Pokud by jsi chtel vic jak 6, tak asi nenajdes pojistovnu ke karte na vic jak 6, kdyz jsem se na to ptal u par bank a ani na internetu jsem nenasel ke karte pojistku delsi nez tech 6. Vetsina bank ma ke karte maximalni dobu pobytu max. 3. Co vim, tak snad jen FIO, kde jsem si to sjednal ke svemu uctu, to nabizi. Potom uz si musis co mi rekli na pojistovne udelat jiny druh pojisteni a ten je mnohem drazsi. Mne 6 mesicu staci. Za 25 Kc mas 1.000.000 Kc. Ja mam za 60 kc pojistku na castku 3.000.000 Kc. Za 75 Kč v tom muzes mit celou rodinu a je v tom jachting do 3km od pobrezi, bezne sporty a i pracovni pojistka. Cetl jsem to v podminkach ted. Dle me je asi dulezite si sjednat pojistku u co mozna nejvetsi pojistovny, ktera ma finance, zazemi apod.

Snad jsem ti nejak poradil, Martin
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Stanislav » ned pro 30, 2018 4:22 pm

No to je presne to co jsem zjistil i ja. Kdyz na jare vypluji z Polska na Kanary, potom pres zimu v Karibiku, potom zase do Evropy, tak z lode neslezu minimalne 1,5 roku. (zatim jsem to tak otocil 2x, ale uz se do Polska nechci vracet a tak asi budu na mori jeste dele) Ta AXA dobry, ale pro preplavby to neni. V CR se proste pojistit celoročni pobyt na lodi s vandrovanim po oceanu neda. Pokud mate nekdo jinou zkusenost, tak sem s ni. Preji Vsem do roku 2019 co nejmene (nejlepe zadne) pojistnych udalosti.
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod ballo » ned pro 30, 2018 4:32 pm

Ahoj Stando.

Ja pouzivam rocne: https://www.europska.sk
Ked som tam ale volal a pytal sa konkretne na offshore jachting zakoktali sa a netusili co to vlastne je ani do kolko od posledneho ostrova to plati. Obavam sa, ze ak chces poistit offshore, na bezne poistovne mozes zabudnut.
To je tak vhodne pre nas co sa placame max. v chorvatskej bacorine s otrovom na dohlad.

Lod mam ale poistenu u:
https://www.pantaenius.com/at-en/insura ... er-sailor/
Predpokladam, ze aj v cz to niekto diluje...
Ak nie, viem ti dat kontakt na ich dilerov v Sk.

A evidentne robia aj poistky na mieru pre skiperov. Majitelov plachetnic, offshore atd.
Ak by som travil na vode tolko ako ty urcite by som isiel do nejakej poistovne ktora je zamerana na jachtarov.
Neverim ze najeka 20 eur poistka zafunguje pri poistnej udalosti na atlantiku... To rovno nemusis platit ziadnu.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » ned pro 30, 2018 4:45 pm

Jeste je jedna moznost, koupit si satelitni telefon od Garminu, platit 20€ mesicne, muzes zaroven komunikivat se svetem odkudkoliv, ted jsem to mel a nabizelo mi to moznost za cca 200€ nebo tak, uz si nepamatuji, se nechat pojistit na cely svet, bylo to myslim i more. Na strankach garminu se to muzes docist.

Martin
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod ballo » pon pro 31, 2018 4:31 am

to Catamaran:
Predpokladam, ze myslis komunikator a nie tel.
http://www.garmin.sk/inreach-explorer-s ... d5662.html

Len to asi plati iba pri pouziti SOS cez GEOS. A nepokryje mu to poistenie uz priamo v danej krajine.
Pozeral som blizsie tie pantaenius poistky. To su pekne palby. Este to maju aj rozdelene podla rokov.
Cim si starsi, tym viacej platis. Hold ale zachranna akcia na oceane tiez nie je za 1 Eur.
Preto si myslim, ze na pokrytie offshore mozme pri beznych poistkach a poistovniach 20-100 EUR rocne urcite zabudnut.

https://www.pantaenius.com/at-en/insura ... m-sailors/

Inak este som si vsimol ze termin offshore a dlhodoby pobyt pozna Allianz. Ale tiez je to okolo 1300 EUR/rocne.
Je to vsak o dost lacnejsie ako pantaenius. Otazka je aky je medzi nimi rozdiel.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » pon pro 31, 2018 5:17 am

to ballo...

Jj, myslim komunikator, ja tomu rikam satelitni telefon :) Nabizelo mi to ruzne druhy pojisteni, ale i kdyby jsi mel krytou zachranu na mori a pak beznou cestovni pojistku, tak by se to dalo mozna zkombinovat. Na jednu te dopravi na pevninu a na druhou te osteri. Ono tam asi ani jina moznost neni, nez ze te prepravi na pevninu.
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pát úno 01, 2019 11:55 am

Ahoj přátelé, dnes jsem se díval na cestovní pojištění a zaujala mě výše zmiňovaná Česká pojišťovna. Jen pro ujasnění situace, jezdíme na Mazury a ne na moře, tudíž hledám co nejzákladnější pojištění (=nejlevnější).
CP má možnost připojištění spoluúčasti na pojištění půjčené věci. Dle mého názoru by to mohlo pokrýt kauci. Máte někdo s tímto pojištěním zkušenost?
Cpoj.jpg
jendys68
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 11

Příspěvekod jendys68 » pát úno 01, 2019 1:07 pm

Na kauci přímo ne. Viz čl. 5a . Zřejmě by to muselo být s charterovkou smluveno jinak než kauce.
2019-02-01 13_02-99224_(poskládaný z 99146 a 99145).indd.jpg

Zpět na