Jachetnica aneb první pozdravení na foru
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Jachetnica aneb první pozdravení na foru
Na začiatok sa veľmi pekne medzi Vami vítam! Toto je môj jubilejný prvý príspevok, mimochodom už som bol raz na lodi keď sme si kúpili výlet na Bol. Ale každý musí nejako začať.
Mojím prvým cielom je požičať si niekedy v budúcnosti malý motorový čln niekde v Chorvátsku a trošku povoziť rodinku.
Žiaľ túto sezónu sa mi to nepodarilo, lebo chceli nejaký preukaz odo mňa. Takže som sa rozhodol a budúci týždeň idem na kurz k Jadranu a dúfam, že sa vrátim aj s tou bumaškou.
Čím ďalej ale študujem web, tým viac prenikám hlbšie do jachtingu a prichádzam k názoru, že to bude asi celkom fajn. Niečo na tom asi bude. Tak ma napadá, že by som mohol skúsiť o rok alebo dva niekoho nájsť kto by ma s manželkou zobral na jachetnicu.
Ozaj, neviete, čo je alebo čo znamená "jachetnica"? Na dovolenke sme videli peknú loď a moja dcéra chcela povedať naraz jachta aj plachetnica, no a podarila sa jachetnica. Mohol by sa tak nazvať nejaký typ lodičky a zapísal by som sa tak do histórie jachtingu. Tak vznikol aj môj nick.
No trochu potrvá, kým budem schopný napísať tu nejaký fundovaný a odborný príspevok, ale nato ste tu vy. Ja si všetko rád prečítam a pomaličky sa učím.
Mojím prvým cielom je požičať si niekedy v budúcnosti malý motorový čln niekde v Chorvátsku a trošku povoziť rodinku.
Žiaľ túto sezónu sa mi to nepodarilo, lebo chceli nejaký preukaz odo mňa. Takže som sa rozhodol a budúci týždeň idem na kurz k Jadranu a dúfam, že sa vrátim aj s tou bumaškou.
Čím ďalej ale študujem web, tým viac prenikám hlbšie do jachtingu a prichádzam k názoru, že to bude asi celkom fajn. Niečo na tom asi bude. Tak ma napadá, že by som mohol skúsiť o rok alebo dva niekoho nájsť kto by ma s manželkou zobral na jachetnicu.
Ozaj, neviete, čo je alebo čo znamená "jachetnica"? Na dovolenke sme videli peknú loď a moja dcéra chcela povedať naraz jachta aj plachetnica, no a podarila sa jachetnica. Mohol by sa tak nazvať nejaký typ lodičky a zapísal by som sa tak do histórie jachtingu. Tak vznikol aj môj nick.
No trochu potrvá, kým budem schopný napísať tu nejaký fundovaný a odborný príspevok, ale nato ste tu vy. Ja si všetko rád prečítam a pomaličky sa učím.
Jachetníku děkujeme ti, že jsi se mezi námi tak hezky přivítal.
S radostí tě navíc přivítáme ještě i my.
Krátce, ale výstižně a hezky jsi popsal svůj přerod - jak jsi se stal a stáváš jachetníkem.
Zvláštní poděkování ti pak patří za to, že jsi vystoupil z řady stovek zatím jem čtenářů tohoto fóra, představil se, a alespoň řek, že jsi tu s námi, ale zatím si jen čteš.
Lze jen doufat, že k tvému příkladu se přidají i jiní, zatím jen čtenáři na tomto fóru a třeba právě v tomto topicu se alespoň takto představí - předpokládám, že by jsi proti tomu nic neměl.
Potom by už je stačilo poopravit název vlákna, třeba na
"jachetník aneb první pozdravení na tomto fóru"
Pepa
S radostí tě navíc přivítáme ještě i my.
Krátce, ale výstižně a hezky jsi popsal svůj přerod - jak jsi se stal a stáváš jachetníkem.
Zvláštní poděkování ti pak patří za to, že jsi vystoupil z řady stovek zatím jem čtenářů tohoto fóra, představil se, a alespoň řek, že jsi tu s námi, ale zatím si jen čteš.
Lze jen doufat, že k tvému příkladu se přidají i jiní, zatím jen čtenáři na tomto fóru a třeba právě v tomto topicu se alespoň takto představí - předpokládám, že by jsi proti tomu nic neměl.
Potom by už je stačilo poopravit název vlákna, třeba na
"jachetník aneb první pozdravení na tomto fóru"
Pepa
- Nessie
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Doufám, že tedy snad nebude vadit, když se tu dodatečně taky představím (když už Pepa tak provokuje
), anžto to asi není špatný nápad.
Jsem Nessie a pár lidí z tohoto fóra už mě mohlo vidět na kurzu astronavigace
.
Moje fascinace mořem a plachetnicemi začala tak nenápadně, že už vlastně ani nevím kdy (asi před osmi lety?). Postupně rostla a asi před rokem jsem začala brouzdat po internetu a hledat co nejvíc informací (o plachetnicích, o kurzech atp.) až jsem nakonec potkala i tohle fórum, což byla velmi šťastná náhoda
.
Nikdo z mého okolí mé nadšení však příliš nesdílí (až na tátu) a nechápou, co mě to chytlo.
(Vzpomínam si jak jsem se vrátila z kurzu asronavigace a otravovala jsem všechny vykládáním o seřizování sextantu a měření zeměpisný šířky a délky… až do konce mě vydržel poslouchat jen brácha a švagr
)
V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti
. A nikdy jsem neviděla moře. Tak teď už přes rok pročítám různý knížky a tohle fórum a učím se, co jsem nikdy neslyšela a moc mě to baví; a shánim brigády, abych si vyděla penízky… A jestli se do roka nedostanu na loď tak se zblázním
.
Díky všem, kteří sem na fórum napsali něco, z čeho jsem se mohla dovědět něco nového a poučného.
I když většinou nic nepíšu, čtu hodně a s nadšením. Díky!

