Marinizace manželky
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- pecho
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
co s tím?
nic, Pavlíku, mám tu zkušenost, že čí víc bych ženskou lámal, tím víc by se šprajcovala a vůbec by nejela, občas se mi povede, sice v jiných případech, že navedu nějakého známého, kamaráda nebo kamarádku a ti ji vyhecujou a já naoko dělám šprajcy (jen přiměřeně a naoko) a ona se snaží to prosadit, zatím je to dobré, neprokoukla to, ale s jachtáním jsem to ještě nezkoušel, tam to asi budu muset dovymyslet nějak, no ještě nevím jak. Zdraví Pecho
- DonEmilio
- pravidelný návštěvník
Ahoj,
Ta moje je hodně odtažitá k jachtění a asi tak 2x jsem ji dostal na O-Jolu. Kdysi ale byla s rodiči turisticky na Mazurech. V hospodě s kamarády jsme opět teoreticky jachtili a ona (manželka) neprozřetelně prohlásila, že na Mazury -jó-to bych jela i na loď. Hned jsme to ještě s jedněmi manželi - kamarády zpečetili Becherovkou a už nemůže cuknout. Sice občas má takové divné hlášky, ale loď už je zaplacená. Teď už to chce jenom s citem, moc nenaklánět a snad to bude dobré.Pak snad dopadne i to moře... Všem nám i Vám držím palce.
Ta moje je hodně odtažitá k jachtění a asi tak 2x jsem ji dostal na O-Jolu. Kdysi ale byla s rodiči turisticky na Mazurech. V hospodě s kamarády jsme opět teoreticky jachtili a ona (manželka) neprozřetelně prohlásila, že na Mazury -jó-to bych jela i na loď. Hned jsme to ještě s jedněmi manželi - kamarády zpečetili Becherovkou a už nemůže cuknout. Sice občas má takové divné hlášky, ale loď už je zaplacená. Teď už to chce jenom s citem, moc nenaklánět a snad to bude dobré.Pak snad dopadne i to moře... Všem nám i Vám držím palce.
- JirkaK
- návštěvník fóra
marinizace manželky
Tak jsem k tomu došel jak slepý k houslím a manželku mám (aspoň trochu) marinizovanou!!!
Začali jsem už před lety jezdit s kapitánem Baharisem na pánské jízdy jako skautsko-trampsko-horolezecká posádka. Některé naše manželky a přítelkyně to těžce nesly a domáhaly se, že chtějí taky. Odpověď byla vždycky jasná: ženská nemá na lodi co dělat, leda že by .... (jak jste už zmiňovali dříve) a to už bylo na ně moc.
Až jednou přišla moje milovaná choť s argumentem: Baharis si na loď ženu bere, a to dokonce svoji vlastní. Mně nenapadlo nic jiného, než odpovědět, že Baharis může, protože je kapitán. A bylo to jasné: "Budeš taky kapitán." Už jsem. (Zkoušky jsem dělal letos na "Plavbě kapitánů" mimo jiné i s Vilmou...).
Poslední červnový týden jsme vyrazili na první Familyboatibg na Bavarce 36 ze Šibeniku. Vše proběhlo v naprosté pohodě, ECOS se ukázal jako profesionální přívětivá charterovka, počasí na objednávku, vlnky pouze mírné, vítr tak žensky akorát, voda teplá, děti spokojené, hospůdky milé, ryby výborné..... a minibouřku jsme potkali až 5 minut po pátečním zakotvení v marině.
Po závěrečné lahvince červeného se žena přivinula a prohlásila:"Nebylo to špatné, v září si to můžeme zopakovat".
V září to sice už termínově nevychází, ale na poslední srpnový týden máme už opět lodičku zabookovanou. A protože se vítězná sestava nemění, tak znovu (přes Yachtnet) ECOS Šibenik, Bavaria 36. Akorát místo trasy Vis, Hvar, Brač to vidím na Kornaty.

Začali jsem už před lety jezdit s kapitánem Baharisem na pánské jízdy jako skautsko-trampsko-horolezecká posádka. Některé naše manželky a přítelkyně to těžce nesly a domáhaly se, že chtějí taky. Odpověď byla vždycky jasná: ženská nemá na lodi co dělat, leda že by .... (jak jste už zmiňovali dříve) a to už bylo na ně moc.
Až jednou přišla moje milovaná choť s argumentem: Baharis si na loď ženu bere, a to dokonce svoji vlastní. Mně nenapadlo nic jiného, než odpovědět, že Baharis může, protože je kapitán. A bylo to jasné: "Budeš taky kapitán." Už jsem. (Zkoušky jsem dělal letos na "Plavbě kapitánů" mimo jiné i s Vilmou...).
Poslední červnový týden jsme vyrazili na první Familyboatibg na Bavarce 36 ze Šibeniku. Vše proběhlo v naprosté pohodě, ECOS se ukázal jako profesionální přívětivá charterovka, počasí na objednávku, vlnky pouze mírné, vítr tak žensky akorát, voda teplá, děti spokojené, hospůdky milé, ryby výborné..... a minibouřku jsme potkali až 5 minut po pátečním zakotvení v marině.
Po závěrečné lahvince červeného se žena přivinula a prohlásila:"Nebylo to špatné, v září si to můžeme zopakovat".

