Fajn regata JI - Lakomcova posádka

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Alenaa » stř pro 09, 2009 10:20 pm

Vďaka všetkým za povzbudenie, na tú chladničku sa už teším.

Pre Miloša: Budem rada ak mi pošleš číslo účtu a dopravíš naše peniaze. Okrem mňa ide zo Slovenska môj manžel Martin, zaňho ako dobrá manželka pošlem peniaze tiež.

Čo sa týka LOLI, zle som to prečítala, myslela som že je to to hľadané meno posádky a napadali ma už rôzne vysvetlenia.
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » stř pro 09, 2009 10:28 pm

Alenaa, Martin:
Dohodnuté, číslo účtu pošlem cez SZ. Možno by bolo užitočné dohodnúť sa neskor aj na spoločnej doprave - odkiaľ ste?
Lakomec

přazdívky

Příspěvekod Lakomec » čtv pro 10, 2009 8:34 am

to bomba: to máš jednoduché, když je někdo blbý, tak se mu říká blbec. No a já jsem lakomý. Od narození. To je bomba, co? :D
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv pro 10, 2009 9:52 am

Lakomče, dokonca by sa dalo povedať že u vás v rodine je to priamo dedičné :lol:
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » čtv pro 10, 2009 3:57 pm

Keď sa uvoľnilo jedno miesto, vzali by sme nášho syna ak je to možné. Je to (bohužiaľ) už dospelý mladý muž.
Pre Miloša: My sme z Prešova ale nejako sa môžme dohodnúť, ďalej cez SZ.
Lakomec

posádka + přezdívky

Příspěvekod Lakomec » čtv pro 10, 2009 11:27 pm

To denis: Je to tak, jen je to hrozně zavazující, musíš mít v potomstvu nějaké kluky. Umíš si představit ten stres, když víš že musíš? Hrozné :lol: Naštěstí to mám už dávno za sebou a teď se můžu věnovat jachtingu :good:

To Alenaa: Nechci vám v tom dělat guláš, jen po pořádku. Předevčírem se nahlásil František, včera bedřich, dnes dospělý syn. Nikoho nechci odmítat, proto jsem odepsal všem, že rozhodneme v lednu. Nakonec to bude tak, že vezmeme všechny a bude
Naposledy upravil(a) Lakomec dne pát pro 11, 2009 12:31 pm, celkem upraveno 2 x.
Lakomec

trika

Příspěvekod Lakomec » pát pro 11, 2009 12:26 pm

Tak takhle budou vypadat naše trika. Tohle je původní obrázek, který by měl provázet všechny námořníky - moře, sluníčko, kompas a kormidlo. Protože není možné to vyšít, malinko jsem to přepracoval.
.....původní obrázek.....
Obrázek
.....a ten upravený......
Obrázek
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Re: trika

Příspěvekod deko » pát pro 11, 2009 12:33 pm

lakomce, velmi pekne! :good:

ja by som ale meno lode ani typ nedaval vysivat. moze sa stat, ze na poslednu chvilu dostanete inu :mad:
Lakomec

jméno lodě

Příspěvekod Lakomec » pát pro 11, 2009 12:39 pm

To je právě ono, my jinou dostat nemůžeme. Co je psáno, to je dáno. A basta
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát pro 11, 2009 12:44 pm

Jste rychlý, zatraceně rychlý... :good:
Nepočkáte chvíli?
Alffa už pracuje, zatím tedy návrh, na společném logu celé akce. Možná se to bude hodit.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Re: jméno lodě

Příspěvekod deko » pát pro 11, 2009 1:01 pm

Lakomec píše:To je právě ono, my jinou dostat nemůžeme. Co je psáno, to je dáno. A basta

este to vysvetlit nebohemu panovi Murphymu :crazy:
Lakomec

logo

Příspěvekod Lakomec » pát pro 11, 2009 2:20 pm

Tak to jsem Libore zvědavý, co vymyslíte. Pak dáme hlasování a hezčí vyhrává.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pát pro 11, 2009 4:46 pm

To kopča: s takovým výkladem už nemá cenu cokoliv vymýšlet, jen bych navrhoval varianty
a.) lakomcovo el niňo
b.) lakomcova el niňa
c.) el niňa
d.) lakomcovo

to lakomec: to se líbí mě, na záda název posádky a seznam členů? Již po druhé jsem pro polokošile, takže vedou dvěma hlasy ;).
Dáš do placu číslo účtu nebo je pro tebe hodonín příznivější?
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pát pro 11, 2009 6:31 pm

Libor píše:Alffa už pracuje, zatím tedy návrh, na společném logu celé akce. Možná se to bude hodit.

Rád bych to uvedl na pravou míru.
Logo regatky, je zatím pouze ve stádiu úvah. Nic konkrétního.

