Jachetnica aneb první pozdravení na foru

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Jarda_x
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Jarda_x » úte říj 14, 2008 8:47 am

Ahoj Ludwisi!
Když na tebe koukám, jsi tu registrován hnedle o rok dříve, než já. A mrkni výše, jak mě přivítali :-))). Budeš se muset uvítat sám :-)))
Zdá se, že tě uchvátily dvoutrupáky. Mají hodně do sebe. Tak ať se ti tvá přání splní.
vilis
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod vilis » stř říj 15, 2008 1:46 pm

Moje představení... Přivedli mě k němu kamarádi, když jeden začal uvažovat o tom, že bude plachetnice vyrábět. Následovně, jak se o tuto problematiku začal zajímat, zjistil, že to jachtaření není zábava jen pro bohaté a skončil tím, že šel na kurs VMP(ještě s jedním kamarádem). Ten rok jsem ještě z důvodu svatby v tom období a dalších starostí odolal a nejel jsem s nimi ani na dovolenou na Mazury. Za to další rok...
Chtěl jsem si to zkusit, chtěl jsem na Mazury a protože to už by bylo třeba dalšího kapitána, ani vteřinu jsem neváhal a na kurs jsem šel také. Tam na kursu na Orlíku jsem poprvé vstoupil na palubu plachetnice..mezi samými zkušenými mořskými vlky. Asi o 14 dni později, jsme byli zpět na Orlíku na pánské-kapitánské jízdě a strávil krásné 3 dny na jachtě, během kterých jsem plachtění už doopravdy propadl.
Za dalších 14 dní - 6.6.07 jsem ještě se dvěma kamarády úspěšně složil zkoušky a před všemi mohl začít machrovat čerstvým průkazem VMP. Bylo nás v té době 5 kapitánů a manželkám nezbývalo než se podřídit nově objevené vášní. Nezbývalo než konečně vyrazit na Mazury. Krátce po ničivé vichřici(převráceno přes 70 lodí, ale majitel maríny nám tvrdil, že ty naše jsou nepřevratitelné, ať to klidně zkusíme a taky zkusili, ale pouze jsme liskli plachtou o hladinu a nabrali vodu přes bok - poučení č.1: nesvěřuj nepovolaným-tj.Radkovi ;) - kormidlo bez dozoru) v září 07 jsem strávil nejkrásnější týden dovolené ve svém životě brázděním jezer pod plachtami.
Letos se v květnu uskutečnil povinný rozplavbovací kapitánský prodloužený víkend na Orlíku. V srpnu opět na týden na Mazury - tentokrát jen 2 lodě, ale za to stálý silný vítr a nádherné počasí. A na konci srpna ještě můj první job - povozit rodinku známých po Orlíku.
A příští rok? to se ještě uvidí....
A moře? To je zatím nereálné z finančních důvodů, ale už spekuluju, jak to zařídit.
Jsem rád, že jsem objevil tyhle stránky a můžu se nechat poučit z praktických zkušeností.
...ty jo, není to dlouhé?? :roll:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř říj 15, 2008 2:43 pm

Nezbývá než říci: Vítej mezi námi Vilisi.
Stejně jako všichni ostatní, kteří se představují. Přeji mnoho štěstí v začátcích. :thmbup:
asketa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod asketa » pon říj 27, 2008 2:50 pm

ponekud zpozdile jsem objevil kam jsem mel napsat prvni prispevek, i tak jsem byl vlidne uvitan, no, priste lepe, vsechno co bych napsal tady jsem uz navlekl na jina vlakna, ale prece jen neco z tech zacatku, jako batole jsem si pekne zajezdil na male lodi vybavene plachtou na pricnem rahnu kterou mi pujcil majitel rybniku, prilehleho mlyna a pily pan rojka v obci lany u kunzaku na vysocine, dnes by se tomu asi rikalo charter, byla to pohoda, vitr vzdy staly, zadna tornada jako na orliku, jen to bylo narocne na vyvazovani aby diry byly nad vodou, majitel ac technicky velmi zdatny opravoval diry ve drevene obsivce tak ze na ne pribil kus plechu, timto opozdene dekuji jemu a jeho synu jardovi
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

