Mám otázku na zkušené s registrací/přeregistrací, nebo dokonce změnou parametrů lodi.
Konkrétně, lze loď nějakým způsobem zkrátit? Např. z 10,06m na 9,99m. Zcela určitě bude nutno využít nějaké kreativní řešení.
Např. při přeregistraci lodě atd.
Technicky vzato, není problém loď o pár cm zkrátit, aby stále vypadala OK.
Odpovědi a nápady prosím sem, nebo případně do SZ.
Na konci příštího roku chci pořídit loď do 10m a zhruba polovina kandidátů, co se vejde do rozpočtu má délku o pár cm přez 10m, což mě štve, neboť náklady na kotvení, mi co se týče provozních nákladů vadí nejvíc.
Administrativní změna parametrů lodi
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Re: Administrativní změna parametrů lodi
Taky to vůbec nechápu. Výrobce udělá loď 9.99 metru, dají tam kotevní rolnu a do papírů zapíšou LOA 10.30 metru.
A těch pár cm navíc stojí ročně na poplatcích stovky EUR. A ta kotevní rolna by šla udělat skládací.
Ale jestli to jde v papírech změnit?
A těch pár cm navíc stojí ročně na poplatcích stovky EUR. A ta kotevní rolna by šla udělat skládací.
Ale jestli to jde v papírech změnit?
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 29
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě, že by to molo jít změnit třeba při přihlášení lodi v Polsku. Udělat jakousi novou technickou, kdy se loď znovu přeměří a výsledek se zapíše do papírů. Ve Švédsku lodě ani registrované nejsou, tzn. nějaký administrativní proces stejně bude muset proběhnout.
Rád bych měl v tomto co nejdříve jasno. Lodí vyhovující mým požadavkům, které mají délku do cca 10,1m je více.
Využívá někdo nějaké Polské jachtařské forum?
Rád bych měl v tomto co nejdříve jasno. Lodí vyhovující mým požadavkům, které mají délku do cca 10,1m je více.
Využívá někdo nějaké Polské jachtařské forum?
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Psal jsem to tu včera, ale evidentně se to neuložilo.
Teď jsem registroval loď v Polsku.
Veškeré technické údaje do žádosti chtějí doložit buď dokumentem od výrobce, nebo zprávou o technické prohlídce autorizovaným technikem.
Takže potřebuješ sehnat technik, který ti na to dá palec.
Veškeré technické údaje do žádosti chtějí doložit buď dokumentem od výrobce, nebo zprávou o technické prohlídce autorizovaným technikem.
-
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda12345 píše:Psal jsem to tu včera, ale evidentně se to neuložilo.
Super. Díky.
Registroval jsi nakonec sám, nebo přes někoho?
Víš co si konkrétně představují pod dokumentem od výrobce? Pokud koupím např. loď 40 let starou, jejíž výrobce již 20 let nefunguje, tak to chápu tak, že budu muset podstoupit technickou prohlídku.
Někteří zprostředkovatelé slibují, že lze registraci zařídit úplně na dálku...
Zatím to chápu tak, že cesta existuje.
-
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
PodPetr píše:Zdenda12345 píše:Psal jsem to tu včera, ale evidentně se to neuložilo.
Super. Díky.
Registroval jsi nakonec sám, nebo přes někoho?
Víš co si konkrétně představují pod dokumentem od výrobce? Vycházím z toho, že ve Švédsku se dozvíš maximálně typ lodi a její parametry si stáhneš z netu. Výrobce v drtivé většině již neexistuje.
Někteří zprostředkovatelé slibují, že lze registraci zařídit úplně na dálku...
Zatím to chápu tak, že cesta existuje a nemusela by být ani příliš komplikovaná.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Registroval jsem to sám.
Jako dokument od výrobce u mě postačila fotka výrobního štítku lodě.
Registraci na dálku mohou udělat pouze občané Polska, kteří mají e-identitu. Jinak musíš osobně na úřad.
Technická prohlídka je prý jednoduchá. Asi jako když jsem registroval plachetnici u nás. Přijel jsem s ní na plavebku, tam jí technik zkouknul, prolezl a změřil. V Polsku na to mají autorizované techniky.
Jako dokument od výrobce u mě postačila fotka výrobního štítku lodě.
Registraci na dálku mohou udělat pouze občané Polska, kteří mají e-identitu. Jinak musíš osobně na úřad.
Technická prohlídka je prý jednoduchá. Asi jako když jsem registroval plachetnici u nás. Přijel jsem s ní na plavebku, tam jí technik zkouknul, prolezl a změřil. V Polsku na to mají autorizované techniky.