svetr na loď

Oblečení a obutí vhodné pro jachting, pro pobyt a plavbu, nákup, zkušenosti, doporučení atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

líbí se mi provedení

1.
18
50%
2.
11
31%
3.
4
11%
4.
3
8%
5.
0
Žádná hlasování
6.
0
Žádná hlasování
7.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 36
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv pro 04, 2008 3:04 pm

marks píše:S vlajkou a samolepkami (na člun) samozřejmě souhlasím jako se schledávacím znakem při provozu v prostředí odpovídajícím zaměření,ale pro mě zároveň i s jistou záštitou kodeku chování jednotlivých uživatelů tamtéž..

je to asi určitě OT. Ty jsi defakto ve svém příspěvku definoval klubovou příslušnost (volně).No a proč ne potom znak té příslušnosti na oblečení, v čem je problém? Vždyť je to věc každého jednotlivce. Já se považuji za dost velkého individualistu a deklarovéní své příslušnosti kamkoli příliš nemiluji. Ale každého věc.
Jinak ale může mít znak na svetru i své dobré stránky. Budeš někde zmožen v kamýcké či slapské nálevně, nemocen pohybu, a tu - hle, objeví se další příznivce fora, zahlédne potrhaný a ošoupaný znak na tvém letitém svetru a místo aby se pohoršil nad tvým stavem, nabídne pomocnou ruku a odvleče tě na palubu nostalgie :lol:
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv pro 04, 2008 3:13 pm

To marks,
úhly pohledu mohou být pochopitelně různé. :)
Ty to vidíš jako nadřazování se. Já to vidím jako přiřazování se.
Když slávista nebo sparťan, má na triku nebo šále barvy svého klubu, nedomnívám se že se nadřazuje nad fotbal ale že se přiřazuje ke svému klubu.
Když někdo vyvěsí Českou vlajku na své lodi, nemyslím si že se nadřazuje nad ostatní národy ale že se přiřazuje ke své vlasti.
Nevidím na tom nic špatného, nebo snad pubertálního.

Ovšem proti gustu žádný dišputát a jak jsem předeslal výše, je to na každém jak se rozhodne. Niko nikoho přece nenutí.
Svetry pokud budou, tak budou s logem i bez. Byl to jen takový nápad.
Jak zřejmo, blbej. :hmm: Nevadí. Ba právě naopak. I tak mám svých starostí dost. ;)
alffa
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv pro 04, 2008 6:21 pm

Páni bratia. Sezóna nám ledva skončila, snáď sa nám už nemíňa akumlovaná pozitívna energia. Bolo by to veľmi predčasné - dlhá zima je skoro celá pred nami ... takže si nahrejem biglajz, a idem na to od konca;
Alffa - máva nápady ktoré si nenecháva iba pre seba. Na rozdiel od mnohých iných. Blbý sa mi zatial žiadny z nich nezdal, ani tento nie - naopak. Taktiež ale máva trošku ironický až pichľavý humor. :crazy:
Naozaj nerád by som tu s nejakými rádobypsychoanalýzami fušoval niekomu poza chrbát do remesla, preto ďalej iba stručne konštatujem, že v podstate súhlasím skoro so všetkým a každým; hlavne však s konštatovaním jsekeru: "Dobrého oblečení není nikdy dost, horší to bývá už s cenou- mám pocit, že když kvalita roste lineárně, cena potom kvadraticky". Predpokladám, že to je hlavné motto tejto aktivity - umožniť nadobudnutie kvalitného jachtárskeho oblečenia za nepremrštenú cenu. Či už s logom alebo bez - nejedná sa zrejme o "lacnú čínsku handru" slúžiacu hlavne ako reklamný nosič.
Osobne sa prikláňam k variante so zapínaním (alebo aj zip) iba pri krku, farba neutrálna (zdieľam Denisov názor že šedá nič nezkazí). Ohľadom loga - nie som proti - napokon designer načrtol jednoznačnú užitočnosť neverbálnej komunikácie a identifikovateľnosti deklarovanej príslušnosti prostredníctvom loga JI v extrémnych situáciách. :drunk:
Nevidel by som v prítomnosti loga JI nejaké potlačenie individuality či osobnosti nositeľa, v krámoch pomaly handru bez loga ani nenájdete. Tiež mi ten informačný šum ničnehovoriacich rádobymódnych nápisov alebo snobizmus okato deklarovaných (a povačšinou premrštene drahých) "výrobných značiek" občas fest dvíha žlč. Veď ukáž všetkým, že na to máš ! :gun:
Ak by sa sveter osvedčil, objednal by som si určite aj další/dalšie tebárs bez loga, aj pre prípadné nosenie nesúvisiace s jachtingom.
No a na záver ešte musím súhlasiť aj s tým názorom, že je ťažké vyberať si oblečenie na základe vyššie umiestnených náčrtkov, chcelo by to ohmatať si reálny muster ... keďže sa to zatiaľ nedá, prikláňam sa k monochromatickej šedej, alebo snáď ešte jachtársky červenej variante - tá by sa mi hodila k červenej jachtárskej bunde "Helly Hansen" výhodne kúpenej z jesenného výpredaja Outletu v Parndorfe.... 8)
Prajem pekný večer! :)
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv pro 04, 2008 7:23 pm

