Impregnace bimini
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- viita
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Impregnace bimini
Vím , že to tu už bylo , ale je spousta nových přípravků , takže se zkusím zeptat - jakou impregnaci použít na starší bimini ?, prosím jen vyzkoušenou , kvalitní a dlouhodobou , cena je podružná. Díky!
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Re: Impregnace bimini
Ahoj, impregnací je mnoho a nepozorujeme velký rozdíl. Důležité je impregnovat zespoda kvůli špíně a plísni.
My používáme třeba tento přípravek:
https://www.seasea.se/inredning-d%C3%A4 ... -m-protect
My používáme třeba tento přípravek:
https://www.seasea.se/inredning-d%C3%A4 ... -m-protect
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Ahoj, tohle mě zaujalo, vždycky jsem impregnoval jen zeshora a je pravda, že zespoda se občas trochu plísně objeví, stejně tak špína. Ty Pavle impregnuješ z obou stran? Díky.
Já bych nejdříve impregnoval zevnitř, pro případ, že se impregnace shora anebo zdola nechytne.
- ondra
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Ahoj,
můj persenik je zevnitř špinavý, částečně od plísně. Zkoušel jsem to odstranit wapkou, ale nepomohlo to. Mohu ho dát do chemické čistírny? Jsou na něm slídová okna.
můj persenik je zevnitř špinavý, částečně od plísně. Zkoušel jsem to odstranit wapkou, ale nepomohlo to. Mohu ho dát do chemické čistírny? Jsou na něm slídová okna.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Ondro a další, my známým a nám si šijeme sprayhood a přikrytí plachty a rullfocku z látky Sunbrella. Látka má vnitřní stranu hladkou a vnější mírně chlupatou. Určitě jí nemyj vysokotlakem, to jí zničíš. Namoč do vany s pracím práškem a nech jí tam nejmíň den. Promni občas rukou. Hrozný místa třeba jemným kartáčkem. Nech uschnout a inpregnuj vnitřní starnu štětcem, ne sprayem. To impregnaci zapracuješ do látky.
Plíseň hodně drží, nedělej si iluze že látka bude jako nová.
Hmm a jakou impregnaci?? Životnost impregnace je asi 2 roky a za tu dobu jsou jiné a nové přípravky. Ve Švédsku jsou určitě jiné než v Česku. Drž se známých značek. Mám názor jako na barvy, musí smrdět.
Plíseň hodně drží, nedělej si iluze že látka bude jako nová.
Hmm a jakou impregnaci?? Životnost impregnace je asi 2 roky a za tu dobu jsou jiné a nové přípravky. Ve Švédsku jsou určitě jiné než v Česku. Drž se známých značek. Mám názor jako na barvy, musí smrdět.