Termín pro další kurz - Astronavigace
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
kurs astronavigace
Ahoj všichni,
hlásím se do kurzu astronavigace, únor 2010 = OK.
Keep smiling
Giorgio
hlásím se do kurzu astronavigace, únor 2010 = OK.
Keep smiling

Giorgio
Re: Termín pro další kurz - Astronavigace II.
Ahoj
Rád se připojím ke kurzu astronavigace II
vyhovuje mi 13-14.2 2010
Palkit
Rád se připojím ke kurzu astronavigace II
vyhovuje mi 13-14.2 2010
Palkit
Ahoj!
Dlouho jsem tu nebyl a koukám, dějí se krásné věci
.
Rád bych se také zúčastnil kurzu astronavigace. Plasťák mám a už jsem ho i osolil. Zvládám základy se sluncem. Ale ono to je tak nádherné a zajimavé
, že se nedá přestat. Dostala se mi zpráva, že snad někdo z Hodonína (nebo okolí?) by mohl mít o astronavigaci knihu! Je to zpráva, nebo kachna?
Dlouho jsem tu nebyl a koukám, dějí se krásné věci

Rád bych se také zúčastnil kurzu astronavigace. Plasťák mám a už jsem ho i osolil. Zvládám základy se sluncem. Ale ono to je tak nádherné a zajimavé

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jaká zpráva se k tobě dostala....
O astronavigaci knihu neznám. Ale něco málo o tom a vlastně o vývoji navigace jako takové je moc pěkně popsáno v knize Povídání o navigaci.
Ta byla v Hodoníně k prodeji a všechny se prodaly.
Více o knize:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1483
O astronavigaci knihu neznám. Ale něco málo o tom a vlastně o vývoji navigace jako takové je moc pěkně popsáno v knize Povídání o navigaci.
Ta byla v Hodoníně k prodeji a všechny se prodaly.
Více o knize:

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1483
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
morave píše:Tak to byla ona.... Naděje na sehnání asi není, že?
Prubni to v tom E-shopu:
http://shop.jachting.info/index.php?main_p...ts_id=1483
Třeba tam Libor ještě něco vyškrábne.

alffa
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Je jich dost, můžeš jich mít kolik budeš chtít
Ale jsme tu OT.
O této knize se diskutuje http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=3750