alffa píše:úhly pohledu mohou být pochopitelně různé. :)
Ty to vidíš jako nadřazování se. Já to vidím jako přiřazování se.

No je to o tom úhlu pohledu.
Já mám třeba auto Subaru.
Funguju v Subaru klubu.
Tak nějak se celkem intenzivně k uživatelům vozů Subaru přiřazuju.
Dělám pro Subaru klub řadu aktivit.
Ale zásadně odmítám si na auto lepit klubový nálepky...

Asi by nebylo vhodné připomínat přísloví "Jména hloupých na všech sloupích", ale je fakt, že mít nápisy od plachty přes čepici, svetr, tričko a slipy až po ponožky, asi bych si začal připadat jako reklamní sloup a né jako uživatel webu.

Nicméně proti gustu žádnej dišputát (což prej to je český překlad, v originál latině to zrovna nějak nemohu najít), takže pokud to bude k objednání s logem jako varianta, proč ne.
Ale pokud bude jediná verze s nálepkou, tak bych to asi nebral...

Jára Cimrman: Nemusíte se mnou souhlasit, ale to je asi jediné, co s tím můžete dělat.
Naposledy upravil(a) Strycek_Bidlo dne ned čer 13, 2010 12:47 pm, celkem upraveno 1 x.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv pro 04, 2008 7:51 pm

važení pánové (žádná dáma se zatím zde neprezentovala svým názorem -škoda, svetry by měly být i v dámském provedení) chtěl bych debatu poněkud usadit:
zatím jde pouze o návrhy a vaše připomínky k nim.
:) NENÍ CO OBJEDNÁVAT ANI S LOGEM ANI BEZ LOGA - JSOU TO VIRTUÁLNÍ SVETRY :)

nečekal jsem takový ohlas, těší mě to a doufám, že připomínek bude přibývat.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » čtv pro 04, 2008 8:12 pm

V první řadě bych chtěl doplnit, že můj příspěvek nebyl psán v nijak zlém tónu a rozpoložení mé mysly bylo a je spíše hloubavé.
To alfa: Opravil bych ve svém příspěvku "očekával" na "přál bych si od tebe" a myslím to s ohledem na tvůj post zde.
Ten můj náhled je ve stylu nepotkat někde svetr s logem jachting info vylévajícíh vyjetý olej do vody, co vyhodí odpadky za první strom a když potřebuje oheň porazí nejbližší sirový strom, z kterého použije jen větve protože nic jinýho nebude hořet. Zažil jsem letos něco podobného při sjíždění Vltavy od Lipna a i bez samolepky jsem se za lidi styděl. Chyby a věci z neznalosti dělá každý, ale tohle je pro mne právě o tom směru a toto já už pak tím, že si koupím svetr bez loga neovlivním. I s těmi fanoušky je to sporadické, jsem od malička slávista (otec mě učil fandit slabšímu, ten silnější má fanoušků dost) a tolik slávistů jako poslední rok jsem neviděl. Bohužel spousta lidí začla fandit slávii protože je první a je to tak trošku i módní. Bohužel to také znamená, že je nezajímá fotbal a na stadiónu to pak vypadá jako v Příbrami, kde jsem měl tu smůlu moci se účastnit a viděl tu nadřazenost hulvátů a dělbuchářů nad celým smyslem fotbalu tak jak ho vnímám já. Proto jsem i to nadřazení psal vzávorce a ještě doplnil o "možná i".
Tvůj nápad neschledávám blbým a zastávám i názor ať se každý rozhodne sám, jen jsem chtěl upozornit na jiný pohled, viz můj a bilardosův, což neznamená, že by to měl být ten správný.
To designer: Až budu zmožen hlavně nevodit na loď,já ti pak umím věci.
Svetr je super věc, měl jsem do léta jeden celozapínací na zip a nemohl si ho vynachválit. Pokud je kvalitní materiál funguje i jako bundoška a má ještě výhodu větší tepelné izolovatelnosti. Možnost rozepnout třeba při námaze, či když na chvíli zasvítí je komfortní. Pro svetr pod budnu bych volil zapínání u krku a ač mám knoflíky v oblibě pro funkčnost (profouknutí) nejspíš opět zip. Barva modrá dobrá, pokud šedá tak něco ve stylu toho co jsem měl. Zaplétané ruzné druhy barev v celkovém vyznění třeba šedé, pestrobarevnost zaručí že je jakoby čistý skoro pořád. Jak to vidíš časově, dá se s ním počítat pro letošní zimu?
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv pro 04, 2008 8:17 pm