Jsem Nessie a pár lidí z tohoto fóra už mě mohlo vidět na kurzu astronavigace

Moje fascinace mořem a plachetnicemi začala tak nenápadně, že už vlastně ani nevím kdy (asi před osmi lety?). Postupně rostla a asi před rokem jsem začala brouzdat po internetu a hledat co nejvíc informací (o plachetnicích, o kurzech atp.) až jsem nakonec potkala i tohle fórum, což byla velmi šťastná náhoda

Nikdo z mého okolí mé nadšení však příliš nesdílí (až na tátu) a nechápou, co mě to chytlo.
(Vzpomínam si jak jsem se vrátila z kurzu asronavigace a otravovala jsem všechny vykládáním o seřizování sextantu a měření zeměpisný šířky a délky… až do konce mě vydržel poslouchat jen brácha a švagr

V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti

Díky všem, kteří sem na fórum napsali něco, z čeho jsem se mohla dovědět něco nového a poučného.

- Martek
- návštěvník fóra
Také si dovolím „vystoupit“ z anonymity a představit se, protože patřím mezi rozhodně aktivní čtenáře, ale spíše pasivní přispěvovatele.
Jak jsem se vlastně dostal k jachtingu já? Již od dětství jsem trávil celé prázdniny u prarodičů v podhradí Rabí, nedaleko Otavy, kde jsem vlastně začal s vodáctvím. Také jsem často sedával jako dítě na Orlické přehradě ale i jinde, kde jsem tiše záviděl všem , kteří mají vítr ve vlasech a plachtách.
V poslední době mám to štěstí, že jsem často obklopen lidmi jež jsou moudří a inspirativní. Jeden z těchto lidí po návratu z plavby zajímavě vyprávěl o moři, jachtingu, všem dění kolem a já jsem si, „ovlivněn“ zážitky z dětství řekl, že to prostě musím také zažít nebo alespoň pokusit se zažít.
A tak se snažím přerodit se z absolutního zelenáče do zelenáče jachtařského, v čemž mi pomáhá i toto fórum.
Všem, kteří jsou zde aktivní DĚKUJI!
Jak jsem se vlastně dostal k jachtingu já? Již od dětství jsem trávil celé prázdniny u prarodičů v podhradí Rabí, nedaleko Otavy, kde jsem vlastně začal s vodáctvím. Také jsem často sedával jako dítě na Orlické přehradě ale i jinde, kde jsem tiše záviděl všem , kteří mají vítr ve vlasech a plachtách.
V poslední době mám to štěstí, že jsem často obklopen lidmi jež jsou moudří a inspirativní. Jeden z těchto lidí po návratu z plavby zajímavě vyprávěl o moři, jachtingu, všem dění kolem a já jsem si, „ovlivněn“ zážitky z dětství řekl, že to prostě musím také zažít nebo alespoň pokusit se zažít.
A tak se snažím přerodit se z absolutního zelenáče do zelenáče jachtařského, v čemž mi pomáhá i toto fórum.
Všem, kteří jsou zde aktivní DĚKUJI!
Nessie píše:Doufám, že tedy snad nebude vadit, když se tu dodatečně taky představím (když už Pepa tak provokuje), anžto to asi není špatný nápad.
Jsem Nessie a pár lidí z tohoto fóra už mě mohlo vidět na kurzu astronavigace.
Moje fascinace mořem a plachetnicemi začala tak nenápadně, že už vlastně ani nevím kdy (asi před osmi lety?). Postupně rostla a asi před rokem jsem začala brouzdat po internetu a hledat co nejvíc informací (o plachetnicích, o kurzech atp.) až jsem nakonec potkala i tohle fórum, což byla velmi šťastná náhoda.
