Marinizace manželky

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

co s tím?

Příspěvekod pecho » stř dub 23, 2008 10:10 pm

nic, Pavlíku, mám tu zkušenost, že čí víc bych ženskou lámal, tím víc by se šprajcovala a vůbec by nejela, občas se mi povede, sice v jiných případech, že navedu nějakého známého, kamaráda nebo kamarádku a ti ji vyhecujou a já naoko dělám šprajcy (jen přiměřeně a naoko) a ona se snaží to prosadit, zatím je to dobré, neprokoukla to, ale s jachtáním jsem to ještě nezkoušel, tam to asi budu muset dovymyslet nějak, no ještě nevím jak. Zdraví Pecho
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod DonEmilio » čtv dub 24, 2008 7:52 pm

Ahoj,
Ta moje je hodně odtažitá k jachtění a asi tak 2x jsem ji dostal na O-Jolu. Kdysi ale byla s rodiči turisticky na Mazurech. V hospodě s kamarády jsme opět teoreticky jachtili a ona (manželka) neprozřetelně prohlásila, že na Mazury -jó-to bych jela i na loď. Hned jsme to ještě s jedněmi manželi - kamarády zpečetili Becherovkou a už nemůže cuknout. Sice občas má takové divné hlášky, ale loď už je zaplacená. Teď už to chce jenom s citem, moc nenaklánět a snad to bude dobré.Pak snad dopadne i to moře... Všem nám i Vám držím palce.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod pecho » čtv dub 24, 2008 8:20 pm

No Done, tak to ti gratuluju, teď musíš jen tak lehce našlapovat na špičkách a hroooooozně poooomalinku ji na tu vodu ochočovat, aby nic netušila a přeji ti hodně trpělivosti, protože to asi bude trošičku déle trvat. Zdraví Pecho
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

marinizace manželky

Příspěvekod JirkaK » úte črc 22, 2008 1:30 pm

Tak jsem k tomu došel jak slepý k houslím a manželku mám (aspoň trochu) marinizovanou!!! :whist:

Začali jsem už před lety jezdit s kapitánem Baharisem na pánské jízdy jako skautsko-trampsko-horolezecká posádka. Některé naše manželky a přítelkyně to těžce nesly a domáhaly se, že chtějí taky. Odpověď byla vždycky jasná: ženská nemá na lodi co dělat, leda že by .... (jak jste už zmiňovali dříve) a to už bylo na ně moc.
Až jednou přišla moje milovaná choť s argumentem: Baharis si na loď ženu bere, a to dokonce svoji vlastní. Mně nenapadlo nic jiného, než odpovědět, že Baharis může, protože je kapitán. A bylo to jasné: "Budeš taky kapitán." Už jsem. (Zkoušky jsem dělal letos na "Plavbě kapitánů" mimo jiné i s Vilmou...).
Poslední červnový týden jsme vyrazili na první Familyboatibg na Bavarce 36 ze Šibeniku. Vše proběhlo v naprosté pohodě, ECOS se ukázal jako profesionální přívětivá charterovka, počasí na objednávku, vlnky pouze mírné, vítr tak žensky akorát, voda teplá, děti spokojené, hospůdky milé, ryby výborné..... a minibouřku jsme potkali až 5 minut po pátečním zakotvení v marině.

Po závěrečné lahvince červeného se žena přivinula a prohlásila:"Nebylo to špatné, v září si to můžeme zopakovat". :clap: :crazy:

V září to sice už termínově nevychází, ale na poslední srpnový týden máme už opět lodičku zabookovanou. A protože se vítězná sestava nemění, tak znovu (přes Yachtnet) ECOS Šibenik, Bavaria 36. Akorát místo trasy Vis, Hvar, Brač to vidím na Kornaty.
Mortom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Marinizace manželky

Příspěvekod Mortom » úte pro 09, 2008 8:55 am

Ahoj,
tedy opravdu explosivní a důležité téma, pokud člověk není před výměnou hardwaru. Já už marinizuju 10 let zčásti a častěji na jezeře a z části a méně často na moři. A je pořád co dělat. Najít dobrou ženu na dlouhodobý nebo častý pobyt na lodi je velmi obtížné. A naučit to manželku, při jejímž výběru jsme měli, přiznejme si to, jiná kritéria, je téměř vyloučené. To jest - nutno hledat kompromisy. Pro začátek žádné dlouhé přeplavby, bedlivě hlídat počasí, trasy volit tak, aby bylo vždy kam se schovat v případě jeho zhoršení, zkrátka chovat se s maximální opatrností, abys nevlítl do problému, který nebyl nutný. Máš-li možnost vzít do posádky ještě někoho dalšího zkušeného, udělej to. V každém případě je to běh na dlouhou trať. Na druhou stranu je to jako v jednom epigramu od Karla Havlíčka - dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málo který mouky pytel. Tak ti přeju hezké počasí, dobrá kotviště, teplé moře, žádné problémy a tedy úspěch ve tvém snažení.
Honza (Mortom)
pON
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pON » sob pro 27, 2008 12:47 pm

