Sjezdy a skluzy u nás
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- lubo52
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Sjezdy a skluzy u nás
Ahoj jsem tu nový a tedhle rok začínám, zatím mám jen motorák a pídím se po skluzech a sjezdech. V sekcích něco najdu, ale myslím, že by bylo skvělé to mít jako solo téma třeba podle řeky se zkušenostmi atd.
Já mám odzkoušno : Sjezd u Lysé nad Labem 42 km, 150m od mostu po proudu, Byvalej přívoz, minulej rok vyčistěn. JEN NEPARKOVAT VE SJEZDU JE TO I NÁSTUPNÍ PLOCHA HASIČŮ!!! Jo je tu i ofigo dráha pro skůtry.
Já mám odzkoušno : Sjezd u Lysé nad Labem 42 km, 150m od mostu po proudu, Byvalej přívoz, minulej rok vyčistěn. JEN NEPARKOVAT VE SJEZDU JE TO I NÁSTUPNÍ PLOCHA HASIČŮ!!! Jo je tu i ofigo dráha pro skůtry.
- MaPa
- návštěvník fóra
to sedivak
to lubo 52
tady se již začalo spouštění lodí řešit,tak případně doplňte
: http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=2043
to lubo 52
tady se již začalo spouštění lodí řešit,tak případně doplňte

- sedivak
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
To je teda škoda, že o toto téma není zájem.
Chápu, že třeba na Baťově kanéle na Moravě to nikoho nezajímá, protože tam mají na každém kroku krásné vybetonované skluzy.
U nás na Labi je to, ale jen o nějakých zrušených přívozech, kde se dá více či méně dobře spouštět.( většinou méně dobře)
Betonový sjezd určený přímo pro spouštění lodí neznám u nás na středním Labi ani jeden!!!
Chápu, že třeba na Baťově kanéle na Moravě to nikoho nezajímá, protože tam mají na každém kroku krásné vybetonované skluzy.
U nás na Labi je to, ale jen o nějakých zrušených přívozech, kde se dá více či méně dobře spouštět.( většinou méně dobře)

Betonový sjezd určený přímo pro spouštění lodí neznám u nás na středním Labi ani jeden!!!
- Olivero
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Pre istotu pridavam odkaz na uz vytvorenu mapu:
Jachting mapa na google TU
Na mapach v googlu je moznost vytvarat a spravovat mapy roznych zaujmov.
Kto bude mat zaujem o vlozenie novych bodov, nech ich do mapy prida.
Mapa je otvorena pre vsetkych.
Zopar bodov tam uz je, tak smelo do toho.
Ked nahodou nebudete vediet ako body vkladat, tak na tomto odkaze je navod:
navod na vkladani do google map
Jachting mapa na google TU
Na mapach v googlu je moznost vytvarat a spravovat mapy roznych zaujmov.
Kto bude mat zaujem o vlozenie novych bodov, nech ich do mapy prida.
Mapa je otvorena pre vsetkych.
Zopar bodov tam uz je, tak smelo do toho.
Ked nahodou nebudete vediet ako body vkladat, tak na tomto odkaze je navod:
navod na vkladani do google map
- Johna
- pravidelný návštěvník
sedivak píše:To je teda škoda, že o toto téma není zájem.
U nás na Labi je to, ale jen o nějakých zrušených přívozech, kde se dá více či méně dobře spouštět.( většinou méně dobře)![]()
Sedivaku, jsem z Čelákovic a na Loc: 50°10'10.905"N, 14°45'29.622"E jsem objevil panelový sjezd v dobrém stavu. Nevýhoda je, že je na můj vkus hodně příkrý. Když jsem tam loni spouštěl svoji lodičku, tak jsem byl pěkně orosenej (což mohlo být z důvodu prvního spuštění na takhle nakloněné rovině, někdo jinej by to třeba zmáknul levou zadní). Pro příště už mám vybraná jiná místa. Jedno nad a jedno pod tímto místem. Nejsou sice moc zpevněná, ale nejsou taky tak příkrá. Všechny tyto místa spouštění jsou v tom odkazu od Olivera, kam jsem je kdysi dával.
- sedivak
- pravidelný návštěvník
To Johna:
No tak to tě zdravím sousede!!
Příkré sjezdy to není nic pro mě a hlavně pro feldu, kterou to tahám( loď na vleku cca 800 kg )
Koukal jsem na sjezd v Toušeni, a zdá se že za sucha bych to tam možná zvládnul. Další je tuším v Čelákovicích u stadionu, ale ten nemám moc prozkoumanej.
Na čem brázdíš labský vody??
No tak to tě zdravím sousede!!