(Vzpomínam si jak jsem se vrátila z kurzu asronavigace a otravovala jsem všechny vykládáním o seřizování sextantu a měření zeměpisný šířky a délky… až do konce mě vydržel poslouchat jen brácha a švagr)
V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti. A nikdy jsem neviděla moře. Tak teď už přes rok pročítám různý knížky a tohle fórum a učím se, co jsem nikdy neslyšela a moc mě to baví; a shánim brigády, abych si vyděla penízky… A jestli se do roka nedostanu na loď tak se zblázním
![]()
Martek...děkujeme. Nessie...rovněž díky a dodám, že tvůj příspěvek je jedním z nejhezčích, jež jsem tento rok na tomto webu četl. Myslím, že takovéto příspěvky řadě lidí na tomto fóru pomáhá vydržet, nevzdávat to a "tlačit dál tuto káru".
Co dodat když někdo napíš:
"V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti

Mírně řečeno - zní to hodně smutně.
Asi by to chtělo na příští rok sehnat nějakou strašně lacinou loď /nejlépe zadarmo/a všechny, co napíší podobnou větu, na tuto loď vzít. Jenom netuším, kolik vás bude.

Pepa
- Zdenci
- návštěvník fóra
Ahojte všetci, ak sa nenahneváte, pridám sa k predstavovaniu...podobne ako Martek aj ja som skôr na čítanie ako na písanie, ale budem sa snažiť polepšiť sa...
Môj aktívny jachtársky život začal len pred tromi rokmi, ale lode som začal obdivovať už niekedy na základnej škole. Ono kedže mám priehradu hneď za domom asi sa neni čomu velmi čudovať, len moja mama stále nevie pochopiť, prečo ma začali zaujímať práve lode...hmm...
Moja prvá plachetnička bola Európa na ktorej som sa naučil aké také základy. potom som ju vymenil za Cadeta a začal pomaly zaúčať jachtingu aj priatelku...podotýkam, že hned pri prvej plavbe sme sa dobre vykúpali, čo jej maximálne dodalo odvahy
Pri plavbách po Kráľovej som strašne závidel všetkým, čo si kotvili alebo plachtili na svojich kajutových plachetniciach. Toĺko som sa naobdivoval až som sa rozhodol pustiť do stavby a zohnal som si starý trup z motorového člna čo je na stavbu plachetnice to najhoršie čo len môže byť...nad hladinou sa to síce podobalo na plachetničku, ale pod hladinou ten tvar trupu maximálne nevyhovoval požiadavkám plachetnice. To je tak keď ja somár som sa najprv pustil do stavby a ked bola skoro hotová, až potom som začal študovať rôznu literatúru a fóra na nete...
Tak loďka dnes slúži rybárom ako kajutový čln a ja som sa rozhodol radšej pre kúpu hotovej alebo skoro hotovej lode.
A vďaka Tomášovi z Valašského Meziříčí som sa stal hrdým a štastným majitelom rozostavanej jachty PAV630 ktorú sme s priatelkou pomenovali na jej návrh PERLA!
modules.php?name=coppermine&cat=12417
http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=2125
Uff, ale som sa rozpísal, aj by stačilo
Zatiaĺ Vám všetkým ďakujem a keď pôjdete niekto okolo Kráľovej, zastavte sa na kafe

