Bydlení na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » čtv led 31, 2008 7:21 pm

Ono to sice možná na první pohled vypadá legračně, ale já MUSÍM sepisovat seznam - jsem povoláním roztržitej profesor a překladatel, to znamená že furt zapomínám důležitý věci na nejroztodivnějších místech...jsem schopná odjet na čundr bez lžíce nebo položit třídnici do lednice...takže bez nějaké osnovy nebo jízdního řádu budu úplně ztracená :-)

Co se týče registrace, tak to s tím Holandskem ještě ověřím, kdyby to bylo moc složitý, tak asi skončím na Slovensku, ne že bych nebyla vlastenec, ale Češi blbý a drahý...pořádně se chlpa pozvyptávám, až tam v únoru pojedu...
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » čtv led 31, 2008 7:37 pm

Nebo místo driftkotvy stačí stará pneumatika ze skůtru a padesátimetrové lano....Je to zadara,funguje výborně a déle vydrží... :D
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » čtv led 31, 2008 7:38 pm

Nojo, kotva - je tam dunfordka, ale něco záložního, nebo ta vodní, to by to určitě chtělo, jasně...to je důležitý...
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » čtv led 31, 2008 7:39 pm

Sachmet píše:Ono to sice možná na první pohled vypadá legračně, ale já MUSÍM sepisovat seznam - jsem povoláním roztržitej profesor a překladatel, to znamená že furt zapomínám důležitý věci na nejroztodivnějších místech...jsem schopná odjet na čundr bez lžíce nebo položit třídnici do lednice...takže bez nějaké osnovy nebo jízdního řádu budu úplně ztracená :-)

Co se týče registrace, tak to s tím Holandskem ještě ověřím, kdyby to bylo moc složitý, tak asi skončím na Slovensku, ne že bych nebyla vlastenec, ale Češi blbý a drahý...pořádně se chlpa pozvyptávám, až tam v únoru pojedu...

Jo...V klidu si tu loď nechej na Holandských papírech...Co říkal ten človíček je donebevolající kravina... :hmm:
Naposledy upravil(a) Monty dne čtv led 31, 2008 7:44 pm, celkem upraveno 1 x.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » čtv led 31, 2008 7:42 pm

To by mi vyhovovalo nejvíc, pokusím se na tom zapracovat - taky se mi ty informace nějak nezdaj ;-)
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » čtv led 31, 2008 9:03 pm

Ahoj Sachmet, mně se ten Tvůj seznam líbí moc. Chybí tam ale zdá se celá sekce věcí pro volný čas: šachy, lehátko, bublifuk, ty svíčky co radí Vilma a pro pořádek bych sem přesunul plavky......
ale jedeš skoro za měsíc, takže vše stihneš pořádně připravit.
Jedeš dodávkou?
teista
vlado
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vlado » čtv led 31, 2008 9:31 pm

Ahoj l.v.
Gratulujem ku kupe lode a chcem sa opytat ci si dostala tie fotky odo mna z 2006 ked ste sa po mna zastavili v Doveri.
MaPa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

bydlení na lodi -seznam

Příspěvekod MaPa » čtv led 31, 2008 9:33 pm

geronimo píše:Já Sachmet rozumím, je to hlavně takovej způsob těšení, sepisovat seznam...

Je to tak, znám to moc dobře :). Měl jsem dokonce několik seznamů!! Vlastně ještě mám a když je po čase pročítám, je mi i tak trochu líto, že ta"horečka", o které se zmínil Denis, je díky většině vyškrkaných pložek už pouze hezkou vzpomínkou na toto období.Ta horečka se snad totiž ani jinak, než sepisováním seznamů, léčit nedá :) .
Snad jen bych doplnil: dalekohled (pokud jsem jej nepřehlídl)
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pát úno 01, 2008 12:35 am

to Sachmet:tady je jeste jedna varianta registrace,teda pokud by Ti nevadilo mit na zadi Union Jacka.https://mcanet.mcga.gov.uk/ssr/ssr/ je to online za 25 poundu,na rekreacni lodi pod touhle vlajkou nepotrebujes kapt.zkousky ani technickou,jen nejakeho kamose s adresou v Britanii,kam by Ti poslali registraci.Anebo radsi v Paname 8) http://www.myyachtregistration.com/english/
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát úno 01, 2008 9:32 am