Libor píše:Jste rychlý, zatraceně rychlý... :good:
Nepočkáte chvíli?

Lakomec, uvádí logo svého teamu. S logem regatky to nemá nic společného.
Tak tomu alespoň rozumím.
Tak na co by čekal :?:
Až se mu team na něčem dohodne, nebo nedohodne, jako u nás :?:

Lakomec píše:Tak to jsem Libore zvědavý, co vymyslíte. Pak dáme hlasování a hezčí vyhrává.

Zatím se Lakomče rýsuje, že za nejfešnější posádku, budete stát na bedně vy. :good:
Jak to tak vypadá, tak „SKUČÍCÍ HURIKÁN“, dorazí na regatku v podvlíkačkách. :hmm:
Má to prý své výhody. Dá se to využít celoročně. :D
Předpokládám že vyhlášení „FEŠÁKŮ“, bude součástí závěrečného večera.
Moc vám fandím a doufám, že ostatní teamy se nenechají zahanbit. :? :)
alffa
korki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod korki » sob pro 12, 2009 12:22 am

To zatial "neoficiálne" logo sa mi pozdáva, má to myšlienku, je naozaj pekné, super. :good:
Ak budeme hlasovať, dám mu hlas.

...len to meno lode by som tiež nedával, v tomto súhlasím s Dekom, ....aby sa nestalo, ze to bude jediná loď, ktorá z nejakého dôvodu nebude plávať. A to by mna asi porazilo, keby že sa mi stane, že mám na tričku meno lode a plavím sa na inej.
Lakomec

název posádky

Příspěvekod Lakomec » sob pro 12, 2009 5:58 pm

tak se nám to začíná rýsovat, já osobně jsem pro El ňiňo. Mé jméno tam být skutečně nemusí, stačí, že bude na poháru :D
Trika: žádné čísla účtu, nic takového. Do hodonína přinesu vzorky a rozhodnete se. To má fakt dost času.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » sob pro 12, 2009 6:35 pm

korki píše:To zatial "neoficiálne" logo sa mi pozdáva, má to myšlienku, je naozaj pekné, super. :good: Ak budeme hlasovať, dám mu hlas.

korki,
Ty jsi členem teamu El niňo? Že chceš hlasovat o jejich logu? :shock:
Nebo co tím myslíš?

Pokud bude nějaké oficiální logo regaty, tak prostě bude jedno, a zase nebude o čem hlasovat. ;)
Rozhodně nebude povinné, pouze doporučené. Něco se sice chystá ale zatím je předčasné o tom hovořit.

Pokud ale máte týmová loga, tak se pochlubte.
Nenechte se zahanbit. Lakomec je zatím se svým týmem jednička. :good:
alffa
Lakomec

posádka

Příspěvekod Lakomec » pon úno 01, 2010 2:48 pm

jen tak rekapituluji, že někteří členové posádky odpadli pro zranění (Vektorovi) a tak jsme vzali náhradníky již v prosinci přihlášené - Bedřich a František. Takže nás je 8. V tuhle chvíli.
vilma
moderátor
Reputace: 46

kamarádi buďme, dluhy si plaťme

Příspěvekod vilma » čtv úno 25, 2010 7:07 pm

ahoj Aleno + manželi, Miloši,
nějak jsem se zatím k tomu nedostala, takže dávám zprávu :
Vaši zálohu za loď jsem předala Lakomcovi v Libštátě pěkně z ručky do ručky, tak jsou už na tom správném místě.
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » čtv úno 25, 2010 8:26 pm

Ďakujem Vilma, som rada že je to v poriadku a teším sa na stretnutie.
Lakomec

plavba

Příspěvekod Lakomec » čtv bře 04, 2010 2:15 pm

Jako skipper si dovoluji dát sem náš plán plavby, vesměs jste s ním všichni souhlasili:

El ňiňo - plán plavby

Sobota, 24.04.2010 Kaštela-Milna/Bobovišče 13 NM/KK180°
Vyplujeme po předání lodě, podle větru buď zůstaneme na kotvě v Bobovišče, možná v Milně, jak se nám bude chtít.

Sobota, 24.04.2010 Milna/Bobovišče - Biševo (Mezuporat) 30 NM, KK230°, resp. 180°
Vyplujeme kolem 0100, abychom nad ránem byli na Biševu. Návštěva Modré jeskyně, pokud budeme chtít, cca 2 km po pevnině k Medvedina špilja.