Môj aktívny jachtársky život začal len pred tromi rokmi, ale lode som začal obdivovať už niekedy na základnej škole. Ono kedže mám priehradu hneď za domom asi sa neni čomu velmi čudovať, len moja mama stále nevie pochopiť, prečo ma začali zaujímať práve lode...hmm...
Moja prvá plachetnička bola Európa na ktorej som sa naučil aké také základy. potom som ju vymenil za Cadeta a začal pomaly zaúčať jachtingu aj priatelku...podotýkam, že hned pri prvej plavbe sme sa dobre vykúpali, čo jej maximálne dodalo odvahy

Pri plavbách po Kráľovej som strašne závidel všetkým, čo si kotvili alebo plachtili na svojich kajutových plachetniciach. Toĺko som sa naobdivoval až som sa rozhodol pustiť do stavby a zohnal som si starý trup z motorového člna čo je na stavbu plachetnice to najhoršie čo len môže byť...nad hladinou sa to síce podobalo na plachetničku, ale pod hladinou ten tvar trupu maximálne nevyhovoval požiadavkám plachetnice. To je tak keď ja somár som sa najprv pustil do stavby a ked bola skoro hotová, až potom som začal študovať rôznu literatúru a fóra na nete...
Tak loďka dnes slúži rybárom ako kajutový čln a ja som sa rozhodol radšej pre kúpu hotovej alebo skoro hotovej lode.
A vďaka Tomášovi z Valašského Meziříčí som sa stal hrdým a štastným majitelom rozostavanej jachty PAV630 ktorú sme s priatelkou pomenovali na jej návrh PERLA!
modules.php?name=coppermine&cat=12417
http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=2125
Uff, ale som sa rozpísal, aj by stačilo

Zatiaĺ Vám všetkým ďakujem a keď pôjdete niekto okolo Kráľovej, zastavte sa na kafe

- Milos
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Zdenci píše:... a keď pôjdete niekto okolo Kráľovej, zastavte sa na kafe
AHOJ, rád sa niekedy zastavím. Na Kráľovej som už s MacGregorom na jar bol, ale nefúkalo, a tak som zabehával motor ... a to trošku aj bagrovaním štrku napravo od hrádze dosť daľeko od brehu.

Nevieš o nejakej mape Kráľovej, kde by boly vyznačené plytčiny? Mne by sa keď stiahnem loď z Balatonu, moc hodila.
Zdravím, Miloš
Pozdrav
Ahoj všem nováčkům na fóru. Nessie, napsala jsi to krásně, být slabší povahy, tak to obrečím. Takže já za sebe slibuji, že až se vrátíme z plavby (nejen) kapitánů GR v říjnu, tak do konce roku uspořádáme setkání všech kdo budou chtít (Meryl to slíbila, že bude o plavbě referovat), a kdo příjde, bude moct vyprávět o svých plavbách, ptát se na cokoliv, zkrátka povídat si o jachtingu a plánovat třeba první plavbu. Protože plánování první plavby je vůbec to nejvzrušující - jsou jen představy, zprostředkované informace, mírná obava a očekávání. Až plavba rozhodne, jak dál.
- Zdenci
- návštěvník fóra
Ahoj Miloš, ja som Ťa tu vtedy videl, obzeral som si Ťa z móla
O žiadnej mape neviem, ale mám ztiahnutý satelitný záber priehrady a skoro všetky plytčiny mám už preskúmané s plutvou
tak by sa tam dali teoreticky zakresliť...
Nebude to stopercent presné ale aspoň dajaká predstava by bola...
Inak už som Ťa okukoval aj v slovnafťáckej zátoke keď som si robil VMP...
To Lakomec: Škoda že to mám tak ďaleko, na také stretko bych šiel...