Ale jsme tu OT.
O této knize se diskutuje http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=3750
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Pro všechny zájemce mám dobrou zprávu a špatnou.
Ale nejprve tu špatnou. Náš dosavadní lektor, školitel windward je časově velmi zaneprázdněn a nemůže v těchto kurzech pokračovat.
Vypadalo, že pokračování nebude.
Ale teď ta dobrá.
Shodou několika okolností a šťatstných náhod se podařilo partnerem portálu připravit kurzy astronavigace.
Zatím jen to nejdůležitejší.
Je zajištěn fundovaný lektor - Petr S., zde registrovaný jako Sajri. Jinak povoláním astronom.
Místo tentokrát bude v Praze.
Vypsané termíny:
* 10.6.2010, 10-16hod.
* 15.7.2010, 10-16hod.
* 26.8.2010, 10-16hod.
Po domluvě je možnost objednat i víkendové kurzy. Ale bude stanoven nějaký min. počet účastníků.
Další info bude brzy následovat.
Posledně jsme se skládali na symbolickou odměnu pro školitele a pronájem místa.
Nyní to bude malinko jinak, bude se platit symbolické zápisné na pokrytí těchto nákladů a bude to celé v režii pořadatele kurzu.
Myslím že tedy možnost účasti bude téměř za stejných podmínek.
Nebude to tentoktát děleno na I. a II. kurz / běh. Pro začátečníky a pokročilé. Už jenom proto, že bude jiný přednášející se svým konceptem a začínáme znova.
Kurz navigace pomocí sextantu má následující náplň:
* Sférické souřadnice v astronavigaci
* Práce se sextantem
* V případě vhodného počasí praktické cvičení měření výšek
* Metoda pravého poledne
* Práce s Nautical Almanacem
* Metoda interceptu
Důraz bude kladen na samostatné zvládnutí zpracování vybraných úloh od naměřených hodnot až po konstrukci poziční linie.
Účastníci si přinesou: kalkulačku s goniometrickými funkcemi, pravoúhlý trojúhelník s ryskou, obyčejnou tužku a další psací potřeby.
Vhodné je také přinést si vlastní sextant a Nautical Almanac pro aktuální rok (není ale podmínkou). V případě zájmu, účastníci si mohou sextant, Almanac a další potřeby objednat v shopu pod odkazy:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... Path=25_86
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... 20a&page=2
Při přihlašování bude potřeba uvést počet účastníků a termín, kterého se chcete zúčastnit.
Edit:
kurz je vypsán zde: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1654
Ale nejprve tu špatnou. Náš dosavadní lektor, školitel windward je časově velmi zaneprázdněn a nemůže v těchto kurzech pokračovat.
Vypadalo, že pokračování nebude.
Ale teď ta dobrá.
Shodou několika okolností a šťatstných náhod se podařilo partnerem portálu připravit kurzy astronavigace.
Zatím jen to nejdůležitejší.
Je zajištěn fundovaný lektor - Petr S., zde registrovaný jako Sajri. Jinak povoláním astronom.
Místo tentokrát bude v Praze.
Vypsané termíny:
* 10.6.2010, 10-16hod.
* 15.7.2010, 10-16hod.
* 26.8.2010, 10-16hod.
Po domluvě je možnost objednat i víkendové kurzy. Ale bude stanoven nějaký min. počet účastníků.
Další info bude brzy následovat.
Posledně jsme se skládali na symbolickou odměnu pro školitele a pronájem místa.
Nyní to bude malinko jinak, bude se platit symbolické zápisné na pokrytí těchto nákladů a bude to celé v režii pořadatele kurzu.
Myslím že tedy možnost účasti bude téměř za stejných podmínek.
Nebude to tentoktát děleno na I. a II. kurz / běh. Pro začátečníky a pokročilé. Už jenom proto, že bude jiný přednášející se svým konceptem a začínáme znova.
Kurz navigace pomocí sextantu má následující náplň:
* Sférické souřadnice v astronavigaci
* Práce se sextantem
* V případě vhodného počasí praktické cvičení měření výšek
* Metoda pravého poledne
* Práce s Nautical Almanacem
* Metoda interceptu
Důraz bude kladen na samostatné zvládnutí zpracování vybraných úloh od naměřených hodnot až po konstrukci poziční linie.
Účastníci si přinesou: kalkulačku s goniometrickými funkcemi, pravoúhlý trojúhelník s ryskou, obyčejnou tužku a další psací potřeby.
Vhodné je také přinést si vlastní sextant a Nautical Almanac pro aktuální rok (není ale podmínkou). V případě zájmu, účastníci si mohou sextant, Almanac a další potřeby objednat v shopu pod odkazy:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... Path=25_86
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... 20a&page=2
Při přihlašování bude potřeba uvést počet účastníků a termín, kterého se chcete zúčastnit.
Edit:
kurz je vypsán zde: http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1654
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Ahoj,
jako jeden z vážných zájemců reaguji několika poznámkami – podněty do diskuze:
* Roman nebude školit –
* Sajri bude školit
– osobně ho neznám, ale na základě jeho skript nepochybuji o výborné úrovni kurzu (už začínám šplhat, pane učiteli
)
* Termíny ve všední dny –
– chápu sice, že školiteli se nechce obětovat víkend(y), ale myslíte, že v týdnu bude velký zájem?
* Školení v Praze –
– sorry, tady jsem kapku sobec.
* Šest hodin na celé školení –
– nevím, jestli v daném rozsahu je reálné látku dobře probrat a vyzkoušet si měření.
Je mi jasné, že kurz připravujete jako průnik toho, co by bylo žádoucí a co je reálné a jsem za tuhle aktivitu velmi vděčný. Moje připomínky proto, prosím, berte jako náměty, NE jako apriorní kritiku.
Dík.
Petr
jako jeden z vážných zájemců reaguji několika poznámkami – podněty do diskuze:
* Roman nebude školit –