predstavenie

Příspěvekod indianajones » pon pro 01, 2008 1:24 pm

ahojte, uz som na fore registrovany dlhsie, ale vzhladom na nedostatok casu som nasiel tuto rubriku az teraz. takze mi prepacne oneskorene predstavenie. moje meno je miso a jachtingu som sa zacal venovat od 6 rokov. 10 rokov som sutazne pretekal. momentalne sa z praktickych dovodov venujem windsurfingu aj ked nie velmi casto. medzi moje zalubi patri ws, skalolezectvo, turistika, kajak, horska cyklistika, lyze, bezky... zkratka je toho vela. mojim snom je mat vlastnu kajutovku a travit na nej kazdu volnu chvilu. myslim si, ze komu sa jachting raz dostane do srdca, ten ho tam bude nosit uz navzdy.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pon pro 01, 2008 2:48 pm

Tož vítej indiana,
sice za dlouho ale našel jsi. Kdo hledá, ten najde. ;)
A k tomu že jsi našel JACHTING, k tomu Ti blahopřeji obzvláště. :)
Ahoj, alffa
Lakomec

omluva

Příspěvekod Lakomec » sob pro 06, 2008 4:22 pm

Omlouvám se všem a odvolávám, co jsem slíbil, z časových důvodů nejsem naprosto schopen splnit slib daný zde 10. září a něco zorganizovat. Nicméně je fajn, že Pražáci se potkají v YC CERE, někteří další v lednu u Baharise, takže možností na pokec bude myslím dost.
Ještě jednou se omlouvám.
pON
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pON » ned pro 07, 2008 10:02 am

O prava na slovo jachetnice jeste vypukne dlouha a oskliva soudni pre. Poprve jsme ho pouzili zacatkem leta roku 2007 na Lipne. Tusim to bylo vecer behem nezbytneho doplnovani tekutin.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » ned pro 07, 2008 1:44 pm

No to by samozřejmě mohl říci každý a svědectví může být vykonstruované, natož pak věrohodnost svědků s doplňěnými tekutinami jest zavádějící. :?
Pro jistotu použití výrazu v psaném slově uvádím "stožeň", jako doplňující informaci přidávám, že čest poprvé poznat tento uchu lahodící výraz jsem měl v září léta páně roku dvoutisícého osmého. Toliko off topic history. ;)
Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viper01 » stř led 21, 2009 6:58 pm

Ahoj, zdravím všechny. Jsem tu nový, tak mě napadlo, že bych se mohl také představit. Jmenuji se Petr a jsem z Prahy. O lodě se zajímám od dětství, ale k jachtingu jsem se dostal až minulý rok v létě získáním VMP - (zatím jen sladká voda). No...takže jsem de-facto úplný zelenáč...i když i přes nouzi volných termínů pronájmu pozdního léta jsem ještě stihl vést dvě lodě na Orlíku.
Ostatní zájmy? No občas trochu turistiky, v zimě běžky. Jinak zbraně (hlavně westernové) a modelářství - RC vrtulníky a co se lodí týče, tak dřevěné makety historických plachetnic.
Co se jachtingu týče, tak jsem spíše pro pohodovou plavbu s kajutovkou. Rád bych si časem pořídil vlastní loď - docela se mi zalíbila Solina 27 (má druhá výjpůčka), ale má výplatní páska je proti. Spíše bych to viděl na trochu menší, třeba i v horším stavu k rekonstrukci.
A opravdový sen? Hmm....pro začátek třeba plavba na historické plachetnici..
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř led 21, 2009 7:16 pm

Zdravím tě Vipere na fóru a děkujeme za představení :thmbup:
Buď tu jako doma a pokud by jsi něco potřeboval, můžeš se obráti na kteréhokoliv moderátora.

