02 Informace z 1000+1 přístavů a zátok DISKUZE

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2

Re: kolik fotek či jiných souborů?

Příspěvekod Renda » úte dub 15, 2008 8:54 am

Renda píše:Máme otázku:
Zatím máme ve struktuře dat připraveno jedno místo pro fotografii nebo nějaký objekt.
Možnosti, které mě napadají:
1) Pro každou další fotku, film, zvuk, dokument... zadat další příspěvek se stejnými souřadnicemi a popisem vkládaného objektu. např.: Tato fotografie ukazuje pohled do zátoky severním směrem... (To odpovídá stávajícímu záměru i stavu projektu. = není třeba nic měnit a objektů může být v tomto pojetí prakticky libovolný počet)
2) U každého příspěvku rovnou počítat s možností třeba 3 nebo 5 nebo kolik chcete? fotek či jiných objektů.

Rozhodnutí: Každý objekt - fotka, video, zvuk, pdf atp. Bude mít svůj vlastní příspěvek, ve kterém bude zároveň popsán - o co jde, jak se s tím má zacházet a atp.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

zadávám stránky z 808ček

Příspěvekod Renda » stř dub 16, 2008 11:48 am

Zadávám Vám do systému stránky ze "zátok".
O vlastní plnění poprosím teď Vás, protože já to všechno nemohu stíhat. :oops:
Bylo by bezva, kdybyste každý - koho to zajímá - zkusili aspoň JEDNU zátoku. Ozřejmí se Vám to tím a už to nebude takové tajemné. :-)
Zároveň třeba odladíme nějaké případné nejasnosti.
Pokud máte nějaké vydání zátok, zkontrolujte, zda Vám sedí stránkování, prosím.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » stř dub 16, 2008 1:27 pm

Pratele-uzivatele!

Nechcete nekdo treba Rendovi pomoct pri vyrabeni zakladu pro databazi projektu "1000+1"? Slo by to pak mnohem rychleji. :)
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Renda » stř dub 16, 2008 2:06 pm

Libor píše:Baharis: Neměl by být v zápise třeba i ostrov?...
A když to bude pevnina ? :?

Je samozřejmě dobré, uvedete-li v textu nějaké známé místo, které je poblíž, aby měl člověk hned představu, protože jenom ze souřadnic si to nikdo nevybaví. :)

Jinak - Libore - koukám už jsi expert. Jsem rád, že tu průkopnickou práci děláš! Ten Tvůj nový příspěvek je bez vady - koukal jsem, že jako budu něco moderovat a NENÍ CO. :clap: Že, když se použije ta šablona z návodu, tak to není moc pracné? Důležité je mít co sdělit!
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3700#23700
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 16, 2008 2:22 pm

Přesně tak , vždycky beru šablonu, je to nejrychlejší.
Nalistoval jsem si poznámky v lodním deníku, zkontroloval souřadnice pomocí MapSource, nalistoval fotku, naťukal text a fertig. Nic na tom není. Jen je třeba to tam nasázet. Ale pokud se přidá pár lidiček, máme prima soubor pro letní plavbu na Jadranu a další rok uděláme druhé nejčastěji navštěvované Řecko... ;)
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

porovnání 777 a 808

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 7:30 am

Mám pro Vás dobrou zprávu. Včera jsem vlastnoručně porovnal:
777 přístavů a zátok r.2000 - 2.aktualizované vydání
808 přístavů a zátok r.2006 - 5.aktualizované vydání
z nakladatelství Jachting - (německý originál se jmenuje Kroatien - Slovenien - Montenegro, 777 Hafen und Buchten)
To by se možná mohlo překládat do češtiny i jako 777 háfnů a buchet, ne ? ;)

Stránkování je naprosto stejné. :thmbup: Odpovídá tomu, co zde zavádím... Máte-li někdo i jiné vydání, dejte vědět.

I poslední vydání z roku 2010 s názvem "Atlas 888" má stejné stránkování. Minimálně další 2 roky se tedy nic nemění. L.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » čtv dub 17, 2008 9:20 am

Vážení přátelé zátok a koutů chorvatských !

