Děti na lodi

Krátkodobé i dlouhodobé pobyty na lodi / hausbótu z různých úhlů pohledu.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

vektor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod vektor » úte led 13, 2009 2:38 pm

Souhlasím s Barunkou ... i já měl v roce 2007, 7-mi týdenního prcka na lodi, tedy na Jadranu jsou už dva nejmladší jachtaři :) doteď jsem myslel, že suveréně vedu ... je to jen o tom, co je schopna maminka dítěte vydržet (manželka byla v podstatě na lodi tenkrát poprvé, nevěděla do čeho jde, vydržela a vrací se ;) ) ... jinak, opravdu je jedno, kde prcek leží, doma nebo na lodi ... důležitý je pak na takovou plavbu výběr lidí do posádky .. přece jen se režim musí upravit ... vzít s sebou nejraději někoho z rodiny, tolerantního. A nečekat, že se upluje x mil .. a pak mít hezký počasí .... :)
Barunka
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Barunka » stř led 14, 2009 2:07 pm

To počasí je určitě důležitý. My jsme jako první plavbu s prckem přeplouvali z Puly na Cres a v půli jsme chytli bouřku. Blesky, kroupy, vlny,... co vám budu povídat. To jsem si opravdu říkala, co jsem to za matku a krčila se s miminem v podpalubí zapřená nohama o stůl, aby mi nevypadlo... Nic moc. Ale pak už to bylo úžasný. V létě je pro takhle malá miminka největší nepřítel slunce a horko. Takže mazat faktorem 50, schovávat do stínu, nenechávat ani moc na nahato (opaluje to i ve stínu) a hodně tekutin, takže třeba kojit dvakrát častěji. Sami si o to řeknou. Přesto všechno se Jáchym vrátil opálenej jako cikán 8) . A ještě jedna rada pro Mirinkka: neříkejte přítelkyni, že je to dovolená. Aby si nemyslela, že si odpočine. To se jí asi nepovede. Jen bude svou 24hodinovou službu provádět v lepších kulisách a pokud se vše podaří, občas si skočí do vody.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř led 14, 2009 3:40 pm

Barunka píše: A ještě jedna rada pro Mirinkka: neříkejte přítelkyni, že je to dovolená. Aby si nemyslela, že si odpočine. To se jí asi nepovede. Jen bude svou 24hodinovou službu provádět v lepších kulisách a pokud se vše podaří, občas si skočí do vody.

To je fakt,
dovolenou přítelkyni neslibuj.
To by jsi mohl mimo řízení auta tam a zpět, vyplouvání přistávání, tahání plachet, kormidlování a navigování, mohl ještě vyfásnout kojení. :crazy:
Máš-li přítelkyni alá Barunka, nech jí doma v bezpečných kulisách.
Nakonec, proč vozit dříví do lesa. :?:
vjill
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vjill » stř led 14, 2009 5:01 pm

alffa píše:
Barunka píše: A ještě jedna rada pro Mirinkka: neříkejte přítelkyni, že je to dovolená. Aby si nemyslela, že si odpočine. To se jí asi nepovede. Jen bude svou 24hodinovou službu provádět v lepších kulisách a pokud se vše podaří, občas si skočí do vody.

To je fakt,
To by jsi mohl mimo řízení auta tam a zpět, vyplouvání přistávání, tahání plachet, kormidlování a navigování, mohl ještě vyfásnout kojení. :crazy:

Proč by ji měl nechávat doma, sem si nevšiml, že by se to Barunce nelíbilo :shock:
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř led 14, 2009 5:09 pm

vjill píše:
alffa píše:

To je fakt,

Proč by ji měl nechávat doma, sem si nevšiml, že by se to Barunce nelíbilo :shock:

Neblbni,
to byla nadsázka. :) Chceš-li, žert. :whist:
No každopádně to popisuje jako práci. Ne jako dovolenou.
I mě se někdy práce líbí. Jindy zase ne. :D
vjill
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vjill » stř led 14, 2009 5:11 pm

alffa píše:
vjill píše:
alffa píše:

To je fakt,

Neblbni,
to byla nadsázka. :) Chceš-li, žert. :whist:
No každopádně to popisuje jako práci. Ne jako dovolenou.