[quote="Sachmet"]Ono to sice možná na první pohled vypadá legračně, ale já MUSÍM sepisovat seznam......takže bez nějaké osnovy nebo jízdního řádu budu úplně ztracená :-)

Ó jak Ti rozumím, Sachmet, jednou jsem jela k moři, ale zapomněla jsem si ehm plavky.

Ještě mě napadly další banality - šitíčko, pilník, pinzeta. Dodatečně jsem tam šití našla, tak sorry.Když tak koukám ještě na tu lékárnu, 1/ tak proč si nebereš nějakou dospěláckou verzi paracetamolu (Paralen), proč zrovna Panadol baby ? 2/ když se bojíš potíží se zuby, tak by bylo dobré s sebou Ataralgin, obecně podle Tvojí skladby lékárny by Ti udělal dobře 3/ ta sada Dentonurse či co, mohla bys to více popsat v sekci Zdravověda, z čeho se to skládá a co od toho mžno očekávat ?

Nemyslela jsem to nijak kriticky s tím Osobním báglem, ale už je položka "Osobní" odsud pryč... Jestli máš dohromady konkrétní seznámek, mohla bys ho, prosím pěkně, znova nahrát a dát do topiku Osobní bágl ?
Naposledy upravil(a) vilma dne pát úno 01, 2008 12:53 pm, celkem upraveno 1 x.
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » pát úno 01, 2008 10:05 am

Jen mimochodem by mne zajimalo co Tva kocka? Pojede na lod s Tebou?
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pát úno 01, 2008 8:59 pm

Ufff...to je teda námětů a otázek...co se týče seznamu, tak jsem dovymyslela a posbírala ještě pár věcí - a pro ty, kdo si taky rádi odškrtávají položky to dám do příslušné sekce...takže Osobní bágl bude mít aktuální verzi...
Pokud jde o registraci, tak dík za každý podnět, všechny prozkoumám - ta Británie taky nevypadá zle. Ale když už to má holandskou registraci, tak zkusím ještě pořádně prověřit ty holandské podmínky. Bylo by to nejjednodušší. Tuhle otázku bych měla vyřešit co nejdřív.
To Vlado: Jééé, ahooooj, ráda o tobě slyším! Fotky jsem dostala - sice se zpožděním, ale mám a jsou supr...stydím se a červenám, že na stránkách je pořád jenom vyprávění o tall shipu, ale fotky pořád nic...dokonce jsem už udělala výběr, jenom pořád hledám čas z toho udělat fotoalbum na web...Jsi ještě v Anglii? Napíšem si osobní zprávu, ať nejsme off topic :-)
To Stefin: co se týče kocoura, to je kapitola sama pro sebe...nejdřív jsem myslela, že pojede se mnou a bude dělat lodního maskota, ale přišla jsem na to, že má chudák mořskou nemoc...stačí když ho houpu při cestování v přenosce dýl než půl hodiny a už zvrací...takže asi bude muset zůstat doma...ledaže bych ho doma natrénovala na houpačce ;-)
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » sob úno 02, 2008 10:34 pm

Sachmet píše:co se týče kocoura, to je kapitola sama pro sebe...nejdřív jsem myslela, že pojede se mnou a bude dělat lodního maskota, ale přišla jsem na to, že má chudák mořskou nemoc...stačí když ho houpu při cestování v přenosce dýl než půl hodiny a už zvrací...takže asi bude muset zůstat doma...ledaže bych ho doma natrénovala na houpačce ;-)

i kdyz nejsem priznivcem zvirat na palube, tak ...
- kdysi jsme meli kocoura a vzdycky, kdyz jsem na jare zacali jezdit na chatu, tak mily kocour v aute v prenosce zvracel - trvalo to vzdy tak prvni 2 - 3 vyjezdy, pak az do konce sezony byl v pohode. a pristi rok znova :D takze toho bych se tolik nebal.
- v chorvatsku v kukliciji kotvil a zil (a mozna jeste kotvi ;-)) kdysi rakousky par a ty meli kocku taky na palube a pamatuji si, ze on nam vypravel, ze je to kocka hlidaci. a pak jednu noc tak kocka opravdu chytila zlodeje !! teda nechytila (nema rucicky ;-)), jen zbudila majitele vriskanim ...
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon úno 11, 2008 8:58 am