Na vědomost se vám dává, že byla dočasně v této sekci vypnuta funkce, která upozorňuje na nové příspěvky. Z tohoto důvodu nebudete vidět v přehledu nejnovějších příspěvků nové topiky které právě - zásuhou Rendy - vznikají.
V současnosti je zachováno pouze upozorňování na Diskusi v této sekci (to je topik, kam právě píšu) a na Pravidla vkládání.

Důvod je prostý - obrovské množství vznikajících topiků znemožňuje sledovat ostatní nové příspěvky v diskusi, což je pro Vás nepohodlné.
Irena
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Irena » čtv dub 17, 2008 9:50 am

To jsem ráda.Musím se přiznat,že jsem nepochopila smysl (ale mě se nechtělo to nějak podrobněji studovat)- přibývalo zde množství bodů,které udávaly souřadnice a nic víc.Takových bodů můžeme vytvořit nekonečné množství.
Mnohem více se mi líbilo jak už to zde bylo dříve - např.Lastovo a každý,kdo tu byl,tak napsal své dojmy a doporučení,možnosti kotvení apod.(Baharis poslal i pěkné fotky a konkrétní cenu utraty - super).Uvádění souřadnic(zdá se nahodilých)mi nic nepřináší.Obývák máme dost velký,abych mohla mít rozložené MALE KARTE a práce s mapou mě baví,ale ...(mimochodem jsem k svátku dostala generální mapu chorvatska-ta zabere méně místa,ale to patří spíše do marinizace manželky,že?)
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

souřadnice

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 10:53 am

Souřadnice uvádíme proto, abychom se mohli podívat do mapy nebo ještě lépe do navigace, kde daná lokalita je. Dále,abychom se na dané místo mohli podívat "ze satelitu" pomocí Google-maps. Dále pro dotazy typu "Hledám kotviště (konobu, marínu...) v okolí 5 mil od pozice, kde právě jsem. atd.atp. Vše se to tu probíralo.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv dub 17, 2008 11:06 am

To Ireno, děkuji ti, že jsi se zapojila do diskuze. Podobně asi uvažují i jiní.
Dovol, abych to uvedl na pravou míru.

Souřadnice proč jsou potřeba, vysvětlil obsáhle Renda, já bych napsal jen, že jsou nutné pro propojení s dalšími aplikacemi a pro další využití.

Mimochodem malá poznámka, už jsem zadal asi 3 zátoky a dnes jsem zadával zátoku Nečujam, kde jsem byl v roce 2005. Tehdy jsem neměl námořní GPS, ale jen PDA, kde jsem mohl odečítat jen souřadnice. Žádný jiný záznam o kotvení nemám. A dnes v MapSource jsem byl schopen dohledat snad s přesností 1 m přesně kde jsem kotvil, tj. i kde je pod vodou betonový kvádr vhodný k uvázání. Není to prima? Sám sobě jsem si slíbil, že si souřadnice kotvení budu i nadále poctivě zapisovat do lodního deníku.

A tvé druhé části příspěvku.
V čem je problém popisovat své dojmy ze zátoky, kotvení atd jako jsi zvyklá či se ti líbí. Žádá se jen trochu více pečlivosti v zadání a možná trochu práce s dohledáním souřadnic.
Jinak je to úplně stejné.
Zajímalo by mě jak by jsi ohodnotila, jak by se ti líbil příspěvek, co jsem dával dnes, ve srovnání např. s tím co jsi zmínila od Baharise.
Najdeš ho zde http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3831#23831
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

utečou příspěvky

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 11:13 am

vilma píše:Vážení přátelé zátok a koutů chorvatských !

Na vědomost se vám dává, že byla dočasně v této sekci vypnuta funkce, která upozorňuje na nové příspěvky. Z tohoto důvodu nebudete vidět v přehledu nejnovějších příspěvků nové topiky které právě - zásuhou Rendy - vznikají.
V současnosti je zachováno pouze upozorňování na Diskusi v této sekci (to je topik, kam právě píšu) a na Pravidla vkládání.