:D
I mě se někdy práce líbí. Jindy zase ne. :D
:D

Barunka je moje partnerka sem musel reagovat :good: Jinak to byla moc pohodová plavba. Můžu potvrdit 8)
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř led 14, 2009 5:25 pm

vjill píše:Barunka je moje partnerka sem musel reagovat :good: Jinak to byla moc pohodová plavba. Můžu potvrdit 8)

To je v pohodě. :) Ale vsadím se že Barunka se umí zastat sama. :)
Ale fakt to nebylo ve zlém. Já jsem jen takovej rejpal.
Sám jsem odchoval dvě dcery a mimo kojení jsem si užil všeho do sytosti.
Nikdy mě ale nenapadlo, že by to neměla být dovolená když jsem zrovna pral plínky, krmil nebo přebaloval. Domníval jsem se, že to prostě patří k životu. Prostě jsem to nevnímal jako práci.
Toť vše. :)
alffa
vjill
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vjill » stř led 14, 2009 5:45 pm

alffa píše:
vjill píše:Barunka je moje partnerka sem musel reagovat :good: Jinak to byla moc pohodová plavba. Můžu potvrdit 8)

To je v pohodě. :) Ale vsadím se že Barunka se umí zastat sama. :)
Ale fakt to nebylo ve zlém. Já jsem jen takovej rejpal.
Sám jsem odchoval dvě dcery a mimo kojení jsem si užil všeho do sytosti.
Nikdy mě ale nenapadlo, že by to neměla být dovolená když jsem zrovna pral plínky, krmil nebo přebaloval. Domníval jsem se, že to prostě patří k životu. Prostě jsem to nevnímal jako práci.
Toť vše. :)
alffa

Souhlasím s tebou sem taky takovej rejpal :lol: ,ale kdyby to Barunka tady četla tak sem se musel zastat, pro klid v rodině :gun: :crazy:
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř led 14, 2009 5:53 pm

vjill píše:Souhlasím s tebou sem taky takovej rejpal :lol: ,ale kdyby to Barunka tady četla tak sem se musel zastat, pro klid v rodině :gun: :crazy:

Chápu,
má to ale i své pozitivum. Konečně jsi se osmělil zapojit se do fóra. :good:
Gratuluji a vítám Tě mezi námi. :)
ahoj, alffa
vjill
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vjill » stř led 14, 2009 6:54 pm

alffa píše:
vjill píše:Souhlasím s tebou sem taky takovej rejpal :lol: ,ale kdyby to Barunka tady četla tak sem se musel zastat, pro klid v rodině :gun: :crazy:

Chápu,
má to ale i své pozitivum. Konečně jsi se osmělil zapojit se do fóra. :good:
Gratuluji a vítám Tě mezi námi. :)
ahoj, alffa

Ahoj a děkuji za přivítání :whist:
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » sob led 17, 2009 1:38 pm

Ahoj všem a diky za rady. Mam radost že opravdu nemusíme mít o dítě strach a i přítelkyně už se s létem smířila. :D Na palubě budeme mít ještě velmi dobrého kamaráda a kamarádku takže práce bude mít přítelkyně mín. O lod se postarám já z Radkem.
S tím načasováním máte taky pravdu, ale jak někdo psal do konce ledna jsou slevy.
Ještě přemýšlíme jestli bavarku 36 nbo vektora 401? Co by jste poradily?
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

bavaria nebo vektor

Příspěvekod pecho » ned led 18, 2009 9:48 am

moc informací jsi pro rozhodování nedal, ale pokud budeš mít sebou děti, tak přeci bude asi lepší ten vektor 401, plul jsem mj. na obojím, ale na 401 je větší pohodlí a celkově fandím spíš tomu vektorui když bych bavárce nechtěl křivdit, je to taky moje oblíbená značka :? Zdraví Pecho
vjill
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vjill » ned led 18, 2009 10:19 am

mirinekk píše:Ahoj všem a diky za rady. Mam radost že opravdu nemusíme mít o dítě strach a i přítelkyně už se s létem smířila. :D Na palubě budeme mít ještě velmi dobrého kamaráda a kamarádku takže práce bude mít přítelkyně mín. O lod se postarám já z Radkem.
S tím načasováním máte taky pravdu, ale jak někdo psal do konce ledna jsou slevy.
Ještě přemýšlíme jestli bavarku 36 nbo vektora 401? Co by jste poradily?

Ahoj píšeš, že pojedete ve 4 lidech a to si myslím, že B36 bohatě stačí. 401 je přece jen o trošku delší a někdy to může být nepatrnej problém. Jinak je to úplně jedno 8) 8) .

