Somálští piráti a další bukanýři

Odkazy na zajímavé video a filmy s jachtařskou tématikou, TV a rozhlasové pořady, apod.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

pablito
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Somálští piráti a další bukanýři

Příspěvekod pablito » stř dub 22, 2009 10:41 am

Zdarec,
právě jsem narazil na zajímavý článek, který se snaží čtenáře nabudit k hledání hlubších souvislostí situace ve vodách u Somálska. Nebudu to nějak dále komentovat. Text nabízí při nejmenším odlišný pohled od hlavního zpravodajského proudu. Tak pro vaši informaci :-) nebo možná spíš vykřičené vykřičníky!!!

Literární noviny - O pirátech vám lžou

p.f.
xxxzdenek
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod xxxzdenek » stř dub 22, 2009 1:09 pm

Nedovedu posoudit kdo ma pravdu ale nazor druhe strany je urco potrebny ;)
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » stř dub 22, 2009 5:37 pm

zajimavy clanek, nevim jestli je v nem tolik pravdy aby ospravedlnila napadani "imperialnich" (tomu spojeni nerozumim) flotil.
skoda, ze to autor tak zglobalizoval a udelal z toho neco co to ve skutecnosti neni. Kazdopadne si nemyslim ze by tam nejake lode
vyhazovali jaderny odpad. Rybolov muze byt problem. Kazdopadne by Somalsko melo hledat reseni u sebe doma, a pak treba u OSN a neresit situaci napadanim soukromych lodi. :gun: ;)
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř dub 22, 2009 6:12 pm

Ten jaderny odpad se mi taky nezda... ze by si toho zadny novinar nevsiml? Kontejnery povalujici se po bouri na pobrezi,.. to se tezko utaji. A u Somalska mel problemy uz Tristan Jones, jak jsem ted cetl. A to tam plul pred 40ti roky. Nechci soudit, neznam okolnosti, ale dikce toho clanku mi pripomina takovy ten vseglobalizujici pristup nekoho, kdo vi vsechno nejlip. .
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 22, 2009 7:34 pm

řekl bych, že jde o typickou slátaninu ve stylu literárních novin. Za všechno můžou imperialisti, kapitalisti a podobná sebranka. Chudák Somálec pak musí někoho unést, aby měl na chleba :cry:
samoliter
účet uživatele zrušen

Literární noviny.

Příspěvekod samoliter » stř dub 22, 2009 9:09 pm

Ten článek je teda síla. Takováhle slátanina, blábol. Naposledy jsem něco v tomto pokrouceném stylu četl v denním tisku za Komančů. Ten autor buďto kouří málo trávu, nebo možná moc. Nebo delirium tremens? Snaha zviditelnit se takovým blábolem? Na tyto piráty jediný lék. Střelit do nohy a hodit do vody. Jejich bratři, žraloci, se o ně postarají. S hovadem nemůžete jednat slušně, protože to považuje za Vaši slabost a napadne Vás. Hovado rozumí jen hrubé síle, ranám a kopancům. Pak je pokorné, slušné a respektuje Vás. Tak mě naučil život a toho se držím. samoliter.
pablito
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod pablito » stř dub 22, 2009 9:42 pm

Vážně nechci dál komentovat ten článek. Snad pouze pokud by někdo přinesl nějaké vlastnoživotně prožité zprávy. Ale pobavil mě samoliter :-D. Buďto málo trávy nebo moc. Ale každopádně přátelé... ta tráva... ta tráva...

p.f.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř dub 22, 2009 9:55 pm

Jsem se podíval po netu na některé články Johanna Hariho a chvílemi jsem se nestačil divit. Velmi kontroverzní novinář. Chvílemi jsem si připadal jako úplný blb, čemu všemu jsem doposud věřil a jak to vlastně na tom světě chodí. Takový mladý kluk a co on toho ví....
No, hlavně že svými články zvedá prodejnost. :mad:
O trávě mě snad ani nemluvte. Dnes jsem celý den sekal, vertikutátoroval, hnojil a zaléval. :hmm:
AdsBot [Google]

jen v bodech

Příspěvekod AdsBot [Google] » stř dub 22, 2009 11:50 pm

jeste mi to neda, jen v bodech:

