Privátní kapitánské kurzy s Designerem.

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod 1ucky » úte říj 20, 2009 1:51 pm

Zdravím,
protože jsem od většiny z vás právě 6 hodin daleko, rád si vždycky ráno přečtu, co jste napsali. Dneska jsem se však dost vyděsil!
Ačkoliv si myslím, že Designer žádnou obranu nepotřebuje, neboť se jistě k tomuto tématu vyjádří sám i bez pomoci, nedá mi to a také se přidám do první linie za Designera.
2 squader:
Nevím jakým způsobem si byl na lodi pozorovatelem, ale já za sebe, který jsem opravdu takovým pozorovatelem byl, neboť jsem už papíry měl a pár plaveb i za sebe i s jinými kapitány absolvoval, bych chtěl zdůraznit to, že jsem byl s kurzem opravdu spokojený a viděl jsem proces, kdy se z naprosto různorodé sebranky stala posádka, kde každý byl schopný bezpečně vést jak loď tak zbytek posádky.

K manévrům na motor:
Vzhledem k tomu, že v našem týdnu panovalo prakticky bezvětří, cvičili jsme hojně motorové kousky jak je parkování otáčení atd... a musím říct, že Designer opravdu ví o čem mluví a i ti, kteří byli na moři poprvé v životě neměli problém po cvičení s lodí přistát, zacouvat, nebo odrazit.

Každý má sice právo na vlastní názor ale je mi dost líto, že tím vlastním dle názoru většiny a mých vlastních zážitků pravděpodobně neobjektivním názorem pokoušíš snižovat schopnosti a reputaci někoho, kdo toho o moři ví víc než všechny jeho posádky dohromady X2. Myslím, že první bod kde by si měl hledat chybu je ve vlastním přístupu k věci a lidem okolo.
Toto je pro změnu můj názor.

Howgh
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » úte říj 20, 2009 1:52 pm

Tak a jsme zase v Čechách, A na Slovensku asi taky. Všichni se poplivejte , vynadejte, pravdu stejně nenajdete, akdyž najdete, tak ji za chvíli někdo překroutí. A nemusím na kurz, od r.2000 mám Hr papíry.
Lidi jsou buď OK, nebo ne a nebo nějaká šeď mezi tím, s tím nic nenaděláte. Alespoň je tady živá dizkuze.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

zkoušky-teorie+praxe

Příspěvekod pecho » úte říj 20, 2009 2:00 pm

2 Baharis, mám takový pocit, že jsme dělali napřed praktické zkoušky a pak teoretické, mluvím o MDS "C", je to už cca 10 let, takže původní papíry už nemám, protože nám při prodloužení dali jiné a menší, ale pokud mě paměť neklame, tak to bylo tak. :?
Zdraví Pecho
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 20, 2009 2:22 pm

Kdo má zájem, zde jsou fotky z kurzu:
http://namornice.rajce.idnes.cz/4.Jadra ... 009/#album
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte říj 20, 2009 2:40 pm

designer píše:
Martin88 píše:nebuďte všichni tak hrrr, počkejte, až se také vyjádří instruktor a pak dělejte závěry
zatím čeká míček na druhé straně kurtu 8)

co by k tomu instruktor mohl říci?

Instruktor by mohl třeba říct - ano, do pilíře jsem naboural, protože jsem hlady sotva viděl nebo
- ne, tento člen posádky byl od začátku divný a všechno si vymyslel

ale jinak to pro mě jiný význam nemá, chodím se sem bavit a evtl. se dozvědět něco zajímavého :D
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 20, 2009 3:01 pm

To Neny.
jsem tázán, tedy odpovím
Urážet není dovoleno nikomu! Na to jsou zařízení jinde.
S moderováním to nemá co do činění! To opravdu nepodsouvej. Vidím, že winward zde vystoupil jako konkrétní člověk s celým jménem, tedy zcela za svou osobu se svým privátním názorem. Ten může mít i moderátor či administrátor doufám.

Pokud jsi zaznamenal porušení pravidel, předpokládám, že jsi dotčen slovy winwarda, máš zcela pochopitelně nezadatelné právo se ohradit. Tedy rovnou podat stížnost proti porušení pravidel. Předpokládám že jsi takto svým dotazem učinil. Jsem radši, když mi dotyčný svůj pohled napíše...

Ano, myslím, že windward se nechal unést a nevyjadřil se k věci.