Příkré sjezdy to není nic pro mě a hlavně pro feldu, kterou to tahám( loď na vleku cca 800 kg )
Koukal jsem na sjezd v Toušeni, a zdá se že za sucha bych to tam možná zvládnul. Další je tuším v Čelákovicích u stadionu, ale ten nemám moc prozkoumanej.
Na čem brázdíš labský vody??
- bobes
- aktívní jachtař
Mezi Kostelcem nad Labem a Zarybama ( tedy nad plavební komorou Kostelec n/Labem) je mnoho sjezdů do vody. Povrch si můžeš vybrat jsou tam panely, dlažební kostky, beton, asfalt. . Jsou na obou stranách Labe. V Kostelci bývalo ženijní vojsko a vojáci zde cvičili stavění pontonových mostů a pod. Bohužel některé jsou uzamčeny závorou a označeny jako soukromé. Jindy najdeš přímo na sjezdu zaparkované a uzamčené auto s vlekem na motorák nebo skútr, přitom kolem je hektar místa na zaparkování. Možná i tohle je důvod, proč si každý nechá "svůj" spolehlivý sjezd raději pro sebe . Chce to projet směrem od řeky třeba na kole, nebo motocyklu protože cesty k sjezdům jsou většinou na nenápadných místech a špatně se to hledá.Letos se tam také chystám s motoráčkem. Matka tam má chatu hned u vody.
Jinak Labe je tam krásně čisté, stulíky, mezi nimy malé rybičky, prostě jak v botanické zahradě. Nízké vysekané břehy, kotvit se dá skoro všude. Na nákupy do vesnice pár kroků a jsou zde i vývaziště pro lodě. Velká lodní doprava po uzavření elektrárny Chvaletice takřka nulová.
Jinak Labe je tam krásně čisté, stulíky, mezi nimy malé rybičky, prostě jak v botanické zahradě. Nízké vysekané břehy, kotvit se dá skoro všude. Na nákupy do vesnice pár kroků a jsou zde i vývaziště pro lodě. Velká lodní doprava po uzavření elektrárny Chvaletice takřka nulová.
- sedivak
- pravidelný návštěvník
Dik za tip bobes.
Další problém je, nechávání auta s přívěsem u osamoceného sjezdu do vody - vždy trnu, když se vracím, zda najdu vše v pořádku, tak jak jsem to tam ráno zanechal. V tom Křenku bývá u vody dost rybářů a dá se s nimi domluvit, aby mi na to občas koukli.
Je to v létě ale dost frekventovaný sjezd a občas se tam sejde více lodí a musí se čekat.

