terrier píše:Alfe, já ti nevím .......řekl bych, že jsi velmi inteligentní člověk s mnoha znalostmi a mnoha zkušenostmi, ...... nicméně pozoruji i na jiných vláknech, že se celkem rád vozíš po lidech, hlavně po těch „neznámých nebo nových“.
To je věc názoru a pro naši věc zcela bezpředmětná poznámka. Nehodlám to tady rozvíjet.
Můžem o tom pokecat někde jinde. Třeba na lampárně.
Tak tedy k věci:
terrier píše:Můj děda mi vždy říkaval, když si myslíš, že máš pravdu, tak dřív než něco řekneš si to radši ještě jednou překontroluj, a když už jsi si tím jistý, tak si to pořádně překontroluj ještě jednou, abys v případě neúspěchu nevypadal jako osel
Tvůj děda byl dozajista moudrý muž. Já ho sice neznal ale věř, že než jsem to napsal, tak jsem se ještě jednou podíval.
.
terrier píše:Můžeš mi prosím tě říct kde vidíš u kóty 8 mm značku pro průměr a který „hranolek“ je označen průměrem?
Tady terriere, tady:

Doufám že už jí vidíš také.
Pokud se ptáš jak se tam najednou objevila, rád Ti to ozřejmím.
Zrovna tak, jako před tím zmizela.
To znamená, že „
někdo“ ten výkres předělával a posléze pomocí „ÚPRAVY PŘÍSPĚVKU“, ten obrázek vyměnil. Bohužel až po té, kdy na ten příspěvek bylo reagováno.
Škoda že jsi se neozval dříve. Byl bych si ten původní obrázek uložil.
To víš, když někdo používá termity jako:
terrier píše:doplnit že se jedná o tyčovinu průměr 8mm takhle by to klidně mohl být i hranolek
A poté napíše že:
terrier píše:ve světě strojařiny je výkres základ
Tak to se zlob jak chceš ale na to prostě reagovat musím. Jsem ale rád že chceš pomoci dobré věci a že se v tom angažuješ.
Jinak k těm výkresům by se dalo ještě ledacos dodat.
Například rádius ohybu se neznačí značkou průměru ale značkou rádiusu. Tedy
r
To já jen, když už chceš bejt takovej akurátní.

No dalo by se to rozvádět ještě dlouho ale snad to takhle stačí.
alffa