Děti na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod erar » pon led 05, 2009 7:52 pm

designer píše:měl jsem v létě poprvé kluky na lodi (4+7) a nebyl to žádný problém, Celou loď jsem sice nechal zasíťovat, ale myslím si, že v jejich věku to nebylo až tak nutné. Přestože jsou někdy dost démoničtí, na lodi se chovali úžasně a projevovali jindy naprosto nevídanou rozvahu. Asi jiné prostředí hrálo důležitou roli. Jediný problém viděli v tom, že týden byl příliš krátký...Letos tedy jedeme na dva :)
Vesty jsem jim koupil vlastní, je to lepší. Za plavby je měli vždy oblečené.

speciální poloha při náklonu:
Obrázek

přes murterské moře to za mě vzal Adam:
Obrázek

doplňování kalorií:
Obrázek

vinšna Davida dost zajímala:
Obrázek

Dva týdny jsou taky moc krátký, loni jsme na tři týdny a taky krátký :-(( loďička je droga
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon led 05, 2009 8:47 pm

Jo jo, jezdíme na 3 týdny..
No a po prvních dvou dnech jsou hned poslední 2. Nějak ten čas má jiné měřítko v létě :hmm:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte led 06, 2009 8:45 am

Libor píše:Jo jo, jezdíme na 3 týdny..
No a po prvních dvou dnech jsou hned poslední 2. Nějak ten čas má jiné měřítko v létě :hmm:

je to tak, v létě čas měří nějak jinak... :?
StandaKubicek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StandaKubicek » úte led 06, 2009 6:32 pm

Co se týká bezpečnosti naši Kačky, tak všeobecně za plavby má naprosto volný pohyb uvnitř lodi a nakloněnou loď zvládá dobře - i 7 dní plavby ostře proti větru (cestou na Galapágy) . Do kokpitu smí pouze s námy a až když zastavíme tak si běhá po palubě jak chce. U Fery je proti jiným lodím i výhoda ve vyšším zábradlí, kde máme samozřejmě sítě (ty doporučuji pro každou loď!). Dětskou vestu a harnesy jsme používali jen dřív, když jsem s ní jezdil sám na dinghy a nebo v horším počasí. Za plavby jako takové vestu nikdy neměla - i když jsme si původně plánovali jak ji budeme nosit... V praxi to nejde - to bylo jak za trest!
Koupání jsme řešily v dětské vaničce v kokpitu - zároveň to byl i Kačky bazén. Někdy se slanou vodou a jindy s pitnou :)
Standa
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » úte led 06, 2009 11:25 pm

Ahoj, díky za odpoveď!
Tak nějak jsem si to plus mínus představoval. Akorát s tou vestou jsi mě celkem překvapil, ale fakt tomu rozumím. Kluk jí taky moc nezvládá. Akorát u nás si bude muset zvyknout, loďku máme malou a zábradlí máme celkem nízké.
Vkaždém případě smekám, takhle se plavit a zároveň být dobrý rodič, tomu říkám výzva na druhou! :good: .

Stibi
Jura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 20

Příspěvekod Jura » úte led 06, 2009 11:46 pm

No my jsme s vestama u našich dvou holek 6+1,5 taky moc nepochodili, resp. vůbec ne. Jak začnou ječet "to néééé to néééé" tak je každá rada drahá. Tak mám alespoň celou lod zasíťovanou a navíc jsem si vzhledem k tomu, že jsme i potápěči pořídili Spare Air (malá láhev s náustkem na cca 20-50 nádechů) pro případ nutnosti rychlého zásahu.
U moře to ještě jde, voda je čistá a navíc tam mají přece jen trochu respekt, ale např. letos na Lipně to bylo opravdu náročné.
Každému, komu se podaří naučit dítě na vestu můžeme bohužel jen závidět ....
Když jste ale s rodinou několik týdnů na lodi tak to fakt asi nejde.
Tak jsme alespoň s manželkou domluveni, že přestože jsem kapitán, tak v daném případě jsem první, kdo opouští loď, resp. druhý...
Jura
samoliter
účet uživatele zrušen

Vesta pro dítě.

