Sjezdy a skluzy u nás

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Sjezdy a skluzy u nás

Příspěvekod lubo52 » ned bře 08, 2009 7:54 pm

Ahoj jsem tu nový a tedhle rok začínám, zatím mám jen motorák a pídím se po skluzech a sjezdech. V sekcích něco najdu, ale myslím, že by bylo skvělé to mít jako solo téma třeba podle řeky se zkušenostmi atd.
Já mám odzkoušno : Sjezd u Lysé nad Labem 42 km, 150m od mostu po proudu, Byvalej přívoz, minulej rok vyčistěn. JEN NEPARKOVAT VE SJEZDU JE TO I NÁSTUPNÍ PLOCHA HASIČŮ!!! Jo je tu i ofigo dráha pro skůtry.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod sedivak » ned bře 08, 2009 8:22 pm

Tak se taky přidám s mým nejužívanějším sjezdem. Obec Křenek u Staré Boleslavi 22 km na Labi.
Štěrkový, pozvolný sjezd.

Koukám Lubo52, že jsme skoro sousedi a oba také motoráři co máš za loď?
MaPa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MaPa » ned bře 08, 2009 10:52 pm

to sedivak
to lubo 52

tady se již začalo spouštění lodí řešit,tak případně doplňte :) : http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=2043
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned bře 08, 2009 11:36 pm

Sklzov do vody nie je nikdy dosť, kludne to píšte aj duplovane, ale najlepšie by to bolo po revíroch.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pon bře 09, 2009 8:34 am

Navrhoval bych nejdřív udělat soupis co nejvíce skluzů co kdo zná a pak, aby je někdo zakreslil do mapky - myslím, že by bylo nejlepší, aby to udělal jeden člověk, aby v tom nebyl zmatek.
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » pon bře 09, 2009 8:40 am

Tenhle pokus už jsem tu dvakrát zkusil. Výsledek se rovná téměř nule.
(tím tě ale nechci od ničeho zrazovat a třeba se ti to povede...)
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pon bře 09, 2009 8:50 am

To je teda škoda, že o toto téma není zájem.
Chápu, že třeba na Baťově kanéle na Moravě to nikoho nezajímá, protože tam mají na každém kroku krásné vybetonované skluzy.
U nás na Labi je to, ale jen o nějakých zrušených přívozech, kde se dá více či méně dobře spouštět.( většinou méně dobře) :(
Betonový sjezd určený přímo pro spouštění lodí neznám u nás na středním Labi ani jeden!!!
Olivero
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Olivero » pon bře 09, 2009 9:45 am

Pre istotu pridavam odkaz na uz vytvorenu mapu:
Jachting mapa na google TU

Na mapach v googlu je moznost vytvarat a spravovat mapy roznych zaujmov.

Kto bude mat zaujem o vlozenie novych bodov, nech ich do mapy prida.
Mapa je otvorena pre vsetkych.
Zopar bodov tam uz je, tak smelo do toho.

Ked nahodou nebudete vediet ako body vkladat, tak na tomto odkaze je navod:
navod na vkladani do google map
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » pon bře 09, 2009 11:05 am

sedivak píše:To je teda škoda, že o toto téma není zájem.
Chápu, že třeba na Baťově kanéle na Moravě to nikoho nezajímá, protože tam mají na každém kroku krásné vybetonované skluzy.
U nás na Labi je to, ale jen o nějakých zrušených přívozech, kde se dá více či méně dobře spouštět.( většinou méně dobře) :(
Betonový sjezd určený přímo pro spouštění lodí neznám u nás na středním Labi ani jeden!!!

Sedivaku, jsem z Čelákovic a na Loc: 50°10'10.905"N, 14°45'29.622"E jsem objevil panelový sjezd v dobrém stavu. Nevýhoda je, že je na můj vkus hodně příkrý. Když jsem tam loni spouštěl svoji lodičku, tak jsem byl pěkně orosenej (což mohlo být z důvodu prvního spuštění na takhle nakloněné rovině, někdo jinej by to třeba zmáknul levou zadní). Pro příště už mám vybraná jiná místa. Jedno nad a jedno pod tímto místem. Nejsou sice moc zpevněná, ale nejsou taky tak příkrá. Všechny tyto místa spouštění jsou v tom odkazu od Olivera, kam jsem je kdysi dával.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pon bře 09, 2009 11:38 am