Neděle, 25.04.2010 Biševo - Vis (U.Stiniva) 7 NM, KK073°
Kolem 1400 vyplujeme a zůstaneme přes noc v jedné z nejhezčích zátok - gitara, grilování

Pondělí,26.04.2010 Vis - Korčula (via Lastovski kanal) 50 NM, KK100°, resp. 090°, 310°
Plavba jižní stranou Korčule, východně od Korčule navigační cvičení pro určení směru vodní cesty. Noc na městském mole v Korčule

Úterý, 27.04.2010 Korčula - Hvar 35 NM, KK110°
Plavba na Hvar, stání na kotvě ve městě Hvar, resp. městském mole

Středa, 28.04.2010 Hvar - Šibenik 43 Nm, KK312°, resp. ~360°
Plavba kolem Šolty, maják Mulo, pak ostrůvkama kolem Zlarinu na městské molo do Šibeniku.

Středa, 28.04.2010 Šibenik - Skradin 8 Nm, plavba po řece Krka
Po setmění plavba řekou Krka do Skradinu, noc na kotvě.

Čtvrtek, 29.04.2010 Skradin - Šibenik - Žirje 18 Nm, KK 235°
alternativa plavba Skradin - Šibenik - Drvenik Veli 31 NM, KK175°, resp. 090°
Návštěva nár. parku KRKA, pak plavba zpět, podle podmínek na jižní cíp Žirje - noc na kotvě, nebo zase zpět kolem majáku Mulo na Drvenik Veli, noc tam.

Pátek, 30.04.2010 Žirje/Drvenik Veli - Split 35, resp. 15 NM, KK13°resp.090°
Plavba do Splitu, vyvázání se ve městě (komunikace s port authority přes vysílačku)

Sobota, 1.05.2010 Split - Kaštela 6 NM
Odevzdání lodě

Naplujeme celkem ~ 245 NM

Všechna kotevní místa jsou pro víc lodí (kromě zátoky na Visu), neměl by být problém s menší flotilou, pokud se někdo přidá. Chci ukázat posádce podle mého názoru nejhezčí místa ve střední/jižní Dalmácii, stání nikdy v maríně, tudíž snaha o co nejmenší poplatky. Ve Hvaru se uvidí, podle podmínek budeme na kotvě nebo na mole.
Doufám, že se přidá dost lodí. Všude je prostor pro start více lodí, to aby se mohlo závodit, i dojezd etap je vždy jasný, dohodnuté znaky na pevnině, majáky, pomyslné linie atd.
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » čtv bře 04, 2010 5:04 pm

Já "su za". Plán se mi dost líbí. Jen na "Krkách" jsem byl už několikrát, tak v případě prohlídky budu šetřit nohy a hlídat loď. Jednou nám to tam na kotvě popojíždělo (proud, bláto na dně). Už se těším. J
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv bře 04, 2010 7:24 pm

Nelze asi očekávat, že všechny lodě poplují s hlavní flotilou a ani nebylo řečeno, že to je nutné, nebo povinné. Toto je první jasný signál celkem legitimního rozhodnutí a určitě si budeme navzájem přát šťastnou plavbu.

Co vím, tak Jerryx bude volit trasu a její alternativy tak, aby se pokud možno každý večer sešla celá flotila na jednom místě a byly možné návštěvy, diskuze, případně dalšího programu. Právě na ta setkání/vání virtuálních členů já kladu vždy velký důraz.
Tak mnoho štěstí :thmbup:
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » čtv bře 04, 2010 10:58 pm

miesta su to krasne. uvidime ale, aka (alebo ci vobec) sa vytvori hlavna flotila - ako skipper Adrenalinoveho expresu som posadke slubil, ze sa co najviac naucime a to sa holt da iba tak, ze budeme sledovat ine lode (ako za nami plavaju a nevedia nas dostihnut :mad: )

a teraz vazne - mnoho z tych miest poznam a viem, ze na niektorych mozu byt v noci najviac 3-4 lode. takze tato trasa nie je asi velmi vhodna pre hlavnu flotilu. co je skoda, lebo tie miesta su fakt nadherne :(
Lakomec

kotviště

Příspěvekod Lakomec » pát bře 05, 2010 10:29 am

To deko: nemusím nic vysvětlovat, ale jen tak pro pořádek: Milna/Bobovišče - minimálně 10-15 lodí
Mezuporat na Biševu - na mole min 10-15 lodí
Korčula - nemá cenu se o tom bavit, místa ve městě dost
Šibenik - ještě nikdy jsem nezažil problém s vyvázáním, Skradin - kolik lodí připluje, tolik zakotví
Žirje je to samé, 10-12 lodí není problém, Split-pohoda.
Kdo chce, ten se přidá, kdo nechce, popluje jinak. A třeba změníme my trasu plavby. Ale o tom pochybuji

To posádka El ňiňo: přihlásil se leguán místo Františk, poslal jsem mu SZ, pokud potvrdí a zaplatí, jede

Zpět na