V září to sice už termínově nevychází, ale na poslední srpnový týden máme už opět lodičku zabookovanou. A protože se vítězná sestava nemění, tak znovu (přes Yachtnet) ECOS Šibenik, Bavaria 36. Akorát místo trasy Vis, Hvar, Brač to vidím na Kornaty.
Marinizace manželky
Ahoj,
tedy opravdu explosivní a důležité téma, pokud člověk není před výměnou hardwaru. Já už marinizuju 10 let zčásti a častěji na jezeře a z části a méně často na moři. A je pořád co dělat. Najít dobrou ženu na dlouhodobý nebo častý pobyt na lodi je velmi obtížné. A naučit to manželku, při jejímž výběru jsme měli, přiznejme si to, jiná kritéria, je téměř vyloučené. To jest - nutno hledat kompromisy. Pro začátek žádné dlouhé přeplavby, bedlivě hlídat počasí, trasy volit tak, aby bylo vždy kam se schovat v případě jeho zhoršení, zkrátka chovat se s maximální opatrností, abys nevlítl do problému, který nebyl nutný. Máš-li možnost vzít do posádky ještě někoho dalšího zkušeného, udělej to. V každém případě je to běh na dlouhou trať. Na druhou stranu je to jako v jednom epigramu od Karla Havlíčka - dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málo který mouky pytel. Tak ti přeju hezké počasí, dobrá kotviště, teplé moře, žádné problémy a tedy úspěch ve tvém snažení.
Honza (Mortom)
tedy opravdu explosivní a důležité téma, pokud člověk není před výměnou hardwaru. Já už marinizuju 10 let zčásti a častěji na jezeře a z části a méně často na moři. A je pořád co dělat. Najít dobrou ženu na dlouhodobý nebo častý pobyt na lodi je velmi obtížné. A naučit to manželku, při jejímž výběru jsme měli, přiznejme si to, jiná kritéria, je téměř vyloučené. To jest - nutno hledat kompromisy. Pro začátek žádné dlouhé přeplavby, bedlivě hlídat počasí, trasy volit tak, aby bylo vždy kam se schovat v případě jeho zhoršení, zkrátka chovat se s maximální opatrností, abys nevlítl do problému, který nebyl nutný. Máš-li možnost vzít do posádky ještě někoho dalšího zkušeného, udělej to. V každém případě je to běh na dlouhou trať. Na druhou stranu je to jako v jednom epigramu od Karla Havlíčka - dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málo který mouky pytel. Tak ti přeju hezké počasí, dobrá kotviště, teplé moře, žádné problémy a tedy úspěch ve tvém snažení.
Honza (Mortom)
Marinizace manželky je ještě poměrně snadná záležitost. Chystám se v létě v chorvatsku (střední dalmácie) marinizovat rok a půl staré batole. Dokonce svoje vlastní, tak bych nerada, aby se cestou ztratilo nebo rozbilo. A pro klid a pohodu zbytku posádky by se nemělo nudit. Jak byste si poradili s tímhle?
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
[mod]ahoj pOn, jsi ve správné sekci Pobývání a bydlení na lodi , jen je nutno se se svým dotazem přesunout do správného topiku, který už existuje - děti na lodi,
přidávám odkaz : http://jachting.info/modules.php?name=F ... c&start=25[/mod]
přidávám odkaz : http://jachting.info/modules.php?name=F ... c&start=25[/mod]
- mirinekk
- aktívní jachtař
Poučné a zajímavé čtení
. Letos mě čeká pěkný kus práce. Marinizace přítelky včetně půlročního mimi. To mimi asi bude nejmenší problém, už jsem s ním mluvil a nic proti neříkalo.
Už jsem si myslel že je vše O.k, ale vložili se přítelkyně.
( samozřejmě její) Prý jsem ma......r a chci je všechny utopit
Tak zas váhá
Ale lod už je zaplacená, tady záloha.

( samozřejmě její) Prý jsem ma......r a chci je všechny utopit

mirinekk píše:Poučné a zajímavé čtení. Letos mě čeká pěkný kus práce. Marinizace přítelky včetně půlročního mimi. To mimi asi bude nejmenší problém, už jsem s ním mluvil a nic proti neříkalo.
Už jsem si myslel že je vše O.k, ale vložili se přítelkyně.
( samozřejmě její) Prý jsem ma......r a chci je všechny utopitTak zas váhá
Ale lod už je zaplacená, tady záloha.
Ahoj ať neváhá je to moc pěkné, máme za sebou dvě plavby s miminem. Jednou v sedmi týdnech a druhou ve čtyřech měsících a super, akorát máš o jednoho člena posádky míň. Pokud chceš vidět nějaké fotky z plavby s prckem tak pošli email a něco pošleme. Jo a na přítelkyně se v......e, vůbec tomu nerozumí

- mirinekk
- aktívní jachtař
Ahoj, díky za podporu. Každá fotka i rada se hodí. Mail mám nahoře, ale kdyby náhodou tak v.fiala@jss.cz. Budu se těšit na obrázky
jinak co pro mimi na loď? Někdoradí autosedačku, samozřejmě mimo rovného spaní, a někdo takové to polohovací lehátko. Ale to už by jsme měli zajít do jiného vlákna. 