Strycek_Bidlo píše:Ale pokud bude jediná verze s nálepkou, tak bych to asi nebral...

Ale proBoha, ..... strejdo, vždiť to po Tobě nikdo nechce. :shock:
Ani po nikom jiném. :!: :!: Je to dostatečně jasné :?:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv pro 04, 2008 8:28 pm

spíš bych to viděl na brzké jaro- pokud vše bude OK
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

dotaz

Příspěvekod pecho » čtv pro 04, 2008 8:29 pm

A nějaké jegory by nebyly? :mad: Zdraví Pecho
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv pro 04, 2008 8:32 pm

když půjdou svetry, pustí se i do dalších vrstev - tedy pod svetry :mad:

a chceš je se znakem, nebo bez?
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » čtv pro 04, 2008 8:56 pm

Zcela výjimečně ;) jsem se dokonale shodl s manželkou. Jelikož se jedná o manželku již marinizovanou, můj hlas pro variantu č. 4 má váhu 2 hlasujících svátečních jachetníků.

Další pořadí: 3, 6, 7 a nakonec 5. Varianty 1. a 2. neee, bo knoflíky nesnáším.

Co se loga týká, svetr s ním si nekoupím, protože se mi logo nelíbí (přesto jsem majitelem vlajky JI a hrdě jsem ji nesl pod sálingem -podřídil jsem se demokratickému výsledku hlasování). Ovšem decentní a vkusné ozdobení svetru jachtařskou symbolikou uvítám - musí se mi ovšem líbit. Můj celoživotní problém totiž je, že si kupuju věci téměř výhradně podle toho, jestli se mi líbí či ne a věřte mi, často je to opravdu náročné...

Těším se na výsledné produkty.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv pro 04, 2008 10:57 pm

Připadá mě to jako ti cikáni co ukradli prase a dohádali se, jestli ho budou jíst s chlebem, nebo bez chleba... :crazy:
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pát pro 05, 2008 12:25 am

Sakra chlapi ja nevim co porad mate vite kolik je na svete lidi co nemaj ani lod na vlajku ani autak na samolepku tak muzou mit konecne alespon ten svetr s logem JI a vy by jste jim to chteli zkazit?Vyborny napad,ja bych bral cerveny at je mne ve vode videt.... :D
Nessie
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Nessie » pát pro 05, 2008 12:25 pm

to Baharis: až na to, že to prase ještě neukradli ;)
velkejtom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod velkejtom » pát pro 05, 2008 1:34 pm

už druhej den se timhle topicem výborně bavím :lol: 8) :mad:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát pro 05, 2008 1:49 pm

velkejtom píše:už druhej den se timhle topicem výborně bavím :lol: 8) :mad:

a se znakem nebo bez? :mad:
lvbor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lvbor » úte bře 03, 2009 3:30 pm

i když možná s křížkem po funuse.naše firma měla oblečení,mikiny,trička,bundy na které jsme nechali nandat logo,velmi špatně se to prodávalo i když za poloviční cenu, každý to chtěl zadarmo když nám dělá reklamu.přitom celý národ (pro někoho-spousty lidí) chodí v adidas či podobně.logo bych tam rozhodně nedával i z důvodu prodeje např.i do zahraničí,spíše bych udělal nějakou privátní značku.logo na ručníky a další samozřejmě ano a k JI to rozhodně patří,to jsou suvenýrové záležitosti.L
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » ned lis 13, 2011 9:30 pm

Rád bych si koupil nějaké kvalitní oblečení na jachtu.
Jak dopadla celá svetrová anabáze?
Povedlo se?
Radar
Saturn
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Saturn » stř lis 16, 2011 11:40 am

designer píše:
velkejtom píše:už druhej den se timhle topicem výborně bavím :lol: 8) :mad:

a se znakem nebo bez? :mad:

Hlásím zájem o č.2 se znakem,ať su frajer z JI. Josef