Páni bratia. Sezóna nám ledva skončila, snáď sa nám už nemíňa akumlovaná pozitívna energia. Bolo by to veľmi predčasné - dlhá zima je skoro celá pred nami ... takže si nahrejem biglajz, a idem na to od konca;
Alffa - máva nápady ktoré si nenecháva iba pre seba. Na rozdiel od mnohých iných. Blbý sa mi zatial žiadny z nich nezdal, ani tento nie - naopak. Taktiež ale máva trošku ironický až pichľavý humor.
Naozaj nerád by som tu s nejakými rádobypsychoanalýzami fušoval niekomu poza chrbát do remesla, preto ďalej iba stručne konštatujem, že v podstate súhlasím skoro so všetkým a každým; hlavne však s konštatovaním jsekeru: "Dobrého oblečení není nikdy dost, horší to bývá už s cenou- mám pocit, že když kvalita roste lineárně, cena potom kvadraticky". Predpokladám, že to je hlavné motto tejto aktivity - umožniť nadobudnutie kvalitného jachtárskeho oblečenia za nepremrštenú cenu. Či už s logom alebo bez - nejedná sa zrejme o "lacnú čínsku handru" slúžiacu hlavne ako reklamný nosič.
Osobne sa prikláňam k variante so zapínaním (alebo aj zip) iba pri krku, farba neutrálna (zdieľam Denisov názor že šedá nič nezkazí). Ohľadom loga - nie som proti - napokon designer načrtol jednoznačnú užitočnosť neverbálnej komunikácie a identifikovateľnosti deklarovanej príslušnosti prostredníctvom loga JI v extrémnych situáciách.
Nevidel by som v prítomnosti loga JI nejaké potlačenie individuality či osobnosti nositeľa, v krámoch pomaly handru bez loga ani nenájdete. Tiež mi ten informačný šum ničnehovoriacich rádobymódnych nápisov alebo snobizmus okato deklarovaných (a povačšinou premrštene drahých) "výrobných značiek" občas fest dvíha žlč. Veď ukáž všetkým, že na to máš !
Ak by sa sveter osvedčil, objednal by som si určite aj další/dalšie tebárs bez loga, aj pre prípadné nosenie nesúvisiace s jachtingom.
No a na záver ešte musím súhlasiť aj s tým názorom, že je ťažké vyberať si oblečenie na základe vyššie umiestnených náčrtkov, chcelo by to ohmatať si reálny muster ... keďže sa to zatiaľ nedá, prikláňam sa k monochromatickej šedej, alebo snáď ešte jachtársky červenej variante - tá by sa mi hodila k červenej jachtárskej bunde "Helly Hansen" výhodne kúpenej z jesenného výpredaja Outletu v Parndorfe....
Prajem pekný večer!