-vysypavani jaderneho odpadu a nasledny rybolov je zajimava kombinace asi jde o to ze ryby ktere maji jinde 15cm tak ve vodach somalskych maji 15metru;
-vyrazka a zvraceni je asi nasledek hygienicke situace v Somalsku;
-16. stoleti je opravdu podobne s 21;
-kolik znate krutych kapitanu mimo p. kpt. Williama Bligha;
-rybolov v oblasti kde uz pres 15 let jezdi lode v konvojich, to snad ne;
-ozbrojene najezdy do vod somalskych?? armadni lode namornich velmoci operuji urcite vice jak 16NM od zakladnich pobreznich linii;
-za piractvi se veselo, somalci maji jeste zachazeni podle namorniho prava 21. stoleti ne 15.;
-somalsko je problem a urcite resitelny, cesta nevede pres utoky na nevinne obchodni lode;
-komu tim vyhlasili valku?? SVETU??
-OSN nedoda to co ma dodat a Somalsko skonci;
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » čtv dub 23, 2009 9:56 am

To je panecku zajimave, Dnes je asi mozne vsechno, byt "porucime vetru desti..." uz par patku neplati.
Jak by asi dneska Zide zatapeli Nemcum za holokaust, kdyby se nechali inspirovat timto clankem???
Nebo se snad autor inspiroval v traktatech, zduvodnujicich nutnost vyprav ve jmenu svateho (nejsvatejsiho :? ) krize. Tito dobrodruzi vyvrazdili a vyrabovali vse, co jim tenkrat stalo v ceste.

A co za tim bylo tenkrat??? Bohatstvi a moc.

Co je za tim nyni?????
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » čtv dub 23, 2009 9:57 am

Jejda, to je výtečný typ na bezva job:
Koupím rybníček, nechám ho zaneřádit, a pak, s poukazem na to, že mi tam někdo pytlačí, začnu kvůli výkupnému unášet úplně jině – ale vždy bohaté – lidi, a když se budou cukat nebo za ně nikdo nezaplatí, tak je zabiju – co s nimi taky.
Kdo jde do toho se mnou? :mad:

Mimochodem, tohle není útok na Pablita, který na článek jen upozornil.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » čtv dub 23, 2009 10:08 am

to chce, lynxi, trosku vylepsit, prece si nebudes spinit ruce s darebaky :
1. zaber cizi rybnicek a prohlas ho za svuj
2. za uplatu umozni jeho zaneradeni
3. najmi nekoho, kdo bude za uplatu schopen cehokoliv
4. jmenuj ho nejvrchnejsim vykonavacem te prave spravedlnosti
5. v pohodli a teplicku si nechej odvadet tucne desatky z vykonu spravedlnosti
pablito
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod pablito » čtv dub 23, 2009 12:49 pm

2lynx> ;) Neberu to osobně. Článek o tom, že piráti jsou všiváci bych sem nepostnul, protože takový článek považuji za spíše zbytečný. To je pak kumpanie neustále si přitakávajících kývačů a tak tak tak to je takáčů.

Je jasné, že lumpárna je lumpárna. Otázky vyvolává původ a důvod té lumpárny. V tomto případě je nasnadě, že je za tím chudoba. Dokud budou tzv. bohatí plout kolem zemí chudých a hladových bude to vždy vyvolávat napětí. To je univerzální princip o rozdílech potenciálů. Konečně díky tomuto principu fouká vítr ;-) Morální hlediska (bohužel) objektivně neexistují a i ta co existují se dokáží měnit rychlostí nevídanou. A život je uzpůsoben především k přežití. Proto může červ požrat i nositele nobelovy ceny. Otázky cti si člověk většinou začne klást teprve tehdy, když se nemusí starat o obsah svýho žaludku.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » čtv dub 23, 2009 1:25 pm

