Ahoj kolegové, trochu mě vybouchly jiné možnosti, proto se obracím na plénum, třeba bude někdo něco vědět.
Potřebuju převést osmimetrovýho skippera k Jadranu, nejlíp Izola, ale spíš je to asi jedno. Oslovil jsem řadu vozatajů a všade mi nabídli super servis, ale za brutální ceny. Celý ten podnik by se ale zlevnil, pokud by se našel někdo kdo má loď na Jadranu a chce ji dostat sem.
Tedy, nepotřebujete někdo dostat v nejbližších dnech svou jachtičku do republiky? Časově se můžu přizpůsobit(září, začátek října - ale to už by byl kvalt) Budu vděčnej i za nějaký čísla na někoho, nebo typ co a jak.
Díky frog.
Převoz lodi na trase ČR - Jadran
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 5
Slyšel jsem, že pokud to přesahuje přez zadní rám s SPZ. U nás musíš mít taky světlo nebo odrazovku, když ti náklad přesahuje obrys vozidla (vozíku). Akorád teď
nevím o kolik. Já vozím motor na držáku na kouli a mám na noze řemínek s odrazkou. Vrtuli nemám zakrytou a za nohou směrem dozadu mám tabulku s číslem
a světly. Poliši v A mě při kontrole říkali, že to mám gut.
nevím o kolik. Já vozím motor na držáku na kouli a mám na noze řemínek s odrazkou. Vrtuli nemám zakrytou a za nohou směrem dozadu mám tabulku s číslem
a světly. Poliši v A mě při kontrole říkali, že to mám gut.
citace zákona:
(3) Přečnívá-li náklad vozidlo vpředu nebo vzadu více než o 1 m nebo přečnívá-li náklad z boku u motorového vozidla nebo jízdní soupravy vnější okraj obrysových světel více než o 400 mm a u nemotorového vozidla jeho okraj více než o 400 mm, musí být přečnívající konec nákladu označen červeným praporkem o rozměrech nejméně 300 x 300 mm, za snížené viditelnosti vpředu neoslňujícím bílým světlem a bílou odrazkou a vzadu červeným světlem a červenou odrazkou. Odrazky nesmějí být trojúhelníkového tvaru a smějí být umístěny nejvýše 1,5 m nad rovinou vozovky.
mě přečnívá motor 90cm za rampu se světly,takže to odpovídá sil.zákonu,ale jde mi o to jestli musí být zakrytá vrtule,a navíc ty originál kryty na jednotlivé listy jsou červené s bílými odrazkami,a náš zákon říká že vzadu mají být odrazky červené.
(3) Přečnívá-li náklad vozidlo vpředu nebo vzadu více než o 1 m nebo přečnívá-li náklad z boku u motorového vozidla nebo jízdní soupravy vnější okraj obrysových světel více než o 400 mm a u nemotorového vozidla jeho okraj více než o 400 mm, musí být přečnívající konec nákladu označen červeným praporkem o rozměrech nejméně 300 x 300 mm, za snížené viditelnosti vpředu neoslňujícím bílým světlem a bílou odrazkou a vzadu červeným světlem a červenou odrazkou. Odrazky nesmějí být trojúhelníkového tvaru a smějí být umístěny nejvýše 1,5 m nad rovinou vozovky.
mě přečnívá motor 90cm za rampu se světly,takže to odpovídá sil.zákonu,ale jde mi o to jestli musí být zakrytá vrtule,a navíc ty originál kryty na jednotlivé listy jsou červené s bílými odrazkami,a náš zákon říká že vzadu mají být odrazky červené.
a třeba to maj jinde jinak a na hranicích mezi zeměmi uvnitř šengenu nebudeme vyndavat pasy, ale měnit odrazky, navíc červená odrazka na červeném podkladu bude ve dne trošku ztracená. Otázkou tedy zústává přoč se to v originále takto vyrábí, proč si to mám kupovat s nutností předělání a jak to tedy je v zákoně v Rakousku?
P.s. Bohužel německy nevládnu
P.s. Bohužel německy nevládnu