O žiadnej mape neviem, ale mám ztiahnutý satelitný záber priehrady a skoro všetky plytčiny mám už preskúmané s plutvou

Nebude to stopercent presné ale aspoň dajaká predstava by bola...
Inak už som Ťa okukoval aj v slovnafťáckej zátoke keď som si robil VMP...
To Lakomec: Škoda že to mám tak ďaleko, na také stretko bych šiel...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Nessie píše:V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti:
teda moře ti neukážu, ale jestli ti stačí aspoň trochu ukojit touhy po plavbě menší plavba na větším motoráku a točit si kormidelním kolem, tak se stav v Davli. Z Prahy 25 minut busem. Bez problému, cvokům do vody fandím. příp. mi napiš na SZ
david píše:Nessie píše:V životě jsem nebyla na plachetnici. Ke své velké a stále rostoucí lítosti:
teda moře ti neukážu, ale jestli ti stačí aspoň trochu ukojit touhy po plavbě menší plavba na větším motoráku a točit si kormidelním kolem, tak se stav v Davli. Z Prahy 25 minut busem. Bez problému, cvokům do vody fandím. příp. mi napiš na SZ
Patřím spíš k těm, co by se měli představovat, to jsem myslím už udělal a někdy mám pocit, jestlii nepíšu až moc

Moře ti tady neukážu, ale jesli ti stačí moje tak třetí plavba na větší plachetnici( 5m pirát) a páčit s pínou, tak se buď stav v Kamýku nad Vltavou, nebo až jednou připlachtím poblíž cinknu

Davide neber to prosím ve zlém, chlěl jsem aby byli nabídky korektní a porovnatelné. Taky mě trošku nakoplo to debatování nessie se švagrem (marks=marek švagr) a tak jsem v dobrém rozmaru.
Všem nováčkům přeju, aby se jim zde dostalo stejného vřelého přivítání jako mně u prvních příspěvků a těším se na jejich smělé pokusy o vsup do jámy lvové, vyvolávající potutelný úsměv na rtech všech, kdož si pamatují na své první pokusy. Tedy buď vítán jachetníku.
Nabídka na svezení je samozřejmě míněna vážně a platná pro kohokoli (klidně i pro windvarda