Další problém je, nechávání auta s přívěsem u osamoceného sjezdu do vody - vždy trnu, když se vracím, zda najdu vše v pořádku, tak jak jsem to tam ráno zanechal. V tom Křenku bývá u vody dost rybářů a dá se s nimi domluvit, aby mi na to občas koukli.
Je to v létě ale dost frekventovaný sjezd a občas se tam sejde více lodí a musí se čekat.
- elan3
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
LABE
Ahoj dneska jsme spouštěli motoráček TOSEN na LABE a použili jsme nový sjezd do vody v městě Týnec nad Labem, perfektní, betonová cesta a pak panely až do vody. Kontakt na majitele: p. Josef Hájek,tel:602 334 352.Moc pěkné místo a ochotný majitel!Doporučuji!
http://www.plachetnice.estranky.cz/foto ... devce_/581
http://www.plachetnice.estranky.cz/foto ... devce_/581
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem objevil stránky Davle Marina, nabízí tam dva opravené sjezdy do vody.
- Ferdinand
- pravidelný návštěvník
Skluz na Lipně.
Ahoj chystám se s Atolkem na Lipno.
Asi tři hodiny mě trvá, než ho v klidu nastrojím a spustím na vodu. Jsem vzhledem k jeho váze schopen ho spouštět po skluzu vlastním autem, nestojím o nějaké jeřábování a hlavně placení nehorázných poplatků za spuštění do vody. Taky vzhledem k délce pobytu na Lipně - asi 2 týdny nechci platit 1000 Kč za spuštění a stejnou částku za vytažení.
Byl bych rád, kdyby mě někdo odpověděl, zda je na Lipně místo, které bych mohl asi na ty tři hodiny zablokovat a potom sjet do vody. Tzn. poměrně prudký sjezd a plocha, těsně vedle tohoto sjezdu, kde bych loď mohl nastrojit. Spouštění nemusí být úplně zdarma, ale přijatelné k délce pobytu. Rýpaly, kteří jsou schopní nastrojit mnohem větší loď za poloviční dobu prosím o vzdání se negativních reakcí.
Díky moc za odpovědi.
Asi tři hodiny mě trvá, než ho v klidu nastrojím a spustím na vodu. Jsem vzhledem k jeho váze schopen ho spouštět po skluzu vlastním autem, nestojím o nějaké jeřábování a hlavně placení nehorázných poplatků za spuštění do vody. Taky vzhledem k délce pobytu na Lipně - asi 2 týdny nechci platit 1000 Kč za spuštění a stejnou částku za vytažení.
Byl bych rád, kdyby mě někdo odpověděl, zda je na Lipně místo, které bych mohl asi na ty tři hodiny zablokovat a potom sjet do vody. Tzn. poměrně prudký sjezd a plocha, těsně vedle tohoto sjezdu, kde bych loď mohl nastrojit. Spouštění nemusí být úplně zdarma, ale přijatelné k délce pobytu. Rýpaly, kteří jsou schopní nastrojit mnohem větší loď za poloviční dobu prosím o vzdání se negativních reakcí.
Díky moc za odpovědi.
Ahoj, zkus se domluvit na prívozech - asfalt nebo beton.panely (ja spoustim ve Frymburku). Nejlepsi je to po skonceni jejich provozu, nebo mi doporucili na druhe strane ( Frydava) - v klidu nastrojit a po odjezdu privozu je plno casu na sjezd do vody. Vzdy ale doporucuji napred se domluvit s obsluhou privozu, je to jejich vyhrazeny prostor.
- Famos
- návštěvník fóra
Sjezd do vody Máchovo jezero
Zdravím,nevíte někdo zda je možné sjet do vody na Máchově jezeru?Ve Starých Splavech jsem našel jeřáb v yachtklubu,ale nejraději bych sjezd.Ale potřebuji alespoň trochu zpevněný a v přijatelném úhlu.Na pláži i kdybych se nezahrabal bych loď do vody asi nedostal,je tam tak malý spád,že bych musel asi dost daleko od břehu.Pokud máte někdo zkušenost z Mácháče tak budu rád za všechno.Díky P
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
bobes píše:..... Jindy najdeš přímo na sjezdu zaparkované a uzamčené auto s vlekem na motorák nebo skútr, přitom kolem je hektar místa na zaparkování....
Kdysi mi kámoška, která bydlela v centru Prahy vyprávěla, jak učila řidiče, k čemu je cedule zákaz zastavení u vjezdu do dvora.
Nejdřív vždycky volali policajty. Jenomže než přijeli, tak se dotyčnej vrátil a s autem odjel. Byly to většinou ty samý auta furt dokola. Pak jí někdo dal takový udělátko, kterym bez poškození disku vytrhla ventilek. Škoda minimální, ale když máte 4 prázdný gumy na autě, tak to zkomplikuje život.
Od tý doby tam maji klid a prázdnej vjezd do jejich dvora na zaparkování.
Kolikrát asi takovej blb zaparkuje na sjezdu, když se vrátí a bude mít jedno kolo prázdný s vytrženym ventilkem?

I když to relativně snadno vyřeší rezervou, tak tipuju, že už tam nikdy parkovat nebude.

K tématu... já spouštim na Labi v Lysé, jak už tu zaznělo (sjezd dlážděnej). Na Vltavě spouštim nad komorou Modřany. Na levym břehu, v Lahovičkách, hned naproti závodišti (betonovej sjezd, ale většinou je tam dost bláta). V Praze se dá spouštět na Smíchově pod železničnim mostem. Jen to chce předem prověřit. Občas tam jsou zátarasy.