Příspěvekod samoliter » stř led 07, 2009 9:03 am

Každý rok pádluju na českých řekách a od tří let moje dcery občas jedou se mnou ve člunu. Koupil jsem přiměřenou vestu pro dítě a šli jsme to zkusit do plavecké haly. Domluvil jsem se s plavčíkem, že jdeme zkusit vestu, její výtlak, pro dítě a budeme jen na hloubce do 150 cm. Držel jsem holku za ruku a skočili jsme po nohách do bazénu. pak jsem s ní došel ke schodům, nasadil vestu a zase se mnou skočila do vody.Párkrát spolu, a pak už jsem čekal ve vodě a ona sama skočila. Tak zjistila, že při skoku se jí nic nestane a vesta jí bezpečně vynese na hladinu. S radostí a výskaním skákala do vody.To se jí tak zalíbilo, že jsem jí nemohl dostat z bazénu, až pomohla malá výmluva. Na děti se musí fikaně, pěkně oklikou. Něco vymyslet, třeba v rámci bojové hry, malé soutěže a pod. samoliter.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » čtv led 08, 2009 3:30 pm

Ahoj všem, ikdyž jsem přečetl pozorně toto forum tak pořád nejsem rozhodnuty,nebo spíš přítelkyně:-) Ctěl bych vzít přítelkyni s 5 měsíčním prcek na Bavarku 36 v červenci na týden do chorvatska. Spíš takové courání. Myslite tedy že to pro dítě není opravdu žádný problém?
StandaKubicek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StandaKubicek » čtv led 08, 2009 3:50 pm

V kratkosti na predchozi dotaz - petimesicni dite na tyden v Chorvatsku - zadny problem! Tedy pokud nepotopite lod... :)
Vezmete si sebou takove to sedatko/lehatko, nebo autosedacku - tam ho muzete odlozit kdyz potrebujete chvilku volna.

Jeste ke Kacence - vestu ma rada a jen tezko ji z ni sundavame, ale pri zivotu na lodi proste prekazi. Harnesy jsou lepsi, pro male deti staci i takove to voditko ktere koupite vsude kde prodavaji kocarky! U Kacky mame od dvou let vyzkouseno, ze kdyz spadne do vody tak se netopi ale zadrzi dech.
Standa
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » pát led 09, 2009 9:20 am

Ahoj,mirinekku,věř,že pětiměsíčnímu děcku to bude glanz egal,jestli je na lodi nebo v karavanu na souši,ta 36ka je už slušnej komfort místa dost,naplánuj kotvení v marinách kvůli vodě a elektrice,před vyplutím,se poraď s místníma domorodcema, ti ví o počasí hodně,nevím kolik má přítelkyně najeto,začni s ní na zrefovanejch plachtách,postupně přidávej.Čekej na kouzelnou větu,,To pojedeme pořád tak pomalu?" Ale to je spíš o marinizaci manželky,ale ta je v tu chvíli ,,kapitán".Hodně štěstí.
Obrázek
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pát led 09, 2009 9:49 am

Ahoj Bombo :) , já si také myslím že děcku to bude jedno, ale přítelkyně si myslí že jsem se zbláznil (slušně řečeno :D ) Ona na jachtě ještě nebyla, tak že mě určitě čeká co říkáš. No snad se jí to zalíbí. Spíš se bojí o malé.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát led 09, 2009 10:05 am

Odeber jí hlasovací právo a odvez je tam na smyka. :D

Pokud se ti to podaří, bude už jen na tobě, jestli se jim to zalíbí. Červenec je dobrý čas na seznamování. Musíš vaši první společnou plavbu plně podřídit posádce. I kdyby jsi neměl díky velkým vlnám vyplout ze zátoky i kdyby jsi za silného větru měl plout na motor. To všechno je jedno. Je to investice do budoucna a tak to musíš pojmout. Ale ten červenec opravdu předpokládá mírné podmínky, takže by to mohlo klapnout.
Bomba radí maríny, já říkám ne. Ony ty naše lepší polovičky jsou většinou duše romantické. Neříká, že třeba já ne. Ale když v tom týdnu nadeš pár malých romantických zátok, kde večer při západu slunce budete sami, ráno hupsnete na Adama do vody, tisíce děkovných dopisů!
Držím palce :thmbup:
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát led 09, 2009 10:39 am

