Putování Kirké a myšáka

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Lakomec

KIRKÉ

Příspěvekod Lakomec » čtv dub 02, 2009 4:15 am

Myšák se zmínil Rendovi, že jsme trochu ve stresu, ale je už pozdě večer, den před vyplutím, takže čas ne jedno foto tady je.
Kirké s novýma plachtama zabalenýma pěkně v do Lazybagů. Sice ještě nejsou vytáhnuté nahoru, ale včera jsme koupili pruty a dnes vše dodělali.
Takže foto KIRKÉ kotvící před Zanzibarem, s novýma plachtama
Obrázek
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv dub 02, 2009 3:10 pm

No jo, mám také jednu fotečku. Prý tam, kde se duha dotýká země, je ukrytý poklad. v tomhle případě by na jeho nalezení měl stačit šnorchl a pár dnů. Na té fotce je vidět, že už Kirké pomalu potřebuje nový nátěr :?

Obrázek
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv dub 02, 2009 4:16 pm

No jo, ale zase vypadá tak nějak mazácky... :D
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv dub 02, 2009 6:14 pm

mysacek píše:Prý tam, kde se duha dotýká země, je ukrytý poklad.

Obávám se, že tohle přísloví neplatí.
Povedla se mi kdysi pěkná fotka duhy nad Prahou.
A na jejím konci byla spalovna v Malešicích...
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv dub 02, 2009 7:21 pm

Měls to, strýčku, zkusit na druhé straně :?
vilma
moderátor
Reputace: 46

Kirké míří na Azory

Příspěvekod vilma » sob dub 18, 2009 9:36 am

16.4. se vydali mysacek a Lakomec ve dvou přes Atlantik
a míří na Azory, kde plánují být tak 3.5.
Cílem je ostrov Faial, marína Horta a tam Peter Cafe Sport !
Můžete kouknout na www.petercafesport.com

Tak přeju KIRKÉ ať to s těmi hochy troufalými dobře zvládne !

P.S: Kdo chce konečně vidět Neptuna, klikněte na těch uvedených webovkách na "NEPTUNE" a tam přímo na vlnu.
hlawa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hlawa » pon dub 20, 2009 1:40 pm

taky se pripojuju s pranim dobryho vetru.
Minuly tyden jsem se vratil z Azoru, pohled s Neptunem jsem si v Cafe Sport musel koupit, dobra fotka.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » pon dub 20, 2009 8:00 pm

to hlawa :
tady se ale cestuje.... mohl bys mi prosím upřesnit tu jejich adresu - na webu je jedna, já vím o druhé : Rua Vasco de Gama, na padá mě, jestli to není na rohu dvou ulic.
Moc bys mi pomohl, kdybys mi to pomohl upřesnit, díky případně předem.
hlawa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hlawa » úte dub 21, 2009 10:56 am

to vilma:
nazev ulice nevim. Cafe Sport je přímo na nábřeží, ale myslím že jim patří i přilehlé domy, kde mají obchody se suvenýry, proto možná ty dvě ulice. Ja by jsem věřil tomu co mají na webu. Každopádně pokud adresu potřebuješ k zaslání pošty, tak neboj, že to nedojde.
Pajas11
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pajas11 » stř dub 29, 2009 3:01 am

Ahoj lidicky, zdravim Floridy. Nestihl jsem zde prat mysackovi stesti na cestu, ale posilali jsme sz pred odplutim, samozrejme sledujeme situaci na atlantiku i pro nas a uz se nemuzu dockat az se kluci ozvou. Predpokladali spise pluti v tisinach a v jejich oblastech plavby nam predpovedi ukazovali po delsi dobu vetry okolo triceti uzlu a jeste ve smeru od azor. Mozna neco pochytili i nasi zavodnici z Volvo Ocean race, pouzivame tu samozrejme Ugrib, ale sam vim, ze je to uplne jiny pohled na takovou predpoved. Mysacek je zkuseny kapitan a s Kirke si urcite pohral, takze se tesim na brzky raport a samozrejme preji dobry vitr do plachet a alespon stopu vody pod kylem i nadale. Krasne rano do Cech od Mary
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 7:23 am

piráte,přestaň básnit a vyražte ;)
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » úte kvě 12, 2009 9:43 am

Denis píše:A nešiel by som ani na Kirke, čo Míšák napísal ako sa mu ulomil predný steh a že na ostatných lanách nemá toglesy.

Tak Mysak dorazil na AZORY. Je to spisovatel a tak urcite napise jak se jim vedlo. Ted bude dospavat asi spankovej deficit.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte kvě 12, 2009 9:51 am

Proti plánu o týden později, ale i tak úspěch. Blahopřeji :good: a pozdravuji na Azory.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » úte kvě 12, 2009 9:58 am

Libor píše:Proti plánu o týden později, ale i tak úspěch. Blahopřeji :good: a pozdravuji na Azory.