Žádám tímto windwarda, aby upustil od osobních invektiv (platí i pro ostatní). Je to první varování.
Ohneeis
nováček na fóru
nováček na fóru

privátní kapitánské kursy-kritika

Příspěvekod Ohneeis » úte říj 20, 2009 3:17 pm

for squader :
prosím -nepochopil jsem , proč jsi vlastně na tom kursu byl? :? A co se ještě dalo vypozorovat...

Kdy pojedeš na loď a mohli bychom s tebou...?
díky za info
Neny
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Neny » úte říj 20, 2009 3:38 pm

Uf to som rad ze sa v tom urobil poriadok! Za to podsuvanie funkcie moderatora sa ospravedlnujem. Dost ma to zaskocilo pretoze moderatorov povazujem za ludi ktori to tu vedu a usmernuju,tak ma ta reakcia, ktora pripominala viac ukrainca na stavbe a nie moderatora, dost zaskocila.
dank
nováček na fóru
nováček na fóru

Kurz s Designerem - hodnocení účastníka

Příspěvekod dank » úte říj 20, 2009 4:00 pm

Zdravím všechny,
byl jsem na kurzu s Designerem 10.10.-17.10. Připojuji se k ostatním kolegům a oceňuji Designera a jeho kurz. Nikdy předtím jsem na jachtě na moři nebyl a kurz mi dal vše, co jsem od něj podle programu očekával dostat. Věcně řečeno: dostal jsem přesně tu službu, kterou jsem zaplatil. Už to by mohlo stačit na vysoké ocenění. Ale kromě toho jsem dostal navíc týden strávený v posádce úžasných lidí, které bych jinak nepoznal. Designer mi jako skipper a učitel připadal výborný a když budu moci, bud se ním plavit kdykoliv znovu.

to squader:
Ve tvém příspěvku se objevila řada negativních věcí, které jsem na kurzu s Designerem nezažil. Tvůj popis chování Designera vůbec neopodvídá zkušenosti, jakou jsem s ním udělal já. Je teoreticky možné, že dva kurzy byly úplně jiné, můj úžasný, tvůj naopak, třeba díky skladbě posádky, třeba kvůli počasí ... Ale že by se skipper za týden změnil v někoho jiného? Nepřipadá mi to pravděpodobné.
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod JK » úte říj 20, 2009 4:14 pm

A mamííííí já to nechápu...
Je to tak že po tom co osazenstvo prvního kurzu telefonicky nahlásilo kolektivní neúspěch u zkoušek,
Windward zbuzeroval úplně zbytečně půlku Chorvatska ve snaze umožnit jim novou zkoušku mimo termín?
Nebo jsem to špatně pochopil? JK
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte říj 20, 2009 4:22 pm

nevím, jestli jsi to špatně pochopil.
Vzhledem k tomu, že jsem posádku před zkouškama na kapitanátě sám vyzkoušel a viděl jsem, že vše potřebné ovládají, byla informace o neúspěchu naprosto nepochopitelná. Přemýšlel jsem o nějaké "kvótě" vyloučených čechů, hnutím mysli zkoušejícího kapitána...Pokoušel jsem se společně s windwardem zajistit ve Vodici jiný termín a to na sobotu.
Pokud bych si nebyl jist, že všichni byli připravení, tak bychom to pochopitelně ani já, ani windward nedělali. V tom případě bych jim totiž doporučil ke zkoušce vůbec nejít.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » úte říj 20, 2009 4:29 pm

Neny píše:Uf to som rad ze sa v tom urobil poriadok! Za to podsuvanie funkcie moderatora sa ospravedlnujem. Dost ma to zaskocilo pretoze moderatorov povazujem za ludi ktori to tu vedu a usmernuju,tak ma ta reakcia, ktora pripominala viac ukrainca na stavbe a nie moderatora, dost zaskocila.

pokud kvuli blbemu vtipu otravoval pul chorvatskeho pobrezi, tak se vyjadril jen velmi decetne a velmi v rukavickach
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte říj 20, 2009 4:43 pm

Neny píše:Uf to som rad ze sa v tom urobil poriadok! Za to podsuvanie funkcie moderatora sa ospravedlnujem. Dost ma to zaskocilo pretoze moderatorov povazujem za ludi ktori to tu vedu a usmernuju,tak ma ta reakcia, ktora pripominala viac ukrainca na stavbe a nie moderatora, dost zaskocila.

