To Dvojka:
Jsem proti mnohým jen sváteční jachtař (asi 12 - 13 týdnů na moři, pravidelně od r. 2001), ale pár zkušeností:
1) na moře mne dostala spolužačka - kapitánka.
2) za mlada (13 - 24) jsem jezdil závodně na divoké vodě. Jezdily s námi samozřejmě i kajakářky a rozhodně ne špatně. Konec konců Štěpánku Hilgertovou asi nemusím nikomu představovat.
3) na moři jsem vždy byl se smíšenou posádkou (většinou i s manželkou) a přiznám se na rovinu, že vzhledem k tomu, že na moři až tak dalece oblečení neřešíme, není to vůbec špatné. Kupodivu jsem ještě nikdy nenajel do břehu, obdivovat krásu žen od kormidelního kola je přece jen méně nebezpečné, než od volantu na souši ...
4) nevařím, takže péči o kuchyni rád svěřím něžnému pohlaví. Mám tak možnost plně se soustředit na plavbu a loď (tedy pokud zrovna neobdivuji ...) a nemusím si dělat starosti v oblasti, která není mojí doménou.
5) jestli ženy za kormidlem řídí opatrněji než muži a mají méně nehod, podobně jako ženy za volantem na silnici, pak vůbec nejsem proti, aby jich bylo za kormidlem více.
6) možná nejsem typický chlap, když nepiju, takže nemám potřebu jezdit na "pánské jízdy" a obvykle ve smíšeném kolektivu bývá i lepší ovzduší.
7) muži většinou dokáží lépe řešit technické problémy. Ovšem není to pravidlem, moje maminka je více technický typ, než byl můj otec. Jedna moje kolegyně v práci v mnoha technických problémech strčí do kapsy mnohého chlapa.

přidám se k jednomu z předchozích - kde jsi byla, když jsem se ženil?
Jsou to pouze moje osobní názory a zkušenosti a nikomu je nevnucuji.
Pavel.