To Johna:
No tak to tě zdravím sousede!! ;)
Příkré sjezdy to není nic pro mě a hlavně pro feldu, kterou to tahám( loď na vleku cca 800 kg )
Koukal jsem na sjezd v Toušeni, a zdá se že za sucha bych to tam možná zvládnul. Další je tuším v Čelákovicích u stadionu, ale ten nemám moc prozkoumanej.
Na čem brázdíš labský vody??
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » pon bře 09, 2009 2:30 pm

odpověď by byla mimo téma, takže po SZ...
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » pon bře 09, 2009 3:15 pm

Mezi Kostelcem nad Labem a Zarybama ( tedy nad plavební komorou Kostelec n/Labem) je mnoho sjezdů do vody. Povrch si můžeš vybrat jsou tam panely, dlažební kostky, beton, asfalt. . Jsou na obou stranách Labe. V Kostelci bývalo ženijní vojsko a vojáci zde cvičili stavění pontonových mostů a pod. Bohužel některé jsou uzamčeny závorou a označeny jako soukromé. Jindy najdeš přímo na sjezdu zaparkované a uzamčené auto s vlekem na motorák nebo skútr, přitom kolem je hektar místa na zaparkování. Možná i tohle je důvod, proč si každý nechá "svůj" spolehlivý sjezd raději pro sebe . Chce to projet směrem od řeky třeba na kole, nebo motocyklu protože cesty k sjezdům jsou většinou na nenápadných místech a špatně se to hledá.Letos se tam také chystám s motoráčkem. Matka tam má chatu hned u vody.
Jinak Labe je tam krásně čisté, stulíky, mezi nimy malé rybičky, prostě jak v botanické zahradě. Nízké vysekané břehy, kotvit se dá skoro všude. Na nákupy do vesnice pár kroků a jsou zde i vývaziště pro lodě. Velká lodní doprava po uzavření elektrárny Chvaletice takřka nulová.
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pon bře 09, 2009 5:09 pm

Dik za tip bobes. :)
Další problém je, nechávání auta s přívěsem u osamoceného sjezdu do vody - vždy trnu, když se vracím, zda najdu vše v pořádku, tak jak jsem to tam ráno zanechal. V tom Křenku bývá u vody dost rybářů a dá se s nimi domluvit, aby mi na to občas koukli.
Je to v létě ale dost frekventovaný sjezd a občas se tam sejde více lodí a musí se čekat.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon bře 09, 2009 6:12 pm

to Johna
proč tutláš na čem brázdíš labský vody,mě to třeba zajímá a věřím že spoustu ostatních taky
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » úte bře 10, 2009 8:58 am

Netutlám, jen to sem úplně nepatřilo. Mám okruhovku (něco jako 420) a motůrek na posouvání. A že brázdim? No, loni jsem byl jen 3*, protože nebyl čas kvůli rekonstrukci. Letos si to vynahradíme.
elan3
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

LABE

Příspěvekod elan3 » stř dub 08, 2009 10:26 pm

Ahoj dneska jsme spouštěli motoráček TOSEN na LABE a použili jsme nový sjezd do vody v městě Týnec nad Labem, perfektní, betonová cesta a pak panely až do vody. Kontakt na majitele: p. Josef Hájek,tel:602 334 352.Moc pěkné místo a ochotný majitel!Doporučuji!
http://www.plachetnice.estranky.cz/foto ... devce_/581
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon črc 27, 2009 3:44 pm

Dneska jsem objevil stránky Davle Marina, nabízí tam dva opravené sjezdy do vody.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Skluz na Lipně.