Mysak rikal vecer na Skype pred odplutim ze se ozve z Azor okolo 10. kvetna. Tak zase velke zpozdeni to neni.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte kvě 12, 2009 8:01 pm

Beda píše:
Denis píše:A nešiel by som ani na Kirke, čo Míšák napísal ako sa mu ulomil predný steh a že na ostatných lanách nemá toglesy.

Tak Mysak dorazil na AZORY. Je to spisovatel a tak urcite napise jak se jim vedlo. Ted bude dospavat asi spankovej deficit.

Samozrejme že ma to teší, ale nič to nemení na mojom názore. Dokonca by som povedal že to nemá žiadnu suvislosť, môj názor a Mišákova plavba.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte kvě 12, 2009 9:32 pm

Beďa to tak nemyslel, psla to v topicu jiném kde jsi reagoval takto.
Ale protože se to týká Kirké, přesunul jsem to sem a tím to zratilo smysl. Příště místo přesunu zvolím kopírování. Sorry. :oops:
mysacek
s/y Kirké
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » stř kvě 13, 2009 9:06 pm

Ahoj mvšem,
omlouvam se, tentokrat Mysacek spisovatel zklamal, ale napravim to. Ono se ve dvou jenom strida u kormidla a na jine veci nejako nezbyva ces. Dorazili jsme v pondeli 11. rano kolem OO20 mistniho casu. V Peter Cafe jeste bylo otevreno, byl tu jiz den kamarad Pepino se svou posadkou a tak jsme jeste stihli nejake pivo (normalne ostatni meli tak dve, ale na mne nejakym zpusobem zbylo pet :( ), samozrejmne Lakomec mel Colu :D .
Delame drobne opravy a vylepseni na lodi. No ve plachty jedou krasne, dvakrat jsme sili stare plachty, ve svu se vyfletrovala gena a kosatka, ale oprava byla rychla. Snazili jsme se jet (a vitr nam pral) naprimo, ale jak zacli tisiny, nastratoval motor a uz se vrcelo. Nakonec Kirke s tim "prinapravenym pridrenym" motorem najela 1054 NM, na plachty 1538 NM, takze celkem jsme ujeli 2592 NM. Tu bourku jsme si projeli take, trosku nas to zdrzelo, neb to bylo proti, ale bylo to fajn. Nejvic foukalo 27 uzlu, takze na Kirke nic tezkeho.
Ted prave Lakomec kresli obrazek na zed a Kirke konecne sedi kylem na dne a ceka na nizkou vodu, abych vymenil sondu hloubkomeru a mam priupraveny i novy pilnik na tu sondu rychlomeru, tak snad zitra podam zpravu "Kirke pluje, pod vodou mame tolik a toluik metru vody a teplota vody je 15 stupnu.
za chvilku tu vypnou internet, tak to radeji odklepnu.
2 Denis: Ja bych se naopak ted nebal jet s Kirke zrejme nikam, je to vyborna lod. Pokud Ti vadi praskly vant, zustan radeji doma, to se Ti muze stat na kazde lodi. Na Martiniku jsem delal v charterovce a take se nam jednou vratila lod s prasklym prednim vantem, to se zkraqtka stane. Z jine charterovky se zase vratili se zdemolovanym bimini, na kterem lezel zdemolovany stezen, zitra dam fotku...
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Díky Myšáčku

Příspěvekod pecho » stř kvě 13, 2009 9:58 pm

Tak moc díky Myšáčku za zprávu, moc jsme tady všichni na vás vzpomínali, jak se daří, tak zaplať pámbu, že už jste na naší straně velké louže. Jak píšeš, prasklý vanty, zlomenej stěžeň, tak vo tom to je, stát se může ledacos, hlavně že všichni zůstanou živí a zdraví, jinak jde jen o h..no. Těším se mooooc na další zprávy. :good: :good: :good: Zdraví Pecho
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » stř kvě 13, 2009 10:03 pm

tak gratuluji k Vašemu výkonu !
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř kvě 13, 2009 10:48 pm

Tiež som rád že ste to prešli v pohode a že som ja radšej nebol ticho :) o tom prasknutom vante. Stať sa to môže, ale nemalo by sa a hovoríme teda o tom istom. Keby som išiel s tebou tak s tým počítam a presne to som tvrdil Marksovi že také veci sa stávajú a ak si myslí že s tebou by bol v bezpečí ako u maminky tak sa mýli. Tvoja Kirke je samozrejme iná trieda ako Pajasova loď. Tak si to užívajte a hlboko vám závidím ;) .
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » stř kvě 13, 2009 11:28 pm

Pro Kirké,Myšáčka a Lakomce,
skvělý výkon,jak od staré dámy,tak od vás.Držel jsem vám palce.MARIS. :good: :good:
artnat
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

pozdrav Kirké!