BTW: Ty zbraně mě zajímají :)
bogi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bogi » pát led 23, 2009 4:36 pm

Zdravím všetkých na fóru a tiež sa chcem predstaviť.Bydlisko u Kolína a volám sa Peter.Je to moj druhý príspevok,takže prepáčte to obrátené poradie, ale videl som v príspevku od Davida jeho motorovú loď ,ktorú staval v roku 1986 a nevydržal som.Za takouto lodičkou moje srdce prahne.Takže prosím kto by ma vedel v tejto problematike posunúť o krok ďalej už vopred ďakujem. Ináč sa snažim poctivo prečítať každý príspevok a je čo čítať!

Ahoj Peter
GREENFOOT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod GREENFOOT » sob led 24, 2009 7:40 pm

Ahoj lidičky,
věřím, že jsem se již naučil zacházet s tímto servrem tak to zkouším již po několikáté.
Nejdříve mi dovolte se představit. Jsem GREENFOOT (přezdívka od vodních skutů) na VORG (jedno E někde vypadlo při registraci), jinak se jmenuji Mirek a jsem z Prahy 5. O tomto fóru jsem se dozvěděl od Smika z VORG, když jsem se snažil obeplout Cejlon ze severu. Od té doby jem, taky přihlášený k tomuto fóru jako uživatel, ale zatím jsem neměl čas nastudovat zacházení s vkládáním příspěvků. Již jsem se o to pokusil, ale vypadá to, že skončil někde na Marzu. Tak snad teď.
Jinak pro informaci jsem si před několika lety splnil klukovský sen a udělal si kapitánské zkoušky na moře. Od té doby jsem každý rok alespoň jednou na moři a mám upluto cca 5000 mil s rodinou a přáteli.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » sob led 24, 2009 8:10 pm

Vítám tě na fóru, díky za představení a díky za opravu. :D
HugoIII
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod HugoIII » čtv úno 19, 2009 10:17 pm

Ahoj všem tvůrcům a uživatelům jachting.info,
když mi bylo asi 10 nebo 11 let dostaly se mi do rukou knížky "ransomovky". Naprosto okouzlen jsem začal brousit okolo vody v Hradci Králové, kde jsem tehdy bydlel. Skončil jsem na místní loděnici a zařadil se do party vodáků. Byly to krásný časy a mnoho dobrodružství. Vždy jsem ale cítil, že to nějak není to pravý ořechový. Pak jsem objevil jméno Richard Konkolski a bylo jasno. Od té doby uplynulo už víc než 27 let. Loď stále nemám, a moře znám jako asi každý, kdo ho párkrát v životě ochutnal na pláži. Jsem rád, že jsem narazil na JI, kde můžu alespoň z povzdálí a s pokorou sledovat, co se děje v té velké rodině milovníků plachet a vody. Díky všem, kteří se na tomto podílejí.
Ahoj Hugo
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv úno 19, 2009 10:43 pm

Zdravím Hugo. Jen na okraj tě chci ubezpečit, že nemusíš mít hned vlastní loď a nemusíš ani patřit mezi horních deset tisíc, aby jsi poznal moře z blízka. Pluji i s s naprosto obyčejnými lidmi kteří si celý rok odkládají třeba po pětistovce. Nebo se študáky, kteří po ukončení semestru jdou na brigádu a za vydělané peníze si tu krásu dopřejí.
Jenom aby jsi věděl, že to jde. ;)
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 39

Příspěvekod kapo » úte bře 03, 2009 5:19 pm

Musím se přiznat že jsem se zastyděl za to nepředstavení, :cry: voda a lodě mě přitahovala od mala,takže když jsme se přestěhovali do Brna hned jsem naklapal do tehdejší Zbrojovky a tam jsem závodil na Pirátu a Fireballu.Hrozně se mi líbily kajutovky asi
kvůli těm útulným kuchyňkám kde se starším jachtařům chladilo v létě pivo ;) Nejvíc mám napluto po Vranovské přehradě,osm sezon jsem tam dělal u lodní dopravy,na Bítově jsem
byl i čtyřikrát denně.Loni jsem šel po hrázi a z nové lodě Viktoria na mě pískal kamarád.Prý jestli jedu s nimi.Říkám mu -jen když mě necháš jet.Byl jsem dojat přátelé...Kdo byl v Hodoníně tak mě zná,hral jsem tam na banjo za což se dodatečně omlouvám :whist:

Zpět na