mirinekk píše:Ahoj Bombo :) , já si také myslím že děcku to bude jedno, ale přítelkyně si myslí že jsem se zbláznil (slušně řečeno :D ) Ona na jachtě ještě nebyla, tak že mě určitě čeká co říkáš. No snad se jí to zalíbí. Spíš se bojí o malé.

Možná je to tím načasováním oznámení o plavbě :lol: ,
Přítelkyně má možná nyní především velký břicho, přes který se těžko vyplivuje zubní pasta tak, aby skončila až v umyvadle. (Vlastní zkušenost, to se tu cení :) ).
Tak je ráda, že je ráda, pokud dobře počítám a mimi se má narodit v únoru.
Počkej, až mimi bude staré 2-3 měsíce, to už se to léto jinak plánuje. :D Hodně zdaru.
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » pát led 09, 2009 10:46 am

mirinekku, z vlastní zkušenosti ti mohu potvrdit, že i desetiměsíčnímu dítěti je to jedno a pobyt na lodi nemá negativní důsledky pro budoucnost. Mě takto starého tahali za ruce za jízdy na motorovém člunu a dělali i jiné vylomeniny a věř mi, nikdy v budoucnu jsem si na to nestěžoval - nějak jsem si to totiž nepamatoval. :D
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát led 09, 2009 10:59 am

Pozor však na čímany už kolem 1 roku a deseti měsíců !!
Nedávno nás 4 letá dcera šokovala, když na konstatování tatínka: "Jo, Stvořidla to tys ještě nejela, ty jsi ještě maličká", rozhodným hlasem bez zaváhání pravila : "Ale jela ! Měla jsem na sobě modré tričko, hnědé tepláčky, máma červené tričko a teta oranžovou bundu. Táta jel na druhé lodi vzadu a vezl oba kluky vpředu ! A máma mě bouchla pádlem do hlavy."
Po zalovení v paměti a ve fotkách jsem jí museli dát za pravdu. :shock:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát led 09, 2009 12:00 pm

Souhlasím s Baharisem, že pro rodinou dovolenou s malým dítětem jsou lepší zátoky než mariny. My jsme za celý týden byli jen jednou u městského mola v Sali (nákup zapomenutého šnorchlu a masky) a jinak jenom na bóji nebo kotvě. A právě tu absolutní izolaci od lidí moje žena ocenila asi nejvíc.
A vody je na 36 na týden spousty. My jsme měli 33 a zůstala nám 1/4 nevyčerpaná.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pát led 09, 2009 12:57 pm

designer píše:A vody je na 36 na týden spousty. My jsme měli 33 a zůstala nám 1/4 nevyčerpaná.

Priste muzete casteji cistit zuby. :lol:
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod erar » pát led 09, 2009 1:49 pm

Hmm, voda nám stačí tak sotva na dva dni :-( a to se vní nekoupem. cca180l

Našem dětem je jedno marína nebo zátoka, ale chtěj vodu a el. :-(
katka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod katka » pát led 09, 2009 2:55 pm

mirinekk píše:Ahoj Bombo :) , já si také myslím že děcku to bude jedno, ale přítelkyně si myslí že jsem se zbláznil (slušně řečeno :D ) Ona na jachtě ještě nebyla, tak že mě určitě čeká co říkáš. No snad se jí to zalíbí. Spíš se bojí o malé.

děcku to bude skutečně fuk, ale to načasování kdy budeš manželku přemlouvat si raději pořádně promysli.
Teď má sice buben přes kterej nevyplivne pastu, ale má pořád naivní představy o tom, jaká to bude s dítětem pohodička :D
Když bude souhlasit teď, seženete ještě slevu, pak nepůjde couvnout a nebojte, zvládne se to určitě :)