Ahooj všickni.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc všem co vystoupili z anonymity davu..
Ani nevíte jakou jste mi udělali radost.
Už víme pro koho to děláme....
Ani nevíte jakou jste mi udělali radost.
Už víme pro koho to děláme....
Naposledy upravil(a) Libor dne čtv zář 11, 2008 10:06 am, celkem upraveno 1 x.
- Johna
- pravidelný návštěvník
Tak já se také přidám k představování. Pro první plavbu na plachetnici jsem se konečně rozhodl před dvěma roky. Předtím jsem jen závistivě sledoval české řeky, přehrady a moře. Než jsem vyplul, tak jsem se snažil připravit (nevěděl jsem o jachtaření téměř nic) abych byl platným členem posádky a nejen někým kdo překáží. V této době jsem objevil tento server a pomohl mě v mnoha otázkách. Tímto i děkuji.
A pak se to stalo. Stačila snad jedna vteřina a byl jsem v tom až po uši. Ta vteřina byla překročení z mola na záď lodi. Byla to Y36 jménem Adriatic (byla krásná, spanilá... prostě plachetnice). Po návratu jsem nelenil a za pár měsíců už si lenošila má první vlastní plachetnička v garáži. Jmenuje se Bluenose a někde jsem ji tu už představoval (ve fotogalerii je pár fotek z její zatím jediné jízdy). Bohužel jsem ale neměl způsob jak ji dát do vody (byla bez vleku), tak jsem se na ni prozatím chodil jen dívat a oprašovat (stejně už začala zima). Aby byla na další sezonu připravená, objednal jsem si u jedné firmy výrobu vleku (tady jsem teda udělal chybu ve výběru firmy, protože vlek dodneška není
a na plachetničce jsem byl letos jen jednou). Nicméně letos jsem byl na jachtě znovu a znovu jsem si to užíval plnými doušky.
Tak to je asi můj vývoj v této oblasti.
Děkuji vám všem, kteří jste mě v mnohém pomohli (ani to nevíte) a určitě ještě pomůžete.
A pak se to stalo. Stačila snad jedna vteřina a byl jsem v tom až po uši. Ta vteřina byla překročení z mola na záď lodi. Byla to Y36 jménem Adriatic (byla krásná, spanilá... prostě plachetnice). Po návratu jsem nelenil a za pár měsíců už si lenošila má první vlastní plachetnička v garáži. Jmenuje se Bluenose a někde jsem ji tu už představoval (ve fotogalerii je pár fotek z její zatím jediné jízdy). Bohužel jsem ale neměl způsob jak ji dát do vody (byla bez vleku), tak jsem se na ni prozatím chodil jen dívat a oprašovat (stejně už začala zima). Aby byla na další sezonu připravená, objednal jsem si u jedné firmy výrobu vleku (tady jsem teda udělal chybu ve výběru firmy, protože vlek dodneška není

Tak to je asi můj vývoj v této oblasti.
Děkuji vám všem, kteří jste mě v mnohém pomohli (ani to nevíte) a určitě ještě pomůžete.
- tatavod
- návštěvník fóra
Možná ,že už jste to četli v "Bábovičkách",ale nedalo mi a zkusím to znovu a lépe.
Zdravím všechny na tomto vebu.
Rodiče mne vychovali k tomu abych zdravil a když jsem nový , tak se představil.
Jsem táta vod. /někdy taky "náčelník kokosová hlava". Tak mi říkali i o 15 let mladší kluci, když jsem je učil na kánojích na českých řekách. Na plachtách jsem začal ve 13ti na "štěrkáču" v Otrokovicích. A to na Finnovi. Jenže příští rok už nás "osvobodila" spojenecká vojska a už jsem tam nejel /na prázdniny/. Byla pauza 13 let a pak jsem vyrazil na tom co jsem si postavil ze záchranné joly:
To kudrnaté v lodi je moje stálá a jediná paní. to druhé jsem já ale před 26ti lety. Zase pauza a až teď jsem si pořídil tohohle Korzára:
Bude s tím dost práce ale konečně jsem si splnil svůj celoživotní sen. Pokud to bude takhle pokračovat, tak k opravdu velké lodi se dostanu tak ve 135ti letech. Velice chápu Nessii,ale je lépe pozdě než vůbec. Ahoj
Zdravím všechny na tomto vebu.
Rodiče mne vychovali k tomu abych zdravil a když jsem nový , tak se představil.
Jsem táta vod. /někdy taky "náčelník kokosová hlava". Tak mi říkali i o 15 let mladší kluci, když jsem je učil na kánojích na českých řekách. Na plachtách jsem začal ve 13ti na "štěrkáču" v Otrokovicích. A to na Finnovi. Jenže příští rok už nás "osvobodila" spojenecká vojska a už jsem tam nejel /na prázdniny/. Byla pauza 13 let a pak jsem vyrazil na tom co jsem si postavil ze záchranné joly:

To kudrnaté v lodi je moje stálá a jediná paní. to druhé jsem já ale před 26ti lety. Zase pauza a až teď jsem si pořídil tohohle Korzára:

Bude s tím dost práce ale konečně jsem si splnil svůj celoživotní sen. Pokud to bude takhle pokračovat, tak k opravdu velké lodi se dostanu tak ve 135ti letech. Velice chápu Nessii,ale je lépe pozdě než vůbec. Ahoj
- yoko
- nováček na fóru
Re: Jachetnica aneb první pozdravení na foru
jachetnik píše:Na začiatok sa veľmi pekne medzi Vami vítam! Toto je môj jubilejný prvý príspevok, mimochodom už som bol raz na lodi keď sme si kúpili výlet na Bol. Ale každý musí nejako začať.
Milý jachetník, týmto ťa posielam do večných lovíšť odkiaľ niet návratu. Nevedel si si poradiť s tvojim osobným nastavením a pre neustále problémy s tebou sa to už nedalo vydržať. Je pekné ako si sa predstavil, ja budem v tvojich stopách pokračovať ale už ako "yoko". Takže budúcu sobotu začínam kurz v Sukošane a potom ti napíšem ako bolo, možno budú aj nejaké fotky.
tvoj spolujachetnik yoko
btw: Liborovi vďaka za pomoc.
- sexymeda46
- nováček na fóru
Ahoj,takze taky se predstavim,ikdyz je to podle me "nepodstatne" protoze zadnou lod nevlastnim
,krome RC modelu. Vzdy jsem mel blizko k vode,a moc se mi libi plachetnice,jachty,ted uz vlastne jachetnice (super pojem). Nemam prostredky na to si koupit lod a kotvit ji na prehrade natoz si poridit namorni plachetnici a brouzdit more v chorvatsku a pod. Doufam ze se to vse ale jednou zmeni,a i ja budu "vas kamarad" se kterym se budete potkavat na vode (ne jako doposud,kdy ja byl na pramici nebo slapadle a okukoval jsem vase lode na Orliku). Forum nema chybu,je tady spoustu dulezitych informaci,rad a odkazu.
Tot vse,a jen zprava pro par majitelu jachet na Orliku,nedivte se proc porad na Vas koukam,lode se mi libi,a je to zatim jediny zpusob jak se k ni problizit
. Lukas - alias sexymeda

Tot vse,a jen zprava pro par majitelu jachet na Orliku,nedivte se proc porad na Vas koukam,lode se mi libi,a je to zatim jediny zpusob jak se k ni problizit

- Nessie
- návštěvník fóra
ahoj sexymeda46
Koukám, že je tu další spřízněná duše
Dneska jsem se málem ztratila tátovi v supermarketu, jelikož jsem potkala něco nadmíru zajímavého, a tak jsem přestala vnímat okolí
- prodávali tam televize a na jedný dávali (tuším) eurosport a právě tam byla jachetnice plná jachetníků, co vytahovali a trimovali plachty
!
Koukám, že je tu další spřízněná duše

Dneska jsem se málem ztratila tátovi v supermarketu, jelikož jsem potkala něco nadmíru zajímavého, a tak jsem přestala vnímat okolí

- Zdenci
- návštěvník fóra
Ahoj Seximeda, loď je loď aj keď len malá...
Niekto začína námornou jachtou, niekto rc modelom...hlavné je začať, potom Ťa to chytí a už neskončíš..
Neposlal by si mi mailom dáke foto toho modelu?Ďakujem
zdenci@zoznam.sk

Neposlal by si mi mailom dáke foto toho modelu?Ďakujem

- sexymeda46
- nováček na fóru
Zdenci píše:Ahoj Seximeda, loď je loď aj keď len malá...Niekto začína námornou jachtou, niekto rc modelom...hlavné je začať, potom Ťa to chytí a už neskončíš..
Neposlal by si mi mailom dáke foto toho modelu?Ďakujemzdenci@zoznam.sk
Uz to tam mas,jen pro info nemam RC plachetnici,jen Jachtu a pak zavodni clun s dvemi trupy. Z jara kupuju windsurf a jachetnice prijde asi az pozdeji,vzdyt mi je 23,tak mam jeste cas.