No a my asi letos nepojedeme :gun: nedovedu si našeho divocha představit na lodi, mám pocit. že by ji pravděpodobně převrátil, v létě bude mít rok a půl :good: ted to je destruktor a co teprve v létě :thmbdn: :thmbdn:
pON
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pON » stř črc 08, 2009 11:44 pm

Teď jsem se vrátila i se skoro rok a půl letým destruktorem a zase taková hrůza to nebyla. Naopak. Díky neustálému houpání a pozdně večernímu sezení v konobách vypadal koncem týdne už fakt dost utahaně (poprvé od porodu) a nejraději by jenom spal.
JirkaK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JirkaK » čtv črc 09, 2009 10:45 am

Na B36 nedám (co se týče rodinného pohodlí) dopustit. A naše osobní zkušenost praví, že i ti největší raubíři při lodním režimu prospí zhruba dvojnásobek toho, co na suchu.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » čtv črc 09, 2009 11:10 am

Za týden v pátek odjíždím z 6 měsíční dcerkou, tak jsem zvědavý. Určitě dám vědět jak to dopadlo.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » sob črc 11, 2009 5:10 pm

Ahoj, jak jsem již psal tak za týden mi to vypukne ;) Ještě jsem se chtěl zeptat jak je to z koupáním dětí v moři. Od kolika měsíců je můžete namočit do moře? Já myslím, když bude teplá voda a vše O.K. tak šestiměsíční už na chvíli může ne? Máte nějaké zkušenosti?

Ještě jak se řeší teplo v kajutě, nebo jak celkově co nejvíce dítě ochránit?
katka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod katka » pon črc 13, 2009 8:33 pm

Tak i my máme za sebou první zkušenost s dítětem na lodi.
Byli jsme na Lipně na 28stopé lodi s lezoucím, sedícím a stoupajícím sedmiměsíčním klukem. Loď byla zamluvená dlouho dopředu, počítali jsme, že dítě bude ještě víc ležák než stoupák.
Ze zkušenosti musíme říct, že tohle stojící nechodící období je nejhorší, malýho jsme museli neustále přidržovat :hmm:
Se spaním problém neměl, celkem naspal normální dobu, jen chodil spát až s náma pozdějc a dospával to přes den, nevadilo ani hlučné motorování, ani šílené zvuky z paluby. Přes den spal v autosedačce a v noci ve vaničce do kočárku.
Pro lezoucí dítě doporučujeme vybrat si loď, kde jde snižit stoleček a udělat ze sedaček letiště.
A určitě pokud to je možný udělat v kokpitu stín.

Takže na závěr, s dítětem pohoda, pokud jen leží, nebo když už bez problémů chodí ;)
pON
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pON » pon črc 13, 2009 11:16 pm

mirinekk píše:Ahoj, jak jsem již psal tak za týden mi to vypukne ;) Ještě jsem se chtěl zeptat jak je to z koupáním dětí v moři. Od kolika měsíců je můžete namočit do moře? Já myslím, když bude teplá voda a vše O.K. tak šestiměsíční už na chvíli může ne? Máte nějaké zkušenosti?

Ještě jak se řeší teplo v kajutě, nebo jak celkově co nejvíce dítě ochránit?

Ja bych klidne namocila, ale pak bych porusila zakaz naseho kapitana sprchovat se sladkou po koupani. Pokud nebude teplota uplne OK, bude rvat tak, ze te nenecha na pochybach jestli vytahnout nebo ne. Pocitej s tim ze ji asi hektolitr vypije jen tak pro radost, slana neslana.
Namor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Namor » čtv črc 16, 2009 3:36 pm

Z dětma je to super hlavně když mají 19 a 20 let je s kým vypít.Namor :mad:
Lakomec

Děti na lodi

Příspěvekod Lakomec » úte zář 01, 2009 2:49 pm

Designer mě motivoval svými fotkami s malými kapitány, tak zkusím vyprovokovat vznik topicu s fotkami malých kapitánů, popř. povídání si o tom, jak děti zvládají plavby.
Matěj, 8 let. Plavba Thira-Folegandros, vítr NNE, 6 BFT, 23.červen 2008
Obrázek
Plavba Sounion-Atény, vítr NE 5 BFT, 27.červen 2008
Obrázek
Obrázek
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » úte zář 01, 2009 3:08 pm

Já si myslím, že toto téma už tady bylo, nicméně se přidám s fotkama ze srpna, dcera téměř 5 let, včetně odpočinku po náročném točení volantem
Obrázek
Obrázek
Obrázek
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte zář 01, 2009 4:01 pm

Macek: ty v..e, Ondra tedy vyrost. Je to Ondra, že jo?
/sorry za OT
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte zář 01, 2009 7:48 pm

Toto téma už tu je, ale pochopil jsem, že se jedná hlavně o fotky. Dnes jsem na pomalém připojení, ale zítra určitě přidám svou trochu do mlýna se šestiměsíčním plavčíkem ;)

To Pepa: Jak bude chvíli doplním vše o cestě s mimi jak jsem slíbyl.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte zář 01, 2009 8:28 pm

[mod]topiky jsou sloučeny do jednoho,
patří to do sekce Pobývání a bydlení na lodi[/mod]

Zpět na