jsem tu nový, mám čerstvě Pilothouse SIL 540 se Suzuki 90. Dříve jsem měl různé otevřené lodě od 420, přes laminátku Hille s YAM 30/2T, pak Zodiac Futura Mark 3 s Honda BF 50, doplňkově mám ještě čínskej RIB gumák Gladiator 3,80 s Yam 10ps/2T na naše "malý vody" a teď k tomu kajutofku.
Chci jezdit hlavně řeky a kanály, byl jsem i v HR a GR. Pro mě je na jednotrupý plachetnici moc práce a stání celej tejden na kole na jedný noze není už pro mě (vždycky jsem vyfasoval

Takže výběrko vyhrála kajutofka, co pude vytáhnout z vody obytným Ducatem (nemám 4WD).
Profesně jsem elektrikář;
takže jakž/takž zvládám Olověné i Lithiové baterky, soláry, dobíjení z motoru, ze slunce i ze sítě. Umím navrhnout energii pro lednici, navrhnout a namontovat topení, boiler, navrhnout a spočítat soláry, baterky, nabíječky, měniče a další elektrické systémy.
Teď např. stavím elektropohon pro rybáře - motor Haswing 2,5kW/24V ale baterka 2,4kW (100Ah/24V) má pouhých 16kg. Dojezd počítám okolo 25km....to dám do sekce elektrolodí, to bude asi spíš zajímat rybáře - pro plavbu v místech kde motorová plavba není povolená.
Pro mě: Slezská Harta, Seč a jim podobné zajímavé vody.
V karavanových fórech jsem znám jako Karel Prokop. Lodní přezdívka Abbé je stará 40 let (ještě z dob, kdy jsem jezdil kanoistiku),
stránky jsou http://www.serviskaravanu.cz a na FB, nebo kdysi na Caravan24.cz je Karlova karavanová akademie. Tam jsem vysmolil něco o elektrice v karavanech, ale lodě to mají hodně podobný.
Třeba to někomu pomůže.
Mě tady hodně pomohli "říční vlci" cestovatelé, kteří mi jsou velikým vzorem.
Tudíž se těším na Německo, Polsko a Dunaj. Müritz je moje mateřská voda a tam bych chtěl doplout po vodě od nás. Samozřejmě chci taky zpátky na Mazury (byl jsem 2x). No a nikdy jsem nejel Vltavu z Prahy do Mělníka, to mi v CZ/SK chybí.
Tím končí má slohová práce na téma kdo jsem.
Kdo to vydržel dočíst až sem - dostane sušenku.
p.s. hlavně se nehlaste

p.s.s. Geronimo, stačí to takhle? Vidíš, už se

v ouctě Váš Karel Prokop, alias Abbé