* Sajri bude školit

* Termíny ve všední dny –

* Školení v Praze –

* Šest hodin na celé školení –

Je mi jasné, že kurz připravujete jako průnik toho, co by bylo žádoucí a co je reálné a jsem za tuhle aktivitu velmi vděčný. Moje připomínky proto, prosím, berte jako náměty, NE jako apriorní kritiku.
Dík.
Petr
- Sajri
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Petře,
s většinou z Tvých námětů se víceméně ztotožňuju, na druhou stranu, jak píšeš na závěr, jde o určitý kompromis.
Všední dny - pokud nebude zájem, bude se to muset udělat jinak. Já jsem to pochopil ale tak, že víkendy moc nevyhovují nejen mně, ale i pořadateli. Ostatně se tam píše, že po domluvě lze použít i víkend.
Šest hodin na školení - nedávno jsem školil vůbec prvního zájemce, a zvládli jsme to za 3h. Je fakt, že byl sám a něco málo už taky trochu znal, ale usoudil jsem, že ve více lidech by zdvojnásobení toho času mohlo stačit. Já sám bych neměl problém udělat to ještě delší, ale zase jsem chtěl mimopražákům umožnit nějak rozumně se na školení dostat. Nehledě na to, že už i 6tihodinový kurz bude myslím značně vyčerpávající (myslím co se týče únavy, ne probrané látky) pro obě strany
. A dělit to do dvou dnů už je pro mě časově zase dost nereálné.
No nicméně uvidíme po prvním kurzu - pokud se ukáže, že to za těch 6 hodin nepůjde, můžeme některý z dalších termínů vyhlásit jako kurz pokračovací.
Sajri
s většinou z Tvých námětů se víceméně ztotožňuju, na druhou stranu, jak píšeš na závěr, jde o určitý kompromis.
Všední dny - pokud nebude zájem, bude se to muset udělat jinak. Já jsem to pochopil ale tak, že víkendy moc nevyhovují nejen mně, ale i pořadateli. Ostatně se tam píše, že po domluvě lze použít i víkend.
Šest hodin na školení - nedávno jsem školil vůbec prvního zájemce, a zvládli jsme to za 3h. Je fakt, že byl sám a něco málo už taky trochu znal, ale usoudil jsem, že ve více lidech by zdvojnásobení toho času mohlo stačit. Já sám bych neměl problém udělat to ještě delší, ale zase jsem chtěl mimopražákům umožnit nějak rozumně se na školení dostat. Nehledě na to, že už i 6tihodinový kurz bude myslím značně vyčerpávající (myslím co se týče únavy, ne probrané látky) pro obě strany

No nicméně uvidíme po prvním kurzu - pokud se ukáže, že to za těch 6 hodin nepůjde, můžeme některý z dalších termínů vyhlásit jako kurz pokračovací.
Sajri
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
lynxi nedá se nic dělat, takový je život a každý je nahraditelný. Když Roman nemůže, nic se nedá dělat a těším se na podání Petra.
Některý termím mi snad vyjde.
První zájemce se právě přihlásil. Já ten týden budu taky v Praze a okolí, tak pro jistotu SNO-T přeleštím a vezmu sebou.
Petře může být i loňský Almanach? Mám koupeno verzi 2009 na kurz, který pak nebyl
. Můžu vzít myslím min. 2ks co tu ještě leží.
A jinak už není nic potřeba, než "kalkulačku s goniometrickými funkcemi, pravoúhlý trojúhelník s ryskou, obyčejnou tužku a další psací potřeby".
Na ten Intercept se těším, to už jsme s Romanem nestihli a Slunko pokaždé nesvítí....
Některý termím mi snad vyjde.
První zájemce se právě přihlásil. Já ten týden budu taky v Praze a okolí, tak pro jistotu SNO-T přeleštím a vezmu sebou.
Petře může být i loňský Almanach? Mám koupeno verzi 2009 na kurz, který pak nebyl

A jinak už není nic potřeba, než "kalkulačku s goniometrickými funkcemi, pravoúhlý trojúhelník s ryskou, obyčejnou tužku a další psací potřeby".
Na ten Intercept se těším, to už jsme s Romanem nestihli a Slunko pokaždé nesvítí....

- Sajri
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Libore a ostatní zájemci,
co se týče Almanachu, chtěl jsem to napsat sám (a ještě to pak před kurzem zopakuju): vezměte všechno starší co máte,
aby bylo případně pro ty, kteří nebudou mít žádný. Aby to viděli před sebou, až se o tom bude povídat, a pak aby měli po ruce všechny korekční tabulky (které s roky "nestárnou"
), až se bude cvičně zpracovávat.
co se týče Almanachu, chtěl jsem to napsat sám (a ještě to pak před kurzem zopakuju): vezměte všechno starší co máte,
aby bylo případně pro ty, kteří nebudou mít žádný. Aby to viděli před sebou, až se o tom bude povídat, a pak aby měli po ruce všechny korekční tabulky (které s roky "nestárnou"