Marinizace manželky je ještě poměrně snadná záležitost. Chystám se v létě v chorvatsku (střední dalmácie) marinizovat rok a půl staré batole. Dokonce svoje vlastní, tak bych nerada, aby se cestou ztratilo nebo rozbilo. A pro klid a pohodu zbytku posádky by se nemělo nudit. Jak byste si poradili s tímhle?
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob pro 27, 2008 1:42 pm

[mod]ahoj pOn, jsi ve správné sekci Pobývání a bydlení na lodi , jen je nutno se se svým dotazem přesunout do správného topiku, který už existuje - děti na lodi,
přidávám odkaz : http://jachting.info/modules.php?name=F ... c&start=25[/mod]
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » úte pro 30, 2008 1:43 pm

Dnes jsem si koupil časopis Charter 2009 od Yachtu) a hned na začátku je krásný článek:
Lásko, plujeme! aneb Manželky na palubě. Možná by stálo za to to sem nějak oskenovat i pro ostatní. Já skener nemám. Snad by se vydavatel nezlobil.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte úno 24, 2009 7:28 pm

Poučné a zajímavé čtení :good: . Letos mě čeká pěkný kus práce. Marinizace přítelky včetně půlročního mimi. To mimi asi bude nejmenší problém, už jsem s ním mluvil a nic proti neříkalo. :lol: Už jsem si myslel že je vše O.k, ale vložili se přítelkyně.
( samozřejmě její) Prý jsem ma......r a chci je všechny utopit :gun: Tak zas váhá :cry: Ale lod už je zaplacená, tady záloha.
yachtoun
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod yachtoun » úte úno 24, 2009 8:08 pm

mirinekk píše:Poučné a zajímavé čtení :good: . Letos mě čeká pěkný kus práce. Marinizace přítelky včetně půlročního mimi. To mimi asi bude nejmenší problém, už jsem s ním mluvil a nic proti neříkalo. :lol: Už jsem si myslel že je vše O.k, ale vložili se přítelkyně.
( samozřejmě její) Prý jsem ma......r a chci je všechny utopit :gun: Tak zas váhá :cry: Ale lod už je zaplacená, tady záloha.

Ahoj ať neváhá je to moc pěkné, máme za sebou dvě plavby s miminem. Jednou v sedmi týdnech a druhou ve čtyřech měsících a super, akorát máš o jednoho člena posádky míň. Pokud chceš vidět nějaké fotky z plavby s prckem tak pošli email a něco pošleme. Jo a na přítelkyně se v......e, vůbec tomu nerozumí :lol: Pokud budete chtít nějaké rady jsme k dispozici :good:
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte úno 24, 2009 9:40 pm

Ahoj, díky za podporu. Každá fotka i rada se hodí. Mail mám nahoře, ale kdyby náhodou tak v.fiala@jss.cz. Budu se těšit na obrázky ;) jinak co pro mimi na loď? Někdoradí autosedačku, samozřejmě mimo rovného spaní, a někdo takové to polohovací lehátko. Ale to už by jsme měli zajít do jiného vlákna. :whist:
ZdTrader
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZdTrader » úte úno 24, 2009 9:58 pm

No, tak mne letos čeká marinizace přítelkyně taky a ona je teda ještě k tomu paranoidní a navíc se bojí všeho co nezná, takže to bude opravdu zajímavé :). Ale slíbil jsem jí Mazury, plavbu podél břehu a zkušeného kapitána (jede s náma kamarád co jachtí 15 let), takže doufám doufám...
Zdenda
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Zdenda » ned bře 14, 2010 11:08 pm