Jj, Pablito, jen malou poznámku:
Piráti, kteří dostanou výkupné 5, 10 nebo i více milionů dolarů mi jako chudí nepřijdou.
Ti chudí lidé dál zůstanou chudí (a hladoví) – peníze jdou do kapes klanových náčelníků (warlords), kteří to organizují. Nějaký ten dolárek sice kolem sebe také utrousí, ale ne opravdu chudým.
Tuhle situaci (ovšem bez pirátství) nádherně popisuje film Black Hawk Down (kniha téhož jména vyšla v roce 1999 a před časem i česky, film je z roku 2001 – těm, kteří neviděli, vřele doporučuji. Ale asi ho znáte, už minimálně dvakrát šel v televizi.)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Čeští vojáci vytáhli proti somálským pirátům

Příspěvekod Libor » stř led 20, 2010 11:51 pm

Čeští vojáci vytáhli proti somálským pirátům

Do operace Evropské unie proti somálským pirátům se zapojila i Česká republika, uvedlo to na svých stránkách ministerstvo obrany. Do Londýna míří první tři čeští vojáci, kteří se budou podílet na řízení protipirátských akcí z londýnského centra operace Evropské unie NAVFOR Atalanta.
Účastníci mise podplukovník Jozef Podoba a nadpraporčík Lubomír Volný
Zvětšit obrázek

Účastníci mise podplukovník Jozef Podoba a nadpraporčík Lubomír Volný

Dnes 21:42 - Praha

Podplukovník Jozef Podoba, který českým vojákům velí, k nezvyklému nasazení suchozemských krys v námořní operaci uvedl: „Domnívám se, že námořní charakter operace by nás neměl výrazně handicapovat, protože určité standardní operační postupy jsou při plánování a řízení mezinárodním štábem totožné. Samozřejmě jsme se v přípravě museli více soustředit na námořní terminologii a její používání v praxi."

Podle něj je to pro Česko příležitost, jak dokázat, že země má odborníky, "kteří mohou i v této námořní operaci obstát a být jejími platnými účastníky.“
Zkušenost k nezaplacení

Podoba má už zkušenosti ze dvou zahraničních misí, si účasti na řízení operace Atalanta považuje. „Nebude se jednat o nějaké cvičení, ale o skutečnou operaci, do které je zapojena řada států se svými silami a prostředky.“

Operaci Atalanta, jejímž cílem je ochrana lodí u somálského pobřeží před piráty zaštítěná OSN byla zahájena 8. prosince 2008 Loni byl mandát prodloužen o dalších dvanáct měsíců a zároveň byla rozšířena oblast jejího působení.

Novinky
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ratum.html
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv led 21, 2010 2:42 am

O tech vyplavenejch barelech to ukazovala nekdy pred rokem TV. Ale je to ostuda EU, tak se to zase uspalo.
http://zahranicni.ihned.cz/1-10070880-1 ... 03000_d-ea
http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2005030008
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//CS

15. vyzývá Organizaci spojených národů a Evropskou komisi, aby důkladně prošetřily skládky toxického odpadu a nelegální rybolov u somálského pobřeží, stanovily odpovědnosti na všech úrovních, podpořily úsilí postavit před soud osoby, jež jsou za tyto trestné činy odpovědné, a zajistily komplexní vyřešení problému znečištění životního prostředí;

16. pověřuje svého předsedu, aby předal toto usnesení Radě, Komisi, prozatímní federální vládě Somálska a Africké unii.

Nemusime chodit daleko. V Semtine se odstavila spalovna odpadu......Koupili ji rakusaci a postavi novou s nekolikanasobne vetsi kapacitou nez z kraje svezou odpadu....Aby se kapacita vyuzila, tak se bude vozit odpad z ciziny.......

Zpět na