Příspěvekod artnat » čtv kvě 14, 2009 1:26 pm

Přidávám se ke gratulantům a zdravím Myšáka! Vloni červen/červenec jsem absolvovala plavbu ze St. Maartenu na Azory na plachetnici Isabell (typ ketch) a byla to nádhera. Atlantik byl jako rybník, a tak jsme pár dnů čekali až nám vítr foukne... tlakovým nížím jsme se úspěšně vyhýbali, měli jsme štěstí na počasí a tak jsme plavbu zvládli za 22 dní.
A tak posílám pozdrav posádce na Hortu a doporučuji výlet na sousední Pico a výstup na nejvyšší horu Protugalska, stojí to za to!
Přeji vítr do plachet,
Sylvie (benjaminek od Igora:))) :)

PS Nám se zase cestou několikrát porouchal windpilot, ale šikovný kapitán jej vždy úspěšně "resuscitoval" a tak byla plavba s Karlou pohodlná:)
mysacek
s/y Kirké
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv kvě 14, 2009 2:03 pm

Ahoj, děkuji zaq zdravice a posílám zatím alespoň slíbená fota z výměny sondy. Bohužel, nebylo vidět pod kýl, před kýlem jsme měli kámen, o který jsme se zastavili a přišli tak o patnáct až dvacet centimetrů výšky, která nakonec rozhodovala. Ale Lakomec nakonec natáhnul neopren, hupnul do vody a sundu jsme po "ruském způsobu" vyměnili. Takže Kirké už opět měří hloubku :)

Obrázek
Kirké vyvázaná, opřená již o dřevěný trámek, za sáling nakloněná na bok a již začínající vylézat z vody.

Obrázek
Je to těsně pod Peter Cafe, takže jsme tam čekali a odbíhali se moukat, jak to pokračuje.

Obrázek
Tak tady už je sonda vyměněná, Lakomec osprchovanej a Kirké s hloubkou 3,2 ft pod sondou :D
Hugo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Hugo » sob kvě 16, 2009 1:27 pm

Myšáčku blahopřeju,
když jsi nám ukazoval Kirké vloni na Elbě, tak se mi moc líbila, ale že s ní dokážeš takhle brázdit Atlantik sem tam, to jsem nevěřil. Kluci jste fakt dobrý, závidím a moc gratuluju.
Hugo
Lakomec

Azory

Příspěvekod Lakomec » ned kvě 17, 2009 9:09 pm

Ahoj všem čtenářům po dohodě s Myšákem přispěju i já. Teď sedíme v kavárně na ostrově Terciera, zítra Sao Miguel a pak stavíme až na Gibu, doufám, že to nebude jako v Hošticích............Hoštice, nestavíme, máme zpoždění..........
Azory jsou nádherné, ideální místo na rodinnou dovolenou, určitě tisíckrát lepší než Chorvatsko.
Tady jsou nějaké odkazy na fotky:
Peter Cafe Sport, včetně muzea velrybých zubů. Je nám líto, že s vlajkou Jachting infa nenaplujeme dalších 2tis mil, ale v Petr Cafe Sport jí bude určitě lépe, nebude na ní foukat vítr a pršet, stříkat vlny a tak. Myšák tajně doufá, žu mu vlajku Libor bude refundovat. Majitel hospy je super, takže pár fotek i s ním. Ten pikolík byl první člověk, který nás po přeplavbě obsluhoval, no nestačil se divit, co všechno dokážeme sníst. Super.
Picture je seriál o malování našeho obrázku. Všichni, kdo připlují na Azory, mají právo někam na molo něco namalovat. My jsme nevybrali molo, aby nám na to nikdo nešlapal. A nikdo obrázek nemůže minout, takže se tak trochu vychloubáme naším dílkem. A navíc je u něj lavička, tak se příjemně u něj odpočívá. Celé tři dny nás marína pozorovala, pak už se jen smáli a všichni nám gratulovali k pěknému výtvoru.
Horta je pár fotek z města, opět nádherné
Sao Jorge je včerejší plavba kolem Pico a Sao Jorge na Tercieru. Vodopády na jižní straně ostrova jsou úžasné.
No a Terciera je opět krásná, krásná malá marína s vodou a elektrikou. Ta loď s těmi kamny uvnitř je náš soused z Dánska, je tady dlouhodobě, protože roční stání včetně elektriky a vody ho stojí neuvěřitelných 500 EUR ročně. Takové druhé Chorvatsko :D
No a Atlantic Ocean jsou nějaké fotky z Atlantiku. Moc jich není, nějak jsme víc nestíhali, bo nebyl čas.
Další dodáme cestou, asi z Gibu.
Naposledy upravil(a) Lakomec dne pát pro 27, 2013 8:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Zpět na