Příspěvekod Ferdinand » sob črc 24, 2010 8:55 am

Ahoj chystám se s Atolkem na Lipno.
Asi tři hodiny mě trvá, než ho v klidu nastrojím a spustím na vodu. Jsem vzhledem k jeho váze schopen ho spouštět po skluzu vlastním autem, nestojím o nějaké jeřábování a hlavně placení nehorázných poplatků za spuštění do vody. Taky vzhledem k délce pobytu na Lipně - asi 2 týdny nechci platit 1000 Kč za spuštění a stejnou částku za vytažení.
Byl bych rád, kdyby mě někdo odpověděl, zda je na Lipně místo, které bych mohl asi na ty tři hodiny zablokovat a potom sjet do vody. Tzn. poměrně prudký sjezd a plocha, těsně vedle tohoto sjezdu, kde bych loď mohl nastrojit. Spouštění nemusí být úplně zdarma, ale přijatelné k délce pobytu. Rýpaly, kteří jsou schopní nastrojit mnohem větší loď za poloviční dobu prosím o vzdání se negativních reakcí.
Díky moc za odpovědi.
karak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karak » sob črc 24, 2010 10:09 am

Ahoj, zkus se domluvit na prívozech - asfalt nebo beton.panely (ja spoustim ve Frymburku). Nejlepsi je to po skonceni jejich provozu, nebo mi doporucili na druhe strane ( Frydava) - v klidu nastrojit a po odjezdu privozu je plno casu na sjezd do vody. Vzdy ale doporucuji napred se domluvit s obsluhou privozu, je to jejich vyhrazeny prostor.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ferdinand » sob črc 24, 2010 1:36 pm

Ve Frymburku jsem si to už prohlížel, poslední odjezd je v 19,00 to bude ideální, mám i kontakt na pana Valíčka, zbytek si domluvím. Díky moc.
Famos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Sjezd do vody Máchovo jezero

Příspěvekod Famos » úte pro 24, 2013 12:38 am

Zdravím,nevíte někdo zda je možné sjet do vody na Máchově jezeru?Ve Starých Splavech jsem našel jeřáb v yachtklubu,ale nejraději bych sjezd.Ale potřebuji alespoň trochu zpevněný a v přijatelném úhlu.Na pláži i kdybych se nezahrabal bych loď do vody asi nedostal,je tam tak malý spád,že bych musel asi dost daleko od břehu.Pokud máte někdo zkušenost z Mácháče tak budu rád za všechno.Díky P
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » úte pro 24, 2013 6:01 am

v Yacht clubu Doksy mají sjezd, je vidět i na mapách cz..
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » úte pro 24, 2013 10:14 am

bobes píše:..... Jindy najdeš přímo na sjezdu zaparkované a uzamčené auto s vlekem na motorák nebo skútr, přitom kolem je hektar místa na zaparkování....

Kdysi mi kámoška, která bydlela v centru Prahy vyprávěla, jak učila řidiče, k čemu je cedule zákaz zastavení u vjezdu do dvora.
Nejdřív vždycky volali policajty. Jenomže než přijeli, tak se dotyčnej vrátil a s autem odjel. Byly to většinou ty samý auta furt dokola. Pak jí někdo dal takový udělátko, kterym bez poškození disku vytrhla ventilek. Škoda minimální, ale když máte 4 prázdný gumy na autě, tak to zkomplikuje život.

Od tý doby tam maji klid a prázdnej vjezd do jejich dvora na zaparkování.

Kolikrát asi takovej blb zaparkuje na sjezdu, když se vrátí a bude mít jedno kolo prázdný s vytrženym ventilkem? :lol:
I když to relativně snadno vyřeší rezervou, tak tipuju, že už tam nikdy parkovat nebude. :lol:

K tématu... já spouštim na Labi v Lysé, jak už tu zaznělo (sjezd dlážděnej). Na Vltavě spouštim nad komorou Modřany. Na levym břehu, v Lahovičkách, hned naproti závodišti (betonovej sjezd, ale většinou je tam dost bláta). V Praze se dá spouštět na Smíchově pod železničnim mostem. Jen to chce předem prověřit. Občas tam jsou zátarasy.
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » pát led 03, 2014 11:01 am

Smichov nedoporucuju, je tam pisek a kameni. Lepsi primo naproti, na naplavce. Prijezd od Manesa. Je dobre se vyhnout vikendu, ja vytahoval lod v sobotu, kdy byly na naplavce farmarske trhy a jeste navic stab filmaru neco tocil. Vic divaku jsme opravdu mit nemohli :)

Obrázek
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát led 03, 2014 12:23 pm

Vono je dycky lepsi, když tam aspoň nejakej sjezd je... :mad:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne pát led 03, 2014 12:28 pm, celkem upraveno 2 x.

Zpět na