Jen nezapomeň rovnoměrně rozdělit práce, ať není na mateřský na lodi, ale ať je na dovolený 8) Pak máš marinizaci manželky v kapse ;)
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » pát led 09, 2009 3:32 pm

Myslím, že Stvořidla jsme jeli skoro všichni, akorát si to nepamatujeme. Asi je trochu přehnané to trdlování tady. Matka naší malé prohlásila, že jí nebudeme zametat cestičky a že " povalí s náma ". Vzpomínám si na 92. rok, první den plavby, děcka 3 a 5 roků poprvé na moři. Slunce, bezvětří, pohoda. V poledne uprostřed rijeckého zálivu udeřil shora Neverin a my lehli s plnýma plachtama na bok. Manželka u kormidla, já u geny a děcka dole vzpříčené rukama nohama o přepážky . Volal jsem na moji " děláš to dobře ! " a ta se od radosti, že to dělá dobře začala usmívat, což viděli ti dva dole a byli v pohodě. Po 13 letech vzali spolužáka, který ještě nebyl a ten za soumraku v průlivu utekl dvnitř a vylezl,až když jsme zakotvili. Tenkrát jsem si uvědomil, co ti moji dostali do života - nebojí se překážek. kanic
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát led 09, 2009 3:57 pm

windward píše:
designer píše:A vody je na 36 na týden spousty. My jsme měli 33 a zůstala nám 1/4 nevyčerpaná.

Priste muzete casteji cistit zuby. :lol:

zuby jsme si občas čistili ty vtipálku, jde o to, že vody na koupání je na moři fakt dost :lol:
Barunka
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Barunka » sob led 10, 2009 9:14 am

Mám osobní zkušenost s malým prckem na palubě. Byli jsme na jachtě když našemu Jáchymovi bylo 7 týdnů a podruhé ve třech měsících. Myslím, že byl v tu chvíli nejmladší námořním na Jadranu. Takže to jde. A miminku je skutečně jedno, jestli je doma nebo na lodi, je to spíš o odvaze a zrátě pohodlí matky. Pro pobyt na lodi doporučuju naučit se vázat dítě do šátku (a nejen pro pobyt na lodi). Přes den se v něm pohodlně vyspí, je u mámy a spokojené. Jednodušší je pokud je dítě kojené a nemusíte lahvičkovat. Jen pro případ krize, kdyby se mi něco stalo, jsme měli v zásobě sušené mlíčko a kojeneckou vodu. A koupání jsme řešili v koupacím kyblíku.
pON
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pON » sob led 10, 2009 4:50 pm

Nápad s autosedačkou je super, ale hodí se jen pro vajíčka a tím pádem mimina co se tam ještě vejdou. A to je u některých rychleji rostoucích už v deseti měsících problém. Autosedačky 9-18kg (i když je vymontujete z auta a donesete na loď) už nejsou stabilní a sedící připoutané děcko ji samo klidně převrátí do strany i dopředu (tested on humans) a praští se.

Nějaké rady co s rok a půl starýma lotrama?
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » sob led 10, 2009 5:16 pm

A co tu sedačku připevnit :?: Nebo v autě jí máš jen tak na volno :?:
rafiz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rafiz » pon led 12, 2009 2:15 pm

Loni v létě jsme se sestrou uspořádali jednodenní miminovskou plavbu na Lipně a mrňatům 14 a 10 měsíců se to celkem líbilo. Myslím, že jim ty pidilodě nepřišly tak mrňavý jako nám. Výhodou bylo, že matky se s loděma seznámily už dříve a měly k nim plnou důvěru. Program byl volný s návštěvou restaurace ve Frymburku a koupáním. Největší nadšení způsobyl vítr před bouřkou, které jsme naštěstí ujeli. Matky s dětmi jsme poslali do chalupy do tepla a lodě jsme sbalili až když bouřka přešla.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Další fotky jsou zde.

Na tento rok plánujeme delší putování po Orlíku a až mrňata povyrostou vydáme se do zahraničí.

Na svou první plavbu si taky nepamatuju, protože jsem byl ještě v kočáře.

rafiz

Zpět na