Jadran 27.6.-4.7.2009

Seznamka pro zájemce o společnou plavbu několika lodí. Ne volná místa na lodi!

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

AteLEriX
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Slovinsko - dálnice

Příspěvekod AteLEriX » úte dub 14, 2009 10:09 pm

JirkaK píše:Tak jsem objevil odkaz http://bezvinjete.blogspot.com/
Uváděné trasy v podstatě odpovídají loňským trasám z motorkari.cz, na které nás upozornil Bilardos. Jenom se "ta naše" před Mariborem úplně vyhýbá velkému krohovému objezdu, který Slovinci patrně považují za součást dálnice.
My vyrážíme až 26.6., tedy ještě před zavedením nových známek (od 1.7.), takže prosím vás dříve vyrazivší o aktuální zkušenosti.

Ahoj JirkoK,
jedeme taky 26.6. Přemýšlím o cestě přes MaĎarsko, jak kromě jiných teď propaguje Baharis, a míříme na Murter. Kam ty? Protoře povezu posádku, která na moři dosud nebyla a jako kapitán toho napluto moc nemám, docela bych uvítak společnost ještě jedné lodi... :)
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » úte dub 14, 2009 11:31 pm

To AteLEriX:
Vyjíždíme z mariny Trogir a namířeno (pokud budou příznivé větry) máme na jih. Něco z nabídky Hvar - Brač - Lastovo - Korčula..... Žádné velké divočení, abych neodradil manželku a dceru.
Ve stejném termínu vyplouvá i Baharis z Kaštela, tak doufám, že na sebe narazíme. :)
Na silnicích bude z pátku 26.6.2009 na sobotu 27.6.2009 husto, na Jadran vyrazí půl republiky. Ale přes Maďary se mi nechce. Údajně už mají být na prázdniny zprovozněny tunely na Svatem Roku a Male Kapele obousměrně, tak to snad bude odsýpat.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř dub 15, 2009 7:35 am

Jsem včera nechtěl psát Jirko za tebe, doufal jsem že si ve svém náročném programu uděláš čas. A taky jo. ;)

To si piš, že se potkáme. Já s tím nabeton počítám. Nakonec sami nepoplujeme, bude s námi mladší syn s kamarádem. Detaily dohodneme.

AteLEriX: Budeš to k nám mít den plavby, ale jak psal Jirka. Z naší strany to bude flákárna pro manželky, odměna za to že nás mají. :D Tak když nás dojedeš, budeš vítán. [s]Pokud by jsme to chtěli dál rozvíjet, bude potřeba založit nové vlákno. (!!! OT !!!)
[/s]
Co se týká cesty, Maďarsko nějak neprotěžuji, jen upozorňuji že to není špatná alternativa. Spíše denní. Na noc se mě víc líbí dálnice. My s ženou pojedeme už o týden dřív, já tam mám klienta a ona si najde nějaký apartmán. Takže to nebude na silnicích taková křeč. Asi pojedeme klasicky s tím, že se ten kousek Slovinska dle jednoho z mnoha návodů objede. Zpět by jsme už asi využili tu týdenní známku. Nebo když bude nálada, můžeme se kochat vnitrozemím přes maďary...
Naposledy upravil(a) Anonym dne čtv dub 16, 2009 7:18 pm, celkem upraveno 1 x.
AteLEriX
návštěvník fóra
návštěvník fóra

to Jirkak a Baharis

Příspěvekod AteLEriX » čtv dub 16, 2009 6:30 pm

Pánové,
děkuji za odpovědi. Přiznám se, že jsem tak milou reakci vůbec neočekával,a že mám radost.... :oops:
Plánoval jsem, kdyby se nám povedlo vyplout z Murteru 27.6. kolem 15.00 hod. snad by se nám podařilo doplout do večera někam k marině Kremik. Nebo myslíte, že by to šlo dál?? Druhý den s vyplutím brzo ráno bych se mohl dostat kolem poledního někam k Vinišči. Jenže to vy už budete někde u Brače.
Nechtěl bych tě Jirko nějak zdržovat, protože podle mne tvá zamýšlená trasa na týden je docela náročná.
To Baharisova ideová náplň plavby mi zcela vyhovuje... :good: já jsem slíbil manželce, že se bude pouze povalovat po palubě, spát, číst, opalovat se , a že vůbec nebudou žádné vlny. Ovšem při tvých jachtařských dovednostech, Baharisi...než dopluji k Šoltě ty budeš "dvakrát zpátky v Kaštele z Itálie" ;) . Moc rád bych se připojil k vaší flotile. Pokud by vám má společnost nevadila, zkuste navrhnout to zařídit.
Mimochodem náš prozatímní plán je doplout ke Sv. Klementu, prohlédnout si Pakleni otoci, vyzvednout cestou nějaký poklad a zase zpět. K dispozici budeme mít Bavarii 37, což není žádná stíhačka.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv dub 16, 2009 9:29 pm

Klídek AteLEriXi :)
Nepřeceňuj mé dovednosti. I kdyby nějaké byly, držel bych je na uzdě, přesně jak jsi slíbil manželce. I když ta má zvládla poměrně náročnou plavbu v Řecku, mám předsevzetí, že dostane přesně to co jsi slíbil té své. Jo a my budeme mít jen B32. Měli jsme být původně jen dva.