Důvod je prostý - obrovské množství vznikajících topiků znemožňuje sledovat ostatní nové příspěvky v diskusi, což je pro Vás nepohodlné.

Stinnou stránkou uvedeného opatření je, že všechny "zátoky", které teď kdokoli zadá, mohou utéci pozornosti a vlastně to vypadá, jakoby se nic nedělo.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv dub 17, 2008 11:19 am

A co brání dotyčnému, nebo tobě jako správci, sem do diskuze napsat: Máme v pohádce 1000 + 1 noc nový přírůstek a jmenuje se....... + vložit odkaz? :?
Tyto nadbytečné příspěvky pak kdykoliv bez problému promažu , až nebudou potřeba.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

info o vložení

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 11:25 am

Jasně, jedině pachatel to sem musí dát, protože já se také nedozvím, že někde něco přidal. :?
Irena
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Irena » čtv dub 17, 2008 12:35 pm

To Libor - Tvůj odkaz se mi opravdu líbí a má smysl.Jen je jich tu zatím jen pár a já jsem na ně doted nenarazila.To,že se na hlavní stránce uklidilo,mě donutilo si tyto odkazy vyhledat a vlastně jsem poprvé pochopila o co jde.Nečtu samozřejmě všechno,většinou to byly jen aktuální odpovědi,které se mi objevují při najetí na stránky a jevilo se mi to tak,že Renda nahodile vypisuje nová témata,ke kterým nikdo nic nemá a tak jsem to přestala sledovat.Měla jsem pocit,že zabírají místo a utíkají mi mezitím jiné odkazy.Kdyby se objevil takový odkaz až když k němu něco přibude, bude to vypadat zajimavěji. Myslím tedy, že není chyba v nápadu, jako spíše v organizaci. Tot názor laika,který rychle (mezi prací)klikne -co je nového? a ono nic. Jsem zvědavá jak se to vyvine, bohužel to závisí na informacích ostatních a jak je známo - člověk je tvor líný a rád dostane vše naservírovane (viz můj příklad).
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv dub 17, 2008 1:04 pm

Přesně jsi to vystihla. O té lenosti vím, já se možná polepším... :D
Teď jen doufám, že se ještě někdo přemůže a napíše alespoň 1 svou oblíbenou zátoku. :?
Kdyby to udělali všichni, tak to celé přejmenujeme na 4 000 + 1 chorvatských zátok a to by bylo něco :good:
Naposledy upravil(a) Libor dne ned črc 18, 2010 12:11 pm, celkem upraveno 1 x.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » čtv dub 17, 2008 1:09 pm

Ja pratele bych k tomuto prispel velmi rad, avsak ja si nikdy a o nicem poznamky nedelam. POuze suche zaznamy do LD, ze kterych "uzitkova" informace neplyne.

Vezte vsak, ze kdyz potkam neco hezkeho, tak to sem urcite dam. :)
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

vzorový příspěvek

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 1:27 pm

Libor vložil další, řekl byh VZOROVÝ příspěvek. :clap: Jsem moc rád, že dělá průkopníka, protože já to sám nemůžu stíhat.
V aktualitách ho bohužel díky dočasnému omezení nevidíte, tak jukněte na:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3850#23850

Krásně ukazuje princip: kolik objektů (=obrázků, map, fotek, videí, mp3, atp.), tolik příspěvků.
Text je samozřejmě u každého jiný, tedy neopakuje se! Co ty samostatné příspěvky váže dohromady?
- stejné souřadnice a hlavně stejný Předmět
Na předmět si dejte bacha! Něktřeří jste zvyklí ho podceňovat, ale uvědomte si, že zde figuruje jako Nadpis a identifikátor daného příspěvku. -možná, že dokonce s výhledem, že bude natahován do navigací, protože celý text se tam třeba nevejde.

