nakladka HANNAH na kamion

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř bře 11, 2009 2:08 pm

Tos měl teda štestí, že minulý týden tady slezl skoro všecek snih.. :D
Ještě že jsi mi nenaložil Ami :?

Takže jsi nakonec sehnal někoho pro přepravu do ČR??
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » stř bře 11, 2009 2:14 pm

to Libor:no neboj prives s AMI jsme tahali rucne po stodole sem a tam asi trikrat + dalsich asi 10 lodi nez jsme tu moji potvoru dostali ven.ruce mam jak orangutan :D .Ale nejak mi to nevadi... :whist:
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » stř bře 11, 2009 2:34 pm

Na trasu Jadran-CR se nakonec nikdo nenasel,i kdyz zajemci byli,ale bud nesedeli terminy nebo nebyli dostatecne pruzni.Dopravce nakonec usoudil ze je furt lepsi prijmout mou nabidku nez jet s prazdnou a tak mi minuly tyden zavolal ze to bere.takze jsem mel docela blazinec vsechno zajistit,v sobotu jsem letel do Cech,vcera zpatky,no za dve hodiny jdu vykladat,zrovna mi volal z Doveru ze uz je v UK. :mad:
123-corfu
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod 123-corfu » stř bře 11, 2009 8:31 pm

Ahoj zdravim vsechny. Dane, jestli tomu dobre rozumim, tak uz mas lod ve V.B? Muzes napsat vic [kde ve V.B, marina , poplatky, cena preprava a pod]? Ja jdu na vodu 23 , uz se nemohu dockat, dneska jsem alespon vytahl dinghy a vyskouseel ji na mori , s privesnym motorem, docela maso. Ahoj Dan/CORFU
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » čtv bře 12, 2009 6:59 pm

tak lod je zatim v marine v Newhaven na boatyardu,kde projde par upravami a rutinni udrzbou.nemelo by to zabrat vice nez 1-2 mesice,to zalezi na tom jak moc me budou otravovat v praci a take letim pristi tyden zase na par dni do cech.pak by mela jit na vodu tamtez,ale casem bych ji rad umistil blize k Solentu,zrejme v nektere z marin v Chichester Harbour.Je tam podstatne vice chranenych prirodnich kotvist a vseobecne vhodnejsi prostredi.a taky delsi poradniky na slusny flek.v Newhaven platim za 27 stop 100 liber mesicne,stejna cena na brehu i na vode,ale par hodin denne jsou tam lode na suchu kvuli odlivu.Cena dopravy pri 1600km vysla nakonec na 15 stovek vcetne trajektu a poplatku,platil jsem v hotovosti a mam dojem ze alzbeta pritom prisla zkratka.kurna do posledni chvile jsem doufal ze se nekdo prihlasi z toho jadranu a ja pofrcim za petikilo 8) .zatraceni chartristi ;) :D .ale i tak jsem spokojeny neb po odecteni listku na trajekt me to vyslo na stejne prachy za jake me byli ochotni v jedne ceske firme zabyvajici se prepravou lodi odvezt z bruntalu do prahy :crazy:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv bře 12, 2009 10:05 pm

Dane, otázka úplne mimo tému, v Angicku sa v kruhovom objazde jazdí dolava?
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » čtv bře 12, 2009 10:11 pm

jo :) ale ma to jista pravidla v razeni pred kruhacem,pokud je tam vice pruhu tak kdo odbocuje na prvni odbocce vlevo musi byt zarazeny v levem pruhu uz pred kruhacem,kdo prejizdi rovne tak v prostrednim,kdo doprava tak v pravem.menit pruhy az na kruhaci neni povoleno.
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv bře 12, 2009 10:14 pm

Samozrejme dolava. Pekne som si to vyskusal, ked som si minuly rok isiel do Birminghamu na Boat Show pre DEMO MacGregor26M.
(skoro) Vsetko je naopak. [s]Aj prednost vozidiel zlava na krizovatkach s nevyznacenou prednostou.[/s] :o
Ale zvyknut sa da po par desiatkach km. Cestou nazad s lodou som uz aj predbiehal pomalsie iduce nakladaky. ;)

To Denis - ked nenalepis na prave svetlo tu clonu (ja som ju nemal), je dobre aspon co najviac sklopit svetla dolu.

EDIT: ako ma Strycek_Bidlo spravne upozornil, prekvapujúco - prednosť sa v Británii dáva taktiež zprava ako u nás! Samozrejme, v pozicii cudzinca "opačníka" som na križovatkách postupoval opatrne a intuitívne, takže som na neznalosť nedoplatil. No a križovatky s nevyznačenou prednosťou tam boli tak ako u nás, skoro žiadne. ;)
Naposledy upravil(a) Milos dne čtv bře 12, 2009 11:42 pm, celkem upraveno 2 x.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv bře 12, 2009 10:19 pm

Videl som to ako foto ftip, že keď Angláni idú do európy, tak si na predné sklo nalepia nálepku ako majú jazdiť do prava cez kruháč. :) Ale šak aj ja si musím kúpiť takú nálepku keď pôjdem na ostrovy. A vraj si na svetlá musíme nalepiť nejakú mriežku, lebo naše svetlá pri jazde v lavo osvetlujú v noci protiidúcich šoférov. A ktovie ešte aké záludnosti tam číhajú.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv bře 12, 2009 10:22 pm

Milos píše:Vsetko je naopak. Aj prednost vozidiel zlava na krizovatkach s nevyznacenou prednostou.

Obávám se, že pokud si dával přednost zleva, nebylo to tak úplně podle anglických předpisů :rofl:
Dávají také přednost zprava. Celkem logicky. Řidič sedí na pravé straně, takže doprava lépe vidí...

Pro Denise: Tady jsou popsané moje zkušenosti.
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » čtv bře 12, 2009 10:25 pm

no nalepka na te" spravne strane" :) opravdu muze pomoci kdyz clovek zazmatkuje.o mrizce na svetla nic nevim,mam tu ceske auto stejne jako spousta dalsich a nikdy nebyl zadny problem.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv bře 12, 2009 11:14 pm

Keď jazdíme v pravo, tak naše svetlá sú zoštelované tak že viac osvetlujú krajnicu na pravej strane. Ale keď prejdeš na lavú stranu tak to perú rovno doprostriedku cesty. A na to vraj predávajú nejakú mriežku čo toto eliminuje. Na budúci rok by som chcel ísť do škótska.
123-corfu
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 123-corfu » pát bře 13, 2009 3:19 am

to Dennis
Na trajektu do Anglie ti za cca 10 liber prodaji specielni samolepku, kterou si nalepis podle navodu na horni polovinu praveho svetla a mas to vyresene. Ja to pouzil obracene [ na britskem voze pri ceste do evropy] Dan/CORFU
123-corfu
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 123-corfu » pát bře 13, 2009 4:07 pm

to Dan 100 liber za marinu a 27 ft lod , je dobra cena, swinging mooring by mnelo byt podstatne levnejsi, tady chteji zhruba 300 liber za sezonu cca 7 mesicu.

Zpět na