Tak jsem se rozhodl přispět i já se svou kapkou do mlýna.
Při prohlížení časopisů o jachtingu jsem manželce ukazoval fotky různých plachetnic, nad kterými jsem se já přímo rozplýval. Její odpověď byla většinou: "Ta se mi nelíbí, je nakloněná!". Postupně ale začala tyto časopisy také číst, hlavně popisy různých výprav, a také mou sbírku knih o jachtingu.
A tak jsem jednoho dne objednal charter na Lipně, ale současně si i pronajal chatu. Skloubil jsem tak její zálibu s procházkami po lese a mou vášeň k plachtění. Kdo chtěl, mohl být a nocovat na lodi, kdo chtěl tak na chatě.
Manželka odjížděla na dovolenou s velikými obavami. Hned při první plavbě , a to v dost velkém náklonu, se ji to začalo dost líbit. Nakonec z ní vylezlo, že měla strach, že někoho ve vodě přejedeme. Takže nakonec jsme chatu využili opravdu minimálně. A dcery byly na lodi nadšené taky.
Takto jsme na Lipně strávili 3 dovolené, další etapa bude moře. Taky mě dost překvapila prohlášením, že by si dokázala představit trvalý život jen na lodi (řeky, kanály i moře) - ale to je ještě hodně dlouhá cesta.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pon bře 15, 2010 10:49 am

Gratuluji! Ty ženský jsou hrozný, takový drahoty.. :D
Mohlo se už plavit dřív. Se mnou měl manžel taky těžkou práci a teď aby mne krotil. Zrovna teď mi nadává, že mám pracovat a né komunikovat o jachtingu :whist:
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » pon bře 15, 2010 11:55 am

Ahoj, Lucifere, to bys mohla být pátou kolonou v řadách našich manželek. Jde o dobrou věc, že.....
Něco jako jachtařská mluvčí. NEOFIŠL inkognito samozřejmě. Někde přece stačí jen popostrčit .... :?
Vilma by to mohla metodicky zpracovat :D
F.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon bře 15, 2010 12:50 pm

Lucifer už tady spekuluje nad ženskou posádkou manželek pro marinizaci. Najde se pět nebo šest odvážných dívek a dam? :-) Lucifer tvrdí, že je seznámí s lodí bez rodinných stresů :thmbup:
No a chlapi mezitím.... :beer:
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » pon bře 15, 2010 1:48 pm

Pokud by jste měly nějaké dámy navíc, chybí mi do ženské posádky (čistě dámská jízda v květnu 8) ) 2 holky. Tuhle myšlenku seznámit mé kamarádky v klidu bez chlapů s mořem realizuji už od prosince a holky jsou nadšené, že to bude bez kolizí rázu – jak to, že tomu nerozumíš, čeho se bojíš atd.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pon bře 15, 2010 2:24 pm

No já ty ženský chápu. Já měla štěstí, že i když mě manžel dlouho přemlouval, nakonec jsme lezli oba na loď jako úplní elévové a za "blbečky" jsme byli oba stejně.
Horší by bylo, kdyby on byl již zkušený námořník a mě by měl zaučovat :gun:
To bych fakt raději jela nejdřív někam bez něj...
Anebo bych možná ani nikam vůbec nejela....
Vždycky je lepší, když z tebe dělá troubu někdo cizí (byť sebejemněji, ale na lodi často musí kapitán zařvat a je lepší když to není manžel). :P
Že bych organizovala motivační jízdy manželek? Třeba na Slapech nebo Orlíku...
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon bře 15, 2010 2:35 pm

Dvojka píše:(čistě dámská jízda v květnu 8) )

Odkud vyplouváte? Skoro celý květen se budu motat kolem Šibeniku. Že bych nakouknul... ;) :D
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 15, 2010 2:41 pm

Také o tom uvažuju, nakouknout :lol:
budu u Šibeniku poslední týden v květnu
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon bře 15, 2010 2:45 pm

Nakoukni, vyplouváme ze Sukošanu (1-8.5.) a budeme se pomalu sunout do tepla na jih (přesnou trasu uděláme až po dohodě kdo kam bude chtít a jak nám bude foukat :? ), rády bychom třeba na SV. Klement, možná Vis apod. Spoluplavbu, případně instruktážní pomoc neodmítáme/spíše potřebujeme. Akorát nám pořád chybí 2 ženské do kompletu (zatím tam mám samé lepší, šikovnější a hezčí kousky :P ).
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 15, 2010 2:50 pm

tak já tedy asi nenakouknu :(
zůstane to na tobě, Baharisi...
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » pon bře 15, 2010 3:37 pm

Tak to se těsně mineme, já vyplouvám 8.5. ze Splitu. :)
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon bře 15, 2010 3:44 pm

To Luna: Vím vím, Davídě cosi naznačoval ;), držím palečky na první kapitánskou jízdu :good:.
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » pon bře 15, 2010 3:48 pm

Děkuji, budu to moc potřebovat.
A já zas držím palečky k regatám. ;)

Zpět na