Omlouvám se za nový příspěvek, ale nenašel jsem žádný thread, kam by se to dalo přilepit.
Zajímá mne, zda platí i pro osvědčení rekreačního plavidla prodloužení platnosti o 6 měsíců ( podobně jako u STK vozidel )
existuje tento dokument:dokument
kde se o tom sice píše, ale neumím to interpretovat do praxe.
Osvědčení mám vydané 11.5.2016 a platnost mi končí 11.05 2020. Nějak mi to uletělo, prostě jsem to nezvládl včas prodloužit.
Je tedy podle výšeuvedeného dokumentu osvědčení ještě platné?
Jde o to, že chci udělat prodloužení a může být problém předložení již neplatného osvědčení plavidla.
Děkuji za odpověď.
Prodloužení platnosti osvědčení rekreačního plavidla..
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Prodloužení platnosti osvědčení rekreačního plavidla..
Kdyby si se místo na Evropskej parlament kouk na Plavební úřad, našel bys informaci č.38 a 43 kde se řeší prodloužení osvědčení a způsob zajištění technické.
Máš to prodloužený o šest měsíců.
Máš to prodloužený o šest měsíců.
- Lemon
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Díky za zprávu, na webu jsem samozřejmě hledal, včetně plavební správy. Jenom jsem to tam nenašel. Google vracel několik odkazů včetně toho, co jsem típnul do dotazu.
Každopádně už je to pořešené, na plavební správě v Praze mi obratem udělali prodloužení o dva roky.
Každopádně už je to pořešené, na plavební správě v Praze mi obratem udělali prodloužení o dva roky.
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Tak už to zase prodloužili, tentokrát o 10 měsíců:
Platnost osvědčení Unie plavidel, jež by jinak skončila či měla skončit mezi 1. zářím 2020 a 30. červnem 2021, se považuje za prodlouženou o dobu 10 měsíců. To se týká jak osvědčení plavidel vydaných podle směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/1629, tak dokumentů spadajících do působnosti této směrnice a vystavených podle dříve použitelné směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/87/ES před 6. říjnem 2018, jejichž platnost skončila nebo měla skončit v uvedeném období. Na dotčené doklady, jejichž datum ukončení platnosti spadá do uvedeného časového rozpětí, bude nahlíženo jako na doklady, jejichž doba platnosti je o deset měsíců delší než v těchto dokladech uvedená.
https://plavebniurad.cz/predpisy/predpis.php?typ=i&id=260&zdroj=uredni_deska
Platnost osvědčení Unie plavidel, jež by jinak skončila či měla skončit mezi 1. zářím 2020 a 30. červnem 2021, se považuje za prodlouženou o dobu 10 měsíců. To se týká jak osvědčení plavidel vydaných podle směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/1629, tak dokumentů spadajících do působnosti této směrnice a vystavených podle dříve použitelné směrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/87/ES před 6. říjnem 2018, jejichž platnost skončila nebo měla skončit v uvedeném období. Na dotčené doklady, jejichž datum ukončení platnosti spadá do uvedeného časového rozpětí, bude nahlíženo jako na doklady, jejichž doba platnosti je o deset měsíců delší než v těchto dokladech uvedená.
https://plavebniurad.cz/predpisy/predpis.php?typ=i&id=260&zdroj=uredni_deska
- LadaM
- aktívní jachtař
POZOR! Výše uvedené prodloužení (15/2021 z 01.03.2021) se podle vyjádření přímo z SPS netýká malých plavidel, i když to tam není výslovně uvedeno.
Tímto se omlouvám, jestli to někoho zmátlo jako mě a zároveň děkuji p. Kudláčkovi z SPS Praha, kterého napadlo mě na to upozornit, i když byl můj dotaz k platnosti průkazu VMP (na které se prodloužení také nevztahuje).
Takže suchozemci (STK a řidičáky) ano, ale jachtaři a jejich plovoucí miláčkové nikoli.
L.

Tímto se omlouvám, jestli to někoho zmátlo jako mě a zároveň děkuji p. Kudláčkovi z SPS Praha, kterého napadlo mě na to upozornit, i když byl můj dotaz k platnosti průkazu VMP (na které se prodloužení také nevztahuje).

Takže suchozemci (STK a řidičáky) ano, ale jachtaři a jejich plovoucí miláčkové nikoli.
L.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Neni to prvni pripad, kdy si sps upravuje pravidla během hry.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
No ja v prodluzeni zas takovy problem nevidim. Jednak tam.mohu zajet osobne a za druhe oni prijedou ke me. Tak s tim asi zadny problem nebude. A cestovat.di okresu v nezbytnych duvodech mohu a to je ten pripad.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Mě tedy přijde, že nutnost prodlužování platnosti Osvědčení rekreačního plavidla je v dnešní době naprostý úlet, zvlášť v době kdy jsou zavřené školy a část národa má zavřené podnikání a je už měsíce bez obživy.
Když už je možné posunout platnost technických prohlídek u aut, tak nějak nechápu, proč u rekreačních plavidel se na prohlídkách trvá.
V příštím týdnu volám na SPS, fakt mě to zajímá.
Když už je možné posunout platnost technických prohlídek u aut, tak nějak nechápu, proč u rekreačních plavidel se na prohlídkách trvá.
V příštím týdnu volám na SPS, fakt mě to zajímá.
- LadaM
- aktívní jachtař
Já v tom problém taky nevidím. Bral jsem to jako možnost posunout to na konec sezóny. Tento rok mi vytiká i STK na vleku pod lodí a tam se to posouvá, takže nemusím řešit STK s lodí nebo termín dávání lodě na vodu (bůh ví, jak to bude). Co by normálního člověka nenapadlo je, že když už je to celoevropské celodopravní opatření a když už se tedy vztahuje i na plavidla (klidně by nemuselo, je jich proti autům málo), tak proč z toho vyjímají ty rekreační? Nehledal jsem to, ale nedivil bych se, kdyby to byla zase jenom česká, max. slovenská specialitka. A podle textu se na malá plavidla nevztahovalo ani to loňské prodloužení (č. 38).
Co že Ti to Lemone prodlužovali? Normální technická by měla být na 4, ne?
Lemon píše:Každopádně už je to pořešené, na plavební správě v Praze mi obratem udělali prodloužení o dva roky.
Co že Ti to Lemone prodlužovali? Normální technická by měla být na 4, ne?