Tak se zablýsklo na lepší časy - díky Pepovi D. a setkání v Libštátě už mi začíná být jasnější, jak by se to dalo provést s tou holandskou registrací.
Půjde to, pokud:
a) loď zůstane na holandském území (tůůůůůůůůůdle, ani nápad!)
b) majitel má korespondenční adresu a účet v Holandsku a pobývá tam určitou dobu v roce (nevím jestli on nebo loď, ale to stejně nikdo nekontroluje)

Takže mi z toho vyplývá, že bude nejjednodušší neměnit registraci, ale splašit nějakého známého v Holandsku, který mi dovolí uvést jeho adresu a jednou za dva roky za mě pošle 19 eurasů ze svého účtu.
Na věci se pracuje a myslím, že to vypadá nadějně....už se mi rýsují asi dvě možnosti :-)

Jinak jsem ráda, že jsem si v Libštátě připojila další dva nebo tři obličeje k přezdívkám z fóra, super.

Začínám i trochu plánovat dopředu - pokud týden na lodi koncem února neodhalí žádnou závadu (jsem přesvědčená, že by se to stát nemělo), tak asi bude asi na čase začít orientačně promýšlet trasu jak a kam v létě vyrazím, až ta krasavice bude fakt moje. Čas sice většinou není mým pánem, ale pro tuhle plavbu se budu muset se svým bohémstvím trochu krotit. Přihlásili se mi totiž různí známí a bývalí studenti, kteří jsou v létě zvyklí si půjčovat lodě, že prý by se se mnou svezli z Amstru na jih. Na jednu stranu v tom vidím možnost, jak trochu zacpat tu hroznou díru v rozpočtu, která se tam po koupi lodě udělá a něco jí přivydělat na další vybavení, na druhou stranu nechci úplně skončit jako čártrovka. Mno - léto dám asi půl napůl a pak se uvidí.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » ned bře 02, 2008 8:47 pm

Tak jsem se právě vrátila z Holandska. Loď mám, ale nakonec úplně jinou....bylo to dost dobrodružné, ale nakonec jsem spokojená.
Pokud vás zajímá, jaké to bylo, mrkněte sem: Lodní dobrodrůžo v Holandsku
Myslím, že jsem nakonec vybrala dobře a už plánuju kudy popluju. Je to Jeanneau Folie Douce a stačí jen nasednout a odjet. Myslím, že se mi podařilo pořídit si docela pěkný dárek k narozkám :-)
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod erar » ned bře 02, 2008 9:26 pm

Sachmet píše:Tak jsem se právě vrátila z Holandska. Loď mám, ale nakonec úplně jinou....bylo to dost dobrodružné, ale nakonec jsem spokojená.
Pokud vás zajímá, jaké to bylo, mrkněte sem: Lodní dobrodrůžo v Holandsku
Myslím, že jsem nakonec vybrala dobře a už plánuju kudy popluju. Je to Jeanneau Folie Douce a stačí jen nasednout a odjet. Myslím, že se mi podařilo pořídit si docela pěkný dárek k narozkám :-)

Velká gratulace k loďičce. PS: na bydlení sakra hodně postelí:-) a žádný stůl na práci
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pon bře 03, 2008 8:18 am

Sachmet, život je nádhernej boj, co? ;) Gratuluju.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon bře 03, 2008 10:38 am