:)

Neny píše:Poprosim Libora o odpoved! Na tomto fore moze urazat len moderator alebo aj navstevnici? ( Doufam, ze se nikdy s takovymi kreaturami na palube nepotkam. )

Libor píše:Žádám tímto windwarda, aby upustil od osobních invektiv (platí i pro ostatní). Je to první varování.

Omlouvam se uzivatelum Neny a squader za to, ze jsem vuci nim pouzil osobni invektiva pri hodnoceni jejich jednani. Prvni varovani beru na vedomi.

windward

PS. Douvam, ze panove Neny a squader najdou v sobe dostatek osobni statecnosti a omluvi se mne za problemy, ktere mne zpusobili svym "docela dobrym zertem".
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod JK » úte říj 20, 2009 4:49 pm

A mamííííí já to nechápu... :crazy:

Neni to třeba tak že nějakej "šikula pozorovatel" po tomhle ultramegablbým vtipu
byl nazván pravým jménem a teď pod novým nickem píše moudré soudy :whist: ?

JK
Neny
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Neny » úte říj 20, 2009 5:22 pm

Ahoj vsetkym. Kedze sa nam to trochu ukludnilo, co sa tyka posudzovania Designera ako instruktora, a preto, ze ma tu zopar ludi oslovilo, aby som sa k tomu vyjadril ako ucastnik nulteho kurzu. Moje stanovisko je nasledovne: pretoze som bol na mori prvy krat, netrufam si zatial verejne hodnotit pracu kapitana a instruktora, ktorej nerozumiem. Clovek moze vnimat svoje SUBJEKTIVNE pocity z plavby, bud pozitivne alebo negativne. Dalej sa moze rozhodnut, ci o nich bude hovorit na verejnosti (napriklad na fore) alebo o nich hovorit verejne nebude. Ja som sa zatial rozhodol, ze o nich budem hovorit priamo s instruktorom, a to sa aj stalo na lodi este pred vystupenim na breh (inak bolo sucastou dohody medzi mnou a Designerom spravit na zaver plavby taky laicky resers). Tak sa aj stalo, a tym je to pre mna vyriesene. Pocity druhych ucastnikou a ich nazory tu posudzovat nemienim (mimo ineho jedna namornicka, s ktorou zijem tam bola a jej nazor tiez nebudem ani ovplyvnovat ani komentovat ak ho sem napise).
hustotles
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hustotles » úte říj 20, 2009 5:26 pm

Pěkná debata :) která mě pomalu utvrzuje v tom, že i v psaném osobním projevu lze dát na první dojem.
co sem chodím (a není to dlouho) tak winward i designer působí jako sympaťáci, kteří si nemusí na nic hrát a nedělají to. o to víc mě překvapily zmínky o egu designera a neúrovni jeho kurzu apod. nicméně nakonec to pěkně vysvětlil právě winward, který poukázal na hloupý vtip a jeho následky - přiznám, že nevím jestli jeho autoři o možných následcích (tedy shánění náhradního termínu) věděli. Pokud nevěděli, asi bych přimhouřil oko, i když škodolibost vtipu (vyjádření stížnosti na kurz, jako jeho důvod?!?!?!?!?) vypovídá o jeho autorech své, takže spíš bych ho asi pochopil kdyby byl myšlen v dobrém(tím ho neobhajuji, ale dobře vím že každého někdy napadně nějaká pořádná ptákovina, která má třeba hloupé následky). Pokud věděli, že designer a winward budou nebo již shánějí náhradní termín a nechali je v tom, tak k tomu se ani nemá smysl vyjadřovat.

tímto se nevyjadřuji k úrovni kurzu, protože do toho nevidím

já osobně bych spíš teď po čtení příspěvků z kurzů nevěděl, kterého ze dvou výše jmenovaných bych chtěl obtěžovat svou přítomností na jejich dalším kurzu :-)

jo a pokud někomu můj příspěvek připadá zbytečnej, tak přijměte mou omluvu, ono tomu tak možná nakonec je...
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 20, 2009 5:33 pm

Já se budu opakovat, ale Designer je fantastický člověk, učitel i kamarád.
Kurz a vůbec jakoukoliv plavbu s ním vřele doporučuji!!! Je to nádherný zážitek, na který nezapomenete.
Naučili jsme se všechno co jsme od kurzu očekávali, navíc s ohromným lidským přístupem a pochopením.
Jakkoli jsem byla před kurzem nervózní, všechny tyto obavy Designer naprosto rozptýlil.
Na cokoli nebyl problém se zeptat. Učení za nás nikdo neudělá.
Každý si vyzkoušel všechno, ničím nebyl omezován.
Teprve po tomto kurzu mám ten potřebný pocit jistoty, že sama můžu vypůjčit loď a bezpečně doplout.
Na moři si neumím představit lepšího přítele.
Za sebe můžu říct, že už nebudu hledat jiného kapitána a plavbu s Designerem si považuju za čest!
Já moc děkuju Designere, za to jak jsi to všechno zvládal i za to jaký jsi!!!
Lenka*
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

už sama vyplout?

