Dunaj 2018 - z Medvedova do Constanty

Dunaj v celé své délce a ve všech souvislostech...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

m.balka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 23

Re: Dunaj 2018 - z Medvedova do Constanty

Příspěvekod m.balka » pát zář 25, 2020 7:17 pm

A ještě to zničené molo v Donjim Milanovaci. U těch trosek jsme se museli v pěkných vlnách uvázat a vyšplhat na ně. Video je až z druhého rána, to už vlny byly mnohem menší a vítr slabší.
https://youtu.be/NpBcwX7ILmA
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » sob zář 26, 2020 12:53 pm

Košava dala zabrať, my sme sa v takomto počasí plavili na kanoi s Tummlerom, mokrí až za ušami.
ebi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod ebi » pon zář 28, 2020 8:10 pm

[quote="m.balka"]A ještě to zničené molo v Donjim Milanovaci. U těch trosek jsme se museli v pěkných vlnách uvázat a vyšplhat na ně. Video je až z druhého rána, to už vlny byly mnohem menší a vítr slabší.

Ahoj. Podobnú, alebo vlastne identickú trasu Novi Sad - Tekija, sme na tento rok plánovali aj my. Vzhľadom na okolnosti sme to ale museli odložiť. Ak dovolíš, pár otázok.

Kde ste nechali auto a príves ?
Ako ste riešili spanie ?
Riešili ste to srbské povolenie na plavbu či čo tam majú ?

Ďakujem za odpovede a ticho závidím. :good:
m.balka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 23

Příspěvekod m.balka » pon zář 28, 2020 10:13 pm

To "ebi":
Auto s přívěsem jsme nechali u hotelu Dunav v obci Sremski Karlovci - http://www.hoteldunav.co.rs/. Tam jsme i první 3 a poslední 2 noci spali (byli jsme tam od čtvrtka do soboty, tzn. celkem 9 nocí.
S autem u hotelu vůbec nebyl problém, je tam dost velké parkoviště. Samozřejmě jsme si to domluvili na recepci, ale měl jsem pocit, že i kdybychom nikomu nic neřekli, tak se nic neděje.
Stejně jako před dvěma lety, spali jsme v hotelech nebo penzionech. Na palubě by se vyspal maximálně 1 člověk a na každodenní stavění stanu a nocování v přírodě jsme moc líní a pohodlní. Kromě zmíněného hotelu Dunav (cca 900,- Kč za noc) jsme spali jednu noc ve Smederevo - v nějakém hotýlku v centru města (cca 600,- Kč za noc), jednu noc v Golubaci v hotýlku nad restaurací Zlatna Ribica (asi 900,- Kč za noc) a 2 noci v Donjim Milanovaci v docela skromném rodinném penziónku (přesně nevím, ale asi koem 500,- Kč za noc). Byli jsme 3vrozmazlení chlapi, takže jsme si brali vždycky každý zvlášť jeden dvoulůžkový pokoj a uvedené ceny jsou proto za osobu a noc, při obsazení pokojů dvěma lidmi by to bylo levnější.
Kvůli tomu povolení k plavbě jsem byl na kapitanátu v Novim Sadu. Řekli mi, že nic nepotřebuju, nechtěli ani papíry od lodi a vůbec nic. Akorát že u těch rumunských hranic se mám nahlásit srbským celníkům v obci Veliko Gradište a domluvit se - viz jeden z předchozích příspěvků.
Pokud si pamatuju, nic jako povolení k plavbě jsme nedostali ani před dvěma roky, kdy jsme připluli z Maďarska a pokračovali do Rumunska. Na celnici v Bezdanu jsem sice určitě byl nejdřív u nějaké ženské na kapitanátu, ale asi si vše jen zapsala někam do počítače, nebo mi dala nějaký papír pro celníky, kteří pak vystavili svůj papír, to už přesně nevím. Ale v Novim Sadu, když jsem se ani neproclíval do Srbska, ani pak nevyclíval ven, tak to nikoho nezajímalo.

Zpět na