To teda, ještě teď se vzpamatovávam....nějak se nemůžu znova adaptovat na pracovní proces....
A k tomu prostoru - je fakt, že je tam moc postelí a žádnej navigační stolek, ale je tam místo, kam patří sklápěcí (někomu zřejmě vadil při vlezu do kóje pod kokpitem). S tím výhledově možná něco udělám...ale na práci mi bohatě stačí ten v salónu :-) Makat se musí, abychom se s lodí uživili ;-)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon bře 03, 2008 11:13 am

To teda kulím voči :shock: To chceš oboplávať európu? Loď vyzerá byť pekná, tak teda naďalej ti držím palce.
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon bře 03, 2008 1:39 pm

Nojoo, chci - ale nakonec ne úplně okolo přes Biskaj a Gib, ale dolů do Le Havru, přes Paříž do Marseilles po řekách a kanálech, Korsika, pak Neapol a Lipari a zimovat v Řecku, tam se to dá zaplatit... Plán je to parádní, tak jenom doufám, že se něco nepodělá a fšecko to vyjde... ;-)
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » pon bře 03, 2008 1:56 pm

připojuju se i ja pochvalnym mrucenim, jsi odvazna holka ;)
preju, at se vse dari a nic te neprekvapi. :good:
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod erar » pon bře 03, 2008 2:35 pm

neboj podělá se uplně všecko :mad: ,ale stačí moc moc chtít a všecho bude ok :) držím palce.

a když zabloudíš, tak se zeptáš :shock:
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » stř bře 26, 2008 9:10 am

Loď Sachmet
Na vědomost se dává veškeré havěti námořnické i jiné, že zkušební provoz stránek Sailing Sachmet zahájen byl.

Na stránce najdete základní informace o tom kdy a kam loď Sachmet popluje - a tím pádem kde bychom se případně mohli potkat na vodě. Mám v úmyslu ji letos v létě převézt z Holandska do Středozemního moře a tam se pak toulat, plachtit, okukovat starobylé památky a vozit kamarády a známé. Stránka ještě nemá dodělaný layout a chybí pár dalších věcí, které bych tam chtěla mít, takže plný provoz až od dubna, zatím to musíte chvíli vydržet takhle :-)
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř bře 26, 2008 11:07 am

No, Sachmet, pěkně ti to vychází. :good:

Abych řekl pravdu, když jsi o tom mluvila loni v Brně, byl jsem abych tak řekl, lehce zdrženlivý. Ale jdeš za svým cílem a já přeji ti na tvé cestě vše nejlepší. Všechno to klišé co se říká a ještě trochu navíc.

Cestu to máš dlouhou. Zajímalo by mě, jak to máš s mapama oblastí kterými budeš proplouvat, jak s pilotama, jak s předpovědí počasí. Budeš to stahovat z netu, nebo budeš mít podporu z pevniny?
No a také, kdy budeš pracovat. Když jsme se bavili říkala jsi, že budeš popojíždět, stát u břehu a překládat. Spojení na práci přes net. To co máš naplánované na letošní rok tomu asi moc přát nebude....
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » stř bře 26, 2008 11:44 am

Nojo, asi jsem trochu tvrdohlavá.... :-)
Na léto je toho hodně, ale prostě chci tu loď dostat do Středozemí, takže mi nic jiného nezbývá. Na překlady dojde až tam dojedu. Mapy většinou mám, na papíře i elektronické, ještě si půjdu půjčit do ČANY Reeds´Almanach a zkopčím si různé užitečné věci. Co se týče předpovědí, pokusím se chytit nějakou wifinu, nebo nezbude než se spolehnout na podporu z pevniny ;-)
Mám už snad všechno co potřebuju, ještě potřebuju sehnat v nějakém frcu pár záchranných vest a odsávací pumpu na výměnu oleje v motoru.
Nedivím se, žes byl skeptický, ono to napohled vypadalo asi jako poněkud praštěný nápad, ale já to plánuju už dlouho a teď to vypadá, že si tak na dva roky opravdu splním sen. Taky teprve cestou zjistím, jestli mi takový život se vším všudy vyhovuje, ale zatím musím říct, že se fakt těším :-)

Zpět na