Příspěvekod pecho » úte říj 20, 2009 5:58 pm

No Luno, fandím ti, pokud se už na to cítíš sama vyplout, tak to udělej, ale to moře má mnoho různejch podob a překvapení, já bych po kurzu jezdil ještě dál s někým zkušeným, všechno bych dělal sám, ale abych měl u sebe nějakého anděla strážného, i to Chorvatsko, pamatuju když přišel Cb (známá to kovadlina) a přešlo to do tornáda, bylo to někde u Trogiru, byl to fofr, posádka-mlaďáci, poprvé na moři na lodi, i když jsem při vyplutí je seznamoval s lodí a základními úkony, tak mi při tom tornádu nalezli všichni dovnitř a musel jsem se spolehnout jen a jen sám na sebe. Řekl jsem jen svůj názor. ;) Zdraví Pecho
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: už sama vyplout?

Příspěvekod Luna » úte říj 20, 2009 6:05 pm

pecho píše:No Luno, fandím ti, pokud se už na to cítíš sama vyplout, tak to udělej, ale to moře má mnoho různejch podob a překvapení, já bych po kurzu jezdil ještě dál s někým zkušeným, ...

Zatím to byla moje 4. plavba. Hned na první jsme měli ve špičce 42 uzlíků.
Další krásná přeplavba se doufám uskuteční na Velikonoce... Hádejte u koho. ;)
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 20, 2009 6:19 pm

Ještě chci dodat, že chápu, že papíry kapitána nedělají.
Moře respektuji takové jaké je. Ale právě tím mě tak přitahuje...
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Re: už sama vyplout?

Příspěvekod Bilardos » úte říj 20, 2009 7:05 pm

Luna píše:Zatím to byla moje 4. plavba. Hned na první jsme měli ve špičce 42 uzlíků.
Další krásná přeplavba se doufám uskuteční na Velikonoce... Hádejte u koho. ;)

Jen dodám, že pro nabírání zkušeností je dobré střídat i kapitány. (Tím nijak nechci zpochybňovat kvality designera)
1ucky
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod 1ucky » úte říj 20, 2009 7:12 pm

Mohu potvrdit. Byl jsem na moři s několika kapitány a vždycky jsem se dozvěděl něco nového a věci přestaly být černobílé, protože každý kapitán má svůj styl a pokud jich člověk vystřídá víc, umožní mu to vytvořit si obrázek o rozptylu postupů atd a vybrat si to co mu sedí nejvíce. :good:
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » úte říj 20, 2009 7:16 pm

Minimálně jsme měli na lodi ještě jednoho, že 1ucky :) a na vedlejší lodi dalšího.
Na jeden kurz tam bylo celkem překapitánováno.
:D
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte říj 20, 2009 8:12 pm

Já jen zopakuji dotaz z dnešního poledne, na který jsem ( a nejsem sám ) zatím nedostal odpověd. Prosím, stali nebo nestali se tam ty popsané ,,havárie´´, a pokud ano, co bylo přičiněním? Minimálně tři popisují kurz jako super, ale opravdu by mě zajímala odpověd Windwarda.

PS.: nemyslím to ve zlém, jen chci znát odpověd.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte říj 20, 2009 8:23 pm

Prosím vás, příspěvek squadera nese všechny prvky rýpání nevyrovnaného jedince, kterým se internet hemží. Takhle samozřejmě neřeší věci zralý člověk. Hodit bláto a utýct... to je takovej ten bulvární bleskový přístup. Pokud by chtěl normální zralý dospělý jedinec tak závažné věci ventilovat - totální rozčarování z kurzu - tak samozřejmě by hovořil s designerem přímo.

Já si vždycky vzpomenu na Bohouše z Rychlých šípů... znalí jistě vědí :-) "To jste mi toho udělali, šípácí, hlupáci, blééé" :D tak tak nějak mi ten příspěvek připadá.

Zpět na