- Zdenda
- návštěvník fóra
Tak jsem se rozhodl přispět i já se svou kapkou do mlýna.
Při prohlížení časopisů o jachtingu jsem manželce ukazoval fotky různých plachetnic, nad kterými jsem se já přímo rozplýval. Její odpověď byla většinou: "Ta se mi nelíbí, je nakloněná!". Postupně ale začala tyto časopisy také číst, hlavně popisy různých výprav, a také mou sbírku knih o jachtingu.
A tak jsem jednoho dne objednal charter na Lipně, ale současně si i pronajal chatu. Skloubil jsem tak její zálibu s procházkami po lese a mou vášeň k plachtění. Kdo chtěl, mohl být a nocovat na lodi, kdo chtěl tak na chatě.
Manželka odjížděla na dovolenou s velikými obavami. Hned při první plavbě , a to v dost velkém náklonu, se ji to začalo dost líbit. Nakonec z ní vylezlo, že měla strach, že někoho ve vodě přejedeme. Takže nakonec jsme chatu využili opravdu minimálně. A dcery byly na lodi nadšené taky.
Takto jsme na Lipně strávili 3 dovolené, další etapa bude moře. Taky mě dost překvapila prohlášením, že by si dokázala představit trvalý život jen na lodi (řeky, kanály i moře) - ale to je ještě hodně dlouhá cesta.
Při prohlížení časopisů o jachtingu jsem manželce ukazoval fotky různých plachetnic, nad kterými jsem se já přímo rozplýval. Její odpověď byla většinou: "Ta se mi nelíbí, je nakloněná!". Postupně ale začala tyto časopisy také číst, hlavně popisy různých výprav, a také mou sbírku knih o jachtingu.
A tak jsem jednoho dne objednal charter na Lipně, ale současně si i pronajal chatu. Skloubil jsem tak její zálibu s procházkami po lese a mou vášeň k plachtění. Kdo chtěl, mohl být a nocovat na lodi, kdo chtěl tak na chatě.
Manželka odjížděla na dovolenou s velikými obavami. Hned při první plavbě , a to v dost velkém náklonu, se ji to začalo dost líbit. Nakonec z ní vylezlo, že měla strach, že někoho ve vodě přejedeme. Takže nakonec jsme chatu využili opravdu minimálně. A dcery byly na lodi nadšené taky.
Takto jsme na Lipně strávili 3 dovolené, další etapa bude moře. Taky mě dost překvapila prohlášením, že by si dokázala představit trvalý život jen na lodi (řeky, kanály i moře) - ale to je ještě hodně dlouhá cesta.
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
No já ty ženský chápu. Já měla štěstí, že i když mě manžel dlouho přemlouval, nakonec jsme lezli oba na loď jako úplní elévové a za "blbečky" jsme byli oba stejně.
Horší by bylo, kdyby on byl již zkušený námořník a mě by měl zaučovat
To bych fakt raději jela nejdřív někam bez něj...
Anebo bych možná ani nikam vůbec nejela....
Vždycky je lepší, když z tebe dělá troubu někdo cizí (byť sebejemněji, ale na lodi často musí kapitán zařvat a je lepší když to není manžel).
Že bych organizovala motivační jízdy manželek? Třeba na Slapech nebo Orlíku...
Horší by bylo, kdyby on byl již zkušený námořník a mě by měl zaučovat

To bych fakt raději jela nejdřív někam bez něj...
Anebo bych možná ani nikam vůbec nejela....
Vždycky je lepší, když z tebe dělá troubu někdo cizí (byť sebejemněji, ale na lodi často musí kapitán zařvat a je lepší když to není manžel).

Že bych organizovala motivační jízdy manželek? Třeba na Slapech nebo Orlíku...
- Dvojka
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 97
Nakoukni, vyplouváme ze Sukošanu (1-8.5.) a budeme se pomalu sunout do tepla na jih (přesnou trasu uděláme až po dohodě kdo kam bude chtít a jak nám bude foukat
), rády bychom třeba na SV. Klement, možná Vis apod. Spoluplavbu, případně instruktážní pomoc neodmítáme/spíše potřebujeme. Akorát nám pořád chybí 2 ženské do kompletu (zatím tam mám samé lepší, šikovnější a hezčí kousky
).