Také pozor na dodržování desetinných teček (nikoliv čárek) v poloze. Používáte-li Šablonu z návodu, což vřele doporučuji, sama Vás vede. Návod průběžně aktualizuji.
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 3430#23430

Je to vymyšlené tak, abychom si v budoucnu mohli zadat kupříkladu souřadnice zátoky, do níž chceme plout a systém nám vyplivnul všechny (nebo jen některé dle klíčových slov) informace, které o dané lokalitě v okruhu třeba 100metrů (nastavitelně) má, tzn. jaké jsou tam možnosti kotvení, jaké konoby, kolik stojí jídlo a kotvení, jestli je tam voda, elektřina, hodní lidé, podmořské zajímavosti, nafta...
Naposledy upravil(a) Renda dne čtv dub 17, 2008 1:36 pm, celkem upraveno 3 x.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 1:33 pm

windward píše:Ja pratele bych k tomuto prispel velmi rad, avsak ja si nikdy a o nicem poznamky nedelam. POuze suche zaznamy do LD, ze kterych "uzitkova" informace neplyne. Vezte vsak, ze kdyz potkam neco hezkeho, tak to sem urcite dam. :)

Zkus paměť, milý WINWARDe, paměť zkus... :P
windward
moderátor

Příspěvekod windward » čtv dub 17, 2008 1:52 pm

Pamet je to, co zrovna nemam moc dobre. :lol: Slibuji ale, ze prispeji, kdyz budu mit hezke misto.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

další mustr

Příspěvekod Renda » čtv dub 17, 2008 2:56 pm

Náhodou jsem si všiml, že nám přibyl další příspěvek. Nevidím na něm vadu. :thmbup:
vilma
moderátor

Re: utečou příspěvky

Příspěvekod vilma » čtv dub 17, 2008 7:00 pm

Renda píše:Stinnou stránkou uvedeného opatření je, že všechny "zátoky", které teď kdokoli zadá, mohou utéci pozornosti a vlastně to vypadá, jakoby se nic nedělo.

Máš pravdu, Rendo, že to má nějaký ten stinný aspekt. :cry:
Nelze ale vyhovět všem, tak byl po důkladném zvažování zvolen kompromis. Dočasně....

Zájemci o novinky si mohou aktivně najet na sekci 1000+1 a potom mrknout na seznam topiků. Díky tomu, že se topiky řadí od nenovějšího data, tak jsou ty, co jsou obdařené novými příspěvky hned nahoře v sekci, což je jistě příjemné.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

ODBLOKOVÁNÍ

Příspěvekod Renda » pát dub 18, 2008 1:34 am

Moderátoři, operátoři, správci, admini - zkrátka MAGNIFICENCE.

Blokováním tématu jste mě přiměli k tomuto zoufalému činu:
Vlákna jsou hotová a já jsem taky hotovej. Takže jestli budete tak laskaví, tak byste snad mohli odblokovat toto, nyní diskriminované téma, aby se zobrazovalo v aktualitách.
Dobrou noc.
windward
moderátor

Příspěvekod windward » pát dub 18, 2008 2:16 am

Rendo,

vsechna ucta. Muselo to dat prisernou praci. Mas opravdu neskutecnou vykonnost. Je to obdivuhodne.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pát dub 18, 2008 8:22 am

Dobré ráno, zoufalý Rendo !
Doufám, že jsi měl pěkné sny o Chorvatsku....
Děkujeme za inspiraci jak skutečně účinně zvyšovat pracovní tempo a úsilí. Skutečně jsi se pochlapil. :good:
Doufám, že zpětně Ti nepokazím náladu, když Ti prozradím, že na Hlavní stránce to prý bylo dočasně blokované, ale tam, kde se dívám já, na Přehled nejnovějších 10 dole pod forem, tam to bylo vidět, jak topiky přibývají :shock: .
Hezký den ! S pozdravem "Každý zoufalý čin je vítán, je-li dělán s láskou !"
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: ODBLOKOVÁNÍ

Příspěvekod Renda » pát dub 18, 2008 12:29 pm

Renda píše:Moderátoři, operátoři, správci, admini - zkrátka MAGNIFICENCE.
Vlákna jsou hotová a já jsem taky hotovej. Takže jestli budete tak laskaví, tak byste snad mohli odblokovat toto, nyní diskriminované téma, aby se zobrazovalo v aktualitách.

Koukám , že to ještě stále nefunguje a zátoky nám utíkají...

Zpět na