No. My v sobotu asi jen přeplujeme "nakrátko" na Brač, asi do zátoky Smrka. Pěkné kotvení kotva - břeh vedle ponorkového sila. Jak Jirka, ještě jsme se o tom nebavili. Ale budeme.
K tomu tvému Kremiku. Nevím jestli vyplouváš z Jezer, nebo Hramina/Betina. To je trochu rozdíl. Ale kolem Kremiku těžko něco na volno najdeš. Já alespoň nevím. Buď budeš muset zůstat v oblasti Žirje/Kakan/Kaprije, nebo se spustit ještě níž za maják Mulo, kde je dobré kotvení na Velem Drveniku. A to by jsi už byl téměř u nás. Vzdálenosti si dokážeš zjistit a rychlost lodi, když jsou příznivé podmínky cca 6 knt. Uvidíme, když tak někde počkáme.
Zatím si doma prober, jestli vám nebudou vadit umírnění naturisté. ;)
AteLEriX
návštěvník fóra
návštěvník fóra

TO BAHARIS , TO JIRKAK

Příspěvekod AteLEriX » pát dub 17, 2009 10:32 pm

Tak jsme dopluli. :thmbdn:
začal jsem obvolávat "posádku" s nadšením, že budeme mít společnost dvou lodí a taky o prachy, že je potřeba doplatit loď do 10.5. První dva mě řekli, že nemůžou, dělají střechu a ta je teď stojí víc než byl rozpočet.....tak to volám druhejm, že se o cenu lodě budeme asi podělit v pěti lidech...no a ty mě řekli, že teda tolik nemaj. Bohužel lidi , kteří by v mém okolí přicházeli v úvahu buď jedou až na podzim a nebo mají jiné plány. Mám vztek. Teď, když jsme mohli mít společnost.....
ve třech to neutáhnem a čekat jestli se někdo nenajde je risk...

SUMMUS IN FORAMINE, PRINCEPS DICEBAT ET NAVIS SUBSTITUIT.

Ještě jednou díky za vstřícnost a ochotu. Snad jindy...
AteLEriX
návštěvník fóra
návštěvník fóra

JEŠTĚ P.S. TO BAHARIS , TO JIRKAK

Příspěvekod AteLEriX » pát dub 17, 2009 10:35 pm

Docela rád bych se dozvěděl, jak vám to rande vyšlo, když už nemohu být u toho.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát dub 17, 2009 10:58 pm

To je smůla, ale tak to také někdy končívá. To chce vybrat a zaplatit co nejdřív zálohu. Pak se těžko couvá...
Co se týká vašeho zbytku, nevidím ti do peněženky, ale my bereme B32 (03) za 1080€. A jak jsem se díval, jsou tam ještě i levnější, Třeba Dufor32 (03) za 874€.

Jestli tím randem myslíš s JikouK, tak my se tak moc nevidíme. Je sice od nás, ale bóchá těžké love v Práglu. Budeme mít asi schůzku k naší zářijové Apaluše (lákal jsem ve spoluplavbách na Palagružu), snad někdy v červnu. Pak pokecáme.
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » pát dub 17, 2009 11:28 pm

Naše ambice jsou rovněž rodinné a ne sportovní!!! Na sportovní máme podzimní Apaluchu.
U Smrka jsme spali loni a bylo to fajn. Máme Bavarku 36 a bude nás 6. :oops:
A teď k tématu: jaké jsou zkušenosti vás, co jste už letos Slovinskem projížděli?!?!? Je to stejné jak loni, nebo nám nachystali nějakou novou lahůdku?
dudaludek
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod dudaludek » úte dub 28, 2009 10:44 am

Ahoj kapitáni, nemáte někdo dvě volné místa na lodi s dětmi, chěl bych s sebou vzít 12 letého syna na týden do Chorvatska????

Duda Luděk
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » úte dub 28, 2009 6:35 pm

A co tak zkusit AteLEriXe o 3 příspěvky výš? :)

Zpět na